Boşananlar ve Boşanmaya Çabalayanlar

Şu yazdığım makul eleştiriye yapacağınız tafrayı keşke zamanında kocanizla ve kayınvalidenize, çocuklarınızı korumaniz gerekirken yapsaydiniz. Sizin uslubunuz belli , yaptıklarınızdan ve yaşadıklarından . Mantıklı bir soru sordum neden böyle bişey yaptınız diye. Ama kocanız gibi dövsem, sövsem size uygun üslup olacaktı galiba. Sizin hayatınız sonuçta ne isterseniz yapın, yaptığınız yanlış şeyler eleştirilmesini istemiyorsanız da yazmayın. Aslı ben sizin gibi insana fazla gelirim 😀😀
Herkes yaşayacağını yaşamış yargılamak bize düşmez, biz nolursa olsun birbirimize moral vermek ve desteklemek için buradayız. Yapmayın böyle kırıcı olmayın elinize ne geçecek böyle yapınca Allah aşkına?

Ne kadar güçlüsünüz maşallah herşey çok güzel olacak gönlünüze göre olsun herşey
Çok sağolun inşallah. Üzülmeyin sizin içinde her şey güzel olacak inşallah bende sizin yaşadığınız tedirginlikleri yaşıyorum en basitinden bir markete giderken bile sağa sola bakıyorum biri var mı diye. Ancak Allah ın izniyle bu durumlarda geçer diye düşünüyorum. Neler neler geçmiyor ki bunlarda geçer biz hayatımıza bakalım 😊
Hatırlıyorum canım ben senin konularını okumuştum senin eşinde şizofreni var ve desteklenmediğini hissettiğinde çok saldırgan tavırlara girebilirdi. Sizi düşman olarak kodlayıp öldürmeye bile çalışabilirdi Allah korusun. Gerçi benimki şizofren olmadan öldürmeye çalıştı 🤣 hangisi daha kötü bilmiyorum ama. Sen çok uğraştın ve bu hastalık yani senin düzeltebileceğin bir şey yok ve ailenin yanında olması çok iyi.
Benden çok annemle babamı düşman olarak kodlamış canım ilginç. Benide çok sevmiyor orası ayrı mesele ama sanki annemle babamla boşanmaya çalışıyor gibi dengesiz hareketleri var. Evet gerçekten düzelecek bir şey olmadığını bende az çok tahmin ediyordum ancak hani dedim ilaçlarla aklı yerine gelirse sonrada annesigilin hatasını görüp bana hak verir mi dedim. Boşaymış ya zaten hastalığını biliyormuş bile bile evlenmiş bile bile de kaçıyor o yüzden saldım ipini.

Senin yaşadığın evlilik için de çok üzüldüm canım gerçekten insan azıcık bile tahmin edemiyor evlendikten sonra şiddet uygulayacağını vs. çünkü oscarlık oyun oynuyorlar. Benimde tıpkı senin gibi oldu hani sen çok güzelsin o yanına yakışmıyor gibisinden ama ben hepsini reddettim kalp güzelliği varsa gerisi mühim değil dedim oldurmaya çalıştım ama olmuyormuş işte.

Boşver canım ya bundan sonra ikimizide güzel bir hayat bekliyor böyle düşünelim. Okuyalım, gezelim, öğrenelim, bakımımızı yapalım, süslenelim keyfimize bakalım bundan sonra en önemli biziz 😊

Benden çok annemle babamı düşman olarak kodlamış canım ilginç. Benide çok sevmiyor orası ayrı mesele ama sanki annemle babamla boşanmaya çalışıyor gibi dengesiz hareketleri var.
Şu şey bir arkadaşımın eşinde de vardı. Arkadaşımın arkasında olmalarını hazmedemiyordu, bir gün ayırırlar diye ödü kopuyordu, muazzam takıntı yapmıştı adam insanları, gözlerini devirseler olay çıkarıyordu. Ama öyle de ödlekti ki, insanların yüzüne karşı tetiklenemezdi, bütün paronayalarını arkadaşımın üstüne kusardı.

Şu şey bir arkadaşımın eşinde de vardı. Arkadaşımın arkasında olmalarını hazmedemiyordu, bir gün ayırırlar diye ödü kopuyordu, muazzam takıntı yapmıştı adam insanları, gözlerini devirseler olay çıkarıyordu. Ama öyle de ödlekti ki, insanların yüzüne karşı tetiklenemezdi, bütün paronayalarını arkadaşımın üstüne kusardı.
Tıpkı dediğin gibi ya Katibin Ruhu Katibin Ruhu hem ödlek hemde bana aklındaki paranoyaları yaptırmaya çalışıyordu. Birde korka korka yumuşata yumuşata söylüyor bizimde evimiz var annenlere gitmesek diyor mesela. Senin ananlara gidiyorsak bende annemleri özlüyorum gideceğim ayrıca sen gelmek zorunda değilsin ben 2 hafta durup gelirim diyordum. Aldığı cevap karşısında tatmin olmayınca karısı kocasının yanından ayrılmaz bir hafta durabilirsin onuda birlikte durabiliriz diyordu. O halde sizde bir hafta bizdede bir hafta hadi bakalım yok öyle en çok sizde durmak ben adaletsiz iş sevmem diyordum. Bu sefer o da belki öyle olmaz benim işim çıkabilir ve hep bizde kalabiliriz diyordu. Senin işin gücün beni ilgilendirmez beni koyar gider işini halledersin ayrıca senin yok sınavın bilmem neyin olunca senin istediğin yerde paşa paşa kalıyoruz sesimi çıkarmıyorum bak sen çok olmaya başlıyorsun diyordum. Yani benden boşanacak mısın diyordu bu sefer 🤦‍♀️. Senin zekanda sıkıntı var gerçekten sende anlama, zeka heryönden sıkıntı var ösym bu zekayla seni nasıl öğretmen yapmış inanamıyorum diyordum. O da gülüp geçiyordu amaan diyordu hiç sallamıyordu.

Katip varya bu en basiti bu şekilde sürekli tartışıyorduk. Bu muhabbetin kıyafet, dışarı çıkma, çalışma versiyonunu düşün gene böyleydi.

Çok sağolun inşallah. Üzülmeyin sizin içinde her şey güzel olacak inşallah bende sizin yaşadığınız tedirginlikleri yaşıyorum en basitinden bir markete giderken bile sağa sola bakıyorum biri var mı diye. Ancak Allah ın izniyle bu durumlarda geçer diye düşünüyorum. Neler neler geçmiyor ki bunlarda geçer biz hayatımıza bakalım 😊

Benden çok annemle babamı düşman olarak kodlamış canım ilginç. Benide çok sevmiyor orası ayrı mesele ama sanki annemle babamla boşanmaya çalışıyor gibi dengesiz hareketleri var. Evet gerçekten düzelecek bir şey olmadığını bende az çok tahmin ediyordum ancak hani dedim ilaçlarla aklı yerine gelirse sonrada annesigilin hatasını görüp bana hak verir mi dedim. Boşaymış ya zaten hastalığını biliyormuş bile bile evlenmiş bile bile de kaçıyor o yüzden saldım ipini.

Senin yaşadığın evlilik için de çok üzüldüm canım gerçekten insan azıcık bile tahmin edemiyor evlendikten sonra şiddet uygulayacağını vs. çünkü oscarlık oyun oynuyorlar. Benimde tıpkı senin gibi oldu hani sen çok güzelsin o yanına yakışmıyor gibisinden ama ben hepsini reddettim kalp güzelliği varsa gerisi mühim değil dedim oldurmaya çalıştım ama olmuyormuş işte.

Boşver canım ya bundan sonra ikimizide güzel bir hayat bekliyor böyle düşünelim. Okuyalım, gezelim, öğrenelim, bakımımızı yapalım, süslenelim keyfimize bakalım bundan sonra en önemli biziz 😊
Aynen öyle canım ya bende bu kafadayım artık senin işin bir tık daha kolay hasta olduğunu kanıtlayabilirsin bizimkiler de arkamızdan sallıyor ama onlara da inanıyorlar 🤦🏻‍♀️ Neyse iyi olucaz bakalım 😃❤️❤️

Benimki de boşanma için mesaj attığımda tabi ailen okuyor bu mesajları onlar sana bakacak sen onlara melek gibi görünmeye devam et vs. Diyordu. 🤣 Ne alakaysa kendi zekamı hala fark edememiş amip beyin.
Bide o ailemin rızasını almadığı halde bizim evimize geldiğinde annem sen benim oğlumun dediği halde kendi babannesi bana hep gelin gelin dediği halde çamur atmaya çalıştı işte 🙄 neyse takmıyorum naparsa yapsın hiiiç umrumda değil ben kendimi biliyorum sonuçta. Kendi öldürmeye kalktığını unutmuş haklı görünmek için kılıf arıyor işte. İnsanda azıcık gurur olur.

Aynen öyle canım ya bende bu kafadayım artık senin işin bir tık daha kolay hasta olduğunu kanıtlayabilirsin bizimkiler de arkamızdan sallıyor ama onlara da inanıyorlar 🤦🏻‍♀️ Neyse iyi olucaz bakalım 😃❤️❤️
Evet hasta olması benim için avantaj boşanma aşamasında. Ancak sende olabildiğince kanıt toplamaya bak işte video kaydı, ses kaydı, mesajlar, whatsapp konuşmaları vs. Yazıyorsunuz okuyorum ama unutadabiliyorum kafam dolu oluyor kusuruma bakma sanki sen delilleri toplamıştın değil mi canım. Eğer öyleyse en mantıklısını yapmışsın çünkü bu tiplerle de böyle savaşılır. Emin ol böyle aklındakilere inanıp sana inanmayanlarında akli dengesinin yerinde olduğuna inanmıyorum ama işte devleti kandırıyorlar, bizi kandırıyorlar aklımız yerinde diye sahtekarlar. Kötülük yapanlarda karşılığını bulsun yani ahım budur.

Evet hasta olması benim için avantaj boşanma aşamasında. Ancak sende olabildiğince kanıt toplamaya bak işte video kaydı, ses kaydı, mesajlar, whatsapp konuşmaları vs. Yazıyorsunuz okuyorum ama unutadabiliyorum kafam dolu oluyor kusuruma bakma sanki sen delilleri toplamıştın değil mi canım. Eğer öyleyse en mantıklısını yapmışsın çünkü bu tiplerle de böyle savaşılır. Emin ol böyle aklındakilere inanıp sana inanmayanlarında akli dengesinin yerinde olduğuna inanmıyorum ama işte devleti kandırıyorlar, bizi kandırıyorlar aklımız yerinde diye sahtekarlar. Kötülük yapanlarda karşılığını bulsun yani ahım budur.
Amin inşallah benim psikologum da narsistik kişilik bozukluğu var eşinde dedi ama avukat bir inceleme talep etmedi o yönde bakalım davanın gidişine göre göreceğiz. Ben toplayabildiğim kadar topladım kanıt 'sana tecavüz ederim,seni s.erim 'dediği ses kaydı var inşallah hakim bunları diyen adamın öldürürüm demesine de pek şaşırmaz zaten. Bakalım bakalım bu toplara girmeyecektim anlaşacaktım ama kendi kaşındı.🤷‍♀️

Benimki de boşanma için mesaj attığımda tabi ailen okuyor bu mesajları onlar sana bakacak sen onlara melek gibi görünmeye devam et vs. Diyordu. 🤣 Ne alakaysa kendi zekamı hala fark edememiş amip beyin.
Hay beyin yoksunu ya ailen seni 20 yaşına kadar tanıyamadıda senin sözlerinle mi hareket edeceklerdi bu saatten sonra 🤦‍♀️. Bazıları gerçekten kendini çok zeki falan sanıyor.
Bide o ailemin rızasını almadığı halde bizim evimize geldiğinde annem sen benim oğlumun dediği halde kendi babannesi bana hep gelin gelin dediği halde çamur atmaya çalıştı işte 🙄
Canım bu durumlar değişmiyor ya hani onun ailesi seni günah keçisi bellediyse sen kötüsün onlara göre ve senin ailen de onu pamuklara sarsada yok sen ve ailen gene kötüsünüz. Ayrıca ben bunun aileden kopsun hep bize kalsın bize muhtaç olsun zihniyetinden çıktığını anladığımdan beri iyi hissetmiyorum 🤦‍♀️. Hani hep size kötü diyecek senin annenle babanla tartışacak sende boşanmayacaksın onlara katlanacaksın ömür boyu hizmet edeceksin sanıyorlar.
neyse takmıyorum naparsa yapsın hiiiç umrumda değil ben kendimi biliyorum sonuçta. Kendi öldürmeye kalktığını unutmuş haklı görünmek için kılıf arıyor işte. İnsanda azıcık gurur olur.
Öldürmeye çalışan o elleri kırılsın canım. Hem suçlu hem güçlü. İşin iyi tarafından bakalım şu an buradayız çok şükür ve iyiyiz. Önümüze bakacağız hayatımızı şekillendireceğiz inşallah. Bunlar bize çok güzel tecrübe ve ders oldu hemde her açıdan. Çok güçlü olduk 💪🏻😍

Herkes yazmış bende yazayım.Benim ikizlerim tüp bebekle oldu ondan öncesinde deniyorduk olmuyordu doktorlara görünüyordum bende bir sorun çıkmıyordu eşine bakalım diyorlardı buna rağmen eşim senin yüzünden çocuğumuz olmuyor diye beni sucluyordu kavgalar ediyordu benimle eşyaları kırıp döküyordu kaynanam gelip benim oğlum senin yüzünden baba olamıyor diye benimle kavga etti kaç kere,kendi de gitmiyordu doktora en sonunda götürdüm zorla sebepsiz kısırlık çıktı onda tüp bebeğe başvuruldu onda bile beni suçlamaya devam etti.

Amin inşallah benim psikologum da narsistik kişilik bozukluğu var eşinde dedi ama avukat bir inceleme talep etmedi o yönde bakalım davanın gidişine göre göreceğiz. Ben toplayabildiğim kadar topladım kanıt 'sana tecavüz ederim,seni s.erim 'dediği ses kaydı var inşallah hakim bunları diyen adamın öldürürüm demesine de pek şaşırmaz zaten. Bakalım bakalım bu toplara girmeyecektim anlaşacaktım ama kendi kaşındı.🤷‍♀️
Doktor öyle demiş ama avukat da incelememiş sanırım ilginç. Canım ya başka avukatlara da bak ya da bilemiyorum vardır belki o avukatında bir bildiği bir şey diyemedim. Ne güzel delillerin sağlam anlaşılan. Boşver boşver iyi niyete gerek yok onlar 50 adım ötesini hesaplarken biz hep iyilik düşünüyoruz birazda onların burnu sürtülsün.

Herkes yazmış bende yazayım.Benim ikizlerim tüp bebekle oldu ondan öncesinde deniyorduk olmuyordu doktorlara görünüyordum bende bir sorun çıkmıyordu eşine bakalım diyorlardı buna rağmen eşim senin yüzünden çocuğumuz olmuyor diye beni sucluyordu kavgalar ediyordu benimle eşyaları kırıp döküyordu kaynanam gelip benim oğlum senin yüzünden baba olamıyor diye benimle kavga etti kaç kere,kendi de gitmiyordu doktora en sonunda götürdüm zorla sebepsiz kısırlık çıktı onda tüp bebeğe başvuruldu onda bile beni suçlamaya devam etti.
Offf nasıl sinir oldum yaa yıl 2021 bu tipler bizleri nereden buluyor çok merak ediyorum. İyi niyetimiz karşısında bunlar çıkıyorsa artık iyi olmayacağım yeter gerçekten. Şu davranışlar resmen mağara insanına bile ait olamaz hayvan desen hayvana yazık bu ne ya.
Şimdi nasılsın canım hangi aşamadasın peki?

Offf nasıl sinir oldum yaa yıl 2021 bu tipler bizleri nereden buluyor çok merak ediyorum. İyi niyetimiz karşısında bunlar çıkıyorsa artık iyi olmayacağım yeter gerçekten. Şu davranışlar resmen mağara insanına bile ait olamaz hayvan desen hayvana yazık bu ne ya.
Şimdi nasılsın canım hangi aşamadasın peki?
Öyle hem çocuğu olsun diye o kadar cirpindi hamile kaldım hamileyken bana şiddet uyguladı kaç kere bi gece komşular geldi seslere babam geldi aldı beni 4 aydır babamın evindeyim henüz dava açmadım hazırlaniyorum geldi özür diledi affet diye bide

Öyle hem çocuğu olsun diye o kadar cirpindi hamile kaldım hamileyken bana şiddet uyguladı kaç kere bi gece komşular geldi seslere babam geldi aldı beni 4 aydır babamın evindeyim henüz dava açmadım hazırlaniyorum geldi özür diledi affet diye bide
Canım geri dönme bence ne olursa olsun. O özürler boşa biliyorsun bir yapan gene yapar. Ne güzel ailen sana gel demiş gitmişsin keyiflice kalıyorsun onların yanında. Genede seçimlere saygım vardır ama bence gitme ne olursa olsun. Benimde bebişim var korktum geri dönmedim ve durumumuz ortada işte avukat araştırıyorum. Bebişim var o ne olacak diye düşünme. Seni döven o minicik masumu da döver canım 😔.

MahidevranSultan MahidevranSultan canım üzüldüm senin için, döndükten sonra gelmedi mi ardından peki? Ben araştırmak istemedim araştırsam benimkinde de birşeyler çıkar kesin
Geldi gelmez olur mu. Ben mesajları gördüğümde nasıl aklıma geldi o an bilmiyorum ama ss aldım bir sürü kendime attım onun telefonundan da sildim uçağa binmeden önce birkaç tanesini attım öfkemi kusan ve Türkiye ye döndüğümü belirten bir mesaj attım sonra da telefonu kapadım, 2 gün sonra da o döndü kapıyı açmadım kapıdan bir sürü şey söylendi pişman olduğunu falan söyledi,bende sadece boşanıcam senden diyip yolladım o kadar. Sonra bir kere mesajlaştık sadece. Ondan birkaç gün sonra erken doğum yaptım zaten sezeryana alındım,zorlu bir ameliyat oldu kısa bir süre yoğun bakımda kaldım o sırada gelmiş yine, bebeğim de küvözde idi zaten o otelde kaldı bende evde hergün gidiyorduk hastaneye beraber bebeği görmeye o sırada karar verdik zaten anlaşmalı boşanmaya oğlumu eve getirdikten sonra da gitti yine bu kadar işte.

Aman canım çocuk deme şimdi gelirler böyleydi madem niye çocuk yaptın demeye çocuklar erkeklerin malı ya millet gidip Kıbrıs'a babasız tüp bebek yaptırmıyor çünkü.Dik duralım evlatlarımıza mis gibi yaşayalım evlatlar babasız pekala buyur Allah annesiz bırakmasın 😊

Benim babam aldattığı kadınla evlendi oğlu bile oldu, şerefsiz adam ya:KK70: eşim için geçerli olmamasını umuyorum,ben sallamıyorum diyen taraf olmadım hiçbir zaman ben mutlu olmasın benden sonra diyen kısımdayım, Paraşütle değil direkt de atlayabilir daha memnun kalırdık:işsiz:
Hah sonunda benim gibi düşünen biri:) .Bende hep dua edyrm bana yasattiklarinin aynısını yasat Rabbi diye ne eksik ne fazla .

Tıpkı dediğin gibi ya Katibin Ruhu Katibin Ruhu hem ödlek hemde bana aklındaki paranoyaları yaptırmaya çalışıyordu. Birde korka korka yumuşata yumuşata söylüyor bizimde evimiz var annenlere gitmesek diyor mesela. Senin ananlara gidiyorsak bende annemleri özlüyorum gideceğim ayrıca sen gelmek zorunda değilsin ben 2 hafta durup gelirim diyordum. Aldığı cevap karşısında tatmin olmayınca karısı kocasının yanından ayrılmaz bir hafta durabilirsin onuda birlikte durabiliriz diyordu. O halde sizde bir hafta bizdede bir hafta hadi bakalım yok öyle en çok sizde durmak ben adaletsiz iş sevmem diyordum. Bu sefer o da belki öyle olmaz benim işim çıkabilir ve hep bizde kalabiliriz diyordu. Senin işin gücün beni ilgilendirmez beni koyar gider işini halledersin ayrıca senin yok sınavın bilmem neyin olunca senin istediğin yerde paşa paşa kalıyoruz sesimi çıkarmıyorum bak sen çok olmaya başlıyorsun diyordum. Yani benden boşanacak mısın diyordu bu sefer 🤦‍♀️. Senin zekanda sıkıntı var gerçekten sende anlama, zeka heryönden sıkıntı var ösym bu zekayla seni nasıl öğretmen yapmış inanamıyorum diyordum. O da gülüp geçiyordu amaan diyordu hiç sallamıyordu.

Katip varya bu en basiti bu şekilde sürekli tartışıyorduk. Bu muhabbetin kıyafet, dışarı çıkma, çalışma versiyonunu düşün gene böyleydi.
Ohooo sizinki yine iyiymiş. Arkadaşımda da bağımlı kişilik bozukluğu vardı, tabi ki adam bunu çok iyi kullanıyordu. Ve kavgaları çok daha sertti. Fiziksel şiddet doğrudan yoktu, sadece bir gün sandalye fırlatmış adam, bir de sigara. Kadının canına ne zaman tak ediyor, adam kuzuya dönüyordu, kadın kendini güçlü hissediyordu o yalvarırken ama ne zaman kendini geri çekse ona da bir haller oluyordu. Sen çok iyi durumdasın. Sağlıklı bir insansın, sağlıklı düşünüyorsun. Arkadaşım gibi insanlar bulunmaz nimet bu tipler için, senin gibisine çatmak büyük şanssızlık olmuş onlara. ☺️ Ha birşey diyeyim mi, bu adamın annesi de oğlu gibi birine katlanmış yıllarca, işi biliyor yani, böyle durumlarda bir lafı ile geri çekiyordu adamı.

X