Boşananlar ve Boşanmaya Çabalayanlar

boşanalı 1 yıl oldu yavaş yavaş alıştım filan da üzerimden atamadığım bir şey var sanki hala onun kontrolünde gibiyim yani onu gördüğüm filan da yok ama nasıl desem arkadaşlarım akşam dışarı çıkalım der bende bi tedirginlik başlar ya da şehir dışına gideyim derim bi an ya kızarsa oluyorum ne alaka anlamıyorum eskiden koyduğu kuralları boşandıktan sonra da uygulamaya çalışıyorum sonra bir an kendime geliyorum niye böyle oluyor nasıl sıyrılacağım bundan bilmiyorum
O kadar bilinçaltımıza işlemiş demek ki, gerçi banada oluyor arada daha farklı şekilde ama atıyorum ne yemek yapsam diye düşünüyorum sonra ha şunu yapayım hem o da sever diyorum veya internette komik birşey görüyorum dur eşime de atayım diyorum tabi onlarla yaşamaya o kadar alıştık ki hemen geçmiyor maalesef alışkanlıklar:KK43:

Ben ilkinden 15 sene sonra boşandım Çok sancılı bir süreçti. Bir de karşımdaki o kadar kişiliksizdi ki önce bana psikolojik sorunları olduğunu, doktora gitmeyi teklif etti. Doktor ikimize de teşhis koydu. Ona objesif, bana manik depresif dedi. Antidepresan yazdı. Ben muntazam kullandım. Meğer eş kişisi hiç içmemiş. Neymiş "bizim evliliğimizin kurtarılacak yanı kalmamış. Beni içi almıyormuş." Neyse velhasıl boşandık. Ben bir sene yerlerde anırarak ağladım. Dile kolay gençliğim, 15 senem geçmiş. Daha sonra yavaş yavaş toparlandım. Nietzche ne güzel demiş "Seni öldürmeyen şey güçlü yapar." Bosandıktan 4 sene sonra evlendim. Şimdi 3 aylık hamileyim.
Çok şükür 2. Kocamdan memnunum ☺
Mutluluğunuz daim olsun bebeğiniz de vaktiyle sağlıkla gelsin.Hikayeniz güç veriyor ❤️

O kadar bilinçaltımıza işlemiş demek ki, gerçi banada oluyor arada daha farklı şekilde ama atıyorum ne yemek yapsam diye düşünüyorum sonra ha şunu yapayım hem o da sever diyorum veya internette komik birşey görüyorum dur eşime de atayım diyorum tabi onlarla yaşamaya o kadar alıştık ki hemen geçmiyor maalesef alışkanlıklar:KK43:
Benim hiç boyle dertlerim yok,iletişim problemi olunca,kavgalar yüzünden paylaşım pek olmayınca..
Geçecek sadece sabır ve zaman 🤲🌸

Aminnn canım benim hepimiz çok mutlu oluruz inşallah❤️ ben konunu bilmiyorum ama bu kararı verdiğine göre çok güçlü bir kadın olduğunu biliyorum🥰
Her birinizin sıkıntılarını okumaya çalıştım. Sende çok güçlüsün hiç şüphesiz 😍. Allah yardımcın olsun ayrıca tebrik ediyorum çocuklarım var amaan yutayım dememişsin bütün bu olanları. Biliyorsun bizim durumumuzda olup aman yutayım ne olacak nasıl olsa özür diledi devam edeyim diyen çok oluyor. Ancak yapılan ihanetler katlanarak devam eder bu su götürmez bir gerçek. Hayatına devam ediyor olman tatillere çıkıyor olman benimde içimi sıcacık yaptı, çok daha mutlu ol inşallah çocuklarınla 😍

Hoşgeldiniz ve geçmiş olsun ❤️
Nick tanıdık geliyor ama hikayenizi okuyabilirim 😊
Hoş buldum 😍.
Evet kpss grubu açmıştım birde eşimle ilgili bir kaç tane konu açmıştım buradan tanıdık geliyor olabilir.

Buraya ilk konu açtığımda elim ayağım titriyordu eşime sürekli destek olmama rağmen düzelmemesi beni çok yıpratıyordu acaba psikolojik bir sıkıntısı olabilir mi diye düşündüm ve sizlere sordum ilk konumu böylece açmış oldum. Bütün yorumlar şizofren olduğunu gösteriyordu bu durumda hepten yıkıldım kandırıldığımıda öğrenmiş oldum. Ancak bekledim sabrettim belki dedim tedaviyi kabul eder diye doktorlar araştırdım emek harcadım buna rağmen. Sürecide hep sizlerle paylaşıyorum konular açarak. Ancak doktora gidelim önerisi verdiğimde eşim soğuyup benden uzaklaştı yani iletişimi vardı ama nasılsın dan öteye gitmedi. Bunada sabrettim kabullenmesini hemde tam 8 ay. 8 ay sonunda evimize geldiler tekrar sordum tedavi olmayı düşündün mü diye. Hayır ben tedavi olmayacağım bir sıkıntım yok anlaşmalı boşanalım Quantum dedi. O halde konuşacak bir şey kalmadı yollarımızı ayıralım dedim. Babamda evimden çıkın konuşacak bir şey kalmadı dedi. Bunun üzerine evden çıkmadı babama saldırdı. Çok şükür itiş kakış dan öteye geçmedi hepimiz iyiyiz. Şikayetçi olduk ve 3 ay süreyle her iki taraf birbirine yaklaşmayac ak. Bu süreçte avukat araştırıyorum, kpss ye hazırlanıyorum, iş arıyorum, bebişime bakıyorum annemlerle.

Hoş buldum 😍.
Evet kpss grubu açmıştım birde eşimle ilgili bir kaç tane konu açmıştım buradan tanıdık geliyor olabilir.

Buraya ilk konu açtığımda elim ayağım titriyordu eşime sürekli destek olmama rağmen düzelmemesi beni çok yıpratıyordu acaba psikolojik bir sıkıntısı olabilir mi diye düşündüm ve sizlere sordum ilk konumu böylece açmış oldum. Bütün yorumlar şizofren olduğunu gösteriyordu bu durumda hepten yıkıldım kandırıldığımıda öğrenmiş oldum. Ancak bekledim sabrettim belki dedim tedaviyi kabul eder diye doktorlar araştırdım emek harcadım buna rağmen. Sürecide hep sizlerle paylaşıyorum konular açarak. Ancak doktora gidelim önerisi verdiğimde eşim soğuyup benden uzaklaştı yani iletişimi vardı ama nasılsın dan öteye gitmedi. Bunada sabrettim kabullenmesini hemde tam 8 ay. 8 ay sonunda evimize geldiler tekrar sordum tedavi olmayı düşündün mü diye. Hayır ben tedavi olmayacağım bir sıkıntım yok anlaşmalı boşanalım Quantum dedi. O halde konuşacak bir şey kalmadı yollarımızı ayıralım dedim. Babamda evimden çıkın konuşacak bir şey kalmadı dedi. Bunun üzerine evden çıkmadı babama saldırdı. Çok şükür itiş kakış dan öteye geçmedi hepimiz iyiyiz. Şikayetçi olduk ve 3 ay süreyle her iki taraf birbirine yaklaşmayac ak. Bu süreçte avukat araştırıyorum, kpss ye hazırlanıyorum, iş arıyorum, bebişime bakıyorum annemlerle.
Ne kadar güçlüsünüz maşallah herşey çok güzel olacak gönlünüze göre olsun herşey

Öyle valla sağolasın canım benim❤️, hah bide tam 1 yıldır aldatıyormuş ya 1 yıl sen bir yıl benim yüzüme nasıl baktın benimle aynı yatağa nasıl girdin çocuğunun yüzüne nasıl baktın hamileyim bi bebeğimiz daha olacak dediğimde hiç mi vicdanın sızlamadı doğmamış çocuğundandamı utanmadın:KK43:
Bende benzer cümleler kuruyorum adam koca 5 yıl arkamdan Dünya kadar iş cevirmis. Altınlar, paralar, ev gitti. Hala ailemin de benimde yüzümuze gülerek, hicbirsey yokmuş gibi bakabiliyor, yatağıma girebiliyrodu. Nasıl yaptı diyorum az buz değil 5 yıl. Ama demek ki cins bozuk...

Allah'ın adaleti işte, önümüze seriliyor her şey.iyi sakin kalabilmissin yine ...
Buna kesinlikle inanıyorum, Allah bir şekilde insanın karşısına çıkıyor ben normalde telefonu düzenli kontrol eden biri değilim ama 2 defa yaptım 2'sinde de karşıma çıktı. Hatta birinde kızları erkek ismiyle kaydedip WhatsApp'ta mesajları sessize almış. O anda böyle değişik bir içgüdü geliyor sonra olanları görünce el ayak titriyor kaynar sular dökülüyor tabi. Allah kimseye yaşatmasın hele kaldıramayacak durumda olanlara 😔

Ben ilkinden 15 sene sonra boşandım Çok sancılı bir süreçti. Bir de karşımdaki o kadar kişiliksizdi ki önce bana psikolojik sorunları olduğunu, doktora gitmeyi teklif etti. Doktor ikimize de teşhis koydu. Ona objesif, bana manik depresif dedi. Antidepresan yazdı. Ben muntazam kullandım. Meğer eş kişisi hiç içmemiş. Neymiş "bizim evliliğimizin kurtarılacak yanı kalmamış. Beni içi almıyormuş." Neyse velhasıl boşandık. Ben bir sene yerlerde anırarak ağladım. Dile kolay gençliğim, 15 senem geçmiş. Daha sonra yavaş yavaş toparlandım. Nietzche ne güzel demiş "Seni öldürmeyen şey güçlü yapar." Bosandıktan 4 sene sonra evlendim. Şimdi 3 aylık hamileyim.
Çok şükür 2. Kocamdan memnunum ☺
Yqhu vallahi hayranım siz ve sizin gibilere. Ben birdaha asla kimseye güvenemem gibi geliyor bana. Üstelik bildiğim bir aldatma yok, ( araştırmadım arastirsam belki de o da vardır). Yeniden birine güvenmek, hele ki evlendim boşandım, ben gibi evlenip.bosanan bir erkege güvenmek... İmkansız geliyor şuan. Haa bu arada malesef daha bosanamadim bitmeyen boşanma davası yapmışlar anasını satım 1 koca sene oldu bir duruşma.bir de karar duruşması kaldı nasipse 🤲

Hoş buldum 😍.

Hatırlıyorum canım ben senin konularını okumuştum senin eşinde şizofreni var ve desteklenmediğini hissettiğinde çok saldırgan tavırlara girebilirdi. Sizi düşman olarak kodlayıp öldürmeye bile çalışabilirdi Allah korusun. Gerçi benimki şizofren olmadan öldürmeye çalıştı 🤣 hangisi daha kötü bilmiyorum ama. Sen çok uğraştın ve bu hastalık yani senin düzeltebileceğin bir şey yok ve ailenin yanında olması çok iyi.

Yqhu vallahi hayranım siz ve sizin gibilere. Ben birdaha asla kimseye güvenemem gibi geliyor bana. Üstelik bildiğim bir aldatma yok, ( araştırmadım arastirsam belki de o da vardır). Yeniden birine güvenmek, hele ki evlendim boşandım, ben gibi evlenip.bosanan bir erkege güvenmek... İmkansız geliyor şuan. Haa bu arada malesef daha bosanamadim bitmeyen boşanma davası yapmışlar anasını satım 1 koca sene oldu bir duruşma.bir de karar duruşması kaldı nasipse 🤲
Çekişmeli boşanmaysa normal araya adli tatil giriyor bide pandemiden dolayı da etkilenmiştir inşallah en kısa sürede boşanırsın.

Çekişmeli boşanmaysa normal araya adli tatil giriyor bide pandemiden dolayı da etkilenmiştir inşallah en kısa sürede boşanırsın.
İnşallah insallah.
Ve şunu belirtmek istiyorum okuyacaklara gerçekten zaman herşeyin ilaciymis. İlk başlarda çok üzülürdüm ama şuan gelmez ama kapıma gelip köpek gibi yalvarsa sümük olarak bile görmem onu. Haaa insan hala üzülüyor ama yaşadıkları haksızlıklara.
Sadece sabır ve dua. Başka şeye gerek yok arkadaslar. Rabbim büyük o bizim için en güzelini veriyor ama biz anlamiyoruz

Buna kesinlikle inanıyorum, Allah bir şekilde insanın karşısına çıkıyor ben normalde telefonu düzenli kontrol eden biri değilim ama 2 defa yaptım 2'sinde de karşıma çıktı. Hatta birinde kızları erkek ismiyle kaydedip WhatsApp'ta mesajları sessize almış. O anda böyle değişik bir içgüdü geliyor sonra olanları görünce el ayak titriyor kaynar sular dökülüyor tabi. Allah kimseye yaşatmasın hele kaldıramayacak durumda olanlara 😔
Evet ben de bir gün WhatsApp'tan engelli listesine bir bakayım dedim,bir kayıtsız numara vardı numarayi kendime kaydettim.Baska bir zaman listeye tekrar baktım liste boştu,meğer erkek adıyla kaydetmis engeli de kaldirmis.Ayni kadını face'de aratıp duruyordu ve o kadının saç telinden iki kez gördüm evde..Allah gösteriyor.Sac tellerinden biri özellikle yemek masasında benim oturduğum tarafta idi,nereden biliyor nerede oturdugumu,diğeri de yine bir tepsinin üstünde özellikle göreyim diye konulmuş gibiydiler.Oturdugumuz lojmanda da yabancı hemen tanınır cesaret edip birini getirmiş olma ihtimaline anlam veremiyordum

Böyle bir adamdan neden çocuk yapmak için bu kadar uğraşıyorsunuz. Kızınızı döven bir deli var evde, kimbilir yeni doğmuş bebeğe neler yapar? Bebeği kaybettikten sonra deli kadından şikayetçi olsanız nolur, sürekli çocuk yapmaya çalıştığınız sorumsuz ve düşüncesiz kocanizdan ne olur ...
Bakış açınıza hayran kaldım bu beni ilgilendirir Allah verdi diyeceğim siz buna da kulp bulursunuz açıklama yapmak zorunda değilim size ben sadece içinde bulunduğum durumu paylaştım bu şartlarda eşimden nasıl bosanacagimi sordum cevabımı da aldım ayrıca eşimle beraber değilim artık.Ailemin yanında bana ait çocuklarımla yaşayabileceğim evim düzenim var benim derdim yuva bozulmasın di benim şikayetçi olduğum kişi muhatabım hasta annesi değil eşim.Neyse böyle kırıcı yorum yapacaksanız bidaha bana yorum yapmayin

D dlay_32 N Nive8 lütfen tartışmayalım arkadaşlar hepimiz aynı yaraya merhem arıyoruz bazılarımız daha ağır ve zorlayıcı süreçten geçebiliyor boşanmanın gerçekliğini ve tek seçenek oluşunu kabullenemiyoruz başta, hangimiz kabullendik acabalara düşmedik ki ben yaşamadım diyen yalan söylüyordur zaten ancak kağıt üzerinde evlilik yapan biri bunu söyleyebilir. Birbirimizi yargılayarak bir yere varamayız. O durumda biz olsak ne yapardık bunu da bilemeyiz. Herkesin tecrübesi farklı. Umarım sonunda çıktığımız yer ferahlık olur. 🌸❤️

Her birinizin sıkıntılarını okumaya çalıştım. Sende çok güçlüsün hiç şüphesiz 😍. Allah yardımcın olsun ayrıca tebrik ediyorum çocuklarım var amaan yutayım dememişsin bütün bu olanları. Biliyorsun bizim durumumuzda olup aman yutayım ne olacak nasıl olsa özür diledi devam edeyim diyen çok oluyor. Ancak yapılan ihanetler katlanarak devam eder bu su götürmez bir gerçek. Hayatına devam ediyor olman tatillere çıkıyor olman benimde içimi sıcacık yaptı, çok daha mutlu ol inşallah çocuklarınla 😍
Çok teşekkür ederim canım benim 🥰❤️ seninkinide okudum o adamdan kurtulamana çok sevindim inşallah herşey gönlünce olsun bundan sonra hep mutlu ol iyi ol😍

Bakış açınıza hayran kaldım bu beni ilgilendirir Allah verdi diyeceğim siz buna da kulp bulursunuz açıklama yapmak zorunda değilim size ben sadece içinde bulunduğum durumu paylaştım bu şartlarda eşimden nasıl bosanacagimi sordum cevabımı da aldım ayrıca eşimle beraber değilim artık.Ailemin yanında bana ait çocuklarımla yaşayabileceğim evim düzenim var benim derdim yuva bozulmasın di benim şikayetçi olduğum kişi muhatabım hasta annesi değil eşim.Neyse böyle kırıcı yorum yapacaksanız bidaha bana yorum yapmayin
Burda paylaşım yaparken yorumları seçemiyorsunuz, beni elestirmeyin deme şansınız yok. Burası herkese açık bir plartform. Ben bunları bunları yapıyorum ama bana hiçbir şey demeyin olmaz. Sizinki bir yuva miydi gerçekten. O kocayla yuva kurulmayacagi belli , kurulsa bile yürümüyormuş işte.

Burda paylaşım yaparken yorumları seçemiyorsunuz, beni elestirmeyin deme şansınız yok. Burası herkese açık bir plartform. Ben bunları bunları yapıyorum ama bana hiçbir şey demeyin olmaz. Sizinki bir yuva miydi gerçekten. O kocayla yuva kurulmayacagi belli , kurulsa bile yürümüyormuş işte.
Hanfendi zaten açtığı konularda yeterince eleştirildi bu başlık bana ait ve burası eleştiri yeri değil. Canınız eleştiri yapmak istiyorsa bdv'ye gidip yazabilirsiniz. Kimsenin canını yakmaya moralini bozmaya hakkınız yok.

Orası beni ilgilendirir eleştirmek sizin haddinize değil avukatım değilsiniz boşanma hakimi de değilsiniz kendinize tartışacak başkasını bulun benim uslubum size fazla gelir

Orası beni ilgilendirir eleştirmek sizin haddinize değil avukatım değilsiniz boşanma hakimi de değilsiniz kendinize tartışacak başkasını bulun benim uslubum size fazla gelir
Şu yazdığım makul eleştiriye yapacağınız tafrayı keşke zamanında kocanizla ve kayınvalidenize, çocuklarınızı korumaniz gerekirken yapsaydiniz. Sizin uslubunuz belli , yaptıklarınızdan ve yaşadıklarından . Mantıklı bir soru sordum neden böyle bişey yaptınız diye. Ama kocanız gibi dövsem, sövsem size uygun üslup olacaktı galiba. Sizin hayatınız sonuçta ne isterseniz yapın, yaptığınız yanlış şeyler eleştirilmesini istemiyorsanız da yazmayın. Aslı ben sizin gibi insana fazla gelirim 😀😀

X