• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanan hanımlar , bu adımı nasıl attınız?

strawberry_cake

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
3.415
8.887
158
İyi akşamlar herkese. Sanırım bu konuyu açmam bazılarınızı şaşırtmayacaktır. Bu akşam ilk kez boşanma fikrine bu kadar sıcak baktığımı farkettim. Daha önceleride kimi zaman geliyordu aklıma bu düşünce ama ya kızgınlık anıyla yada duygusal bir bosluğumda oluyordu bu. Şimdi tüm soğuk kanlılığımla boşanmanın mantıklı olduğunu düşünüyorum ve ilk kez kaybetme korkusu taşımıyorum.

Eşimle zaten uyumlu bir çift değildik. Aramızda kültür farkı, eğitim farkı, karakter farkı vs vs var. Evliliğimizin sağlıklı bir şekilde yürümesine zaten imkan yokmuş bu şartlarda, keşke bu kadar zorlamasaymışız ikimizde. Bu akşam eşimin bencilliği yüzünden yüzüm düştü ve oğluma yansıttım. Hüngür hüngür ağladı çocuk. İçim parçalandi. Akşam saatlerinde çalışıyorum ve eşim işten geldiginde yemegini yer yemez uyumaya gidiyor. Sonra saati kurup uyaniyor mutfağı topluyor mesai saatimin bitimine kadar bekliyor beni ama çocuklarla neredeyse hiç iletişimi yok. İki küçük cocukla çalışırken akla karayı seçiyorum inanın. Gecen hafta bu konu yüzünden sinir krizi geçirdim (çocuklar uyuduktan sonra). Eşim şahit olmasına rağmen en ufak bir değişiklik yok. Çalışmayı bırakmayı düşünemiyorum çünkü en yakın çevremin (başta eşim) çalismadığım dönemlerde beni ekonomik anlamda nasıl ezdiğini unutmadim. Sırf onun eline bakmamak için ve anne babamin beni eziklememesi için çalışmaya mecbur hissediyorum kendimi. Mecburum ama olan çocuklarıma oluyor böylede. Eşim çocuklar konusunda bana destek olmadığı için bende aşırı bir gerginlik oluyor ve elimde olmadan çocuklarıma yansıtıyorum. Bir yandan çalışmaya odaklanmak için uğraşırken bir yandan çocuklarımın sürekli aglayip birşey istemeleriyle uğrasmak zorunda kalmak bende aşırı bir sinir yaptı son zamanlarda. Bosanırsam hayat şartları belki daha zor olacak benim için ama en azindan evin içinde kimsenin bencilliğini çekmek zorunda kalmayacağım. Cocuklarima karşı kendimi çok suçlu hissediyorum. Eşimin bende yarattığı gerginliği (sadece iş mevzusu değil daha bir ton mevzu var) gerginliği çocuklarıma daha fazla yansıtmak istemiyorum 😔

Bu evlilikten kurtulmak uzaklara yerleşmek istiyorum. Eşimdende, onun ailesindende, kendi ailemdende uzaklaşmak istiyorum. Hiç biri bana iyi gelmiyor. Çocuklarım yanımda olsun yeter. Dediğim gibi önceleri boşanmayı düşündüğümde kaybetme korkusu oluşurdu bende. Eşimle olan güzel anılarımız aklıma geldikçe gözlerim dolardı. Böyle bir duyguyu artık hissetmiyorum. Ama boşanma adımını nasıl atacağım bilmiyorum. En başta çocukları nasıl etkileyecek bu durum. Evet baba bencil ama çocukların alışık oldukları bir düzen var. Boşanma anlasmalı mı olacak çekişmelimi. Mal bölüşümü nasıl olacak (karşımda haddinden fazla paragöz insanlar var malesef). Evimi (ev tamamen benim bu arada eşimin hiç bir katkısı yok içinde) satıp başka ilden ev alacaksam nereye yerleseceğim (bu ilde kalmak istemiyorum kesinlikle). Yurt dışına taşınırsam nasıl tekrar sıfırdan başlayacağım. Yanlız yaşayan bir kadın olarak çocuklarıma guvenli ve huzurlu bir ortam sunabilecekmiyim, kafamda deli sorular. Bu süreçten geçenler tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

Son düzenleme:
Baba izin vermeden çocukları yurtdışına götüremezsiniz, bu yüzden muhakkak anlaşma yoluna gidin. Evi evlendikten sonra aldıysanız şayet, ben ödedim, benim evim olmuyor maalesef, karşınızda gururlu bir adam olduğunu da sanmıyorum. Konuyu kendisine açmadan önce haklarınız için bir avukatla görüşün. Tabii hepsinden önce son kez aile terapisini deneyin.

Siz depresyonda olabilir misiniz? Bosanmadan bagimsiz herkesten uzaklasmak yalnizlasmak tahammulsuzlesmek. Bence mutsuzsunuz. Doktora gitmek iyi bir fikir olabilir. Kan değerlerinize de baktırın. Bosanma konusunda hakkınızda hayırlısı olsun
Evet mutsuzum aslında. İçinde bulunduğum şartlar, çevremdeki insanlar, yasadığım bazi olaylar ve en önemlisi yaşadığım hayal kırıklıkları beni mutsuz ve tahammülsüz bir insana dönüştürdü. Eşimin bencilliği, annemin negatifliği (sürekli ama sürekli hastalığından bahsetmesi iki günde bir ölümlerden döndüm veya yakında öleceğim demesi ve burda saymadigim daha nice olumsuz özelliği) babamın gözünün dışarda olması, kv ve kp denin paragöz ve sinsiliği. Hepsinden ayrı ayrı soğudum. Terapi almam gerektiğinin farkindayım aslında. Tükenmiş hissediyorum kendimi.

Siz akşam saatlerinde çalışıyorsanız neden hemen uyuyor? Çocuklarla ilgilense siz çalışırken sonra birlikte uyusanız daha iyi olmaz mı?
Gecen hafta söyledim zorlanıyorum dedim olmuyor. Düşün dedim müşteri hizmetlerini arıyorsun arkadan bağırış çağırış çocuk sesleri geliyor. Ben sürekli bu gerginliği yaşıyorum çalışırken dedim çocuklara el at onların uyku saatinden sonra uyu dedim. Bön bön baktı suratıma sadece.

Evet mutsuzum aslında. İçinde bulunduğum şartlar, çevremdeki insanlar, yasadığım bazi olaylar ve en önemlisi yaşadığım hayal kırıklıkları beni mutsuz ve tahammülsüz bir insana dönüştürdü. Eşimin bencilliği, annemin negatifliği (sürekli ama sürekli hastalığından bahsetmesi iki günde bir ölümlerden döndüm veya yakında öleceğim demesi ve burda saymadigim daha nice olumsuz özellik) babamın gözünün dışarda olması, kv ve kp denin paragöz ve sinsiliği. Hepsinden ayrı ayrı soğudum. Terapi almam gerektiğinin farkindayım aslında. Tükenmiş hissediyorum kendimi.
Aslında bu gibi olumsuz durumlar ilk böyle hissettiriyor ama farkında olmadan iyileşiyorsun neden diye sorarsan çevrendeki etkenlerden son derece rahatsızlık ve zamanında buna katlanmak için çeşitli bahaneler vs türettiniz acı çekmeye haksızlığa uğramaya devam ettiniz ama şuan herşeyin net farkındasınız olduğunuz yerden kopup yukarı tırmanmaya çalışıyorsunuz 🥰 bence herşeye sıfırdan başlamak hayatın boyunca eziyet çekmekten daha iyidir şuan olduğun yerde sürekli zarar göreceksin sinir hastası olacaksın ama bunların bittiğine dair bir adım attığında ne kadar zor da olsa seni güzel günler bekliyor . Bir yazı okumuştum burada onu sana paylaşıyorum bakarsın hayatında başarılar diliyorum 🙏😇

Eklentiler

• IMG_9770.png
    IMG_9770.png
    244,3 KB · Görüntüleme: 52
Kaçta uyuyor çocuklar? Çocukların uyku düzeni yoksa o sizi bunaltiyor olabilir belki. Çok iyi düşünün bence.

Baba izin vermeden çocukları yurtdışına götüremezsiniz, bu yüzden muhakkak anlaşma yoluna gidin. Evi evlendikten sonra aldıysanız şayet, ben ödedim, benim evim olmuyor maalesef, karşınızda gururlu bir adam olduğunu da sanmıyorum. Konuyu kendisine açmadan önce haklarınız için bir avukatla görüşün. Tabii hepsinden önce son kez aile terapisini deneyin.
Evet evlendikten sonra alındı. Ama onunda ailesi geçen sene depremden dolayı kendilerine ait olan bir evin tapusunu eşimin adına yapmışlardı. Eşim çirkefleşirse bende çirkefleşirim. Hakkımı kimseye yedirmem daha fazla.

Evet mutsuzum aslında. İçinde bulunduğum şartlar, çevremdeki insanlar, yasadığım bazi olaylar ve en önemlisi yaşadığım hayal kırıklıkları beni mutsuz ve tahammülsüz bir insana dönüştürdü. Eşimin bencilliği, annemin negatifliği (sürekli ama sürekli hastalığından bahsetmesi iki günde bir ölümlerden döndüm veya yakında öleceğim demesi ve burda saymadigim daha nice olumsuz özelliği) babamın gözünün dışarda olması, kv ve kp denin paragöz ve sinsiliği. Hepsinden ayrı ayrı soğudum. Terapi almam gerektiğinin farkindayım aslında. Tükenmiş hissediyorum kendimi.
Size guc ve ferahlik diliyorum 🙏🏻

Kaçta uyuyor çocuklar? Çocukların uyku düzeni yoksa o sizi bunaltiyor olabilir belki. Çok iyi düşünün bence.
Saat dokuzda yatağa giriyorlar. Tatillerde 21:30. Onların uyku saatınde koştur koştur kısa bir molami kullaniyorum ama illaki itiraz, ağlama vs oluyor yetişemiyorum. Eşim bunu gördüğü halde yükümü hafifletmiyor.

Saat dokuzda yatağa giriyorlar. Tatillerde 21:30. Onların uyku saatınde koştur koştur kısa bir molami kullaniyorum ama illaki itiraz, ağlama vs oluyor yetişemiyorum. Eşim bunu gördüğü halde yükümü hafifletmiyor.

MasAllah bebislere. Allah yardımcıniz olsun. Çok üzüldüm. Keşke yardım eli uzatsa da siz biraz dinlenebilseniz. Masal okuyabilir ,çocukları uyutmaya gidebilir. Ne olur az yardımcı olsa ? Sizin ve çocuklarınızin hakkında hayırlısı olsun.

Eşiniz çok vicdansız ve bencil.

MasAllah bebislere. Allah yardımcıniz olsun. Çok üzüldüm. Keşke yardım eli uzatsa da siz biraz dinlenebilseniz. Masal okuyabilir ,çocukları uyutmaya gidebilir. Ne olur az yardımcı olsa ? Sizin ve çocuklarınızin hakkında hayırlısı olsun.
Amin inşallah. Kızım her akşam anne hikaye oku diye yalvarıyor. Okuyamıyorum anca hafta sonları. Benden ümidi kesince ben sana hikaye anlatayım diyor kendi anlatmaya başlıyor birşeyler. Oğlum her yatağa girdiğinde anne bir kaç dakika yanımda kal diyor. Yanında kalıyorum iki dakika, 120 ye kadar sayıyor odasından çıktığımda iç çekiyor çocuk. Eşimden asla bir hamle yok tabi. Anca mutfağı toplar kapıyı kapatip programını açar.

Bilgisayar başındayken çağrı gelir çocuklar arkadan ya kavga eder ya birşeyler ister. Oğlum 7 yaşında yine anlıyor biraz ama kızım henüz 5 yaşında anlamıyor. Oğlanin ödevleriylede ben ilgileniyorum. Gece 01:30 gibi yatağa giriyorum sabah 07:30 oğlanın okulu için uyaniyorum. O gidiyor kızım yanimda kaliyor 12:40 o başlıyor. Kızım gidince evi derleyip topluyorum bir saat sonra oğlanı almaya gidiyorum okuldan. Eve gelince oğlumla biraz vakit geçirip yemek telaşına giriyorum. Bu arada uyku falan uyumaya fırsatım olmuyor. Eşim sabah oğlanı bırakır işe giderken, dönüşte kızı alır yemeğini yer uyur sonra kalkıp mutfağı toplar kitabını okur. Çocukların ödevleri, yeme, içme, banyo, tuvalet, diş fırçalama vs herşeyleri ve önemlisi duygusal ihtiyaçlarını giderme tamamen bende.

Gerçekten çok zor bir karar Allah yardımcınız olsun. Diğer arkadaşların dediği gibi depresyon belirtileri var sanırım sizde ki bu şartlarda depresyona girmeyip sağlıklı bir psikoloji gerçekten zor olurdu. Maddi koşullarınız elverişli ise bencede terapi alın. Birde anladığım kadarıyla evin çocukların tüm yükünü yuklenmissiniz nasıl olsa sizin yapacağınızi bildiği için eşiniz böyle davranıyor olabilir. Şimdi birde sömestr tatili başladı evde hiç boşluğunuz kendinize ayirabileceginiz zamanınız yok gibi görünüyor çocuklari eşinize bırakıp en azından bir gün sabahtan aksama kadar kendiniz için gezemez misiniz

Merhaba esiniz direkt evin yarısını alır ve anne babadan gecen ev miras yoluyla gecti sayılacagı icin size kalma ihtimali %0 . Cekismeli gider bu dava. Bi avukatla görüsün yapabiliyorsanız evi satın parasını yok mu edersiniz naparsınız bilemem ama o adam o evin yarısını size bırakmayacak evlilik icinde ödendiyse ev borcu yarısı kocanıza aittir daha detaylı anlatırsanız yardımcı olurum

2 kucuck çocukla boşanmak sizi daha zora koyar. Biraz terapi tedavi iyi gelir. Annenize de biraz yük olun o sizden uzaklaşır rahat edersiniz. Annenizi de hep dinleyip rahatlattiginiz için zaten size dert yanıyor. Herkes zaten anca kendine yetiyor.

Maalesef hayakindeki gibi bir düzen olmuyor. Boşanma kısmına tamamen gelmek için canına tak dediği an gözün hiçbir şey görmüyor.
Çocuklar küçük dedin. İlla ki birilerine ihtiyaç duyuluyor. Mesela benim işle ilgili bir problemim yoktu düne kadar. Çocukları alıp bırakıyordum okula falan. Ama biranda birşeyler oldu anneme bıraktım ikisini de. Durum ne olacak onu da bilmiyorum henüz. Yani herşeyi bırakıp uzaklara gidilmiyor. Arada çocuk olunca eski eşlede illaki uzak olunmuyor. Daha mantıklı adımlar atabilirsin. Şu saydığın nedenle boşanılmaz ama başka şeyler varsa güvendiğin annen ablan abin gibi birilerine yakın olmalısın. İş düzenin çocukların okul kreş düzeni olmalı. Ben hepsini ayarlayıp öyle boşandım

Back