Boşanan çocuklu kadınlar çocuklariniz alısti mi

Oğlumun sınıf arkadaşının annesiyle babası boşandı. Kız çok bağlıydı annesine, boşanınca kadına bir haller oldu. Çocukları babaya verdi, kendisini sürekli başka erkeklerle takılırken görüyorum. Aslında yine de yadırgamadım, hayatını yaşamayı seçmiş olabilir kendi tercihi.
Geçen yolda gördüm x (kızı) nasıl diye sordum. Telefonda ağlayıp duruyor bebekler gibi, iki haftadır fırsat bulup gidemedim dedi😞 direk soğudum kadından, selamı sabahı da kestim.
işte boşanmış olmak bu çocuklar için travma.
Ben boşanmalarda annenin sahip çıktığı çocuklarları şanslı buluyorum. Annesine güvenen çocuk her zorlukla baş edebilir.
Babayı arada bir görmeye zamanla alışırlar merak etmeyin, dağ gibi anneleri var arkalarında.🩷
2 hafta görmemek mi pazarları bikaç saatliğine aldığında bile özlüyorum üzüldüm prensese ya umarım Annesi için bir süreçtir de hemen toparlayıp yavrucakla ilgilenir

Benim kizkardesimde bosandi 4 yil olacak sanirim. 4 ve 8 yaslarinda 2 kizi var. Cocuklar gayet iyiler, annenin yanindalar. 2 haftada bir haftasonlari babada kaliyorlar. Cocuklar bu durumu yadirgamiyorlar. Babaya gidecekleri zaman bu haftasonu babamizdayiz diyorlar. Onun haricinde haftaici de alip gezdiriyor babalari. Hatta gecen yaz beraber tatile de gittiler cunku cocuklar annesiz asla durmuyorlar. Ben cocuklarda anormal bir duruma rastlamadim. Biz de ailecek ne cocuklarla ne de cocuklarin yaninda bu durum hakkinda konusmadik. Tabi her cocuk ayni reaksiyonu gostermez ama surec normal ilerlediginde oyle travmalik bir durum oldugunu dusunmuyorum.

Slm kızlar 2 ay önce boşandım 2 çocuğum var 7 ve 2 yaşında erkek,büyük hiç sormuyor da küçük bugün baba nerdesin dedi evde anne burada baba gelecek dedim bugün gelip alacak zaten özledim gibi bi şey kullandı daha 2 yaşında içim gitti ya,büyüğü okuldu karşı komşumun oğlu en yakın arkadaşı sürekli onunla dip dibe aklına gelmiyor ama 2 yaşındaki bugün beni perişan etti siz ne diyorsunuz sizin çocuklarda böyle mi bu 2 ay iyidik bugün böyle bı şey dedi bı daha demesin ya kahroldum
Bende şuan boşanma aşamasındayım 3 senedir bunlari düşünüp katlandım tabi benim eşim kızıma iyi davranmıyordu umarım hersey güzel olur

Slm kızlar 2 ay önce boşandım 2 çocuğum var 7 ve 2 yaşında erkek,büyük hiç sormuyor da küçük bugün baba nerdesin dedi evde anne burada baba gelecek dedim bugün gelip alacak zaten özledim gibi bi şey kullandı daha 2 yaşında içim gitti ya,büyüğü okuldu karşı komşumun oğlu en yakın arkadaşı sürekli onunla dip dibe aklına gelmiyor ama 2 yaşındaki bugün beni perişan etti siz ne diyorsunuz sizin çocuklarda böyle mi bu 2 ay iyidik bugün böyle bı şey dedi bı daha demesin ya kahroldum
Olur öyle şeyler. Zamanla alışacaklar. Benim çocuklarım daha büyük ama ilk zamanlar oğlum arada keşke ayrılmasalardı falan diyormuş annanesine. Şimdi ikiside alıştı. Zaten baba ile istedikleri zaman görüşüyorlar.

Bende şuan boşanma aşamasındayım 3 senedir bunlari düşünüp katlandım tabi benim eşim kızıma iyi davranmıyordu umarım hersey güzel olur
İnsalalh dedigim gibi 2 yaş özledim diyince duygusallaştim ama alışacağız

Tacro bence sende daha çok toparlayamadın kendini. Kendinede zaman ver çocuklarada. Baba biraz daha sık gelebilir aslında çocuklarını görmeye daha nazik bir dille evinizin babası ile ayrı olduğunu ama ne zaman isterse babası ile görüşebileceğini söyleyin. Çok zor yaşamadım yaşamakta istemem ama çocukların ruhsal sağlığı için eşinizle sağlıklı bir iletişiminiz olmalı. Eski kırgınlıkları falan bir kenara bırakmaya çalışın

Tacro bence sende daha çok toparlayamadın kendini. Kendinede zaman ver çocuklarada. Baba biraz daha sık gelebilir aslında çocuklarını görmeye daha nazik bir dille evinizin babası ile ayrı olduğunu ama ne zaman isterse babası ile görüşebileceğini söyleyin. Çok zor yaşamadım yaşamakta istemem ama çocukların ruhsal sağlığı için eşinizle sağlıklı bir iletişiminiz olmalı. Eski kırgınlıkları falan bir kenara bırakmaya çalışın
Çocuklar için iletişim halindeyiz,sadece pazarları izin yapıyor o gün geliyor yoksa görüşme konusunda sıkıntı yok benim açımdan gerçekten ben kendim iyim ara ara çocuklara üzülüyorum doğal olarak ama bunun onlar için doğru olan olduğunu da biliyorum böyle olmasın diye elimden geleni yaptığımı da biliyorum o yüzden içim rahat

Konudan bağımsız ama siz neden ayrılmıştınız eşinizden anlaşmalı mi oldu
Evet anlaşmalı aksi huysuz sınırlı agresif zırt pırt tartisma çıkaran gönül almayan özür dilemeyi bilmeyen egoist bencil ve dahası şiddet ve küfür vardı boşandım anlaşmalı oldu 1 ay içerisinde bitti

Çocuklar için iletişim halindeyiz,sadece pazarları izin yapıyor o gün geliyor yoksa görüşme konusunda sıkıntı yok benim açımdan gerçekten ben kendim iyim ara ara çocuklara üzülüyorum doğal olarak ama bunun onlar için doğru olan olduğunu da biliyorum böyle olmasın diye elimden geleni yaptığımı da biliyorum o yüzden içim rahat
Üzülme ama onlarda yeni bir düzene girdi Biraz zaman lazım. Yetişkinler bile bocalıyor. Onların ki biraz daha zaman alabilir

Evet anlaşmalı aksi huysuz sınırlı agresif zırt pırt tartisma çıkaran gönül almayan özür dilemeyi bilmeyen egoist bencil ve dahası şiddet ve küfür vardı boşandım anlaşmalı oldu 1 ay içerisinde bitti
En azndan zor bir boşanma süreci gecirmemissiniz 1 ay gibi bir sürede bitmiş eminim daha da güzel olacaktır hersey yolunuz açık olsun

Eşimin kuzeni(kadın) boşandı ikiz kızlar 3,5 yaşındayken 5 yıl önce.Çocuklar kocasında kaldı.Boşanırken anlaşmalı boşandılar ev ve o dönem için hatrı sayılır bir miktar para düştü kuzene.Ondan sonra kuzenin çevresi değişti davranışlar inanılmaz değişti bizi ilgilendirmez ki karışmadık hakkımızda yoktu saygı duyduk evliliğinde ne yaşadığını bilmiyoruz.Çocuklarla çok az görüştü.Aynı yerde olmalarına rağmen ilk 4,5 yılda en fazla 10 defa görmüştür çocukları.O süreçte kuzenin babası ve annesi kuzenle konuşmaya çalıştılarama olmadı.8 ay önce herşeyin farkına vardı çocukların yanında olmak ilgi göstermek istedi ama ne yazık ki çocukların tam anneye ihtiyacı olduğu dönemde yoktu.Çocuklar resmen annelerini unuttu. velayet davası açtı eski eşi kuzenin çocukları görmediğini kanıtladı uzman görüşleri olumsuz verildi kaybetti.Perişan durumda hatalarının farkında ama iş işten geçti.Olan çocuklara oldu.Bildiğim kadarıyla çocuklar 3 yıl destek aldılar.Ama onlarda artık anne kavramı yok.Çocuklar görmek istemiyor anneyi.Babalarının zoruyla anneleriyle görüşüyorlar.Boşanmada her iki taraf çok dikkatli olmalı.Eş olmayabilirler fakat hala anne ve babalar bu unutulmamalı.Eski eşinize bu durumu hatırlatın çocuğu ihmal etmesin.

Evlilik hayatimiz boyunca evde eş ve baba gibi hayatimizda olmadığı için kizimla sevgi ve guven bagi kurmadigi için kizimla baba konusunda bi sorun yaşamadık çok şükür 🤲

Hatta şu gün alcam çocuğu deyip gelmezse kızım oh be gelmedi diyor o kadar bi bag kuramadi kizimla arasına

X