- 17 Nisan 2014
- 196
- 59
- Konu Sahibi PudraPembesi34
Merhaba. İçinden çıkamadığım bi derdim var. Uzun olucak ama lütfen Allah rızası için fikir bekliyorum. 23 yaşındayım, 2014 yılında evlendim. 11 aylık bebeğim var. Epilepsi(sara) rahatsızlığım var. Epilepsim ilaç kullanmayacak derecede hafifti fakst evlendikten sonra sinir stresten dolayı ilaç kullanıyorum ilaçsızda olmayacak duruma geldim. Eşimle sevgili olup evlendik. Öncesinde vaad ettikleri çok başkaydı ama gerçekte kendisi çok başkaymış. Hayallerim suya düştü. O güzel hayallerimin yerini hakaret saygısızlık ilgisizlik aldı. Eşimin 6 senedir sigortası yok. Babamdanda birşeyim yok sadece boşandığımda aylık 400 tl yetim maaşı alabilirim. Çekişmeli boşanma davası açmıştım hamileyken fakat değişeceğine dair uzun iknalarda bulundu ve bir şans daha vererek mahkemeye gitmedim.. mahkeme günü geçtikten sonrada tekrar aynı oldu. Evlendiğim ilk haftadan beri çok kötü şeyler yaşadım ozamanlar çok daha ağırdı sabah 6da geliyordu kafası güzel geliyordu. Neyse şuan 11 aylık bebeğim var. Kreş çağı olmadığı için ben bakacağım. Ama boşanırsam evin kirası, faturalar, bez mama masrafı ne olcak diye düşünüyorum. Dün gece eve gelmedi eşim. Boşanma kararı aldıgımda boşanmayı kabul ediyor sonrasında pişman oluyor. Anlaşmalı boşancağını söyledi ama hiç sanmıyorum çok değişken birisi. Bu sebepten dolayı şiddetli geçimsizlik nedeniyle dava açacağım. Seneden seneye fatura ödüyor, sigortası yok tedavi olamıyorum, eve çok geç geliyor hergün alkol alıyor. 2 senedir eşimle dışarıya çıkmışlığımız yok pazar günleride çalışmaya gittiğini söylüyor dükkanı açıyor hem tamir yapıyor hemde arkadaş ortamında içiyor. İş yerinde erkekler var. Hiç evde kaldığı yok. Çocukla benle alakası yok. Çocuguma bakarım boşandıgımızda desede korkularım var. Çünkü ara ara gelgitleri oluyor beni tehdit ediyor örneğin; görüştüğün birisi olur görürüm duyarım ozaman çocuğumu kaçırırım diyor. Eşim 10 sene önce kredi çekmiş 1 lira bile ödememiş böyle bir sorumsuzlugu var ikametgahımızı bile alamıyoruz buyüzden dolayı. Bende kredi çekmiştim ilk evlendiğimizde ortak araba alalım diye ve borçlarımız var diye arkadaşının üzerine almıştı o arabayıda ortak eşimle kullanıyoruz ama mahkemede üzerine birşey çıkmayacağı için ayvayı yedim olarak bakıyorum. Çok değil 2 sene kadar kira faturalar bana yoksulluk nafakası ödese kafi. Çünkü çocugum büyüyor kreşe gidince ben çalışırım aylık 1500-2 bin arası ödemeyi bana verirmi mahkeme sigortasız çünkü. Bu boşanma davasında haklarımı iyice savunmam için avukata ihtiyacım var barolad birliği ücretsiz boşanma için veriyormu? Ayrıca 600 tl boşanma davası açmak bunuda yoksullara bir indirim oluyormu? Lütfen yardım.