Boşanalı 1 buçuk yıl oldu ama buyrun hikayem

açıkcası yazdıklarınızdan ben sizinde Allah konusunda kafanızın karışık olduğu kanısına vardım olabilir mi?

zihnimiz bize oyunlar oynar mesela seni üzen bir olayı sürekli sana hatırlatır durur halbuki geçmişte olan mutsuzlukları sürekli gündemde tutarak mutlu olamayız. kendini kandır demiyorum ancak bu oyunlara gelme. aslında bizler düşündüğümüz kadarız mesela sen şuan düşüncelerinde hep eski kocan var halbuki başka şeyler düşünsen hayatına farklı bir anlam katarsın ve o hayatına yeni kattığın şey olursun. mesela yapmaktan hoşlandığın birşey için eğitime katılabilirsin. çalışabilirsin. dinimizde de insan kendine eziyet etmemeli bu yüzden kendine iyi bak.

Zihnimiz kötü bir anıyı düşündüğünde aynı yaşamış gibi hissedermişiz.Yani eskiyi düşünerek normal bir zamanı da kötü edebiliriz...Bunu unutnamamız lazım....Ben de tam okarak yapamıyorum tabi ahkam kesemiyorum o yüzden...Sana belki yardımcı olur diye yazdım...
Eski eşin dediğin gibi uygunsuzca ve alçakça terketmiş seni..Sinsice hareket etmiş...Hakkına girmiş..Gençsin...Evlenebilirsin tabiki.Bu durumda olanlar evlenmiyor mu sanki.Mükemmeli beklemeye gerek yok evlenmek için.AMA merhametli biri olmalı...Bir de busefer severek evlen istersen..Öbür türlü beklentileri çok olıyor..Gençsin vakrin var.Tedavine devam et.Yaşamını bozacak riskletden kaçın...Tanıştığın evleneceğin kişiye de çok açık verme.Örttbas etmeye çalış hep.İnsanlar özellikle erkekler hiç sıkıntı çekmiyor sen de gördün...Ama önce düzgün tedavi ol .Tedavi devam ederken evlenebilirsin.Ama hamieleliğinde ilacı bırakman gerecek..Dr sor hamilelikte nasıl olacak.O yüzden tedavi..Dua ediyorsundur zaten..

Ruhsal bir hastalık yaşarken evlenmeniz sizin yanlışınız olmuş, dindar olsun olmasın hiç bir erkek böyle bir durumu çekmez.
Bu tür rahatsızlıkları olan kişiler inançlı olur ancak inancı tam manasıyla yaşayamaz daha çok kurgu yaşarlar.
Ailenizde bunu bilip sizi yanlışa sürüklemiş, tabiki eşinizde suçlu devamlı çekemiyeceği birşeyi kabul etmiş.
Artık hesaplaşmanız ahirete kalmış

Allah sabir versin, sifa versin insAllah.
Her insanin basina birseyler geliyor bu hayatta. Sen daha 24 yasinda bosanmissin, daha gec yasta bosanipta sonrasinda yasindan dolayi evlenemeyen insanlar var. Sükret haline. Mutluluk sadece evlilikle olmaz. Belki hic evlenmeyeceksin ama hayatini saglikli ve mutlu gecireceksin. Inancli bir insansan Allah'in seni imtihan ettigi seylere karsi sabirli olmalisin.

Evlilikten önce, sagligina kavusmaya bak. Evlilik herzaman olur. 30 yasinda bekarlar var hala. Senin yasin cok genc daha hayatinin baharindasin. Önce bir sagligini kazan. Ilaclarina devam et, kendine gel. Toparlan.
Ondan sonra Allah'tan hayirlisi ise bir kismet bekle, hayirsiz olacaksa olmasin de.

Tekrarliyorum; mutluluk sadece evlilik ile olmaz. Öyle olsaydi, su an evli ve mutlu olurdun.

Esinin yaptiklarina ise akil erdiremedim. Hem seni hastaligin ile kabul etmis, sonrada yan cizmis. Allah affetsin onu. Ne diyelim. Kendi tercihi, ama keske bunu en basindan söyleseymis. O da bilemedi belki, o da cok yoruldu. Olabilir insaniz. Bu yüzden diyorum, önce sagligina kavus kimseden fayda yok, kocandan olsa.
Cok zor bir sürec biliyorum, bende bosaniyorum, ama kabullenmek ve hayata devam etmekten baska yapabilecegimiz birsey yok.

hayatı boyunca ilaç kullanan insanlar var bayanın zaten ilaç kullanıyorken bir sorunu yokmuş neden tedavi görürken evlenemesinki ayrıca velevki ilaçları devamlı kullanacak bu tür ilaçları kullanan o kadar çok insan varki herkes sizin gibi düşünüp evlenmese evlilikler azalır. hem kız tedavi gördüğünü söylemiş bunu bilerek kocası evlenmiş neden kız ve ailesi hata yapmış olsunlar ben size katılmıyorum

Maasallah gayet aklı basında ve yasına göre olgunsun.. ilaç tedavin bitsin tamamen kurtul öyle düsün evliliği bence. Ani bir sarsılmada yine dibe vurma diye..ailende haklı...

biraz kibar ol istersen sende evde oturda magazin seyret millete ahkam kesmee hem soz konusu ibadet olunca niye bu kadar cirkefsinizz
Kibar olmayan hicbir kelimem yok asıl ben seni kibarliga davet ediyorum. Cirkef kelimesinide sana iyade ediyorum.
Magazin seyredip seyretmeyecegimi sana sorcak değilim.
Ama sen buraya açık bir sekilde sordun. Bende sana duzelmeden evlenme dinine bağlı bir insansin ibadetini yap dedim . Seni diger bayanlardan ayirarak. Çünkü bazı insan baba evinde duramam evlenmem lazım der ama senin durumun farkli senin hastalığın yüzünden evliliğin bitti bu yüzden sana iyileş dedim. allah yardimcin olsun dedim ama sen cirkef diyorsun. Çok kalbimi kırdın allah sorsun

Hanımlar,
lütfen polemiğe girmeyin ve dini yorumlar yapmayın.
Dini yorumlar devam ederse kurallar gereği konuyu kapatmak zorunda kalırız.
Burda asıl mevzu konu sahibesinin rahatsızlığı ve 2. evliliğe hazır olup olmaması...

Cok uzuldum. Allah yardimcin olsun. Bosanmis biri olarak yasadigin bu bosanma sonrasi travmanin normal bir durum oldugunu soylemeliyim oncelikle. ikincisi inan bana erkekler evlenirken dugun dernekle aldiklari eslerine bosanirken arkalarina bile bakmadan acimasizca terk edebiliyorlar, merhametleri bile kalmiyor. kac yillik evli olduguna , geride kalan cocuklarin durumuna bile bakmiyorlar. Insanin canini bunlar acitiyor zaten. Evliyken iyiydik de simdi neden bir yabanci gibi davraniyor diyor insan.
Ben yazdiklarindan baska biri icin mi yapti acaba diye aklimdan gecirdim. Cunku anladigim kadariyla eski esinizin sehir disi seyahatleri varmis. Sizi iyilesmeniz icin annenize birakip yine sehir disina cikmis. Hayatinda baska biri mi vardi acaba? Sunun icin soyledim cok da kendinizde hata aramayin. Adam hastaliginizi bahane olarak kullanmis bosanmak icin. Bence onun derdi baskaydi.
Uzulmeyin. Bunda da bir hayir vardir. Bosanmayi dunyanin sonu olarak degil de yeni bir hayata baslangic olarak gorun. O zaman daha kolay atlatirsiniz bu travmayi.
Son olarak tam olarak evlilige hazir olmadan evlenmeyin bundan sonra.
Mutlu olmanizi dilerim.

Son düzenleme:

Yaaa davulun sesi uzaktan hoş geliyor dimi? Evet evet bende duydum..

Allah sifa versin oncelikle. 2. evlilige hazır olmadıgınızı, benim 15 yasındaki yegenim dahi anlar su yazdıklarınızdan. Lutfen evlenmeyin, tedavinizi tamamlayın.

Esinizi islamı ne kadar yasayıp yasamadıgına gore degil, ne kadar "insan" ve merhamet sahibi olup olmadıgına gore secin.

Dine ve dini detaylara bu kadar takılmayın, kendinize saklayın. Din icinizde olsun. Gorunur yerlerde degil.

Ayrıca eczacı bir adam nasıl bu kadar luks icinde yasar o detayı anlamadım ama cok ta onemli degil.

tabii ki biz konuyu anlatanın yönünden okuyor yorumluyoruz ancak sonradan aklıma geldi ki,burda bir üye vardı nicki aklıma gelmedi..uzun yıllardır evliydi..adam bipolardı..kadın ,çocuğuyla beraber çok çekmişti...ilaçlarını da düzenli almayınca ,çıkılmaz hale gelmişti...buna rağmen hep bir şans vermişti kocasına ,ama olmadı..en sonunda boşanmışlardı..
şimdi evlilik sürecinin anlatıldığı kadar masum olmayabileceğini düşünüyorum ki bipolar ciddi bir hastalık..ve bildiğim kadarıyla iyileşme şansı yok.sadece ilaçlarla kontrol altına alınabiliyor.
o yüzden evlilik düşünülse de ,gerçekten sevdiğin biriyle olmalı diyorum..görücü usulu 3-5 kere gördüğün adam ,hastalığın her evresinde yanında olmaz..ancak çok çok seviyor olması lazım ki,seninle beraber mücadele etsin..

Doğuda imiş aile kaçakçılık olabilir sebebi

Eşiniz istediği kadar kılsın namazını, en süper müslüman olsun ama insan olamamış ki bu kişi. Olamamış.. Olmamış yani.. Bu nasıl eczacı ki ilaç bıraktırabiliyor? Sonuçlarını bilmesi gerekirdi. Ben çok sinirlendim.. Eski kocana da anasına da babasına da tüm ceddine çok sinirlendim.

Ama işte hep aynı şey olacak diye bi şey yok ya. Hani eğer gerçekten konuşarak tanıyarak tüm bu durumları severek kabul eden biri ile olursa mutlu olmak psikolojisine daha iyi gelir diye düşündüm. Psikolojin düzelsin evlen demiyorum da kız evlenmek istiyor. Ben napicam hep böyle mi kalicam düşüncesi de çok iyi yönde etkilemiyordur belki.

Ailesinin karşı çıkma nedeni aynı olumsuzlukların yaşanması halinde konu sahibinin psikolojisinin hepten bozulacaģını dusunmeleri

psikolojik tedavin bitmeden evlenme
kısa ve net

Bipolar bozuklukta ileri dereceye gelinmişse tedavisi yok. Psikologlar birşey yapamıyor.

Başlangıç ise belki şans var..

İslamı çok iyi yaşıyorlar ve psikolojik rahatsızlığı olan bir kadına b.klu fırça yolluyorlar.

afedersiniz ama neden dini ayrıntılardan bu kadar çok bahsettiniz, ne gerek vardı buna ?

Öyle münasip görmüş ve belki o okuduğu ayetlerden birileri faydalanır demiş.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…