Nerden biliyorsunuz bu yöntemleri kullanmadığımı? nasıl bu şekilde yargılayabiliyoraunuz?ben ahkam dinlemek için yazmadım bunları.yardımcı olabilecek bir fikir buluruz belki dedim.paylaşıp da rahatlamak en azından. okumamış cahil gün görmemiş biri de değilim ama malesef hayat sizin baktığınız açıdan değil sadece.bu insanlarla baş etmek ne kadar zor anlamıyorsunuz anlayamıyorsunuz.bunca kadın neden öldürülüyor ya da neden intihar ediyor sanıyorsunuz ya da başkalarına kaçanlar?çaresizlikten!(kaçanları asla tasvip etmiyorum) mor çatıyı araştırdım. oralara gitsem izimi kimse bilmese, adım soyadım değişse dedimçocuklarla.ailem mahvaolacak zaten hastalar.çocuklara kim bakacak? nasıl çalışacağım?bu ülkede çalıştığı para kime yetiyor?! ailemin yanına dönsem yine hayat zehir olacak.oraya gitme, onla konuşma,telefonda napıyorsun.onu giyme bunu giyme.gülme.gezme .dışarıdan gelecek vahvahları duymuyorum saymıyorum bile.ailen yeter.insanın kendinden başka yardımcısı yok bu hayatta.yaptığım hatanın bedelini en ağır şekilde ödüyorum.çıkmazdayım!ölümü bile düşündüm defalarca çok şükür ki rabbime yapamadım. öyle şunu yapsaydın bunu yapmasaydın demekle olmuyor malesef. Ve de büyük konuşmayın sonuçları ağır oluyor onunla sınanıyor insan. Benim gibi kaç kadın var kim bilir sessiz kalmaya mecbur her gün ağlayan. Her gün ağlamak ne demek bilir misiniz? Her Allah’ın günü ! Ben biliyorum evladım göz yaşımı sildi kaçkez . Ayakta durmak zorunda olmak mecburiyet ! rabbim herkesin yardımcısı olsun