bosanacagim adamin ilk esinden cocugunun benim alin terimle alacaklarimdan pay almasini istemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

gunesdogacakbence

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2019
124
86
13
39
bosanma asamasina girdim. kararim net.bir onceki konuma bakarsaniz anlarsiniz.dusuncem soyle.bosaniyorum.adamin ilk esinden bir cocugi var.benden de bir cocugu var.bu cocuklar baba ayni anne farkli kardes oluyorlar.ben cocuguma ev almayi dusunuyorum ilerde.Bunu simdeden nasil dusunuyorsun demeyin.Hayatta dusunmedik seyler insanin basina geliyor.benim cocuguma bisey olsa ilerde, alacagim ev uvey kardese duser mi? bilen arkadaslar yardimci olursa sevinirin.

Şimdi diyelim ki oğlun yetişkin oldu, evlendi eşi hamile, eğer çocuk sağlıklı doğarsa mirastan sadece eş ve çocuğu yararlanabiliyor. Eğer çocuğu olmazsa, anne baba da pay alıyor ama kardeşi tam bilmiyorum. Hukuk derslerinden aklımda kalan. Bence çocuğun adına değil kendi adına al, sana bir şey olursa çocuğuna kalır.

cocuguma bisey olsa kardesi diye duser mi
Avukat değilim ama Eğer ortada sahipsiz bir mülk varsa o zaman düşer sanıyorum. Yani sonuçta babadan bir kan bağı var. Sende ne dert ediyorsun yazarsın bir vasiyet men edersin onuda olur biter. Oğlundan sonra evi şuna bağışlıyorum dersin kafan rahat olur.

Evlilik birliği içinde boşanmadan alırsanız,aldığınız evin değeri boşanınca yarı yarıya pay edilir haliyle üvey çocuğunuza geçer.Boşandıktan sonra alırsanız geçmez.Miras paylaşımı ilk olarak alt soya yapılır (çocuk ve torun şeklinde).Alt soydan kimse hayatta değilse anne,baba,kardeş,yeğenlere düşebilir.Onlardan hiçbiri hayatta değilse 3. Olarak büyükanne ve büyükbabalara geçer

cocuguma bisey oldu diyelum uvey kardesine duser mi

İlk olarak çocuğunuzun çocuğu veya torunlarına geçer.Çocuk veya torun yoksa anne,baba,kardeş,yeğenlere geçebilir ancak aksi belirtilirse kardeşi mirastan men edebilir.Bunu düsünürek ev alıp almamazlık yapmayın yani.Cocugunuzun mal varlığı olduğu için idaresi de onun elinde olacaktır,istemediği takdirde kimseye kalmaz

Aldigim onca hukuk dersinden aklimda kalana gore a.la.maz. bosanmissiniz kendi uzerinize ev aliyosunuz ileride cocugunuza kalir veya direkt olarak cocugunuz uzerine aldiniz yine ev cocugunuzun. Evlense dahi tereke onun. Sadece cocugunuza ve onun cocuklarina kalir.

Tam bilmiyorum ama düşmez bence
tapu sizin üstünüze olursa birinci derece olarak çocuklarınız ve eş daha sonra sizin kardeşleriniz hak iddia edebilir

Ev alıp sadece kendi cocugunuzu varis gösterebiliyorsunuz hatta ikisi de sizin cocugunuz olsa dahi istediğiniz evladınız faydalanabiliyor noterden varis dilekcesi verilebilir

cocugum evlenmeden bisey oldu diyelim Allah korusun.ben de hayatta yokum.o zaman uvey kardesinw dusmezmi

Kafa gitmis insan cocuguna bisey olsa diye nasıl düsünür ya
Allah korusun öyle bi durumda kime ne duserse dussun
İnsan onu düsünmez.

Evet düşer. Alttaki yazıyı bir hukuk sitesinden kopyaladım. Diyelim ki çocuğunuza bir şey oldu, eşi ve çocuklarına düşer, eğer eş çocuk yoksa mirasçı, anne baba’ya düşer eşit oranda. Diyelim ki eşiniz hayatta değil, onun çocuklarına düşer miras.
1.derece (zümre) mirasçılar kimlerdir?
Miras bırakanın birinci derece mirasçıları, onun alt soyudur. Yani miras bırakanın çocukları, torunları ve sonrakiler sınırsız olarak mirasçıdır.Çocuklar eşit olarak mirasçıdırlar. Miras bırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi alt soyları alır.
2.derece(zümre) mirasçılar kimlerdir?
2.derece mirasçılar, miras bırakanın mirasçıları ana ve babasıdır. Ana ve baba eşit olarak mirasçıdırlar.
Miras bırakandan önce ölmüş olan ana ve babanın yerlerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi alt soyları alır. Yani miras bırakanın, ana ve babasının ölmüş olması halinde, mirasçıları halefiyet yoluyla kardeşleri ve kardeşlerinin alt soyu olacaktır.Bir tarafta hiç mirasçı bulunmadığı takdirde, bütün miras diğer taraftaki mirasçılara kalır.

cocugum evlenmeden bisey oldu diyelim Allah korusun.ben de hayatta yokum.o zaman uvey kardesinw dusmezmi
Allah korusun o durumda cocugunuzun alt soyu yoksa yani cocugu yoksa evet kardese kalir+babaya da pay kalir. Ama o durumu dusunmeyin bnce allah korusun tbi de oyle bi durumda kime kalirsa kalsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…