Boşanacağım, 8 aylık oğlum ve ailesizlik..

Kendine ait evin araban var. Sal ipini gitsin kurtul. Sen oğluna odaklan misler gibi geçinirsin hiç üzme kendini. Az biraz büyüsün iş de bulursun ama uzun süre kafanı dinle.

Annenizden kalan maaş asgari ücret kadar olur mu ondan eminseniz nafakayida 10bin yazdırıp bı şekilde gecinrbilirsiniz. Belki eve ek iş çıkar, ne bileyim ev yemeği, yada çocuk bakıcılığı falan, ilk etapta bunlar evden calismaniz için bebeginizle beraber, güzel olur diye düşünüyorum. Mesleğiniz varsa bebek kreş yaşına gelince çalışırsınız. Gerçekten kumar zor ya, evle alakası olmayan koca diye evde ayı (kusura bakmayın hala kocanız ama kadınların çaresizliğine dayanamiyorum)beslemek gibi bişey. Siz kendinize yettitrirsiniz kadın ekonomisi başka bişey ya, belki birikim bile yaparsiniz inanıyorum.

Nafaka 5 bin az. Sen oraya 8 yazdır. Sakın yazmadan da boşanma. Evi maası olmayanlar boşanıyor yat kalk dua et. Gecınırsın tabıkı. Ama nafaka yazmamazlık yapma.

Anneden kalan maaşın asgari ücret düzeyinde olduğuna emin misiniz?
Emekli sandığından emekliymis daha öncede almış bekarken asgari ücret duzenyinde almış emekli sandığı diğer kurumlara göre farklı oluyor,mesela konu sahibi özel sirkette ise başlasa maaşı kesilmez.

Yokki bu adam zaten evdede yok duygusallık da da yok ekonomide yok babalikta yok zaten destek yok yani yok yok ki bu adam .Zaten parayı harcadığı yerler belli hayatı alışkanlıklari üzerine kurulu.Durumunuz şu andan iyi olur daha kötü olmaz . Teleskopla baksam göremem bu evliliği sizde zaten biliyorsunuz bitse gitse hicbirsey degismez Afedersiniz Koca adam olmayınca ha kadının yanında elalem için durmuş ha başka gezegende hepsi bir degilmi.Hicde kötü olmazsınız en azından ruhunuz çiçek açar

Ev olduktan sonra herşey yoluna girer inşallah..bebek büyüyene kadar çalışmanız zor,bakıcı masrafı malüm..Yetim aylığı asgari ücret düzeyinde mi?rahmetli anneniz memur emeklisi miydi?

Benim babamda emekli sandığından emekli. Kendisi asgari ücret tutarında almıyor maalesef. (Hayatta)
Ölmüş annesinden kalan emekli maaşı da o kadar olmuyordur diye düşündüm ben. Tabi birçok statü vardır ama yine de emin olmasını isterim.

Bu işine göre değişir sanırım babam öğretmendi emekli sandığından asgari ücretten fazla alıyor

Hem o maaş aile uyesıne kesilerek veriliyor dıye duymuştum.
Babam emekli sandığından emeklı asgari gıbı bırsey alıyordu en son.
Diyelim 17bın bunun bır kısmı veriliyor gerıde kalana dıye biliyorum.

Konu sahibi daha önce alıyormuş 6 yıl boyunca almış asgari ücret duzenyinde almış yani annesi belki yüksek maaşla çalışıyordur üst düzey yönetici filan olabilir.

Uyanığa bak hele! Evin var aracın da var bunlar sakın sakin sakin boşanma. Nafakayı yaz. Altınlar için de şu tarihe kadar ödenecek diye yaz. Hatta nafakaya her yıl üfe oranında artacak diye eklemeyi sakın unutma.

Sgkdan anneden maaş kalıyor mu ne kadar mutlaka öğrenin. Ev araba varmış, bebek büyüyene kadar geçinirsiniz. Büyüyünce de maaş olayını öğrenip çalışırsınız. Nafakaya yazdırın mutlaka

Boşan geç ev araba var birkaç seneye de kreşe verir ise girersin. Olur gider. Çocuk yapmanız hata olmuş ama yapacak birşey yok

Sizin şartlara sahip olmak için can atanlar var. Evi kalan maaşı araba zaten onlar için lüks olmayanlar var. Tek çocuğunuzla kafa kulak rahat geçirirsiniz. Millet asgari ücrete çalıp çocuğun kreş parasını kirasını verip bir şekilde ayakta durmayı başarıyor. Dert etmeyin direk boşanın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…