- 9 Eylül 2013
- 11.948
- 27.404
- 798
- Konu Sahibi imagemaker
-
anlıyorum aslındaHmm deminki yazini anlamamisim ben sanirim pardon
Bdvnin su anki haline bakilirsa evli kadinlarin hali ortada yani demek ki nikahta keramet yokmus
Kocasinin cebinden para asiran kadin mi ararsin?
Esi ahlaksiz teklifte bulunani mi ararsin?
Hamileyken bosanmaktan baska caresi olmadigina kanaat etmis kadin mi arasin?
Var oglu var yani
üzerine alınan alınsınNe yanı biz sana katilmiyoruz diye kültürsüz mü olduk şimdi
Bu konuyu buraya ne amaçla actin anlayamadım zaten esinde senle aynı kafadaysa kabul eder boşanır nikahsız yaşarsınız
Belki kaybettiğiniz heyecan sahiplenilme aşk geri gelir olabilir yani
sahsen ben evlendıkden sonra tutkulu bı ilişkiye basladım eşimleAbi cidden evliliklerin nikah ve imza yüzünden bittiğine ciddi ciddi inanıyor musunuz?
Sevgili olup, sözlü olup, nişanlı olup kavgalar eden ayrılan, aşkları biten insanlar nereye imza atıyorlar bilmediğimiz.
Ne alakası var evlilikle ayrılığın anlamadım.
Erkeğin olduğu her yerde bunlar olur bebişlerim kandırmayın kendinizi nikah evlilik aşkı bitiriyor diye...
ben kimseyi hedef almadım ki siz direk bir düşüncemden dolayı inancımı sorguladınız . Ayıpbenim nikahım sizi neden ilgilendiriyo peki ?
hmm.fikrimizi syledk ama olumlu yorum yapmayanlara braz karsi konu acan bayan belli :)Önemli değil, şaka yapmıştım avukatıyım derken yoksa tanımıyorum image'i ama genel olarak gözlemlediğim kadarıyla iyi yürekli bir bayan. siz de onu yanlış anladınız. Saldırgan tavırlara tepkiydi onun verdiği cevap.
Nikahsız birlikteliğin tek iyi yani var
Resmi olmayan kayınvalide...
Hoyytt sen kim oluyosun diyebilirsin mesela
Bak şimdi baya baya sıcak geldi Bu fikir
Aksam gelsin de benim bey
aynen izleynce iyide tartisan kisi sen olunca fenadisardan takip etmesi pek bi keyifli
şimdi bu insanlara biraz marjinal bir şey söyle hemen avrupalı hemen dinsiz hemen kafir yaparlar insanı .Önemli değil, şaka yapmıştım avukatıyım derken yoksa tanımıyorum image'i ama genel olarak gözlemlediğim kadarıyla iyi yürekli bir bayan. siz de onu yanlış anladınız. Saldırgan tavırlara tepkiydi onun verdiği cevap.
bak sımdı benım bıle dusuncem degıstıNikahsız birlikteliğin tek iyi yani var
Resmi olmayan kayınvalide...
Hoyytt sen kim oluyosun diyebilirsin mesela
Bak şimdi baya baya sıcak geldi Bu fikir
Aksam gelsin de benim bey
Yok canım ben evliyimcnm sen asker bekliyordun dimi yoksa karstrdmmi profldeki resm yabanci gelmedi cnku
yoo ne alaka arkadasim sen kendi acina yorum yapsan amenna sen kaldirilsin demissn en buyuk tepki bundan kaynakli benceşimdi bu insanlara biraz marjinal bir şey söyle hemen avrupalı hemen dinsiz hemen kafir yaparlar insanı .
Bir çok kişi de politik ,gerçek düşüncesini dışa vuramıyor .
Gündelik yaşamda da böyledir
Ay cok alındim napsam ki goruyomusun sen şimdi nikahsız yaşamayı Savun benim kultursuzlugum meydana çıksın olacak şey degilüzerine alınan alınsın
tamam cnm karistrmsmYok canım ben evliyim
keske avrupalı dusunceye sahıp olsaydınızşimdi bu insanlara biraz marjinal bir şey söyle hemen avrupalı hemen dinsiz hemen kafir yaparlar insanı .
Canım benim hayat bizim çevremizden ibaret değil. Birçok kadının haklarını ancak bu yolda alabildiği bir coğrafyada yaşıyoruz. geniş pencereden bakmak gerekli. Yoksa zaten dini nikah var iken resmi nikahın ortaya çıkma nedeni olmazdı. Tamamen kadını korumaya yönelik gelişti. Bu ülkede bilerek okutulmayan kadınlar var, okula aile baskısıyla gönderilmiyorlar, şimdi sen bu kadına resmi nikah yapılmasın dersen geri kalan hayatını elinden almış olursun.şimdi bu insanlara biraz marjinal bir şey söyle hemen avrupalı hemen dinsiz hemen kafir yaparlar insanı .
katoliklerde mi bakire kız oğlan kız evleniyorkeske avrupalı dusunceye sahıp olsaydınız
ozaman bu dusuncenızın tam tersını savunurdunuz
kendınızı medenıyet elcısı ılan ettıgınız ıcın konu avrupalara sıcradı
aksıne avrupadakı evlılık sıstemı cok saglam
dine gelıyor madem konu
katoliklerde bu konuda cok netler
herseyden önce
oku ,oku,oku
tavsıye ederım.
Evet bahsettigin konu insanin kendisiyle alakali bir durum toplumlar birbirlerinden cok farkli avrupada nikahsiz olup da yasayan ama bunu kotuye kullanmayan pek cok insan varken dedigin gibi arabistanda isecok farkli mantalitedeki insanlar bu konuyu rezillik haline getirebiliyoranlıyorum aslında
hatta beaber yaşamaya nikahsızlığa karşı olduğum falan da yok
ama tüm evlenen insanların adam kapma imza attırma vs şeklinde nitelendirilmesi benim karşı olduğum
Avrupa da bile insanlar hala nikah kıyıyorlar o kadar özgür yerde olmalarına rağmen demek ki nikahın tek amacı adam kapma değil
insanlar güven istiyor
ki bizim buralar da evliyken bile güven altına alınmayan kadınlar var
eğer beraber yaşamak dini nikahla yaşamak özgür kılınsa fransaya değil arabistana dönüşür buralar
meryem ana felsefesı varkatoliklerde mi bakire kız oğlan kız evleniyor
gelinliklerine kırmızı kurdele de takıyor mu onlar :)
namus cinayetleri var mı onlarda ?
oku oku oku
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?