boşamak mı? 1 sene daha beklemek mi?

O zaman eş aileside olmasın yanımızda madem biz bir aileyiz. Ben aileme yardıma koşamıyorsam her istediklerinde yanlarında olamıyorsan bütün özel günlerde yoksam. Eşimin aileside olmasın

Çok saçma kıskançlıklar gördüm ama böylesini ilk defa görüyorum. Siz en başta kabul edip eşinizin ailesinin yaşadığı şehire gittiğiniz için olabilir mi acaba? Çocuk oyuncağı mı bu? Ben ailemden uzağım madem sen de uzak ol nasıl bir mantıktır gerçekten anlamıyorum.

Bakın siz bile ta burdan tayin almayacağını beni oyalacağını düşünüyorsunuz
Ben sizi anlıyorum. Bi çok şeyi kabul etmişsiniz geleceği görememişsiniz. Olan olmuş. Eşiniz babacan biri belli ki. Oraya gelirken de evlenirken de böyle yaşamak istiyormuş zaten. Kendi memleketinde ailesiyle kurulu bir düzeni var. Size de seneye seneye demesinin sebebi daha ilk yıllarınız belki alışırsınız diye olabilir. Belki bir ihtimal içinden değişiklik yapmak da geçiyor olabilir hepimiz gibi ama ailesini düzenini düşündükçe vazgeçiyordur.
Sizin düşünmeniz ve yapmanız gerekenlere gelince. Öncelikle üniversite okumuşsunuz bir iş bulabilirsiniz veya kpss ye girip atanabilirsiniz. Çocuğunuz yoksa bu daha kolay varsa da yine birçok kadın gibi yapabilirsiniz. Yüksek ihtimal işten güçten yoğunluktan eşinizin ailesine olan bağlılığı size çok fazla batmayabilir. Eğer şansınız varsa başka şehre atamanız olur ve eşiniz de sizinle birlikte gelmek zorunda kalabilir. Herşey sizin elinizde bence. Ben eşinizin şuan bişey yapabileceğini düşünmüyorum. Sevmiyorsanız boşanın seviyorsanız mücadele edin

Hayır katakulli yok ama gencken olan düşüncelerle yıllar sonraki düşünceler aynı kalmıyor

Sakın gitmeyin eşinizin ailesinin oldugu şehre ne kadar iyi insanlar dahi olsa o aile ortamında siz hep bir tarafınız eksik gibi hissedeceksiniz. Ne kadar canım gelinim canım kızım deselerde olmuyor kendi ailen gibi
Bunu yazın onlarla vakit geçirince bile hissediyorum. Ki sürekli yaşamak kötü bir durum olurdu. Ama eşiniz sizi dinleyen biriyse bence geç de olsa ailenizin yanına geçersiniz inşallah

Nişanlıyken bana ben Giresunu sevmiyorum derdi batıya döncem derdi bu kadar uzun yıl kalacağını bilmiyordum

Eşimle mutluyum sehirde mutlu değilim ailesine de bu kadar vefalı olmasından hoşlanmıyorum. Bana verilip tutulmamış bir söz var.

Hani siz calissaniz ve ailenizi ziyaret imkaniniz kisitli olsa tamam haklisiniz elbette. Ama oyle degil ki, gidin ayda bir ailenize, siz de ailenize yakin olun. Ulasim iletisim cagindayiz, ben yurtdisinda yasiyorum, ailemle surekli iletisim halindeyim, bir dertleri oldugunda da bir sekilde elimi uzatiyorum yani.

Dedigim gibi mutsuzsaniz bosanin,
esinizin yerinde olsaydim size guvenip asla tayin almazdim,
zira tayinle gideceginiz sehirde de mutlu olacaginizin garantisi yok.

Vallaha esinize acıdım. Yok yerden şimdi bosanmak zorunda olacak. Madem ailenizden kopamiyorsunuz evlenmeyin. Bu erkekler ve kadınlar için de gecerli. Hiç de uzatmayın. Birde çekişmeli açacakmış... O davada biter. Ondan sonra esiniz kendine göre yeni birini bulur. Zaten daha boşanma kağıt gelmeden ilk birileri ile tanıştırmak isteyenler atlıyor ortaya. Akrabagimda gördüm. Adam daha boşanmadan kaç kadın ile tanıştırmak istediler. Sizde gider ailenizin yaninda yaşarsınız. Win-win.

Nişanlıyken bana ben Giresunu sevmiyorum derdi batıya döncem derdi bu kadar uzun yıl kalacağını bilmiyordum

Bu bilgi neden konunuzda yok? Sizin sonradan eklediğiniz bilgilerle ilk yazdığınız o kadar farklı ki. Bu yazdığınıza göre gayet katakulliye getirmiş eşiniz sizi ama üstte hayır öyle bir şey yok yazmışsınız. Ben anlamadım sizi

Eşinizin memur olduğunu bile bile evlenmissiniz siz tayinci olmak öyle kolay değil bizde tayinciyiz ve dogudayiz küçücük biryerdeyiz burdada sosyal hayat yok bizlerde ailelerimizden uzağız sizin yine esinizin ailesi var yanınızda bizim hiç kimsemiz yok bence siz kendi kendize proplem ariyorsunuz.

Yani kesinlikle batıya dönerim demiyordu bu griesum hic güzel değil ömür boyu yasamam batıya döncem diyordu bende Giresunu bile bile geldim döneceğimizi düşünerek ama bu kadar yıl bekleyeceğimizi düşünmüyordum eşim hala batıya döneceğiz diyor ama vaktinde

Eee tamam bende bundan bahsediyorum aileden kopamıyorsak evlenmeyelim ben koptum geldim bu giresu a eşim neden hala kopamıyor onun ailesi değerliyse benimki değil mi

Sıkıntı yaptıgınız konularda haklısınız ancak bosanma sebebi degıl. Esınız madem size deger veriyor Bı sekılde ıstedıgınızi yapacaktır. Tazminat almaya calısman ız hem sacma hem coxukca ama en cok da nankorce geldi. Siz esınızi Sözde sevıyorsunuz evcilik oynamak ıcın istanbuldan Giresun'a gidilmez.

Eee tamam bende bundan bahsediyorum aileden kopamıyorsak evlenmeyelim ben koptum geldim bu giresu a eşim neden hala kopamıyor onun ailesi değerliyse benimki değil mi

Mesele aileden kopmak mi? Siz baştan "Kimse ailesinin yanında yaşayamaz" diye senet mi imzaladıniz? Hayır. Sizde esinizden ailesinden kopmasını beklemişsiniz. Mesele şehir ise o zaman esinize ilk önce bir gerçek niyetini sorun. Belki ailesini bırakmak istemiyordur. Hani seneler geçince kafa değişiyor diyorsunuz ya. Bu onun için de gecerlerdir. Belki farkına varmıştır ailesinin ona ihtiyacı olduğunu gidemeyeceğini. Bunu ama size açık söylemeye çekiniyor belli ki. İletişim böyle konularda herseydir. Siz "zaten gideceğiz" diye orda sadece bekleyip durduysaniz hata etmiş olursunuz. Ama dediğim gibi: Şimdiden böyle boşanma planlarına giriyorsaniz uzatmaya gerek yok. Ailenize gitmenizi de kisitlamiyor şimdiden gidebilirsiniz. Yukarda dediğim gibi ikinizde yeniden evlenebilirsiniz sonucta. Bu sefer de katiyen benim ailemin olduğu sehir olacak diye şart koşun.

Ne dediğiniz belli değil.
"Batıya dönerim" dememiş ama "batıya döneceğim" demiş.
Adamı seviyorsunuz ama çekişmeli boşanmak istiyorsunuz.
Ailesi de iyi ama görüşmesin istiyorsunuz.
Çok sosyalsiniz ama 6 senede bir arkadaş bile edinemediniz.
Şaka gibi konu. Bence boşanın, o da kurtulsun, siz de kurtulun.

Yalnız sizin bu dediklerinizi de kaliteli insanlar düşünür ve pişman olur. Toplumun varoş dediğimiz cahil kesimi enayiye bak nasıl da hiçbir şey talep etmeden kurtardık yakayı der yani böylesi de var

Yalnız sizin bu dediklerinizi de kaliteli insanlar düşünür ve pişman olur. Toplumun varoş dediğimiz cahil kesimi enayiye bak nasıl da hiçbir şey talep etmeden kurtardık yakayı der yani böylesi de var
Oyle adami aileyi zaten coktaaaan hayatindan cikarmak gerek. Oyleleriyle isim olmadi, olmaz.

O zaman eş aileside olmasın yanımızda madem biz bir aileyiz. Ben aileme yardıma koşamıyorsam her istediklerinde yanlarında olamıyorsan bütün özel günlerde yoksam. Eşimin aileside olmasın
Çok bencilce bi düşünce sizinkisi ne alakası var siz kendi ailenizin yaninda iken esiniz de aynı bu tepkiyi veriyormuydu. Siz hala esinizi ve evliliği benimseyememissiniz kimse için de evliliğimi yikmam

konu sahibine gereksiz yüklenilmiş. Kendisini ifade edemiyor bence. Gurbette olan birisi olarak seni anlayabiliyorum. Adam bekarken Giresunu sevmiyorum diyormuş. Bu sene tiyn alcam deyip vazgeçmiş oyalıyor bence sizi kaybetmek de istemediği İcin tayin alcam diye geçiştiriyor

Neden bu güzide adetlerimizde gelinin doğduğu çevreyi bırakıp, kocişkosunun peşinden gitme geleneği var asla aklım almıyor
Hemcinslerimiz genelde iş, meslek sahibi değiller, olanların da bir kısmı evlenince bırakırım kafasında olduğundan kocalarının peşinden gitmeleri mantıklı değil mi?
Adam mı işini bırakıp gitseydi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…