• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşamak mı? 1 sene daha beklemek mi?

Açıkçası anneye gitmek vs çok önemli olamazdı Benim için ama eşim herseye kendi ailesi ile ilgili dahil olsa ve bende kendimi yanlız hissetsem üzülürdüm.
Ayrılmak için çok çok çok büyük bit neden değil eğer aranızda uyum ve sevgi varsa çözülebilir bir sorun bana göre ama oturup konuşmanız gerek.
Kendimi eşim acısından yalnız hissetmiyorum o konuda sıkıntı yok hep yanımda bensiz ailesine dahi gitmiyor ama ailesine verici olmasını benim isteğimi ertelenmesini hazmedemiyorum

Eşimden sogumadım aramız su an iyi ben bu düşüncelerin cogunu icinde yasıyorum. Zoruma giden benim İcin cabalamaması galiba ailesinin her istediğine koşarken benim mutluluğumu ertelemesi
O halde yasaklar kalkınca ailenizin yanına gidin, kafanız dağılsın.
Orada düşünün, eşiniz olmadan mutlu musunuz mutsuz mu?
Sonuca göre eşinize rest çekersiniz.

Kendimi eşim acısından yalnız hissetmiyorum o konuda sıkıntı yok hep yanımda bensiz ailesine dahi gitmiyor ama ailesine verici olmasını benim isteğimi ertelenmesini hazmedemiyorum
Haklısınız o konuda ne diyeyim :(
Oturup detaylıca konuşun olmazsa hemen ayrılmayın bir süre ayrı deneyin baktınız oluyor o zaman ayrılırsınız.

Merhaba arkadaşlar. Biz eşimin memleketinde yasıyoruz İstanbuldan Giresuna geldim. ben bütün çevremi ailemi memleketimi bırakıp geldim. Eşimi seviyorum her istediğim yapar aileside burda onlarla da sorunum yok fakatttt sadece sosyal hayatımı onlardan ibaret olması baydı artık beni cünkü böyle biri değildim ben bir çok arkadaşı olan sosyal biriydim ben bu şehre 6 yıldır alısamadım düşünün ki bir tane dahi arkadaş edinemedim.(gerçi virüs var arkadaşım olsada değişen bir şey olmayacak) Oturduğumuz semtlerde hiç komsuluk yok. Eşimin de çevresi yok birde sürekli valizle hazırlan yolculuk yap git ailenin yanına artık zor gelmeye başladı.. Eşim bana geçen sene söz verdi bu yıl tayin alcam batıya diye. Sonra bir sebepten dolayı vazgeçti ve seneye alcam diyor amaaaaaaaaaaa ben bu şehre katlanamıyorum artık ve eşimin beni cocuk gibi kandırması oyalaması zoruma gitti. güzel bir yer fakat bana göre değilmiş . Ben de rest cekmeyi düşünüyorum ne kadar sevsemde sevgi bir yere kadar diye düşünüyorum ve seneye de bir şeyi bahane edip vazgeçer diye korkuyorum cok kararsızım ailemi de üzmek istemiyorum 🙄birde boşanırsam çekişmeli bosanmayı düşünüyorum bu sene tayin alıcam deyip vazgeçtiği İcin mahkemeye beni kandırdı diyeceğim(kanıtımvar) ama bu kadar kolay mı bu işler tek basıma altından kalkabilirmiyim. Sadece arkadaşlarım İcin dönmek istediğimi düşünmüş cogunuz ama öyle değil ben o arkadaşların coguyla su an konusmuyorum bile.. Şehri sevemedim. Ailemi özlüyorum. Kafa dengi insan yok burda kalabalık bir semt değil. Eşim ailesine babalık yapıyor babası oldugu halde. Kız kardeşlerinden tut herkes eşime kosuyor her sorunda ama ben ailemi göremiyorum böyle olacağını bilseydim tabikide evlenmezdim. Eşim cok vefalı birisi ama abiside babası da var iyi insanlar diye her şeye kosmak zorunda mı? Evlenirken cok fedakarlık yaptım zora sokmadım altınlarımı bile verdim vee simdi de buraya alısamadım memleketime gidelim dedim diye herkes sımarık ilan etmiş beni hep ben mi yapıcam fedakarlığı sizde biliyorsunuz ki 3 yıl önceki düşünceleriniz bile değişebilir
İnsan 6 sene hiç mi arkadaş edinemez ? Belki sorun sizdedir .

İnsan 6 sene hiç mi arkadaş edinemez ? Belki sorun sizdedir .
Ya şöyle düşünün eşiniz hep yanınızda eş ailesiyle zaten görüsüyorsunuz. Komsuluk olmayan bir semt. Kurs yok öyle merkezi bir yer değil nerden nasıl edinebilirim arkadası bir iki kişi denk geldi onlarla da olmadı yani

Koskoca 6 senede 400 küsür bin kişinin yaşadığı Giresun’da kafa dengi arkadaş bulamadıysanız sorun sizde, sosyalliğinizi sorgulayın derim. Bence de boşanmalısınız. Eşinizi sevmiyorsunuz çünkü bu şekilde evliliği sürdürmek ikinize de zarar. Ek olarak sırf bu sebepten boşanmayı çekişmeliye götürüp ne elde etmek istiyorsunuz bilmiyorum ama avukatınıza bunu söylerseniz net güler size

Yorumların hepsini okudum... Evlilik bilincinde olmayıp 6 yıl nasıl evli kalabildiğinizi merak ettim.. Eşinle aran iyiyse sorunların yoksa ne demeye evliliğini bitirmeye kalkışıyorsun.. Şımarıklıktan başka birşey değil şu düşünce yapın.. Ailenin yanında olsan eşinden şiddet görsen, yanında olmasa, seni aldatsa daha mı iyiydi ?.. Huzurun varsa mutluysan aileni senede birkac kez görmeye gitmen neyine yetmiyor ki bilmiyorum.. Ben ailemle aynı şehirde olmama rağmen hergün görüşmüyorum 3 ayda bir gidiyorum bazen onlar geliyor... Senin önceliğin eşinle olan mutluluğun olması gerekirken önceliğini Gresun, aile ve sosyal çevre yapmışsın.. Bu yüzden boşanmayı düşünüyorsun ama boşanırsan ailenin yanında adım gibi eminim ki mutlu olamayacaksın ve o sosyal çevreni yine bulamayacaksın.. bu sefer de kafanı duvarlara vurup ay ben
neden boşandım güzel ve mutlu bir yuvam vardı diyeceksin..

Giresun'da 4 sene yaşayan biri olarak söylüyorum evet bomboş bir şehir. Ama 6 sene arkadaş edinememeniz çok garip. Ben 9 aydır Burdur'da yaşıyorum ki burası Giresun'un dörtte biri kadar bir sürü arkadaş edindim. Bence sorunu kendinizde aramalısınız. Ben eşimle 5 buçuk senedir birlikteyim. İnsanın eşi ailesidir arkadaşıdır. Bir sürü arkadaşımdan vazgeçerim onun için. Bence sizin eşinize olan sevginiz bitmiş. Evet bunalmış olabilirsiniz ama eşinize gerekli tepkiyi gösterseydiniz o eminim orta yol bulurdu. Siz sadece altınları vermişsiniz ben daha neler neler yaptım ama eşimden ayrılmayı hiç düşünmedim.

Ya şöyle düşünün eşiniz hep yanınızda eş ailesiyle zaten görüsüyorsunuz. Komsuluk olmayan bir semt. Kurs yok öyle merkezi bir yer değil nerden nasıl edinebilirim arkadası bir iki kişi denk geldi onlarla da olmadı yani
Biz de taşındık. 1 yıl oldu . İnsan alışmak isteyince alısıyor. Siz alışmak istemediğiniz için alışamıyorsunuz.

Bir de nasıl kurs yok her yerde var halkeğitim kursları . Ehliyetiniz yoksa ehliyet kursuna falan da yazılabilirsiniz. Çalışıyor musunuz ? Çalışmıyorsanız bir işe başlayıp oradan da arkadaş edinebilirsiniz.

6 yıl boyunca hiç arkadaş edinmemiş olmanız absürt geldi.

Yorumların hepsini okudum... Evlilik bilincinde olmayıp 6 yıl nasıl evli kalabildiğinizi merak ettim.. Eşinle aran iyiyse sorunların yoksa ne demeye evliliğini bitirmeye kalkışıyorsun.. Şımarıklıktan başka birşey değil şu düşünce yapın.. Ailenin yanında olsan eşinden şiddet görsen, yanında olmasa, seni aldatsa daha mı iyiydi ?.. Huzurun varsa mutluysan aileni senede birkac kez görmeye gitmen neyine yetmiyor ki bilmiyorum.. Ben ailemle aynı şehirde olmama rağmen hergün görüşmüyorum 3 ayda bir gidiyorum bazen onlar geliyor... Senin önceliğin eşinle olan mutluluğun olması gerekirken önceliğini Gresun, aile ve sosyal çevre yapmışsın.. Bu yüzden boşanmayı düşünüyorsun ama boşanırsan ailenin yanında adım gibi eminim ki mutlu olamayacaksın ve o sosyal çevreni yine bulamayacaksın.. bu sefer de kafanı duvarlara vurup ay bens
neden boyandım güzel ve mutlu bir yuvam vardı diyeceksin..
O zaman eş aileside olmasın yanımızda madem biz bir aileyiz. Ben aileme yardıma koşamıyorsam her istediklerinde yanlarında olamıyorsan bütün özel günlerde yoksam. Eşimin aileside olmasın

Eski yasadigimiz yerde ben is bulamadim,
esimin isi gucu iyiydi memnundu, ama sonucta benim yuzunden tasindik.

Ama sizin konunuzda cok bir sebep goremedim ben.
Bu sehre alisamadim, ama neden yani,
gideceginiz sehre alisacaginizin garantisi var mi?
Zaten eski sehrinizdeki arkadaslarinizla da gorusmuyormussunuz ki.

Ailenizin yanina tasinmak istemeniz elbette ki hakkiniz ama oraya gidip kalmanizda da sikinti yok anladigim kadari ile,
istediginiz zaman ziyaret ediyorsunuz.
Esiniz calistigi icin sizin ailenizin sehrine tasinsa ayni firsat kendisinde olmayacak ve o ailesini sizin gibi rahat ziyaret edemeyecek.

Esinize haksizlik ediyorsunuz.
Ama elbette ki mutsuzsaniz bosanin.
Sanmiyorum ki tazminat vs alabilesiniz, zira cok sacma sebeplerle bosanan sizsiniz.
Hatta esiniz yine sizin gonlunuzu yapmaya calisiyor sanirim, ben olsam direk bosanirdim sizin gibi mantiksiz bir insandan.

Onun ailesiyle de aynı şehirde olmasaydık o zaman. haksızlık oldugunu hissediyorum
Ben de sizin gibi düşünüyorum zaten bu konuda. Burdan sonra bizim memlekete gelirsiniz diyor eşimin ailesi o bile beni strese sokuyor. Neden benim ailemin yanına gidemeyeceğiz diye düşünüyorum. Bana göre erkekten çok kadın daha fazla ihtiyaç duyuyor ailesiyle vakit geçirmeye. Ben sosyal çevre konusunda haksız gördüm sizi. Şehir konusunda ve onun ailesine babalık etmeye çalışması konusunda sonuna kadar haklısınız. Allah yardımcınız olsun

O zaman eş aileside olmasın yanımızda madem biz bir aileyiz. Ben aileme yardıma koşamıyorsam her istediklerinde yanlarında olamıyorsan bütün özel günlerde yoksam. Eşimin aileside olmasın
Bomboş bir kıskançlık.
Boşluktan buna takılmışsınız.
Siz ailenize gidip birkaç ay kalın.

Eski yasadigimiz yerde ben is bulamadim,
esimin isi gucu iyiydi memnundu, ama sonucta benim yuzunden tasindik.

Ama sizin konunuzda cok bir sebep goremedim ben.
Bu sehre alisamadim, ama neden yani,
gideceginiz sehre alisacaginizin garantisi var mi?
Zaten eski sehrinizdeki arkadaslarinizla da gorusmuyormussunuz ki.

Ailenizin yanina tasinmak istemeniz elbette ki hakkiniz ama oraya gidip kalmanizda da sikinti yok anladigim kadari ile,
istediginiz zaman ziyaret ediyorsunuz.
Esiniz calistigi icin sizin ailenizin sehrine tasinsa ayni firsat kendisinde olmayacak ve o ailesini sizin gibi rahat ziyaret edemeyecek.

Esinize haksizlik ediyorsunuz.
Ama elbette ki mutsuzsaniz bosanin.
Sanmiyorum ki tazminat vs alabilesiniz, zira cok sacma sebeplerle bosanan sizsiniz.
Hatta esiniz yine sizin gonlunuzu yapmaya calisiyor sanirim, ben olsam direk bosanirdim sizin gibi mantiksiz bir insandan.
Eşimle mutluyum sehirde mutlu değilim ailesine de bu kadar vefalı olmasından hoşlanmıyorum. Bana verilip tutulmamış bir söz var.

Eşimle mutluyum sehirde mutlu değilim ailesine de bu kadar vefalı olmasından hoşlanmıyorum. Bana verilip tutulmamış bir söz var.
Siz de eşinize iyi günde kötü günde diye söz vermiştiniz şuan bu sözü tuttuğunuzu mu düşünüyorsunuz? Bomboş bir kıskançlıktan ayrılmayı düşünerek.

Bakın siz kendinize göre haklısınız. Bence boşanın. Bazı insanlar, bu coğrafyadaki evliliğe yatkın olmuyor. Bu bir hakaret değil. Bakın ben de evlenmedim çoğu zaman düşününce kendimi evliliğe yatkın bulmam. Çünkü bencilim biraz. Bunu açıklama gereği duydum yanlış anlamayın diye. Hazır çocuğunuz da yok bence boşanın. Çünkü bu toplumda bu sebeplerden, sizi hiçbir resmi mercii, makam haklı bulmaz. Çevrenizde haklı bulmaz. Sorun sizin geleneksel bir ülkede, evlilik yapmış olmanız.

Ben de sizin gibi düşünüyorum zaten bu konuda. Burdan sonra bizim memlekete gelirsiniz diyor eşimin ailesi o bile beni strese sokuyor. Neden benim ailemin yanına gidemeyeceğiz diye düşünüyorum. Bana göre erkekten çok kadın daha fazla ihtiyaç duyuyor ailesiyle vakit geçirmeye. Ben sosyal çevre konusunda haksız gördüm sizi. Şehir konusunda ve onun ailesine babalık etmeye çalışması konusunda sonuna kadar haklısınız. Allah yardımcınız olsun
Sakın gitmeyin eşinizin ailesinin oldugu şehre ne kadar iyi insanlar dahi olsa o aile ortamında siz hep bir tarafınız eksik gibi hissedeceksiniz. Ne kadar canım gelinim canım kızım deselerde olmuyor kendi ailen gibi

Sorun başka şehir değilki. Eşini kıskanıyorsun, o ailesiyleyken ben niye ailemden ayrıyım diye. Üzgünüm ama fesatlık var . Şöyle ki seni kandırıp katakullliyle o şehre getirdilerse haklısın, ama bilerek geldiysen hatalısın. Eşine de yazık. Orta yol bulun yaz tatillerinde uzun kal ailenle.

Üzgünüm ama bu hayatı başta kabul etmişsin.. Şimdi şikayet ediyorsan ya eşine olan sevgin bitti ya da gerçekten kıskanclık yapıyorsun.. Ben eşimin ailesiyle altlı üstlü oturuyorum her dk onlarlayz neredeyse. Yeri geliyor canımı bile sıkıyorlar.. Kendi ailem tek başlarına.. Ama asla sizin kafaya gelmedim.. Bende sosyal çevremi bıraktım (sosyal çevrem başka bir şehirdeydi)
Sizin gibi çocukluk yapmıyorum.. Eşim ile mutluluğum yeter bana Rabbime binlerce şükürler olsun..

Back