- 10 Eylül 2024
- 926
- 888
- 18
Canım gittiğim bir sürü prof ve ankara’nın en iyi doktorlarından da dahil bana söyledikleri şu idi, normal sağlıklı bireylerde dahi ilk 1 yıl gebelik oluşmaması çok doğal bir süreç. ama genellikle 6 ayın üzerine geçilmesi durumunda muayeneye bakılması gerekir. Sen zaten gebe kalabilmişsin, şu an için de belli ki stres halindesin. muayene oldun mu özellikle kontrol amaçlı bilmiyorum ama eşin de gidip sperm kalite testi versin. sen doktora gittiğinde biz muayene olmak istiyoruz deyip yaşadığınız hikayeyi anlat. bi de sağlık sigortan yoksa tahlilleri devlette yaptırmaya çalış herhangi bi doktorla görüşüp, sonra özelden bi doktora muayene olup sonuçlarınızı gösterip görüş alın derim.Benim acele etmemin sebebi hem eşimin yaşının ilerlemesi hem de hayatımın çocuk yapmak için en uygun döneminde olmam. Atama bekliyorum evdeyim, işim gücüm yok. Bir de kayıptan sonra da hemen yeri dolsun istiyorum. Öte yandan da yaşım genç, görünüşe göre de sağlıklıyım acaba neden olmuyor bilmediğim bir sıkıntı varsa hemen öğreneyim istiyorum. Her şeyin en hayırlısını bilen, en hayırlı şekilde hepimize nasip etsin inşallah.
İki ay önce gittim usg bakıldı, tahlillerimi testlerimi verdim. Hiçbir sorun görünmüyor, her şey yolunda dedi doktorum. Düzenli takviye kullanan spor yapan biriyim. O kadar içime de dert etmiyorum dediğim gibi ana sebebi eşimin baba olmasını istemem.![]()