Boş Gebelik süreci ve bilgi paylaşımı(düşük, kürtaj, gebelik vs..)

Benim acele etmemin sebebi hem eşimin yaşının ilerlemesi hem de hayatımın çocuk yapmak için en uygun döneminde olmam. Atama bekliyorum evdeyim, işim gücüm yok. Bir de kayıptan sonra da hemen yeri dolsun istiyorum. Öte yandan da yaşım genç, görünüşe göre de sağlıklıyım acaba neden olmuyor bilmediğim bir sıkıntı varsa hemen öğreneyim istiyorum. Her şeyin en hayırlısını bilen, en hayırlı şekilde hepimize nasip etsin inşallah.
İki ay önce gittim usg bakıldı, tahlillerimi testlerimi verdim. Hiçbir sorun görünmüyor, her şey yolunda dedi doktorum. Düzenli takviye kullanan spor yapan biriyim. O kadar içime de dert etmiyorum dediğim gibi ana sebebi eşimin baba olmasını istemem. 🥺
Canım gittiğim bir sürü prof ve ankara’nın en iyi doktorlarından da dahil bana söyledikleri şu idi, normal sağlıklı bireylerde dahi ilk 1 yıl gebelik oluşmaması çok doğal bir süreç. ama genellikle 6 ayın üzerine geçilmesi durumunda muayeneye bakılması gerekir. Sen zaten gebe kalabilmişsin, şu an için de belli ki stres halindesin. muayene oldun mu özellikle kontrol amaçlı bilmiyorum ama eşin de gidip sperm kalite testi versin. sen doktora gittiğinde biz muayene olmak istiyoruz deyip yaşadığınız hikayeyi anlat. bi de sağlık sigortan yoksa tahlilleri devlette yaptırmaya çalış herhangi bi doktorla görüşüp, sonra özelden bi doktora muayene olup sonuçlarınızı gösterip görüş alın derim.

İlk hali bi hafta sonra ki hali sonuncu da 10 gün sonra ki hali polikistik över olduğum için adetlerim düzensiz tam bi net tarih yok 2. Kontrole göre gebeliğin 6 haftalık olduğunu 10 gün sonra da daha halen kalp atışının olmadığını saglıksıx olduğunu kürtaj yapılması gerektiğini söyledi beklemeliyim eşimde bi doktora daha görünelim diye söyledi
Kesede bozulma yok bebek de oluşmuş ve daha 6 hafta. Bence bekleyin ve başka Dr a gidin, gerekirse 3.ye gidin. Kalp atışı için bildiğim kadarıyla 8. Haftaya kadar yolu var

Kesede bozulma yok bebek de oluşmuş ve daha 6 hafta. Bence bekleyin ve başka Dr a gidin, gerekirse 3.ye gidin. Kalp atışı için bildiğim kadarıyla 8. Haftaya kadar yolu var
Her hangi kanamam ne içeri kısımda ne dışarda yok doktor beni çok korkuttu kese görüntüsü nasıl acaba son ulturasonu düzgün çekmemiş en sonuncu yeni bugün olan onun hesabına gör bu hafta 7 hafta falan oluyor ama ben polikistik överim düzenli adetim yok geç döllenme oluyor aslında son adet tarihim 12 Kasım aralığın ortası gibi yumurtlamış oluyorum

Her hangi kanamam ne içeri kısımda ne dışarda yok doktor beni çok korkuttu kese görüntüsü nasıl acaba son ulturasonu düzgün çekmemiş en sonuncu yeni bugün olan onun hesabına gör bu hafta 7 hafta falan oluyor ama ben polikistik överim düzenli adetim yok geç döllenme oluyor aslında son adet tarihim 12 Kasım aralığın ortası gibi yumurtlamış oluyorum
Ben kese görüntüsünü anlayamam fakat benim kaybettiğim bebegimde kese bozulmustu mesela ve bariz her tarafında çökmeler egrilikler vardı. Böyle değildi yani hiç anlamayan ben bile bozulduğunu anlayabiliyordum. Bir de benim ilk Dr bebek oluşmamış demişti 2. Dr a gittim o da göremedi. 3. Bi Dr a gittim hem bebegi hem kalp atışını gördü. Cihazdan cihaza fark var yani. O yüzden Dr başka bakın araştırın iyi cihazı olan bir Dr başka yorum da yapabilir. Yumurtlama tarihi net olmayınca kesenin çapına göre tahmini tarih yazıyorlar sanirim ve devamında ona göre takip ediliyor. Size de öyle demişlerdir muhtemelen haftasını.

Bu yorumu da Dr böyle Bi yorum yapmamış diye anladım yazdıklarınızdan. Yani kese bozulmuş dememis bebek yok da dememis dimi. Sadece kalp atışı yok demiş. Bi de 2. Fotodaki oluşum bebek değil mi? Yolk kesesinin görüntüsü taşlı yüzüğe benziyor diye biliyorum. Foto çok küçük secilmiyor. Dr ne dedi bu goruntuye

Canım ben ilk usg ye 7+3 te girdim. Gittiğimde kese haftası ile uyumluydu hatta gayet şekli falan düzgündü. Ama Bebek yolk sac hiç bir sey görünmedi. Doppler usg ye girdim orda da görünmedi. Bu muayeneye gitmeden 2 gün önce gebelik belirtilerim epey azalmışti. 7+5 te kürtaj oldu. Bu iki günlük ara da da keseyi görmesem hiç hamile olduğumu bile hissetmiyordum. Muhtemelen bebekte oluşmadığı için beta düşmeye başladı. Benim bütün gebelik belirtilerim sıfırlandı. Sonra da kürtaj oldum zaten 😐
Sen 8. Haftayı bekle. Ondan sonra düşünürsün ne var ne yok. Bu arada ilk gebeliğimde 6. Haftamda benim de kalp atışı yoktu. Hatta bebeği bile görmemişti doktorlar. O zaman da 7+4 te kalp atışı almıştik

Sen 8. Haftayı bekle. Ondan sonra düşünürsün ne var ne yok. Bu arada ilk gebeliğimde 6. Haftamda benim de kalp atışı yoktu. Hatta bebeği bile görmemişti doktorlar. O zaman da 7+4 te kalp atışı almıştik
Kesinlikle katılıyorum. Benim 6+3 ten 8+0 a kadar takip edildi kürtaj için. 2. Gittigim üniversite hastanesinde Dr, bebek oluşmamış olursa ya da oluşup kalbi dursa dahi zehirlenme yapmıyor ilk haftalar olduğu için bekleyebiliriz zaman verebiliriz demişti bana 1 hafta daha. Kürtaj için biraz daha beklemende sakınca yok demişti yani

Canım gittiğim bir sürü prof ve ankara’nın en iyi doktorlarından da dahil bana söyledikleri şu idi, normal sağlıklı bireylerde dahi ilk 1 yıl gebelik oluşmaması çok doğal bir süreç. ama genellikle 6 ayın üzerine geçilmesi durumunda muayeneye bakılması gerekir. Sen zaten gebe kalabilmişsin, şu an için de belli ki stres halindesin. muayene oldun mu özellikle kontrol amaçlı bilmiyorum ama eşin de gidip sperm kalite testi versin. sen doktora gittiğinde biz muayene olmak istiyoruz deyip yaşadığınız hikayeyi anlat. bi de sağlık sigortan yoksa tahlilleri devlette yaptırmaya çalış herhangi bi doktorla görüşüp, sonra özelden bi doktora muayene olup sonuçlarınızı gösterip görüş alın derim.
Çok teşekkür ederim 💞

Back