- 16 Ekim 2016
- 1.919
- 1.088
- 133
Dr a göre değişiyor sanırım. Bizim gittiğimiz Dr 1 yil beklemek gerek demisti biz ertelemek istemiyoruz yaşlar 30 u geçtiği için dedik. O da yaş sebebiyle deneyelim o zaman demişti. 3. Kez de yapılacaktı bıraktım aşırı stres yapmıştım ve yan etkileri çok yaşadım bıraktım. O ay kendiliğinden oldu işteDemek 30 u aşınca direk çatlatma falan mı deniyorlar 29 yaşındayız biz ikimizde
İnşallah sağlıklı bir şekilde yine olur.3 ayda 2 kez gebelik olmuş o yüzden kısa sürede yeniden olur senin bence çok da endişe etmezdim senin yerinde olsam
Bizim de 6 ay sonra tutmuştu bu gebelik. Öncesinde 2 kez catlatma denedik yaşlar 30 üzeri diye ama olmamıştı. Tedaviyi bıraktım ertesi ay oldu onu da kaybettik
Zaten benim eşimin değerleri düşüktü3 yıldır evliyimvaoov senin ikizler doğal yolla oldu demek maşallah sende güven yumurtalarına inşallah hepimizin sağlıklı gebelikleri olsun
Demek 30 u aşınca direk çatlatma falan mı deniyorlar 29 yaşındayız biz ikimizde
Aslında yaş çok büyük değil 33 tu benim gittiğimizde. 34 oldum artık amaİnşallah sağlıklı bir şekilde yine olur.Sizin belirli bir sıkıntınız var mı ? Eşinde ve ya sende. Yoksa yaş 30 üstü diye direk tedaviye mi başladılar. Bize tüp bebek diyen doktor da infertilite doktoruydu. Kadın o kadar net dedi ki tüp bebek anca olur diye. Ağzımı açıp sadece ilaçla da mı olmaz dedim olmaz dedi. O gün bizim moral yerlerde tabi. Olacağı varsa oluyor. Ama bazen biraz çabalamak gerekiyor sanırım. Biz ondan önceki ay baya diyet spor falan yapmıştık. O da kaliteyi arttırdı muhtemelen
Bana başka doktor klomen verdi ama gel arada yumurtalarına bakalım büyümüş mü falan demedi. İlacı aldık biz tayin yerine gittik. Ben de 3 ay bekledim eşimin değerleri biraz düzelsin diye. Sonra klomen kullandim. O ay yumurtlama takibini kendim evde yaptım testlerle. Çok şükür nasip oldu. İkiz olduğunu da 10. Haftamda ögrendim
Zaten benim eşimin değerleri düşüktüyumurtalarım genel olarak iyidir diyor muşum şaka bir yana genetikte ikizler baya var. Üçüzümüz da mevcut bir de bende hafif pko görünümü vardı. Doktorlar hep senin bir sıkıntın yok diyordu.
Bu arada yaşıtız
Aynen daha yaşınız çok değilmiş. İkinizde de sorun yoksa olur en yakın zaman da inşallah.Aslında yaş çok büyük değil 33 tu benim gittiğimizde. 34 oldum artık amaeşim de 36. Eşimin testinde sorun yok. Benim sadece prolaktin yüksekti ama ilac vermedi. 30 lardaydi tedavi verdiğinde. Kalite icjn de vitamin takviyesi verdi. Biz de beslenmemize dikkat ettik ve eşim sigara içiyordu bıraktı bu süreçte. Sen çatlatma iğnesi kullanmadın o zaman dimi sadece klomen?
Doktorların çoğu aynı şeyi söylüyo canım çoğu kadın zaten boş veya kimyasal gibi gebeliği sürekli geçirebilir bu normal diyorlar. çoğu kadın gebelik dahi geçirdiğini anlamadan periyodu başlar kanamayla sökülür gider diyolar. Bunların hepsi sağlıksız gebelik olduğu için normal bir süreç diyolar. Rahimsel ya da yumurtalık ya da sperm problemleri olsa zaten doktorlar bunun üzerine söylerler. öyle bile olsa çok da takılmamak lazım. Düşündükçe daha da stres olunuyo yani.Acaba rahmimiz daha yenilenemedi mi? Hazır değilde ondan tutunamıyor mu
Bana hemen kalabilirsin demisdi korunmana gerek yok demisdi doktor ve korunmayida onermiyor bazilari suan hamile kalma olasiligin yuksek ben iki adet gordukden sonra yeniden hamile kaldim rahim kendini toparladigi gibi hemen kaliyorsun ve ben o ay bal tarcin corek otu kuru yapmisdim denemek istersen internetten bak ve esinle birlikde ye bende ilk denememde ise yaradi insallah gonlunc olurGeçmiş olsun ablacım ve tekrar hayırlı olsun bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Allah bnde 3 haftalık gebeyken adet agrilariyla beraber bel ağrısı eşlik etti kanamam başladı önce yerleşme kanmasi zannettim ama sonra sabah kalktığımda 2 parça düştü o an düşük yaptığımı hissettim ama ümidimu kaybetmedim hmn doktora gittik düşük yaptığımı vücudumun onu kendiliginden adet gibi aticagini kürtaja grk olmadığını söyledi çok üzüldüm ama kürtaj olmadığım için sevinmiştim sizce tekrar ne zmn gebe kalabilirim bna akıl verir misinizBana
Hayir kullanmadim benimkisi genetik bisey deyildi yani rastlanti sadece bi sorundan kaynakli olmamisdi bos gebelik cogu kadindada bu sekilde oluyor bana doktorum pihtilasma testi yapmisdi sorunum yokdu gerek duyulmadiMerhaba siz 2.gebeliğinizde kan sulandırıcı kullandınız mı?
Adet olursam bu kürü denicem bende. Çörek otunun mucizesine inanıyorumBana hemen kalabilirsin demisdi korunmana gerek yok demisdi doktor ve korunmayida onermiyor bazilari suan hamile kalma olasiligin yuksek ben iki adet gordukden sonra yeniden hamile kaldim rahim kendini toparladigi gibi hemen kaliyorsun ve ben o ay bal tarcin corek otu kuru yapmisdim denemek istersen internetten bak ve esinle birlikde ye bende ilk denememde ise yaradi insallah gonlunc olur
Ben de ya bakacağım biAdet olursam bu kürü denicem bende. Çörek otunun mucizesine inanıyorum
Ben ilk gebeliğimde 11. Gün negatif görmüştüm. O yüzden bence biraz daha bekle.Kızlar siz gün sayarken yumurtanın çatladığı günü 1. Gün mü alıyorsunuz yoksa ertesi günü mü? Ben test yaptım yine elimde 3 tane var diye birini kullandım sonuç negatif. Sonra açıp eski günleri karıştırdım uygulamadan. Hamile kaldığım ay 9.gun negatif 11. Gün pozitif gördüm demiştim. Baktım ben o zaman çatlama gününü saymadan hesap etmişim. Şimdi aynı şekilde sayarsam 9 oluyor yani hala umudum var çok az da olsaboşuna testleri yemişim beyaz akıntım kremsi geliyor artik o yuzden umutlanmistim boşa gitti diye üzülüyordum. Şimdi yine beklemeye karar verdim
Ben 30.9 la öğrenmişim döngünün 28.gunuymus yumurtlama günü hariç 11. Gün. 5 e katlamisti hatta basta. Sonra 3 e katladı. Sonra 2,5 kat olarak ilerledi hep. Ama yine de sağlıksız çıktı. Belli olmuyor sanırım böyle de. Dr sorun yok diyordu değerlere güzel diyordu.Ben ilk gebeliğimde 11. Gün negatif görmüştüm. O yüzden bence biraz daha bekle.
Benim beta yavaş yukseliyor mesela bunu öğrenmiş oldum. İkiz olmasına rağmen adet günü 228 di betam. Boş gebelikte te betam düşüktü. (Hoş zaten sağlıklı değilmiş ) Biraz daha bekleyip kesin sonuç almakta fayda var
Gerçekten belli olmuyor ya. Sivilce olmaması bende de gebelik belirtisi olmuştuBen 30.9 la öğrenmişim döngünün 28.gunuymus yumurtlama günü hariç 11. Gün. 5 e katlamisti hatta basta. Sonra 3 e katladı. Sonra 2,5 kat olarak ilerledi hep. Ama yine de sağlıksız çıktı. Belli olmuyor sanırım böyle de. Dr sorun yok diyordu değerlere güzel diyordu.
Benim yumurtlama vaktinde olsaydı şu an gecikmenin 2.gunu gösteriyor uygulama. Ama regl sivilcem de hala yok ortada. Hamile kaldığım ay da çıkmadıbu kadar benzer gidince etkileniyorum ister istemez regl olana kadar umut var diyip beklemekten başka çare yok sanırım
Adet olamıyor olsan yine de çıkmaz miydi sivilceGerçekten belli olmuyor ya. Sivilce olmaması bende de gebelik belirtisi olmuştuşuan da yok öyle belli başlı hatta bütün gece adet ağrısı çektim. Şuan hiç bir şey yok. Ama gebelik hissetmiyorum. Muhtemelen adet olamıyorum
Evet canım senin beklemen lazım bir miktar daha. İnşallah vardır. Sağlıklıdırbeklemekte insanı zorluyor gerçekten. Hayır hadi var diyelim inşallah vardır. Bu sefer kalp atışını duyana kadar ekstra stres
Canım benimde silikleştiği günü sayarak 11.gün predictor express çok net çıkardı. Ertesi gün artımed bulabilmiştim bir tek, birde kaset hatta atmıştım buraya çok çok silik çıktı. 13. Gün bir gün önceye göre netleşince kan vermiştim 100 çıkmıştı. Ama 100 olmasına rağmen kaset test gene silikti. Hatta şimdi predictor express çıkardı diye ondan sipariş ettim yineKızlar siz gün sayarken yumurtanın çatladığı günü 1. Gün mü alıyorsunuz yoksa ertesi günü mü? Ben test yaptım yine elimde 3 tane var diye birini kullandım sonuç negatif. Sonra açıp eski günleri karıştırdım uygulamadan. Hamile kaldığım ay 9.gun negatif 11. Gün pozitif gördüm demiştim. Baktım ben o zaman çatlama gününü saymadan hesap etmişim. Şimdi aynı şekilde sayarsam 9 oluyor yani hala umudum var çok az da olsaboşuna testleri yemişim beyaz akıntım kremsi geliyor artik o yuzden umutlanmistim boşa gitti diye üzülüyordum. Şimdi yine beklemeye karar verdim
Ya ben söylemeyi unuttum. 7. Haftaya girince benim kesenin üstünde başka bir yolk sac gözükür gibi oldu. Doktor tedavi ile mi oldu falan dedi yok doğal dedil ikizden şüphelendi ama gelecek hafta zaten kalbi durup küçülmüştü. Ne olduğunu bilemedikBen ilk gebeliğimde 11. Gün negatif görmüştüm. O yüzden bence biraz daha bekle.
Benim beta yavaş yukseliyor mesela bunu öğrenmiş oldum. İkiz olmasına rağmen adet günü 228 di betam. Boş gebelikte te betam düşüktü. (Hoş zaten sağlıklı değilmiş ) Biraz daha bekleyip kesin sonuç almakta fayda var
Hala vaktim var sana göre de o zamanCanım benimde silikleştiği günü sayarak 11.gün predictor express çok net çıkardı. Ertesi gün artımed bulabilmiştim bir tek, birde kaset hatta atmıştım buraya çok çok silik çıktı. 13. Gün bir gün önceye göre netleşince kan vermiştim 100 çıkmıştı. Ama 100 olmasına rağmen kaset test gene silikti. Hatta şimdi predictor express çıkardı diye ondan sipariş ettim yinebu arada 9.gün yapmıştım negatifti
Ay bilmiyorum. Kafamda vücudum kadar karışıkAdet olamıyor olsan yine de çıkmaz miydi sivilcebenim illa çıkar. Belki de çıkacak bilmiyorum ki daha erken. Zaten gebelik düşünmeye başladığımız günden itibaren stres başladı. Sağlıkla doğsa bu sefer de annelik stresli zaten artık o zehri aldık geçmiş olsun
Ay inşallah bu sefer sağlıklısı olurYa ben söylemeyi unuttum. 7. Haftaya girince benim kesenin üstünde başka bir yolk sac gözükür gibi oldu. Doktor tedavi ile mi oldu falan dedi yok doğal dedil ikizden şüphelendi ama gelecek hafta zaten kalbi durup küçülmüştü. Ne olduğunu bilemedik
Ben kk yı seviyorum bu yüzden. Sürekli bir bilgi akışı var. Herkes olumlu olumsuz tecrübelerini yazıyor. Benim hoşuma gidiyor esasen.Cevapladiginiz icin teşekkür ederim kızlar bu aradabazı şeyleri bilsek de işte gereksiz düşünceler evhamlar geliyor bunları başka kimseyle de paylaşamiyoruz ki. Gereksiz stres yapiyorsun akışına bırak falan diyip geçiyorlar. Empati yok hiç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?