- 17 Ağustos 2023
- 742
- 296
Çiğnemeden mi yutucazSabahları aç karnına bir tatlı kaşığı içine de devit katıyordum. 5-6 gün kullandım. Yine kullanıcam inşallah. Belki bu sefer 10 güne falan tamamlarım
Çörek otu yağını kullandım canım ben. Sen yine araştır istersen öyle kullanÇiğnemeden mi yutucaz
Ben de dediğiniz gibi egzersiz ve sağlıklı beslenme dışında bir şey yapmayacağım. Bir de hacamat hakkında ne düşünüyorsunuz acaba? Bu dönemlerde yapılabilir mi bir zararı olur mu acabaBenim yıllardır olan adet düzensizliğim var. Yumurtalıklar da pko görünüm. Gebeliğe engel değil dediler ama 2. Gebelik için baya bekleidk. Zaten ilk gebeliğim de 14. Ay da oldu. Eşimde de sıkıntılar vardı.
Bir yerde okumuştum. Rahim hastalıklarında rahim soğuduğu için hastalıklar artıyormus. Ve infertilite artıyormus. Ben bir ara sirke falan içtim diyet yaptığım dönemlerde ara kanamalarım başlamıştı. Sirke rahmi sogutan bir içecekmiş.
2. Gebeliği elde etmeden önce çörek otu yağı ve d vitamini kullandım. Kısa bir dönem ama. Sonrasında termal otelde tatil yaptık. Ondan sonraki 5 ay adetlerim çok düzenli oldu. 29 yaşımdayım. Hiç bu kadar düzenli olmamıştı. 5. Ay gebelik oluştu. Sonu mutsuz bitti ama çörek otu yağını sevdim. Şimdi yine kullanıcam.
Daha önce soğan kürü yaptım. Onda da kanama başlayınca hemen bıraktım.
Diğer arkadaşa da katılıyorum. En güzeli sağlıklı beslenmek. Ve egzersiz yapmak. Zaten nerdeyse bütün hastalıklarımızın sebebi sağlıksız yaşamdan kaynaklanıyor. Benimde yeniden diyetlenmem lazım. Sağlıklı beslensem o da yeter şimdilik bakalım.
Biraz karışık anlatıysam affola
Ben düzenli adet olduğum 5 aylık dönemde yaptırmıştım. Kürtajdan sonra yaptırsam iyi olur diye düşünüyorum. Sonuçta ilaç falan aldık. Vücut biraz temizlensin diye ama yine işinin ehli birilerine sormakta fayda varBen de dediğiniz gibi egzersiz ve sağlıklı beslenme dışında bir şey yapmayacağım. Bir de hacamat hakkında ne düşünüyorsunuz acaba? Bu dönemlerde yapılabilir mi bir zararı olur mu acaba
Tarihini hatırlayamadım tam. Bende adetten önce yapmaya başlıyordum. Yumurtlamam döngünün 14-15-16. günleri oluyor. Kimyasal da ve normal gebelikte 2-3 kala çıkmayıp hep 1 gün kala silik çıkmıştı. Hayırlısı olsun. İçinin sızlaması normal, ister istemez hayaliyle yaşıyoruz. Yumurtlamayı göremeyince bile ne kadar üzüldük P papatyamm13 ile. En doğru ve hayırlı zamanda güzel haberlerinizi almak nasip olsun inşallahYani işte yumurtamayı çok düzenli takip etmemiştim, ama akıntıdan ve test yapmıştım çatladığını öyle anladım yüklemiştimya fotosunu canım. Uygulamaya göre yarın gösteriyo periyodu ama bakalım ne olacak. Test gayet net yani silik filan yok hayırlısı ya ne diyeyim.
İnsan ne kadar takmıyorum dese de içinde bi yerlerde çok istiyor gerçekten. Bir an önce olur inşallahFireflyDream P papatyamm13 Tmd2020
kızlar test yaptım negatif çıktı, daha adet olmadım gecikmem yok bekleyeceğim bakalım negatif pozitif için erken mi bilemedim.
çok takmıyorum güya ama yine de inceden bi sızlattı kalbimi ya.
Canım benim bildiğim pik görünce 3 gün üst üste değerlendirip sonrası gunasiri devam
yok ya üst üste olmadı ne yazık ki3 gün üst üste sperm kalitesini çok düşürür canım, ama siz bilirsiniz tabi. Yukarıda yazmıştım doktorun önerisini ben.
öyle oluyor insan içten içe. ne zamandı bat fufucum erken mi acabaFireflyDream P papatyamm13 Tmd2020
kızlar test yaptım negatif çıktı, daha adet olmadım gecikmem yok bekleyeceğim bakalım negatif pozitif için erken mi bilemedim.
çok takmıyorum güya ama yine de inceden bi sızlattı kalbimi ya.
bende böyle düşünüyorumBirkisel hiçbir kür yapmıyorum bitkisel kürlere de biraz karşıyım :) bitkisel kürlerden dolayı tamamen yumurtalığı sıfırlanan 2 arkadaşım oldu o sebepten
Geçen senelerde herkesten çılgınlar gibi duyduğum okuduğum 1 kere soğan kürü denemiştim 10 gün filan ama o zaman gebelik düşünmüyordum denemiyorduk da zaten, birbirinden farklı doktorlara sorduğumda da çok gülmüşlerdi bana hiçbi faydası yok anca vücudunda enfeksiyon varsa temizlemiştir ona yaramıştır demişlerdi. saraçoğlunu ait bu kür ama adam prof kimyager yani uzman doktor bile değil sonradan hak vermiştim doktorlaraDüşük öncesi gebe kalacağım ay kullandığım vitaminlerle birlikte sadece ibni sinanın incir kürünü yaptım, o da kuru incir ve zeytinyağ’dan oluşuyo sadece. önümüzdeki ay da yine bi tek onu yapabilirim. onun harici özel bitkiler çaylar filan hiç o toplara girmiyorum. sadece vitamin kullanıyorum bi de o incir e okeyim.
28 aralıkta olmamış yaaaaBende hala pik göremedim. Sol yumurtalıkta ağrı oldu 2 gün. Ya testler yanlış ya da yumurtlamadım.Tmd2020 nin geç yumurtlama olduğunu düşünerek emin de olamıyorum
hacamatı ben hamile olduğumu bilmeden yaptırdım. yerleşme kanaması gelmişti ama konduramamıştım. daha yeniydi bilmiyordum hamileyken yapılmıyor zaten.Ben de dediğiniz gibi egzersiz ve sağlıklı beslenme dışında bir şey yapmayacağım. Bir de hacamat hakkında ne düşünüyorsunuz acaba? Bu dönemlerde yapılabilir mi bir zararı olur mu acaba
En iyisi gebelik öncesi vücudu toksinlerden arındırmak için yaptırmak. Bir haccama sordum o da öyle dedi.hacamatı ben hamile olduğumu bilmeden yaptırdım. yerleşme kanaması gelmişti ama konduramamıştım. daha yeniydi bilmiyordum hamileyken yapılmıyor zaten.
düşüğe neden olmazmış ama düşük olacaksa kolaylaştırırmış
bi daha yaptırır mıyım, yaptırmam
yinede inşallah şifa olmuştur.
evet şifa niyetineEn iyisi gebelik öncesi vücudu toksinlerden arındırmak için yaptırmak. Bir haccama sordum o da öyle dedi.
Canım umutsuz olma tek iliskiden hamile kalan var mesela gebeliğe hazırlık grubunda eldorin vardı onun tek ilişki ile olmuş. Bekleyip görelim bakalım hayırlısı olsun. Benim hamilelik olan ayda pik günü değerlendirdik ama sonrası 2 gün degerlendiremedik çatlama günü de boş geçti. Sonraki gün nolur nolmaz diye ilişki olmuştu. Olmadi bu ay yine demiştim ama olmuştu. Ki catlatma tedavjsi gordugum 2 ay gunu gunune uyduk olmadi. Muhtemelen o pik günü olan iliskiden tuttu. Hiç belli olmaz yaniyok ya üst üste olmadı ne yazık ki
bakalım ümidim yok, tek ilişkiden vurur da gol olursa bilemem ama zor
öyle oluyor insan içten içe. ne zamandı bat fufucum erken mi acaba
bende böyle düşünüyorum
Ya herkes birsey söylüyor canım. Ama sperm sorunu yoksa ilişki aralığı önemli değil ust uste de olur diyen Dr lar da var. Bilemiyorum3 gün üst üste sperm kalitesini çok düşürür canım, ama siz bilirsiniz tabi. Yukarıda yazmıştım doktorun önerisini ben.
Eşimde çok şükür herhangi bi sprem sorunu yok, hangi doktora gittiysek hepsi günaşırıyı öneriyor üst üste önermiyor canım. Youtube da da profların videoları var izle istersen. Meni içerisindeki sperm sayısı azalıyo peşpeşe olması durumunda. her çıkan sıvı sperm barındırmayabiliyor yani. Sperm testi istenirken bile en doğru kaliteli sonucu alabilmek için minimum 4-5 gün cinsel perhiz isteniyo bu sebepten. Gün aşırı yapmak zaten bilimsel olarak da sorun yaratmıyo spermler hatta 72 saate kadar aktif kalabiliyorlar.Ya herkes birsey söylüyor canım. Ama sperm sorunu yoksa ilişki aralığı önemli değil ust uste de olur diyen Dr lar da var. Bilemiyorum
Doğrudur canım doğum sonrası da bol bol incirli üzümlü hoşaf filan yapılırya süt arttırsın diye prolaktin kaynağı vardır illa ki. Ben yaptırmıştım prolaktin sorunum yoktu çok şükür. Öyle çok da yemiyodum sabah akşam 1 kaşık kaşığı yiyodum zaten.İncir kürü konusmussunuz bir de onunla ilgili şunu söyleyeyim eğer prolaktin yüksekliğiniz varsa yapmayın. Daha önce prolaktin baktirmadiysaniz Bi baktırin öyle karar verin. Benim bi ara yüksekti araştırdım yükselten yiyeceklerden biri incir diye tüketmeyi bıraktım. Prolaktin sorunu olup incir kürü yapıp daha çok yükselten de okudum. Ben de kür konularında korkuyorum sizler gibi ya vitamin falan alıyorum o yüzden. Şimdilerde prolaktin tekrar baktırdım normale dönmüş ama korkumdan kuru incir yemiyorumçörek otu yağını merak ediyorum yine de araştırayım bi. Onda da soğuk sıkım kullanmak gerek güvenilir yerden almalı hatta yanınızda sıksınlar öyle alın derim
Olabilir ben de düşük sonrası 12-13. Günümde doktora gittiğimde yumurtan var gelişmiş çatlamaya yakındır değerlendir demişti doktorum :) testini boşa harcama belki beta sıfırlanmamışsa yanlış sonuç verebilir ovulasyon da. Kendini hazır hissediyosan akışında dene sende canım.Kızlar kürtaj olalı daha tam 2 hafta olmadı. Ama yumurtlama ağrısı gibi ağrilarim var ve bugün şeffaf akıntı geldi. Ovulasyon takibi de yapmıyorum. Sizce bu kadar erken yumurtlama olabilir mi ? Merak ettim
Benim de o şekilde olmuştu tam yumurtlama zamanı idrar yolu enfeksiyonu olduğum için bir kez değerlendirebildik, onda da bebek olmuş hatta o kadar ihtimal vermedim ki antibiyotik bile kullanmıştımCanım umutsuz olma tek iliskiden hamile kalan var mesela gebeliğe hazırlık grubunda eldorin vardı onun tek ilişki ile olmuş. Bekleyip görelim bakalım hayırlısı olsun. Benim hamilelik olan ayda pik günü değerlendirdik ama sonrası 2 gün degerlendiremedik çatlama günü de boş geçti. Sonraki gün nolur nolmaz diye ilişki olmuştu. Olmadi bu ay yine demiştim ama olmuştu. Ki catlatma tedavjsi gordugum 2 ay gunu gunune uyduk olmadi. Muhtemelen o pik günü olan iliskiden tuttu. Hiç belli olmaz yani