Sperm testi için iliskiden sonra 3 gün gecmis olmali ama 5 günden fazla ara vermemiş olmalı. Çünkü fazla ara verince de bekleyen spermler ölüyormuş. Spermiyogram verdik biz de doçent bu şekilde anlattı ona göre verdik testi de. Youtubeda da çok video izledim prof doçent vs farklı bakış açıları var bu konularda. O yüzden sanırım çiftlere özel düşünmek en mantıklısıEşimde çok şükür herhangi bi sprem sorunu yok, hangi doktora gittiysek hepsi günaşırıyı öneriyor üst üste önermiyor canım. Youtube da da profların videoları var izle istersen. Meni içerisindeki sperm sayısı azalıyo peşpeşe olması durumunda. her çıkan sıvı sperm barındırmayabiliyor yani. Sperm testi istenirken bile en doğru kaliteli sonucu alabilmek için minimum 4-5 gün cinsel perhiz isteniyo bu sebepten. Gün aşırı yapmak zaten bilimsel olarak da sorun yaratmıyo spermler hatta 72 saate kadar aktif kalabiliyorlar.
İşte nasip kısmetBenim de o şekilde olmuştu tam yumurtlama zamanı idrar yolu enfeksiyonu olduğum için bir kez değerlendirebildik, onda da bebek olmuş hatta o kadar ihtimal vermedim ki antibiyotik bile kullanmıştım
Benimde 12. Gün oluyor. kendim yumurtlama günlerini anlıyorum. Sürekli kendimi takip eden insanım. Normalde pko olduğu için geç yumurtlama oluyordu. Demekki bu ay erken olma ihtimali var. Akışına bıraktık bakalımOlabilir ben de düşük sonrası 12-13. Günümde doktora gittiğimde yumurtan var gelişmiş çatlamaya yakındır değerlendir demişti doktorum :) testini boşa harcama belki beta sıfırlanmamışsa yanlış sonuç verebilir ovulasyon da. Kendini hazır hissediyosan akışında dene sende canım.
Kızlar kürtaj olalı daha tam 2 hafta olmadı. Ama yumurtlama ağrısı gibi ağrilarim var ve bugün şeffaf akıntı geldi. Ovulasyon takibi de yapmıyorum. Sizce bu kadar erken yumurtlama olabilir mi ? Merak ettim
Evet yumurtlama olabilir. Lekelenmen bitti mj peki eğer bittiyse ve Dr denemenizde sakınca yok diyorsa denersiniz. Test konusunda fufucum ile aynı düşünüyorum. Benim ilk regl sonrası bile beta 6 geldiOlabilir ben de düşük sonrası 12-13. Günümde doktora gittiğimde yumurtan var gelişmiş çatlamaya yakındır değerlendir demişti doktorum :) testini boşa harcama belki beta sıfırlanmamışsa yanlış sonuç verebilir ovulasyon da. Kendini hazır hissediyosan akışında dene sende canım.
Ya öyle tabi her doktorun talebi farklı sanırım benim ankaradaki prof da yurtdışındaki prof da aynı 4. gün istemişlerdi. Ama evet 5. günden fazlasını geçirmeyin demişlerdi ölüyomuş aynen.Sperm testi için iliskiden sonra 3 gün gecmis olmali ama 5 günden fazla ara vermemiş olmalı. Çünkü fazla ara verince de bekleyen spermler ölüyormuş. Spermiyogram verdik biz de doçent bu şekilde anlattı ona göre verdik testi de. Youtubeda da çok video izledim prof doçent vs farklı bakış açıları var bu konularda. O yüzden sanırım çiftlere özel düşünmek en mantıklısıgün aşırı en garanti ama yumurtlama testiyle takipte pik gününden itibaren 2 gün ya da 3 gün üst üste öneriliyor onda da farklı yorumlar var. onun dışında gunasiri ve haftada 2-3 kez ilişki diyen de var. İzlediğim video sayısını hatırlamıyorum o derece ama hepsi uzman kişiler yani prof doçent falan
İlk gebeliğimde ovulasyon takibi yapmıştım. İki gün pik günü oldu. O iki günü ve çatlama gününü değerlendirdik. İkizlerim varSperm testi için iliskiden sonra 3 gün gecmis olmali ama 5 günden fazla ara vermemiş olmalı. Çünkü fazla ara verince de bekleyen spermler ölüyormuş. Spermiyogram verdik biz de doçent bu şekilde anlattı ona göre verdik testi de. Youtubeda da çok video izledim prof doçent vs farklı bakış açıları var bu konularda. O yüzden sanırım çiftlere özel düşünmek en mantıklısıgün aşırı en garanti ama yumurtlama testiyle takipte pik gününden itibaren 2 gün ya da 3 gün üst üste öneriliyor onda da farklı yorumlar var. onun dışında gunasiri ve haftada 2-3 kez ilişki diyen de var. İzlediğim video sayısını hatırlamıyorum o derece ama hepsi uzman kişiler yani prof doçent falan
Lekelenme bitti. Ben de testle uğraşmayım şuan aciliyet yok diye düşünüyorum. Çünkü yumurtlama günlerimi anliyorum. Bu gebeliğimde de anlamıştım.Evet yumurtlama olabilir. Lekelenmen bitti mj peki eğer bittiyse ve Dr denemenizde sakınca yok diyorsa dönersiniz. Test konusunda fufucum ile aynı düşünüyorum. Benim ilk regl sonrası bile beta 6 geldi
Benimde 2 hafta sonra yumurtlama ağrısı çekmiştim. Doktora gittiğimde yumurtaların oluştuğunu söylemişti. Ovülasyonda yapmıştım bir kaç kere pik çıkıyordu. Büyük ihtimalle beta hcg düşmediği için o pik gösteriyordu. Böyle tahmin ettiğim için yapmadım bende. Zaten ilk ay denemek istemiyordum o yüzden takmadımKızlar kürtaj olalı daha tam 2 hafta olmadı. Ama yumurtlama ağrısı gibi ağrilarim var ve bugün şeffaf akıntı geldi. Ovulasyon takibi de yapmıyorum. Sizce bu kadar erken yumurtlama olabilir mi ? Merak ettim
Benim bu sebeple dikkat ettiğim şey regl sonrası yumurtlama donemine kadar 5 günü geçmeyen ilişki olması. Onun dışında sperm sorunu bizde de olmadığı için çok da dikkat etmiyoruz. Sorun yoksa hesaplamaya gerek yok diyen Dr lar bana mantıklı gelmişti. Ha 3 günden fazla ust uste zaten üşeniyorum ben sperm kalitesi dusurecek fırsat olmuyorYa öyle tabi her doktorun talebi farklı sanırım benim ankaradaki prof da yurtdışındaki prof da aynı 4. gün istemişlerdi. Ama evet 5. günden fazlasını geçirmeyin demişlerdi ölüyomuş aynen.
Çok iyi ya maşallaah Allah bağışlasınİlk gebeliğimde ovulasyon takibi yapmıştım. İki gün pik günü oldu. O iki günü ve çatlama gününü değerlendirdik. İkizlerim var
Lekelenme bitti. Ben de testle uğraşmayım şuan aciliyet yok diye düşünüyorum. Çünkü yumurtlama günlerimi anliyorum. Bu gebeliğimde de anlamıştım.
Şehir Hastanesi'nde kürtaj oldum. Doktor da bir ay sonra patoloji sonucu çıkınca gel dedi. Tekrar iletişime geçmek zor yani. Ama kendimi iyi hissediyorum. Birde burdaki birçok arkadaşa doktor izin vermis. Ben ona istinaden akışına bıraktim.
Anladım. Muhtemelen benimkiler de oluşmaya başladı o zaman. Bakalım hayırlısıBenimde 2 hafta sonra yumurtlama ağrısı çekmiştim. Doktora gittiğimde yumurtaların oluştuğunu söylemişti. Ovülasyonda yapmıştım bir kaç kere pik çıkıyordu. Büyük ihtimalle beta hcg düşmediği için o pik gösteriyordu. Böyle tahmin ettiğim için yapmadım bende. Zaten ilk ay denemek istemiyordum o yüzden takmadım
Bugün bir daha test yapmadın değil miÇok iyi ya maşallaahben de çatlatma iğnesi olduğum zaman o gün 2 gün üst üste değerlendirip sonra gün aşırı yapmıştık gebe kalmıştım. Bu ay ya ovulasyonu tutturamadım ya da vücudum hazır değil demekki. Hala adet olmadım ama hafif kahvemsi çok silik bi lekelenme var gibi de. Yüksek ihtimalle yarına sökülürüm gibi.
Ya sperm kalitesini filan da geçtim de her gün yapamam ayy uğraşamam ama gün aşırı iyi bir gün var bi gün yok misBenim bu sebeple dikkat ettiğim şey regl sonrası yumurtlama donemine kadar 5 günü geçmeyen ilişki olması. Onun dışında sperm sorunu bizde de olmadığı için çok da dikkat etmiyoruz. Sorun yoksa hesaplamaya gerek yok diyen Dr lar bana mantıklı gelmişti. Ha 3 günden fazla ust uste zaten üşeniyorum ben sperm kalitesi dusurecek fırsat olmuyor
Ee o zaman 3 gün üst üste mi oldu sizin de ilişki o dönemİlk gebeliğimde ovulasyon takibi yapmıştım. İki gün pik günü oldu. O iki günü ve çatlama gününü değerlendirdik. İkizlerim var
Lekelenme bitti. Ben de testle uğraşmayım şuan aciliyet yok diye düşünüyorum. Çünkü yumurtlama günlerimi anliyorum. Bu gebeliğimde de anlamıştım.
Şehir Hastanesi'nde kürtaj oldum. Doktor da bir ay sonra patoloji sonucu çıkınca gel dedi. Tekrar iletişime geçmek zor yani. Ama kendimi iyi hissediyorum. Birde burdaki birçok arkadaşa doktor izin vermis. Ben ona istinaden akışına bıraktim.
Senin kürtajdan sonraki ilk ayın mıydı?Çok iyi ya maşallaahben de çatlatma iğnesi olduğum zaman o gün 2 gün üst üste değerlendirip sonra gün aşırı yapmıştık gebe kalmıştım. Bu ay ya ovulasyonu tutturamadım ya da vücudum hazır değil demekki. Hala adet olmadım ama hafif kahvemsi çok silik bi lekelenme var gibi de. Yüksek ihtimalle yarına sökülürüm gibi.
Ben kürtaj olmadım canım düşük yaptım, doktorum doğalında ilerlemek istemişti buraki kızlar biliyo. Doğal düşükte de , vakumlu kürtajda da doktorlar hemen devam ettiriyolar denemeye vücudun hazır diyolar.Senin kürtajdan sonraki ilk ayın mıydı?
Vücudun hazır olmayabilir. İkizler de de biraz beklemiştim. Gebelik olsun diye.
Bu gebeliğim de hemen olmamıştı.
İnşallah en yakın zaman da sağlıklı ve hayırlı bir şekilde gebelik oluşur.
Yok yapmadım kuzu ya. boşuna yapmaya gerek yok dün çok net negatif aldım. Hiç sinyali yoktu.Bugün bir daha test yapmadın değil mi
Benim 2 gün arayla nobetlerim var. Zaten günaşırı bile olmuyor 2 gun arayla falan oluyordu. Ama bu ara çok yoruldum o yüzden çok ara verdik spermler ölüp gitmistirYa sperm kalitesini filan da geçtim de her gün yapamam ayy uğraşamam ama gün aşırı iyi bir gün var bi gün yok misbi tek ovulasyon zamanı peşpeşe yaparım diğer türlüsü no. O ne ya tavşanlar gibi sjshshsh
Evet 3 gün üst üste değerlendirmiştik.Ee o zaman 3 gün üst üste mi oldu sizin de ilişki o dönemmaşallah bu arada ikizlere benim çocuğum olsa bu kadar dert etmezdim ya yaş 33 oldu ilk çocuk icin uğraşıyoruz daha o yüzden sanırım bu kadar stres akışına bıraksak daha kolay olur. Kürtaj da vakumlu yapıldıysa çabuk toparlıyormus rahme fazla zarar vermiyormus. Eskiden kazıma şeklinde yaptıkları için aylarca ara verdirmisler. Toparlanma süreci uzuyormuş haliyle. Ama yine de operasyonun nasıl geçtiğine de bağlı. O yüzden birsey diyemiyorum yanlış yönlendirme yapmak istemem
Anladım. Ben de düşüğü kendim yaptım. Tabi ilaçla oldu benim hastanede. Ama yine de kürtaj ol rahim duvarı kalın kanaman bitmez enfeksiyon riski var falan dedilerBen kürtaj olmadım canım düşük yaptım, doktorum doğalında ilerlemek istemişti buraki kızlar biliyo. Doğal düşükte de , vakumlu kürtajda da doktorlar hemen devam ettiriyolar denemeye vücudun hazır diyolar.
7 kasımda düşük yapmıştım, 4 aralıkta adet oldum. Şimdi yine olacağım düşük sonrasındaki ilk ay oluyo aslında evet.
Yok yapmadım kuzu ya. boşuna yapmaya gerek yok dün çok net negatif aldım. Hiç sinyali yoktu.
Kaç yaşında ikizlerin canımEvet 3 gün üst üste değerlendirmiştik.Sonra bir hafta mi ne ara vermiştik
Olur Allah in izniyle. Allah bekletiyorsa güzelleştiriyordur
Benim ilaçla düşük oldu. Sonrasında usg ile bakıldı. Rahim temizdi. Dedim madem öyle beni kürtaj yapmayın. Evde de çocuklar var bırakın gideyim dedimdoktoru hemşiresi gitme ne olur kal dediler risk falan var dediler. Zaten düşüğü yaptın senin işin kısa sürecek dediler. Ben de madem bu kadar ısrar ettiniz kalayım dedim şaka bir yana aslında kendim de hemsireyim ( şuan ev hanimligi modum açık ) biraz da korkuyordum anesteziden. Ama çok şükür kolay geçti. Bir sıkıntı yaşamadım. Şuan da iyi hissediyorum çok şükür. Acelem yok illa gebelik olsun diye. Ama gönlüm de istiyor. Herkes deli misin diyor ikizlerden sonra çocuk istiyorum diye
Amin hayırlısı gerçekten. ben ilaç filan kullanmadım ama o dönem çok gerildim ya parça kalırsa ilaç kullanmak durumunda kalırsam ya da kürtaja gerek kalırsa filan diye. Yurtdışında da olduğum için ailem de yanımda değil eşim dışında kimse yok stres çok yaşamıştım.Anladım. Ben de düşüğü kendim yaptım. Tabi ilaçla oldu benim hastanede. Ama yine de kürtaj ol rahim duvarı kalın kanaman bitmez enfeksiyon riski var falan dedilerben de tamam dedim. Neyse zaten olan oldu artık. Önümüze bakacagiz
Hakkımızda hayırlısı olsun
Zaten rahim hazir değilse tutunamaz. Bu arada meslektaşızEvet 3 gün üst üste değerlendirmiştik.Sonra bir hafta mi ne ara vermiştik
Olur Allah in izniyle. Allah bekletiyorsa güzelleştiriyordur
Benim ilaçla düşük oldu. Sonrasında usg ile bakıldı. Rahim temizdi. Dedim madem öyle beni kürtaj yapmayın. Evde de çocuklar var bırakın gideyim dedimdoktoru hemşiresi gitme ne olur kal dediler risk falan var dediler. Zaten düşüğü yaptın senin işin kısa sürecek dediler. Ben de madem bu kadar ısrar ettiniz kalayım dedim şaka bir yana aslında kendim de hemsireyim ( şuan ev hanimligi modum açık ) biraz da korkuyordum anesteziden. Ama çok şükür kolay geçti. Bir sıkıntı yaşamadım. Şuan da iyi hissediyorum çok şükür. Acelem yok illa gebelik olsun diye. Ama gönlüm de istiyor. Herkes deli misin diyor ikizlerden sonra çocuk istiyorum diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?