- 16 Ekim 2016
- 1.752
- 925
Rica ederim canım evet uzun sürdü. Bi de sıcak tutmak lazimmis fufucum anlatmış diye tekrar girmeyeyim dedim ama usuttugum için çok kötü günler de geçirdim sanciyla. Dr kontrole gidince söyledi sıcak tutman lazım vs. Biraz geç uyardiSağol canım. Anladığım kadar kanama tamamen bitince bütün doktorlar izin vermiş. Ben de öyle yapıcam. Tabi benim daha lekelenme devam ediyor. Senin toparlanman da baya sürmüş anlaşılan. İnşallah yakin zaman da toplarlar yeniden hamile kalırsın. Tabi bu sefer sağlıklı bir şekilde kavuşursun inşallah.
Anladım. Tamamdır. Ben de korse almayı düşünüyordum.Rica ederim canım evet uzun sürdü. Bi de sıcak tutmak lazimmis fufucum anlatmış diye tekrar girmeyeyim dedim ama usuttugum için çok kötü günler de geçirdim sanciyla. Dr kontrole gidince söyledi sıcak tutman lazım vs. Biraz geç uyardisonra ben yün korseler var ya onlardan taktım hep. İlk regl bitti ondan sonra bıraktım takmayı. Çünkü karnım çok şişti benim sonradan. 4-5 aylık gebe gibi abartmıyorum o derece. Korse ile hem sıcak tuttum hem extra sismeyi önledi iyi geldi bana. Ama benimle aynı ölçüde taktım yani daha darını değil. Amaç zayif görünmek olmadığı jcin malum. Ayrica ayaklarini da sicak tut.
Teşekkür ederim, hepimiz çabucak sağlıklı bebeklerimize hamile kalalım
Çok geçmiş olsun sizi çok iyi anlıyorum Psikolojik olarak insanı çok etkiliyor bende bir buçuk yıl önce boş gebelik geçirdim maalesef kürtaj oldum 6 ay önce tekrar kürtaj oldum sağlıksız gebelik olduğu için çok kötü zamanlardı daha yeni kendime geliyorum psikolojik olarak tabi tamamen geçmiyor ama rabbime sığınıyorum böyle aynı şeyleri yaşamış insanları okumak dertleşmek çok iyi oluyorİlk gebeliğimi boş gebelik yaşamış ve bu süreçte sessizce sürekli bilgi aramış biri olarak hiçbir yerde detaylı bilgiyi bulamamamdan dolayı, burada yaşadığım tecrübeleri paylaşıp ve yaşanılan tecrübelerin de yazılmasına ön ayak olmak istedim.
ben tam 1 hafta önce 3 Kasım’da çok üzülerek gebeliğimin boş olduğunu öğrendim. son adet tarihim 4 eylül, femara kullanıp 14 eylülde de çatlatma iğnesi olup 29’eylülde de gebeliğimi öğrenmiştim. 2 tane çikolata kistim var normalde de, 4. denediğimiz Ayımızda ve ilk femara çatlatma iğnesi kullandığım ayımda gebelik oluştu.Yaklaşık 3 hafta önce gittiğimde doktorum adetime göre değil keseye göre hafta bilgisi paylaşmıştı. 4+6 demişti. Progesteron da kullanıyorum tabi gebeliğimin başından beri bu süreçte. Son 3 gündür kahverengi lekelenmelerim olunca doktora gittik yeniden. Son 1,5 haftalık süreçte kesemde hiçbir büyüme olmadığını 4+6 öğrendiğimiz günden beri büyümenin durduğunu boş gebelik geçirdiğimi öğrendim. İnanmak istemedim yıkıldım tabi psikolojik olarak çok bahsetmek istemiyorum zaten daha anca kendime geliyorum sayılır ve benim gibi yaşayanlar da ne demek istediğimi anlar.
Doktorum progesteronu bırakmamı ve kanamanın kendiliğinden başlayıp doğal düşük yaparak temizlenebileceğini söyledi, bu süreçte beni neyin bekleyeceğini bilmediğim için çok araştırdım, ve aklımda sürekli acaba düşer mi düşmezse kürtaj nasıl olacak endişesindeydim. Bi de yurtdışında olduğum için annem babam da yanımda yok bi eşim var biraz daha baskı kurdum kendimde ister istemez korktum.
Progesteronu bırakmamın 3. Günü hafif yönlü kanamalarım başladı ama asıl 4. Günü olanlar oldu ve düşük yaptım.
Düşük için de detaylı bilgi vermek istiyorum, ben bu bilgiye de sahip olmak istemiştim ama bulamamıştım.
Herkesten herkese değişebilen bir durumdur tabi bu ama ben de inanılmaz yüksek şiddetli bir sancı geldi, adet sancısı hep çeken bi insanımdır ama o sancılar bile yanında hiç kalır, yaklaşık 2-3 saat kadar yüksek ve baskılı sancı çektim hatta belime de vurdu. Bu aslında doğum süreciyle aynıymış açılma baskı rahmin kasılması, bunların hepsi normal olağan şeyler korkmayın. acı eşiği yüksek bi insanım normalde ama kendimi sıktığım için sanırım ben de mide bulantısı ve istifra da yaptı ağrıdan. Ve tabi ki sürekli büyük abdeste çıkma eğilimi vardı kasılmalardan dolayı. Eğer bunları da yaşarsanız bilin ki normalmiş.
bu sırada kanamalarım da arttı tabi ki, Aradan geçen 2-3 saat zaman sonrasında yeniden tuvalete gittiğimde bi anda ne olduğunu dahi anlayamadan balık gibi kaydı kese çıktı ve düşük gerçekleşti.
Çıkan parçanın fotoğraf ve videolarını çekip o akşam doktora gidip gösterdim. çok şükür temizlenmiş çıkmış dedi doktorum. Enfeksiyona karşı 2 ayrı antibiyotiklere başlattı, kanama tamamen bitince gel yeniden kontrol edelim dedi.
Bu arada düşük sürecinde kanama kokusu da ne yazık ki daha yoğun ve keskin hoş olmayan rahatsız edici bi koku oluyor, normal periyodunuz gibi değil. bu da normalmiş yabancı kaynaklardan araştırmıştım. Düşük sonrasında da kanamam azaldı, ertesi gün beyazımsı küçük 2 parça geldi ama doktorum uyarmıştı, rahim duvarı kendini temizlemeye ve normalini bulmaya başlayacağını için gelen şeyler artık rahimden gelir demişti.
Tamamen kanama bitince gideceğim kontrol için onları da ekleyeceğim buraya. Ara ara bıçak gibi batışmalarım oluyor, rahmin kendini toparlaması sanırım diyorum. Bi de sürekli bi terleme dürtüsü var. Annem düşük de olsa loğusa sayılırsın hormonal değişimin çok yüksek şu anda dedi. Ve Asla Üşütmememi söyledi. Anında şişkinlik de oluyor çünkü. Tecrübe edenler yazarsanız sevinirim.
Ben farkettim ki düşük ve kürtaj için detay bilgileri vermekten çekiniyoruz biz kadınlar. Sürecin psikolojik tarafı da var tabi onun da etkisi büyük ben de 1 haftadır her gece kabuslardan uyanıp ara ara ağlayıp rahatlıyorum.duygularımı yaşayıp eşimin ve uzaktan da olsa ailemin desteğini almak beni rahatlattı bi de bilimsel olarak araştırmak da beni çok fazla rahatlattı. Hele ki şimdi yazıp sizinle paylaşmak beni biraz daha iyileştirdiğini hissediyorum.
Rabbim fiziksel ve ruhsal hazır olduğumuz ve istediğimiz anda yeniden sağlıkla nasip etsin hepimize.
Sevgiler
Canım çok geçmiş olsun benimde ilk gebeliğim boş gebelik oldu ve maalesef yarın kürtaj olacağım bende dediğiniz gibi sizlerin yazılarınızı okudukça rahatlıyorum yalnız olmadığımı hissediyorum ve sizin acılarınızı yaşıyorum süreç çok zor psikolojik olarak tek tesellim içinde bebeğin oluşmaması yani Allah ona can vermeden sonlanması umarım hepimizinde sağlıklı bir gebelikle bebeğimizi kucağınıza alıcağınız günler gelirÇok geçmiş olsun sizi çok iyi anlıyorum Psikolojik olarak insanı çok etkiliyor bende bir buçuk yıl önce boş gebelik geçirdim maalesef kürtaj oldum 6 ay önce tekrar kürtaj oldum sağlıksız gebelik olduğu için çok kötü zamanlardı daha yeni kendime geliyorum psikolojik olarak tabi tamamen geçmiyor ama rabbime sığınıyorum böyle aynı şeyleri yaşamış insanları okumak dertleşmek çok iyi oluyor
Kuzum bende de tık yok ya silik hala ve hiç koyulasma başlamamış yani sinyal dahi yokfufucum P papatyamm13 F FireflyDream napıyorsuuz kızlar
ovülasyona devam ediyorum hala tık yok.
bi yandan günaşırı değerlendirmeye devam ediyoruz ama çok sıkıldım yoruldum bittim
Kürtaj sonrası regle kadar benim sürekli lekelenme devam ettiği için bilemiyorumSanırım adet olacağım karnım epey şiş. Hafiften de kahverengi kan geliyor. Adet öncesinde kahverengi kan gelmesi normal mi kızlar
Beklemekten vaz mi geçtin kesin mi artıkCanım çok geçmiş olsun benimde ilk gebeliğim boş gebelik oldu ve maalesef yarın kürtaj olacağım bende dediğiniz gibi sizlerin yazılarınızı okudukça rahatlıyorum yalnız olmadığımı hissediyorum ve sizin acılarınızı yaşıyorum süreç çok zor psikolojik olarak tek tesellim içinde bebeğin oluşmaması yani Allah ona can vermeden sonlanması umarım hepimizinde sağlıklı bir gebelikle bebeğimizi kucağınıza alıcağınız günler gelir
Benim sürekli açık kahverengi şekilde lekelenme olduğu için anlayamadım akıntıyıBenim bitti reglden beri yoktu birsey ama dün hafif kanlı Bi akintim oldu bi ara sonra geçti. Regl günümüz de aynıymış ben de 13 aralıkta oldum. Kurtajim da 15 Kasım. Koyu sarı renkte akinti var bi de benim regl bittiğinden beri. Senin akıntı nasil oluyor lekelenme olmadiginda. İlk 3 ay düzensizlik olabiliyor diye yazanlari okudum forumda ama Dr a sormamistim
Benimde ovülasyon testlerim geldi. Akşam alınca yaptım hemen silik çıktı ama uygulamada taratınca yüksek diyor anlayamadım. Ya yaklaşıyor artık. Döngünün 14. Günü olacak yarın. Normalde 15. Gün falan oluyordu bakalım neler olacak. Hiç bir değerlendirme de yapamadık. İki günde bir yapmak istiyordum bende çünkü hamile kaldığımda da öyle kalmıştım. Ama 2-3 gündür misafirim var durdu her şeyfufucum P papatyamm13 F FireflyDream napıyorsuuz kızlar
bi yandan günaşırı değerlendirmeye devam ediyoruz ama çok sıkıldım yoruldum bittim
Papatyamm sen sağlıkçı mısın ? nöbetler falan deyince merak ettimKuzum bende de tık yok ya silik hala ve hiç koyulasma başlamamış yani sinyal dahi yokkurtaj oncesinde dongum boyle degildi yumurtlamam lazimdi bugunlerde. Degismis ve bu ay yumurtlama olmayacagini dusunmeye basladim bu arada ben de ay boyunca gunasiri gidemem zaten yapabilsem ovulasyon testi kullanmazdim kış günü gunasiri banyo zor geliyor nöbetler yeterince yoruyor Bi de evde yorul 2 gün arayla gidiyoruz biz şimdilik, o da sperm kalitesi için devam ediyorum açıkçası yani yoksa üşenirim üşenenin de çocuğu olmaz derler
Evet kese bozulmuş dedi doktor almamız gerekiyor dediBeklemekten vaz mi geçtin kesin mi artık
Hayırlısı olsun inşallah, sağlıkla kolaylıkla atlatırsınız umarım yarınıEvet kese bozulmuş dedi doktor almamız gerekiyor dedi
Misafirlerim vardı bugün 2 gündür haldır huldur koşturmaktan telefonu bile elime alamamışım yeni görüyorum mesajları hep.fufucum P papatyamm13 F FireflyDream napıyorsuuz kızlar
İnşallah 2025 e mutlu haberle girersinMisafirlerim vardı bugün 2 gündür haldır huldur koşturmaktan telefonu bile elime alamamışım yeni görüyorum mesajları hep.
Kızlar F FireflyDream P papatyamm13 Dün gebelik testi aldım ay sonuna yapayım diye. Döngüm aynı olduğu için Geçen gebeliğimde de 29’unda öğrenmiştim gebe olduğumu yine o zamanı beklerim sanırım test o zaman bile silik çıkmıştı çünkü daha erken boşuna kullanmayayım dedim. Bu arada bikaç gündür kasıklarımda batışma ve kramplar oluyor. Ümitlenmek istemiyorum ama bi soru işareti de beliriyo kafamda, neyse diyorum buna koşullanmicam. inşallah sağlıklı pozitif sonuç alabilirim ama alamazsam da üzülmicem hiç kasmıyorum kasmadım da zaten tamamen akışındayım.
Çok üzüldüm, hislerinizi duygularınızı çok iyi anlıyoruz. Sağlıksız bir gebelik süreci ilerleyeceğine ya da Allah korusun sağlıksız bir birey olacağına yolun çok başında oluşamadan öğrenmek de bi lütuf aslında bunu süreci kabullenince anlıyorsunuz. Duygularınızı bastırmayın yaşayın ve en kısa sürede o duygularla vedalaşın, yolumuz çiçekli gelecekte sağlıkla inşallah bebelerimiz olacak hepimizin. Süreçlerimiz değişecek belki ama sonuç değişmeyecekEvet kese bozulmuş dedi doktor almamız gerekiyor dedi
Yaa gerçektenİnşallah 2025 e mutlu haberle girersinhayırlısı ve sağlıklı bir şekilde tabi ki
bende çok üşebiyorum valla zorla :)Kuzum bende de tık yok ya silik hala ve hiç koyulasma başlamamış yani sinyal dahi yokkurtaj oncesinde dongum boyle degildi yumurtlamam lazimdi bugunlerde. Degismis ve bu ay yumurtlama olmayacagini dusunmeye basladim bu arada ben de ay boyunca gunasiri gidemem zaten yapabilsem ovulasyon testi kullanmazdim kış günü gunasiri banyo zor geliyor nöbetler yeterince yoruyor Bi de evde yorul 2 gün arayla gidiyoruz biz şimdilik, o da sperm kalitesi için devam ediyorum açıkçası yani yoksa üşenirim üşenenin de çocuğu olmaz derler
bizim geçen haftada kayınvalide vardı. sessiz sessiz değerlendirdik inşallah eskiden insanlar nasıl yapıyorlarmışBenimde ovülasyon testlerim geldi. Akşam alınca yaptım hemen silik çıktı ama uygulamada taratınca yüksek diyor anlayamadım. Ya yaklaşıyor artık. Döngünün 14. Günü olacak yarın. Normalde 15. Gün falan oluyordu bakalım neler olacak. Hiç bir değerlendirme de yapamadık. İki günde bir yapmak istiyordum bende çünkü hamile kaldığımda da öyle kalmıştım. Ama 2-3 gündür misafirim var durdu her şeyhayırlısı bakalım
kızzzz herkese misafir mi geliyor bu ara :)Misafirlerim vardı bugün 2 gündür haldır huldur koşturmaktan telefonu bile elime alamamışım yeni görüyorum mesajları hep.
Kızlar F FireflyDream P papatyamm13 Dün gebelik testi aldım ay sonuna yapayım diye. Döngüm aynı olduğu için Geçen gebeliğimde de 29’unda öğrenmiştim gebe olduğumu yine o zamanı beklerim sanırım test o zaman bile silik çıkmıştı çünkü daha erken boşuna kullanmayayım dedim. Bu arada bikaç gündür kasıklarımda batışma ve kramplar oluyor. Ümitlenmek istemiyorum ama bi soru işareti de beliriyo kafamda, neyse diyorum buna koşullanmicam. inşallah sağlıklı pozitif sonuç alabilirim ama alamazsam da üzülmicem hiç kasmıyorum kasmadım da zaten tamamen akışındayım.