Boş Gebelik süreci ve bilgi paylaşımı(düşük, kürtaj, gebelik vs..)

fufucum

Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2024
541
362
İlk gebeliğimi boş gebelik yaşamış ve bu süreçte sessizce sürekli bilgi aramış biri olarak hiçbir yerde detaylı bilgiyi bulamamamdan dolayı, burada yaşadığım tecrübeleri paylaşıp ve yaşanılan tecrübelerin de yazılmasına ön ayak olmak istedim. 🌸

ben tam 1 hafta önce 3 Kasım’da çok üzülerek gebeliğimin boş olduğunu öğrendim. son adet tarihim 4 eylül, femara kullanıp 14 eylülde de çatlatma iğnesi olup 29’eylülde de gebeliğimi öğrenmiştim. 2 tane çikolata kistim var normalde de, 4. denediğimiz Ayımızda ve ilk femara çatlatma iğnesi kullandığım ayımda gebelik oluştu. 🙏 Yaklaşık 3 hafta önce gittiğimde doktorum adetime göre değil keseye göre hafta bilgisi paylaşmıştı. 4+6 demişti. Progesteron da kullanıyorum tabi gebeliğimin başından beri bu süreçte. Son 3 gündür kahverengi lekelenmelerim olunca doktora gittik yeniden. Son 1,5 haftalık süreçte kesemde hiçbir büyüme olmadığını 4+6 öğrendiğimiz günden beri büyümenin durduğunu boş gebelik geçirdiğimi öğrendim. İnanmak istemedim yıkıldım tabi😔psikolojik olarak çok bahsetmek istemiyorum zaten daha anca kendime geliyorum sayılır ve benim gibi yaşayanlar da ne demek istediğimi anlar.

Doktorum progesteronu bırakmamı ve kanamanın kendiliğinden başlayıp doğal düşük yaparak temizlenebileceğini söyledi, bu süreçte beni neyin bekleyeceğini bilmediğim için çok araştırdım, ve aklımda sürekli acaba düşer mi düşmezse kürtaj nasıl olacak endişesindeydim. Bi de yurtdışında olduğum için annem babam da yanımda yok bi eşim var biraz daha baskı kurdum kendimde ister istemez korktum.
Progesteronu bırakmamın 3. Günü hafif yönlü kanamalarım başladı ama asıl 4. Günü olanlar oldu ve düşük yaptım.
Düşük için de detaylı bilgi vermek istiyorum, ben bu bilgiye de sahip olmak istemiştim ama bulamamıştım.
Herkesten herkese değişebilen bir durumdur tabi bu ama ben de inanılmaz yüksek şiddetli bir sancı geldi, adet sancısı hep çeken bi insanımdır ama o sancılar bile yanında hiç kalır, yaklaşık 2-3 saat kadar yüksek ve baskılı sancı çektim hatta belime de vurdu. Bu aslında doğum süreciyle aynıymış açılma baskı rahmin kasılması, bunların hepsi normal olağan şeyler korkmayın. acı eşiği yüksek bi insanım normalde ama kendimi sıktığım için sanırım ben de mide bulantısı ve istifra da yaptı ağrıdan. Ve tabi ki sürekli büyük abdeste çıkma eğilimi vardı kasılmalardan dolayı. Eğer bunları da yaşarsanız bilin ki normalmiş.
bu sırada kanamalarım da arttı tabi ki, Aradan geçen 2-3 saat zaman sonrasında yeniden tuvalete gittiğimde bi anda ne olduğunu dahi anlayamadan balık gibi kaydı kese çıktı ve düşük gerçekleşti.
Çıkan parçanın fotoğraf ve videolarını çekip o akşam doktora gidip gösterdim. çok şükür temizlenmiş çıkmış dedi doktorum. Enfeksiyona karşı 2 ayrı antibiyotiklere başlattı, kanama tamamen bitince gel yeniden kontrol edelim dedi.

Bu arada düşük sürecinde kanama kokusu da ne yazık ki daha yoğun ve keskin hoş olmayan rahatsız edici bi koku oluyor, normal periyodunuz gibi değil. bu da normalmiş yabancı kaynaklardan araştırmıştım. Düşük sonrasında da kanamam azaldı, ertesi gün beyazımsı küçük 2 parça geldi ama doktorum uyarmıştı, rahim duvarı kendini temizlemeye ve normalini bulmaya başlayacağını için gelen şeyler artık rahimden gelir demişti.

Tamamen kanama bitince gideceğim kontrol için onları da ekleyeceğim buraya. Ara ara bıçak gibi batışmalarım oluyor, rahmin kendini toparlaması sanırım diyorum. Bi de sürekli bi terleme dürtüsü var. Annem düşük de olsa loğusa sayılırsın hormonal değişimin çok yüksek şu anda dedi. Ve Asla Üşütmememi söyledi. Anında şişkinlik de oluyor çünkü. Tecrübe edenler yazarsanız sevinirim.

Ben farkettim ki düşük ve kürtaj için detay bilgileri vermekten çekiniyoruz biz kadınlar. Sürecin psikolojik tarafı da var tabi onun da etkisi büyük ben de 1 haftadır her gece kabuslardan uyanıp ara ara ağlayıp rahatlıyorum. 😔 duygularımı yaşayıp eşimin ve uzaktan da olsa ailemin desteğini almak beni rahatlattı bi de bilimsel olarak araştırmak da beni çok fazla rahatlattı. Hele ki şimdi yazıp sizinle paylaşmak beni biraz daha iyileştirdiğini hissediyorum. ♥️

Rabbim fiziksek ve ruhsal hazır olduğumuz ve istediğimiz anda yeniden sağlıkla nasip etsin hepimize. 🙏
Sevgiler 🌸

Canım benim çok geçmiş olsun🙏 Evet düşük, kürtaj, boş gebelik konuları hakkında pek fazla yazan yok ve maalesef böylesine üzücü durumlarda bu durumu yaşayan kadınlar olarak birbirimize destek olmamız çok önemli. 🌸 Ben de 7 hafta 1 günlük gebeliğimin bu ayın 5inde boş olduğunu öğrendim ve mahvoldum. 6 kasımda kürtaj oldum ve kanamalarım azar azar da olsa devam ediyor bu gayet normal birşey tabii. Kalbim ve mantığım bu dönemde çok çatışıyor muhtemelen hormonlarımdan kaynaklı… bir yandan üzülmeyeyim zaten hiç bir şey oluşmamış diyorum bir yandan da keşke geçmişe dönsem ilk öğrendiğim ana gidebilsem diyorum. Gerçekten yaşamayan anlamaz ama bundan sonrası için de çok korkuyorum. Sil baştan herşeyi tekrar yaşamak çok ağır geliyor, ne yapacağımı ve ne düşüneceğimi bilmiyorum. İnşallah tez vakitte bu psikolojiden çıkar eski sağlıklı günlerime geri dönerim diye dualar ediyorum. Biliyorum mantıken bunların hepsi geçecek, beterin beteri var diyoruz ama gel de bunu kalbe anlat… Hayırlısı olsun hepimizin hakkında♥️

Ben de 7 hafta 1 günlük gebeliğimin bu ayın 5inde boş olduğunu öğrendim ve mahvoldum
Sana da çok geçmiş olsun canım benim 🌸
çikolata kistim olduğu için doktorumun da demesi ve benim de motivasyon kaynağım doğal gebe kalabiliyor olmam oldu. Tüpler tıkalı olma durumu olsaydı tüp bebek ilerleme durumum da olabilecekti ama şu an en sevindiğimiz şey gebeliğin oluşabiliyor olması. Bi de gebeliğin boş gelişmesi; senin de dediğin gibi gebelik ilerlese cenin oluşsa büyüse kalp atışları olsa ve dursa daha travmatik de olabilirdi. sağlıklı olmayan bir gebeliğin sonlanmış olmasına ben artık kendimi adapte ettim, şu an tek dileğim hızlı bir şekilde bir an önde iyileşmek. Kramplar, azıcık soğuk alsam şişkinlik ve ağrılar, ayrıca kanama sürenin rahmin bir an önce toparlanmasını istiyorum 🙏🙏 normalime dönmek istiyorum 🙏🙏 gebelik planlaması nasıl yeniden ilerleyecek bilmiyorum doktor kontrolüne gidince soracağım 🌸🙏
Tez zamanda size de şifalar dilerim 🌸🌸

Canim bende bos gebelik gecirdim 10. Haftada kurtaj oldum ama benim kanamam olmadi dusuk kendisi baslamadi ama kurtaja bir iki gun kala kasiklarimda adet agrisi oluyordu zaten hemen kurtaj oldum kurtajdan sonra iki adet gordum tabi kurtaji hemen es geciyorum ama cok zorlu surecdi zaten psikolojikman yikinti icindeydim ama iki adet gecirip hemen hamile kaldim kaldigim ay bal tarcin corek otu kurunu esimle beraber yemisdik suan uc aylik hamileyim demem o ki uzulme bu zamanlar geciyor yeni hamilelik icin kendine izin ver allah en yakin zamanda hamile kalmani nasip etsin

İlk gebeliğimi boş gebelik yaşamış ve bu süreçte sessizce sürekli bilgi aramış biri olarak hiçbir yerde detaylı bilgiyi bulamamamdan dolayı, burada yaşadığım tecrübeleri paylaşıp ve yaşanılan tecrübelerin de yazılmasına ön ayak olmak istedim. 🌸

Selamm , bende sizden 1 gün önce düşük yaptım. 2 Kasım 5+6 Haftalıktı.
beta artsın öyle giderim diye doktora gitmemiştim. o yüzden kese var mıydı, kalp atışı var mıydı hiç öğrenemedik. sabah ezanıyla regl ağrısı gibi ağrı ile uyandım. kanamam başladı. eşime düşecek sanırım dedim. sarıldık. uyandığımda başlamıştı zaten kanamam. doktora gittim kese yok dedi kan ver dedi. betam 6 binlerden 4 binlere düşmüştü. düşük yapıyorsun dedi. böyle bitti.
çok düşündüm acaba kızımı kucağıma almasa mıydım, bahçeyi hortumla sularken eğilip kalkmasa mıydım, kahvaltı yapmıyordum yapsaydım tutunur muydu..... bi sürü soru geçti aklımdan. halbuki ben bundan önce "düşecek olan her türlü düşer" diyen bir insandım. kendi başıma gelince neden kendime bu kadar haksızlık yaptım bilmiyorum....

sizin kanamanız bitti mi ?
benim sanırım son demleri ama regl gibi değil. bıçak gibi birden bitmeyecek sanırım.

Canim bende bos gebelik gecirdim 10. Haftada kurtaj oldum ama benim kanamam olmadi dusuk kendisi baslamadi ama kurtaja bir iki gun kala kasiklarimda adet agrisi oluyordu zaten hemen kurtaj oldum kurtajdan sonra iki adet gordum tabi kurtaji hemen es geciyorum ama cok zorlu surecdi zaten psikolojikman yikinti icindeydim ama iki adet gecirip hemen hamile kaldim kaldigim ay bal tarcin corek otu kurunu esimle beraber yemisdik suan uc aylik hamileyim demem o ki uzulme bu zamanlar geciyor yeni hamilelik icin kendine izin ver allah en yakin zamanda hamile kalmani nasip etsin
Çok geçmiş olsun ve yeniden hayırlı olsun size de 🌸🧿 sağlıcakla kucağınıza almak nasip olsun inşallah😍 zorlu süreçlerin ardından güzel hikayeler okumak da motivasyon sağlıyor 😍🧿💜

Selamm , bende sizden 1 gün önce düşük yaptım. 2 Kasım 5+6 Haftalıktı.
Evet İnsan her şeyi düşünüyor, ben de acaba sebep ne olabilir diye günlerce düşündüm üstelik düşük yapmayı beklerken, hatta belki düşük olmaz belki de boş değildir, doktor mu göremedi acaba diye insan kendince bahaneler buluyor haklısınız. Düşük yaptığımda bile çıkan parçaca cenin var mı acaba diye inceledim ama hiçbir şey anlamadım zaten sanki anlıyomuşum gibi bakmıştım kalbim sızlaya sızlaya 😔 Youtube’dan birçok doktorun videolarını izledim, ayrıca birkaç doktor tanıdığıma da danıştım. Hepsi aynı şeyleri söyleyince beynimde ikna oldum. Biz ne yaparsak yapalım hastalıklı gebelikler zaten durmayacak ve temizlenmesi de en hayırlı olanıydı zaten. 🙏🌸

Benim kanamam duruyor gibi oluyor kahverengine dönüyordu, dün akşam ilk defa dışarı çıktım alışverişe soğuk aldım sanırım markette soğuktu resmen şiştim ve tıkandım inanılmaz sancılandım yine eve kendimi zor attım. Batışmalarım arttı yeniden ve kanamam kırmızıya dönüp yine parçamsı bir şey çıktı rahim içi temizlenmeye devam ediyor sanırım. Gece uyuyamadım hatta batışma ve ağrılardan. hafif ağır yürüyüşler iyi geliyor ama hızlı yürüyüp soğuk almak beni vurdu sanırım.
Bu sabah iyi uyandım sayılır küçük bi parçamsı bir şey daha çıktı ama bıçak gibi saplanmalar devam ediyor 😔 resmen hem içerden dışarıya hem de dışarıdan içeriye gibi keskin batışmalar yaşıyorum. böyle devam ederse kanamanın tamamen bitmesini beklemeyeceğim doktora gitmek için.
Sizde de aynı mı?

Evet İnsan her şeyi düşünüyor, ben de acaba sebep ne olabilir diye günlerce düşündüm üstelik düşük yapmayı beklerken, hatta belki düşük
evet kesinlikle haklısınız. aslında sağlıksız olduğu için vücut atıyor. sağlıklı olsa savaşacak , tutunacak. ve bütün gün yatsaydıkta düşecek olacak düşecekti.

benimde kahverengiye döndü azaldı, çoğaldı. dün adet ağrısı gibi ağrım vardı. ama çalıştığım için sanırım düşük sürecinde de sonrasında da dışarıdaydım, hareket halindeydim. o yüzden ara ara bıçak batmalarım oldu. dayanamacak derece de değildim.
(buda psikolojik olarak etkiliyor insanı. düşük yapıyorsun, işyerinde kimse bilmiyor, çalışırken düşük yapıyorsun :KK43:

şimdi mesela tekrar çok istiyorum. bir yandan korkuyorum yine olursa diye..

(buda psikolojik olarak etkiliyor insanı. düşük yapıyorsun, işyerinde kimse bilmiyor, çalışırken düşük yapıyorsun :KK43:
Ah kıyamam ya 😔😢 evet insanı psikolojik olarak yoran bi süreç ne yazık ki. bi tarafın destek arıyor herkese söylemek istiyor, bi tarafın kimse bilmesin hem üzülmesinler hem de boş boş konuşmalar olabilir canım sıkılmasın diyor. Benim sadece annem babam biliyor, onlar da türkiye de ben gurbetteyim akılları hep ben de benim de onlar da.
kimse annen gibi olmuyo, anne şevkati ve bakımını arıyor insan. Sağlıkları yerinde olsun da bana yeter yine ♥️ hormonlar da zaten leş gibi, inşallah tez zamanda toparlarız 🌸🙏

Gebelik için de dediğin gibi bi yanım istiyor, bi yanım toparlanma süreci böyle geçtiği için korkuyor ya tekrar olursa diye.

evet kesinlikle haklısınız. aslında sağlıksız olduğu için vücut atıyor. sağlıklı olsa savaşacak , tutunacak. ve bütün gün yatsaydıkta düşecek olacak düşecekti.

benimde kahverengiye döndü azaldı, çoğaldı. dün adet ağrısı gibi ağrım vardı. ama çalıştığım için sanırım düşük sürecinde de sonrasında da dışarıdaydım, hareket halindeydim. o yüzden ara ara bıçak batmalarım oldu. dayanamacak derece de değildim.

şimdi mesela tekrar çok istiyorum. bir yandan korkuyorum yine olursa diye..
Yazmadan geçemedim.Bolca düşük öyküsü olan birisiyim.beni en çok su cumlen etkiledi düşük yapıyorsun ama işyerinde kimse bilmiyor 🥹 ilk gebeligim boş gebelikte kürtaj oldum,sonra kimyasal gebelik erken davrandigim için test ile farkettim sonrasında hamile kaldım kalp atışını duyduk 9.haftada kalbi durdu buraya kadar çok yorgun üzgün ve mutsuzdum.sonrasinds yeniden hamile kaldım ve kızımı kucağıma aldım çok zor oldu ama oldu.saglikla büyüdü Rabbim isteyen herkese nasip etsin kızımdan 4 yıl sonra yine bir sagliksiz gebeligim oldu kimyasal gebelikti sanırım. O zamanda dış ge elik vs bir sürü şey dinledim.şimdi yeniden hamile olduğumu öğrendim bolca düşük öyküm olduğu için sevinemedim beta düzenli artmadı doktor keseyi gördü takipte kalacağız dedi cuma randevum var fakat geçtiğimiz cumartesi lekelenmeler başladı bugün iyice ağrıyla arttı kürtaj olmak istemiyorum kendiliğinden düşsün istiyorum ama bir yandan da çok korkuyorum 🥹ya bir şey olursa diye.
BAna doktorum hep şunu soylerdi bir gün mutlaka sağlıklı sperm ile yumurta karşılaşacak (bu arada genetik testler yapılmış hiç bir sorun bulunmamisti ) yani demem o ki eğer saglikliysa bir şekilde tutunuyor kızımda kanamalı hamilelik geçirdim ama bı gittiğimde keseyi gördüm bir gittigimde kalp atışı bir gittigimde cinsiyet. Şuan yaşadığım durumda psikolojik olarak çok kötüyüm düşük yapıyorum ama her şey normalmiş gibi dayanmaya çalışıyorum.

Yazmadan geçemedim.Bolca düşük öyküsü olan birisiyim.beni en çok su cumlen etkiledi düşük yapıyorsun ama işyerinde kimse bilmiyor 🥹 a
Şartlar :KK43:

okurken aslında ne kadar güçlüymüşsünüz bunu düşündüm. ben bi tane düşükten sonra bile acaba diyorken devam etmişsiniz. bence içinizi ferah tutun. olacak olana zaten müdahale edemiyoruz. elimizden bir şey gelmiyor ki
bide annem hep kız çocukları daha güçlü oluyorlar, çabuk düşmüyorlar demişti :)
öyle aklıma geldi

Şartlar :KK43:

okurken aslında ne kadar güçlüymüşsünüz bunu düşündüm. ben bi tane düşükten sonra bile acaba diyorken devam etmişsiniz. bence içinizi ferah tutun. olacak olana zaten müdahale edemiyoruz. elimizden bir şey gelmiyor ki
bide annem hep kız çocukları daha güçlü oluyorlar, çabuk düşmüyorlar demişti :)
öyle aklıma geldi
Ben de hep şey diyorum kızım çok güçlü :)) o istikrarla tutundu yani :) kızıma kadar evet doktorumuz birinde ara verdirmisti diğerinde bir adet sonrası başlayabilirsiniz demişti zor gunlerdi gerçekten bir de doktorum hep derdi ki 10 kere de olsa deneyeceksiniz çünkü sağlıklı sperm ile yumurta mutlak karşılaşacak onun bu hocalığı gerçekten kolay atlatmami saglamisti.

Yazmadan geçemedim.Bolca düşük öyküsü olan birisiyim.beni en çok su cumlen etkiledi düşük yapıyorsun ama işyerinde kimse bilmiyor 🥹
çok geçmiş olsun 😔 insan okurken sorguluyor hayatı gerçekten, daha ilk düşüğümde psikolojik kendimi hep yüksek tutmaya çalışsam ve modumu değiştirmeye çalışsam da rahmin temizlenme sürecindeyim her gelen pıhtılı kan parçasında yeniden sıfırlayıp bi ağlama geliyor. yeniden gebeliği istiyorum ama bu sürecin tekrarlama ihtimali korkutuyor. Siz ki neler yaşamışsınız ne kadar güçlüsünüz maşallah, lütfen motivasyonunuzu kaybetmeyin. Şahsen yaşadıklarınıza karşı savaşma ruhunuz ilham oldu ♥️🌸
ne mutlu ki anneliği de tatmışsınız, Allah isteyen herkese bu duyguyu eksik kılmasın. 🙏

X