Boş Gebelik Geçirenler.. Ya Sonrası?

Canım sagol arastırdıgın için bu sıtede de tarlusal ve hamilelik dıye bır topik var oraya da bak ordada gayet guzel seyler yazıyor ama hakkımda hayırlısı rabbımın vardır bır bıldıgı ne yapayım elimden baska bırsey gelmiyor canım destegın için cok sagol gercekten zaten su an evde yalnızım eşim işte sabaha kadar yok deli olcam sanıyorum

Canini sıkmamaya calis lutfen cunku eer bebisin olusmussa suan stres yaparak ona en buyuk zarari sen verirsin...farzedelim ki saglikli bi gebelik olmadigina karar verildi ve kurtaj oldun hayirlisi boyleymis demekten baska bisey gelmiyo elimizden bak burdaki butun arkadaslarimizin basindan buna benzer olaylar gecti ama simdi iclerinde hamile olanlar varr hatta doguran bi arkadasimiz bile var dogru zamanda biz de cocuk sahibi olucaz insallahh

Canini sıkmamaya calis lutfen cunku eer bebisin olusmussa suan stres yaparak ona en buyuk zarari sen verirsin...farzedelim ki saglikli bi gebelik olmadigina karar verildi ve kurtaj oldun hayirlisi boyleymis demekten baska bisey gelmiyo elimizden bak burdaki butun arkadaslarimizin basindan buna benzer olaylar gecti ama simdi iclerinde hamile olanlar varr hatta doguran bi arkadasimiz bile var dogru zamanda biz de cocuk sahibi olucaz insallahh

Evet canım daha kotulerını yasayanlarda var sadece cok uzuluyorum işte su an elımde degıl hakkımızda hayırlısı gercekten inş allahım herkese saglıklı hamilelik ve bebekler nasip eder

Pazartesi baska doktora gıttıgımde belli olacak canım ama benım gebeligim 9 ekimde belli oldu o zaman da bıle cok yenıydı sence daha cok erken mi

Canım senin son adet tarihin neydi benim son adetim Eylül 10 du yumurta takibi yapıldı 18. Gün yumurtladım ve beklediğim adet tarihim Ekim'in 11 idi ve hamile olduğumu öğrendiğim tarih doktor bana 7+3 sün dedi senin son adet tarihin ve beklediğin adetin neydi

Canım senin son adet tarihin neydi benim son adetim Eylül 10 du yumurta takibi yapıldı 18. Gün yumurtladım ve beklediğim adet tarihim Ekim'in 11 idi ve hamile olduğumu öğrendiğim tarih doktor bana 7+3 sün dedi senin son adet tarihin ve beklediğin adetin neydi

26 agustos canım

Sanki hesaplama biraz garip 5+5 lik kesenin boyutu olmasın...

Canım 26 agustos son adetım eylul 27 de adet olmam gerekırdı ama olmadım bende 30 eylulde kan tahlili verdım yanı adetım 4 gun gecmiştı kanda cıkmadı gebelik 9 ekimde tekrar yaptırdım tahlıl o zaman cıktı hamileligim ve sınırda dedi doktor cok yenıydı takıp edıldı kan degerlerım yukseldi guzeldi kesede gorundu carsaambaya kadar hersey normaldi bugun sorun gordu doktor

Canım 26 agustos son adetım eylul 27 de adet olmam gerekırdı ama olmadım bende 30 eylulde kan tahlili verdım yanı adetım 4 gun gecmiştı kanda cıkmadı gebelik 9 ekimde tekrar yaptırdım tahlıl o zaman cıktı hamileligim ve sınırda dedi doktor cok yenıydı takıp edıldı kan degerlerım yukseldi guzeldi kesede gorundu carsaambaya kadar hersey normaldi bugun sorun gordu doktor
Çok ilginç gerçekten.... Senin kontrolün ne zaman... İnşallah görürsün bebeğini ama şimdi geçmişi okudum ilaçta içmişsin inşallah hayırlısı olur ve sağlıklı olur

Çok ilginç gerçekten.... Senin kontrolün ne zaman... İnşallah görürsün bebeğini ama şimdi geçmişi okudum ilaçta içmişsin inşallah hayırlısı olur ve sağlıklı olur

Pazartesi canım bende anlamadım hakkımda hayırrlısı be dıyeyım nasıbımde ne varsa onu yasıcam

Merhaba kizlar nasilsinz.
Bizim dun dr. kontrolumuz vardi . Allaha sukur hersey normal gorunuyo. Erken dogum riskimiz ortadan kalkmis durumda su an. Pazartesi isbasi yapiyom. 7-8 gun daha sabredicem.. Sonra 14 kasimda dogum iznine ayriliyom.
Temmuzum 14 kasimda ayriliyorum ben. Tabi dogum iznine ayirirken doktor SAT a gore ayiriyo. Bebek durumuna gore olsa sadece 5 gunum kalmis olacakti. Canim o kasilmalar yaklasik 10 gundur bende de var. Bi de alt karin bolgemde regl agrisi gibi bi agri oluyo. Dun dra sordum artik bunlar normal dedi. Sana tavsiyem magnezyum kullaniyosan onu aksam yemekten sonra icmen gece kasilma ve agrilarina daha iyi geliyo. Bi de agrin olunca pozisyon degistir veya kalk azcik dolas. Ben artik gece bekcisi gibi dolaniyom evde. Ya tuvalet, ya ayaklarim bi tarafa yatmaktan uyusuyo ya da oglum cok hareketleniyo. Anlayacagin dogurmadan gece nobetlerim basladi benim.
Sezeyim, nasilsin. Kac gunluk oldunuz simdi. Yeni dogum yapan bi cok kisi mama kullaniyo. Canini sikms onemli olan emzirmeye devam etmen ve bebisinin saglikli olmasi.

Bende daha iyiyim canımcım, ancak dr.larımızında dediği gibi artık bu normal bi süreç bizler için..Ne kaldıki şunun şurasında? Hmm 14 kasımda demek...Ben 34.hf.dayım, 37.hf.dan sonra istesende çalışamıosun, kanuna göre yasak. Benm maksimum 3 haftam var canlar..O da tabi kendimi iyi hissedersem işte..Bakalım, duruma göre hareket edicem tabiki.Adına sevindim, erken doğum riski kalktı demişsin ya, oh çok şükür..Aaa evet regl ağrısı gibi aynı, bendekide öyle, dün kontrol günümdü NSTye girdim ilk defa..O sıra, ölçümdeyken bi sancım olmadı, denk gelseydi, ağrımın şiddetine bakacaktı dr.um.. Ben magnezyum almadım hiç, dr.um önermedide öyle bişey, bilemedim şimdi?Sadece benzer olarak vitamin içiyordum, içinde çok çeşit vitamin ve diğer gerekli şeyler vardı.1 ay önce bıraktım onuda..Ayy hiç sorma canım yaa, ogece kalklmaları bende stndarda dönüştü inanır mısın?En az 2,3 kez kalkıyorum gece, hala idrar alışkanlığım geçmedi,baskı yapıo ya, herhalde bizim velet yastık gibi kullanıo benim idrar torbasını ::)))) devamlı wc.deyim :) ama gidiorum o kadarda yok yani..Geçici bi dönem olsun.. Hmm pozsyon değiştriyorum bnde zaten, çünkü tutuluyo belim tek tarafa yattığmda, o yüzden geceleri her kalktığımda yön taraf dğiştryrm..Banada iyi gelio..

Merhaba arkadaşlar... Ben 7+3 haftalık hamileyim ama doktor bebeğimi göremedi kese boş... Haftaya tekrar ultrason ile bakacak ve kürtaj için gün verecek... Bu durumu yaşayan ve hamile kalanları okudum ne kadar sürede hamile kaldınız... Kürtajdan sonra ne kadar korundunuz... Kürtaj zor bir işlem mi... Süreç konusuna bana yardımcı olur musunuz ...

Merhaba arkadaşım, gerçi diğer arkadaşlar yazmışlar detaylıca ama bende kendiminkinden bahsedeyim. Bende boş gebelik geçirdim ve genel anestezi ile kürtaj olduğum için, bişey hatıramıosun ve sonrasında regl sancısı gibi az bi ağrın oluyo 1,2 gün okadar..Dediğin gibi duygusal bi süreç yaşıosun tabiki, benmde ilk gebelğimdi sonuçta, kürtajdan sonra 3 ay dinlensin rahim dediydi bana.ben 4 ay dinlendirdim, sonraki 4. ay (toplamda 8 ay) hamile kalmışım.. Ancak diğer arkadaşımında (firstfb) dediği gibi bu gerçekten kafada biten bi olay..Sen boş gebelikte olsa hamiş kalabildiğine göre en azından doğurgansın, çok şükür bunu düşün ve sevin.Ayrıca (o dönemde böyle düşününce bana iyi gelmişti) boş gebelikte,bebeğimizin evi oluşuyo ama içinde bebiş yok, yani aslında kaybedilen bi bebek değil, eviydi.. Bi can yitirilmedi, oluşmamışki yitirilsin.. Verimsiz bi döllenmeden kaynaklanan bi durummuş ve her ilk gebeliklerde çok ama çok normal bi durummuş bu..İçini ferah tut, inan, olacaktır.. :)

Hosgeldin arkadasim oncelikle gecmis olsun maalesef sende bizim gbi bos gebelik yasayanlardan olmussun:KK43: kurtaj genel anestezi altinda yapildigi icin hicbisey hissetmiyosun sorasindada hafif agrilarin oluyo yani ayni adet donemi sancilari gibi ve 1 hafta kadar adet goruyosun...korunma suresi konusunda cok cesitli soylemler var ama genellemeye bakarsak doktorlar kurtajdan sora en azindan 2 adet donemi korunmayi tavsiye ediyor. Ben ilk kurtajimdan 7 ay sora hamile kaldim ama bu sure kisiye gore degisir tabi...
Bu surec biraz yipratici olabilir senin icin eger bu bebegi cok istiyosan tabi...ama bizim durumumuzdaki hastalarda en onemli seyin stres yapmamak oldugunu,2. gebeligimde bos gebelik mi olacak acaba diye dusunup kendi kendimizi yememek ve herseyi oluruna birakmak gerektigini ogrendik sende tavsiyelerimizi iyi dusun lutfen canim ve kendini uzmemeye calis hayirlisi boyleymis diyip kurtajdan sonra hian once toparlanmaya bak saglikli bebislerine yeniden hamis kalabilmek icin...
Bu arada sanki hersey bitmis gibi konustum en bastan beri ama Allahin isi hic belli olmaz bakarsin haftaya dr kontrolune gittignde bebisin pit pit atan kalbini duyarsinn Allah herseyin hayirlisini versin arkadasim bizleri de haberdar et lutfen...

katılıyorum arkadaşım..

Ilk bebeğimizdi... Çok yıpratıcı bir süreç canım çok acıyor... Çok hayaller kurmuştum, ismini bile bulduk... Allah kısmet etmediyse olmuyor işte... Hemen sonrası toparlanmam biraz süre alır zaten o zamanda korunma dönemine gelecek... Hayırlısı olsun ya... Yazımız böyleymiş... İnşallah en kısa zamanda bende bebeğimi kucağıma alırım....

Yukarıdada dedğim gibi, bu hepimizin başından geçen bi süreç.. Rahat ol, normal bi durum gözüyle bak ve kafanda üyütme bu olayı..Olmadı napalım hayırlısı, bi dahakine bakalım de canm..

Bende daha iyiyim canımcım, ancak dr.larımızında dediği gibi artık bu normal bi süreç bizler için..Ne kaldıki şunun şurasında? Hmm 14 kasımda demek...Ben 34.hf.dayım, 37.hf.dan sonra istesende çalışamıosun, kanuna göre yasak. Benm maksimum 3 haftam var canlar..O da tabi kendimi iyi hissedersem işte..Bakalım, duruma göre hareket edicem tabiki.Adına sevindim, erken doğum riski kalktı demişsin ya, oh çok şükür..Aaa evet regl ağrısı gibi aynı, bendekide öyle, dün kontrol günümdü NSTye girdim ilk defa..O sıra, ölçümdeyken bi sancım olmadı, denk gelseydi, ağrımın şiddetine bakacaktı dr.um.. Ben magnezyum almadım hiç, dr.um önermedide öyle bişey, bilemedim şimdi?Sadece benzer olarak vitamin içiyordum, içinde çok çeşit vitamin ve diğer gerekli şeyler vardı.1 ay önce bıraktım onuda..Ayy hiç sorma canım yaa, ogece kalklmaları bende stndarda dönüştü inanır mısın?En az 2,3 kez kalkıyorum gece, hala idrar alışkanlığım geçmedi,baskı yapıo ya, herhalde bizim velet yastık gibi kullanıo benim idrar torbasını ::)))) devamlı wc.deyim :) ama gidiorum o kadarda yok yani..Geçici bi dönem olsun.. Hmm pozsyon değiştriyorum bnde zaten, çünkü tutuluyo belim tek tarafa yattığmda, o yüzden geceleri her kalktığımda yön taraf dğiştryrm..Banada iyi gelio..

Merhaba arkadaşım, gerçi diğer arkadaşlar yazmışlar detaylıca ama bende kendiminkinden bahsedeyim. Bende boş gebelik geçirdim ve genel anestezi ile kürtaj olduğum için, bişey hatıramıosun ve sonrasında regl sancısı gibi az bi ağrın oluyo 1,2 gün okadar..Dediğin gibi duygusal bi süreç yaşıosun tabiki, benmde ilk gebelğimdi sonuçta, kürtajdan sonra 3 ay dinlensin rahim dediydi bana.ben 4 ay dinlendirdim, sonraki 4. ay (toplamda 8 ay) hamile kalmışım.. Ancak diğer arkadaşımında (firstfb) dediği gibi bu gerçekten kafada biten bi olay..Sen boş gebelikte olsa hamiş kalabildiğine göre en azından doğurgansın, çok şükür bunu düşün ve sevin.Ayrıca (o dönemde böyle düşününce bana iyi gelmişti) boş gebelikte,bebeğimizin evi oluşuyo ama içinde bebiş yok, yani aslında kaybedilen bi bebek değil, eviydi.. Bi can yitirilmedi, oluşmamışki yitirilsin.. Verimsiz bi döllenmeden kaynaklanan bi durummuş ve her ilk gebeliklerde çok ama çok normal bi durummuş bu..İçini ferah tut, inan, olacaktır.. :)

katılıyorum arkadaşım..

Yukarıdada dedğim gibi, bu hepimizin başından geçen bi süreç.. Rahat ol, normal bi durum gözüyle bak ve kafanda üyütme bu olayı..Olmadı napalım hayırlısı, bi dahakine bakalım de canm..

Teşekkür ederim... Alışmaya çalışıyorum ama bütün gebelik belirtilerim devam ediyor... Sanki bebeğim içimde gibi... Çok can yanıyor... Kürtaj sonrası daha iyi olacağım inşallah Çarşamba günü vajinal ultrasondan sonra gün verecek sanırım... Ben çok beklemeyi düşünmüyorum eşimlede konuştuk max.2 adet dönemi korunurum... Allah kısmet ederse bir sorun olmazsa bu gebeliğim toplamda 6 ayda fakat 3 ayı verimli geçerek oldu.. Zoroluyor zaten..

Yok canım son adet tarıhımı not aldım emınım 26 agustos eylulde adet olmam gereken tarıhte olmadım 4 gun gectı kan tahlili yaptı doktor cıkmadı 9 ekimde tekrar yaptırdım o zamman cıktı hamileligim ve doktor cok yenı dedı bu yuzden karısıklık oldu bende anlamadım

Dr a gttinmi canim?
merak ettim

merhaba kızlar nasılsınız.
ben işbaşı yaptım malum ama çok zor geliyor çalışmak artık. iyice ağırlaşmışım ben yaww :KK37: bi de uykusuzluk fena çarpıyo. gün sayar pozisyondayım artık.

Evet cnm gıttım persembe kürtaj olacagım malesef :KK43:

canım benim geçmiş olsun, inşallah bi sonraki hamileliğinde bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.

:KK43:( cok uzuldumm cnm... Allah hepimiz icin hayirlisini nasip etsin...
Peki ne dedi doktorun sebep olarak ne gosterdi?

Canım ilk gebeliklerde normal dedi ıkıncı lerden sonra arastırılması gerekırmıs bırde gec döllenme oldugu için saglıksız ve kalitesi dusuk olabılır dedi cunku ben adetım 1 ay gecıkınce ögrendım gebeliğimi

X