canım öncelikle geçmiş olsun. maalesef burdaki arkadaşlarımızın başından bu durum hep geçti, ben dahil. allahım bizi bi zamanlar bununla sınadı. inşallah senin için bu durum ilk ve son olur. üzülme demek dile kolay biliyorum. üzül, ağla içini boşalt ama sakın isyan etme. bana dr.um demişti ki "zaten bu gebeliğin devamı gelse ya ilerleyen dönemlerde sonlanacaktı ya da bebek allah korusun özürlü olucaktı, kendini bi nebze şanslı hisset" bunu düşünerek içini rahatlat.
firsfb arkadaşımız durumu güzel özetlemiş. ama ben de deneyimlerimi anlatayım.
kürtaj genel anestezi altında olduğu için hissedilmiyor, ama bazı devlet hastaneleri lokal de yapıyomuş, araştır ve genel anesteziyi tercih et canım. kürtaj sonrası regl sancısı gibi sancı oluyo, bi de benim dr.um bi ilaç vermişti bana rahim kasılmalarını artırarak kanamaya sebep oluyo, amaç içerde parça kalmaması.
kürtajdan sonra tıpkı bi lohusa gibi dikkat etmen gerek kendine. ayaklarını üşütme, yediğine içtiğine dikkat et, bağışıklığın düşmesin.
benim kanamam 1 hafta sürdü, lekelenme ile karışık bi dönemdi, sonra tam bi ay sonra normal regl oldum. dr. 3 regl dönemi korun dedi. ben ilk 4 ay düşünmedim, 6. ayımda hamile kaldım tekrar.
inşallah kendini hazır hissettiğin ilk zamanda bebeişine kavuşur ve pıt pıtlarını duyarsın. stres yapma kendine, stres bu dönemim en büyük düşmanı.
kendine dikkat et, sağlıklı iyi haberlerini bekliyoruz