- 11 Mayıs 2018
- 429
- 929
-
- Konu Sahibi Meredith Grey
Valla arkadaşım bosandigim esim icin de herkes iyi biriydi diyordu. Ama gel bir de bana sor insan dört duvar içine giremeyince malesef bilemiyor. Senin sevgilin borcunu odemeyip gezmeyi seciyorsa bu sorumsuz biri oldugunu gosterir ve bu hic bir zaman degismez..İyi de bir insan. Bilemedim ki..
abartmıyorsun bence evlendikten sonra daha beter oluyorlar. hele ikinizde çalışıyorsa hepten abartabiliyor. 5 bin onun için ödenmeyecek bir borç değil anladığım kadarıyla helede bekar arkadaş için. herakşam dışarıda en az 100 tl harcıyorsun yoldur benzindir içecektir yemektir vs. bence düşüncende haklsıın. sen çok tutumlusun.Merhaba hanımlar,
Dün geceden beri içimi kemiren bir durum var. Sizlerin de düşüncelerini merak ettim.
Kısa süreli bir ilişkim var. Dün gece sevgilimle konuşurken yaklaşık 5 bin civarı bir borcu olduğunu söyledi.
Okuduğu için, kısa süre önce işten ayrıldı.
Beni rahatsız eden kısmı ise; tek geliri aldığı burs ve bir miktar borcu olmasına rağmen neredeyse her akşam arkadaşlarıyla takılmaya çıkıyor. Kendisinin de söylediği gibi çok para harcıyor.
Instagram'da takipçi satın alıyor, reklam gibi şeylerle para kazanmayı amaçlıyor.
İnanın bana çok saçma geliyor.
Borcu varsa en azından arkadaşlarıyla takılmayı haftada 1'e indirgeyebilir. Boş boş işlerle para kazanmayı amaçlamaktansa, zaten az bir miktar borcu var, onu ödemek için part time bir işe girebilir, birkaç ayda borcunu kapatabilir.
Ayrıca 5 küsür yıldır bir çalışma hayatı olmuş. Nasıl oluyor da kenarda köşede hiç para biriktirmemiş aklım almıyor. Ben yıllardır ailem verdiği harçlıkları, kendi kazandıklarımı biriktirdim. Bir şey alırken bile 40 kere düşünüyorum, gerçekten ihtiyacım var mı, gerekli mi diye..
Sizce sorumsuz biri mi? Yoksa ben mi durumu abartıyorum?
Niye size sürekli borç muhabbeti yapıyor ki? Bir beklentisi mi var acaba?Dün borçlarını düşünmekten uyuyamamış.
Biraz mantıklı düşünse keşke. Sızlanmak yerine dediğim gibi part time işlere başvursun, bu iş dışında da günlük işler oluyor. Garsonluk vs. 100 lira civarı fiyatlar veriliyor. Böyle böyle kapatır borçlarını.
Sızlanan insan da hiç sevmem. Dert varsa çare de var, aklını kullanana.
Küçük derken kastettiğim birkaç ay part time falan çalışıp kapatabileceği ölçüde bir borç. Ama bazı alışkanlıklarını değiştirmediği taktirde yine borç yapacaktır diye düşünüyorum.küçük bir rakam demişsiniz ama
öğrenci ve sadece burs geliri olan biriiçin bence 5000 TL gerçekten çok fazla
arkadaşınız kısa yoldan para kazanma derdinde
takipçi falan satın aldığına göre;
yerler gezip fotoğraf paylaşmak
ortam yapmaya çalışmak
derdinde
ve ortam yapmak için herkesi harcayabilir bence temkinli olun pek de evlenebilecek ev geçindirecek tip gibi gelmedi
Ee bunlari ona soylesene?Dün borçlarını düşünmekten uyuyamamış.
Biraz mantıklı düşünse keşke. Sızlanmak yerine dediğim gibi part time işlere başvursun, bu iş dışında da günlük işler oluyor. Garsonluk vs. 100 lira civarı fiyatlar veriliyor. Böyle böyle kapatır borçlarını.
Sızlanan insan da hiç sevmem. Dert varsa çare de var, aklını kullanana.
sorumsuz erkekle hiçbir zaman iki yakanız bir araya gelmez ablacım...ilerisi için bir hayal kurma bu tip bir insanla...Merhaba hanımlar,
Dün geceden beri içimi kemiren bir durum var. Sizlerin de düşüncelerini merak ettim.
Kısa süreli bir ilişkim var. Dün gece sevgilimle konuşurken yaklaşık 5 bin civarı bir borcu olduğunu söyledi.
Okuduğu için, kısa süre önce işten ayrıldı.
Beni rahatsız eden kısmı ise; tek geliri aldığı burs ve bir miktar borcu olmasına rağmen neredeyse her akşam arkadaşlarıyla takılmaya çıkıyor. Kendisinin de söylediği gibi çok para harcıyor.
Instagram'da takipçi satın alıyor, reklam gibi şeylerle para kazanmayı amaçlıyor.
İnanın bana çok saçma geliyor.
Borcu varsa en azından arkadaşlarıyla takılmayı haftada 1'e indirgeyebilir. Boş boş işlerle para kazanmayı amaçlamaktansa, zaten az bir miktar borcu var, onu ödemek için part time bir işe girebilir, birkaç ayda borcunu kapatabilir.
Ayrıca 5 küsür yıldır bir çalışma hayatı olmuş. Nasıl oluyor da kenarda köşede hiç para biriktirmemiş aklım almıyor. Ben yıllardır ailem verdiği harçlıkları, kendi kazandıklarımı biriktirdim. Bir şey alırken bile 40 kere düşünüyorum, gerçekten ihtiyacım var mı, gerekli mi diye..
Sizce sorumsuz biri mi? Yoksa ben mi durumu abartıyorum?