- 5 Şubat 2015
- 5.233
- 6.047
-
- Konu Sahibi Meredith Grey
Merhaba.Merhaba hanımlar,
Dün geceden beri içimi kemiren bir durum var. Sizlerin de düşüncelerini merak ettim.
Kısa süreli bir ilişkim var. Dün gece sevgilimle konuşurken yaklaşık 5 bin civarı bir borcu olduğunu söyledi.
Okuduğu için, kısa süre önce işten ayrıldı.
Beni rahatsız eden kısmı ise; tek geliri aldığı burs ve bir miktar borcu olmasına rağmen neredeyse her akşam arkadaşlarıyla takılmaya çıkıyor. Kendisinin de söylediği gibi çok para harcıyor.
Instagram'da takipçi satın alıyor, reklam gibi şeylerle para kazanmayı amaçlıyor.
İnanın bana çok saçma geliyor.
Borcu varsa en azından arkadaşlarıyla takılmayı haftada 1'e indirgeyebilir. Boş boş işlerle para kazanmayı amaçlamaktansa, zaten az bir miktar borcu var, onu ödemek için part time bir işe girebilir, birkaç ayda borcunu kapatabilir.
Ayrıca 5 küsür yıldır bir çalışma hayatı olmuş. Nasıl oluyor da kenarda köşede hiç para biriktirmemiş aklım almıyor. Ben yıllardır ailem verdiği harçlıkları, kendi kazandıklarımı biriktirdim. Bir şey alırken bile 40 kere düşünüyorum, gerçekten ihtiyacım var mı, gerekli mi diye..
Sizce sorumsuz biri mi? Yoksa ben mi durumu abartıyorum?
İnanır mısın hayatımda hiç kimseden borç almadım.Bence abartmiyorsun.
Ayağını yorganina gore uzatacak.
Hem her akşam eglencelere gidip hem borcum var diye sizlanmayacak.
Kimisi böyle borca rağmen hayat standartlarindan vazgeçmiyor kimisi birine 5 tl borcu olsa ödeyene kadar uyuyamiyor.
Bu kişilık meselesi bence. Bi insan nasılsa öyle gider. Senin ki sanki kolay yoldan para kazanmanin derdinde. Ama emek olmadan yemek olmuyor malesef.
Ciddi planlarımın olmasını isteyeceğim biriydi ama bu isteğim biraz zedelendi.Bazı insanlar için umursamazca harcayarak borçlu olmak bir yaşam şekli.
Ciddi planlarınız yoksa, sizden para istemiyorsa ve sizden geçinmiyorsa kendi bataklığında yaşamaya devam etmeli.
Karışmayın. Üstünüze sorumluluk almayın. Size uymuyorsa başka denizlere açılın.
Merhaba hanımlar,
Dün geceden beri içimi kemiren bir durum var. Sizlerin de düşüncelerini merak ettim.
Kısa süreli bir ilişkim var. Dün gece sevgilimle konuşurken yaklaşık 5 bin civarı bir borcu olduğunu söyledi.
Okuduğu için, kısa süre önce işten ayrıldı.
Beni rahatsız eden kısmı ise; tek geliri aldığı burs ve bir miktar borcu olmasına rağmen neredeyse her akşam arkadaşlarıyla takılmaya çıkıyor. Kendisinin de söylediği gibi çok para harcıyor.
Instagram'da takipçi satın alıyor, reklam gibi şeylerle para kazanmayı amaçlıyor.
İnanın bana çok saçma geliyor.
Borcu varsa en azından arkadaşlarıyla takılmayı haftada 1'e indirgeyebilir. Boş boş işlerle para kazanmayı amaçlamaktansa, zaten az bir miktar borcu var, onu ödemek için part time bir işe girebilir, birkaç ayda borcunu kapatabilir.
Ayrıca 5 küsür yıldır bir çalışma hayatı olmuş. Nasıl oluyor da kenarda köşede hiç para biriktirmemiş aklım almıyor. Ben yıllardır ailem verdiği harçlıkları, kendi kazandıklarımı biriktirdim. Bir şey alırken bile 40 kere düşünüyorum, gerçekten ihtiyacım var mı, gerekli mi diye..
Sizce sorumsuz biri mi? Yoksa ben mi durumu abartıyorum?
İnanır mısın hayatımda hiç kimseden borç almadım.
Zaten borç alacak durumdaysan ne diye dışarı çıkıp edersin ki?
Hem kredi hem banka kartına ve ayrıca bir arkadaşına borcu varmış.kredi borcu vse ise aylık ödüyo olabilir. nasıl ödediği konusunda bi fikrin var mı?
Hem kredi hem banka kartına ve ayrıca bir arkadaşına borcu varmış.
İnan ödüyor mu hiç bir fikrim yok. Bir süre önce bir arkadaşının ona borcu vardı, arkadaşı ödeme yaptı. Sevgilim ödemeyi alınca ne yaptı peki? Ertesi gün arkadaşlarıyla şehir dışına çıktı...
Sanırım biraz yanlış aktardım.bi şekilde ödüyodur demek ki. yani 5bin çok yüksek bi rakam değil ki. hayatını durdurmasını beklemek saçma. yavaş yavaş ödüyodur. çok kafanıza takıldı ise sorun. ha kredi borcunu ödemeyip de o parayı yiyorsa sıkıntı.
İyi de bir insan. Bilemedim ki..Kolay yerden para kazanmaya calisiyor..Insanlar çakal olmuş valla senden para isterse şaşma. Isterse de verme ha! Insan 7sinde neyse 70 de de o malesef...Kendine bi iyilik yap ve kurtul ondan
normal bi instagram kullanıcısının takipçi satın alarak reklam geliri elde edeceğini umması çok saçma.Sanırım biraz yanlış aktardım.
Ne yazık ki şu an için ödeyebileceği bir geliri yok. Sadece burs alıyor, o da gezip tozmaya gidiyor. Para kazanmak için bulduğu dahiyane yöntem ise instagram takipçi sayısını arttırarak, reklam almak.
Tabii ki hayatını durdurmasını beklemek saçma. Ama her akşam dışarı çıkmaktansa haftada 1'e 2'e indirebilir bunu.