• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borsa sevenler😁 hisse biriktiyoruzzz

Aslinda fazla parası olan biri değil bildiğim kadariyla.Kirada oturuyordu.Arabasi vardı onu koydu .150 tlde annesinden borç aldı.Annesinden aldıği borcu kardan geri ödedi.Riskli bir durum aslında .Doğru bir hisseyse süper ama değilse ve duracagin yeride bilmezsen sonuç kötü olabilir.onun avantajı alırken düşük fiyattan almasiydi.
Bunun için iyi bilmek iyi analiz ve tahmin tüyo lazım

Aslinda fazla parası olan biri değil bildiğim kadariyla.Kirada oturuyordu.Arabasi vardı onu koydu .150 tlde annesinden borç aldı.Annesinden aldıği borcu kardan geri ödedi.Riskli bir durum aslında .Doğru bir hisseyse süper ama değilse ve duracagin yeride bilmezsen sonuç kötü olabilir.onun avantajı alırken düşük fiyattan almasiydi.
Bide hızlı hisselere denk gelmis😁 ben de fazla risk almıyorum. Malum hızlı hisseler de yukarıdan maliyetlenenler oldu. Şimdi ne zaman çıkar stresi içindeler.

Birkaç oda arkadaşımızada demiş geçen sene .Arabanızı satın koyun hisseye diye😀 ama tabi kimse cesaret edememiş.Simdi çarpı dört çarpı beş olunca herkes şok .Konut kredisiyle ev alanlarada almayın nasılsa fiyatı artacağı kadar arttı.onun yerine koy borsaya birkaç ay beklet borçsuz evini al diyor ama benim gibi garanticiler girmiyor o ise😄
Benim eşim de diyor ama bilmeden duyumla😅 şahsen biz satsaydik batmıştık. Elimizdekinden de olmuştuk.
O şanslıymis.
Ama duyumla hisse almak çok riskli, biraz kendin de araştırıp o riski alacaksın.
Nasil evi arabayı arastiriyorsan oyle

Günaydın kızlar :)
Ne güzel sohbet etmişsiniz. ben belirsizlik pek sevmiyorum. o yüzden orta halli bir evimiz bir arabamız var. ayrıca çok yüklü bir borç ödedik. şimdi düzlüğe çıkarken borsa ve altın yatırımına yöneldim Allah izin verirse 5-10 sene içinde finansal özgürlük hayalim var.

Bide hızlı hisselere denk gelmis😁 ben de fazla risk almıyorum. Malum hızlı hisseler de yukarıdan maliyetlenenler oldu. Şimdi ne zaman çıkar stresi içindeler.
😊Evet bu sene bazı hisseler inanılmaz çıkış yapti.Çoğu kişi bu kadarını beklemiyordu bence.Bu sene borsa açısından şanslı bir sene oldu. Garip bir durum ama yüksek enflasyonun etkisi.Asiri pahalılık.İnsanlar paraları erimesin diye ya da normal yoldan bazı şeylere ulaşım daha zorlaştığı icin (ev araba gibi ) haklı olarak birde şansımı borsada deneyim dediler.Dolarini bozdurup kurckorumalidan çıkıp borsaya gelenler oldu.Benim ödüm kopardı.Yillardir kumar gözüyle bakardım.Ben bile bu kadar korkarken borsaya ucundan girdim😄

😅evet ama burda ornek verirken iyi hissede kalmak ta önemli vurgusu yapiliyor😅
Ereğli gibi mesela.ytd.Senin hikayeyi duyunca Erdemir dede Hilmi Güner geldi aklıma😊Rahmetli erdemirin en büyük hissedariymis .Yanlış hatırlamıyorsam 65:milyonluk lotu varmış.Yiyemeden gitti garibim

😊Evet bu sene bazı hisseler inanılmaz çıkış yapti.Çoğu kişi bu kadarını beklemiyordu bence.Bu sene borsa açısından şanslı bir sene oldu. Garip bir durum ama yüksek enflasyonun etkisi.Asiri pahalılık.İnsanlar paraları erimesin diye ya da normal yoldan bazı şeylere ulaşım daha zorlaştığı icin (ev araba gibi ) haklı olarak birde şansımı borsada deneyim dediler.Dolarini bozdurup kurckorumalidan çıkıp borsaya gelenler oldu.Benim ödüm kopardı.Yillardir kumar gözüyle bakardım.Ben bile bu kadar korkarken borsaya ucundan girdim😄
Bitcoin gibi patlamaz inşallah

Günaydın kızlar :)
Ne güzel sohbet etmişsiniz. ben belirsizlik pek sevmiyorum. o yüzden orta halli bir evimiz bir arabamız var. ayrıca çok yüklü bir borç ödedik. şimdi düzlüğe çıkarken borsa ve altın yatırımına yöneldim Allah izin verirse 5-10 sene içinde finansal özgürlük hayalim var.
Günaydın 😊Aynen bende garanticiyim belirsizlik sevmiyorum o yüzden bütün paramı tek hisseye yatırmam ya da ev araba satıp bu işlere girmem.Büyük konusmayayimda😀sonra başıma gelirmis 😁 borsada en büyük hayalim emekli olduğumda alabilecegim ek bir gelir olmasi rahat bir hayat sürmek 🙏

Bitcoin gibi patlamaz inşallah
Youtubeden insanlardan dinlediğim önerilerde şunlar vardı: Çeşitlendirme yapacaksın, portföyünde temettü veren sağlam şirketlerde olacak ve emin olduğun sirket biraz düştüğünde panik yapıp satmayacaksin.Sakin olmak önemli.Borsa düştüğünde bunu fırsata çevirip alım yapacaksın.Ytd

Seninle tamamen aynı fikirdeydim. Biz bu şanslı seneyi kaçırdık galiba, ucundan yakaladık. Umarım 2023 te de yolunda gider. Bankadaki tüm paramızı nerdeyse borsaya yatırdık ama parça parça. Başka türlü de bişey yapamayız zaten. Risk almadan bir arpa boyu yol gidemiyoruz

Seninle tamamen aynı fikirdeydim. Biz bu şanslı seneyi kaçırdık galiba, ucundan yakaladık. Umarım 2023 te de yolunda gider. Bankadaki tüm paramızı nerdeyse borsaya yatırdık ama parça parça. Başka türlü de bişey yapamayız zaten. Risk almadan bir arpa boyu yol gidemiyoruz
2023 te bereketli olacak deniyor 🙏ytd.Geçen sene halka arzlara bile katilsaymisiz o bile çok kar yaparmış.Gesan mesela halka arzı 17 tl imiş şimdi 300 TL lere yaklasti.2021 2022 yılını değerlendirenler iyi kar yaptı.Yine hala geç kalmış sayılmayız.Bazi hisselerin maliyetleri arttı ama eminim ileriki yıllarda o fiyatta azmis diyecegiz.Bazi hisseler hicbirzaman değer kaybetmiyor.demir çelik gibi.ytd. Ama dediğim gibi ben borsaya tamamen karsi bir insandım. oda arkadaşımin sayesinde borsa ilgimi çekmeye basladi youtubeden tweterden internetten arastirmaya başladım.Niyeyse o korkum yok artık😊sizin yerinizde olsam parayida cesitlendirurdim.Tamamini borsaya yatirmazdim.Biraziyla altin alırdım ytd

Amin🙏inşallah sonradan durumlarını düzeltmislerdir. Bilemiyorum yanlış hisseye bağlanmakmi, gözü doymamazlikmi, daha fazla daha fazla deyip duracagi yerimi bilememek mi ?Çok kötü olmuş
Çok eski olay bu düzeltti şimdi ama o zamanlar gitti TV karsisinda ev telefonu ile al sat yaparlardı

Youtubeden insanlardan dinlediğim önerilerde şunlar vardı: Çeşitlendirme yapacaksın, portföyünde temettü veren sağlam şirketlerde olacak ve emin olduğun sirket biraz düştüğünde panik yapıp satmayacaksin.Sakin olmak önemli.Borsa düştüğünde bunu fırsata çevirip alım yapacaksın.Ytd
Aynen o yüzden kısa vade bakmıyorum. Her gün bir şirket inceliyorum geçmişine grafiğine yorumlarina kafama yatarsa az denemelik alıyorum. İşi ogrenebe kadar az emin girmek istiyorum. Bugün ahgaz başvurdum bakalım ne olacak

Back