- Konu Sahibi Fistiklicikileta
En az kaç lot alıyorsunuz mesela Tüpraş alacajsiniz tüm paranızı mi yatiriyorsunuz belli bir limit mi belirliyorsunuz ya da 50 lot her firmadan Alaçam diye bir orensipmi uyguluyorsunuz ya da başka birşey
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkür ederim.Beğendiğine sevindim.Daha çok yeniyim ama Tüpraş hiçbir zaman değer kaybetmez diye düşünüyorum.YTD tabi.Gördüğüm kadarıyla borsanın demirbaşlarından .Ek para olursa ucuz pahalı demeyip bende tüpraş alacağım.Valla super seçimler tebrik ederim
Ben de tupras ,kontör, gesan almak istiyorum . Tupras uygun fiyatı ama Kont ve gesan pahali diye alamadim ek bir yerden gelirse dusunuyorum hala.
Elindeki paraya bağlı.Yutubeden izlediğim videolarda 5-10 hisse belirleyin başlangıçta hepsine eşit oranda dağıtım yapın .Daha sonra piyasanın durumuna göre bazı hisselerin lotunu arttırın diyordu.Ama bunlar kişiye göre değişir.Tek hisseye yüklü alım yapan arkadaşlarımda var.Temettü emekliliğimi düşünüyorsun yoksa kısa sürede para kazanayım büyüme hisselerine para yatırayımmı diyorsun buna göre değişir.En az kaç lot alıyorsunuz mesela Tüpraş alacajsiniz tüm paranızı mi yatiriyorsunuz belli bir limit mi belirliyorsunuz ya da 50 lot her firmadan Alaçam diye bir orensipmi uyguluyorsunuz ya da başka birşey
evet ama ben fanatık gibi bağlamamak galiba hisseyeÇarpı 2 yazpinca yarısını satıp, sıfır maliyet yapiyorlar . Biliyor musunuz?
Yarın açılış olacak bakalım ilk gün nasıl olacakBundan önce halka arz olan alfas ve balık kar yapmış diye duydum hatta balık 9 kez tavan diyorlardi.tweterde bir sayfa PLT için 2 ,5 kar olur yazmış
Yani tupras için ucuz diyorlar. 430 lar tam alım firsatiydi. Twiterda canlı yayınlar dinliyorum . Düşerse alım firsati demisti.En az kaç lot alıyorsunuz mesela Tüpraş alacajsiniz tüm paranızı mi yatiriyorsunuz belli bir limit mi belirliyorsunuz ya da 50 lot her firmadan Alaçam diye bir orensipmi uyguluyorsunuz ya da başka birşey
Enkaim var mesela satmiyorum onu, 7nin altında maliyetim . Hedefim uzun vade . Bazı hisselere baglaniyorumevet ama ben fanatık gibi bağlamamak galiba hisseye
Oda arkadaşlarım katilmayacagiz diyor bende çok kararsız kaldım.Tera yatırıma zaten girmeyeceğim.Girersem ahlat için girecektim ama kafam hala karışık .Zaten yanlış hatırlamıyorsam büyük bir çoğunluk büyük kurumlar ve yabancılar için yüzde 20_25 ilk bir kısım halk için olacak.Onda da çok parası olanlar alacak.Yarın açılış olacak bakalım ilk gün nasıl olacak
Pardon PLT için yazmissin. Merakla bekliyorumYarın açılış olacak bakalım ilk gün nasıl olacak
Güvene bağlı biraz .Arkadaşım arabasını sattı bir iki hisseye koydu.Kariyla borçsuz harcsiz sıfır dubleks ev aldi .Koyduğu araba parası hala duruyor onuda yine aynı hissede tutuyor bu sefer 1.5 trilyonluk sıfır araba almak için diyor.Cikacagi yeri iyi biliyor işin püf noktası da o bence.Birde fazla soğukkanlı.Bozdurmadan bir iki gün önce 500 milyar kaybı vardı ama hiç tepki yoktu gayet siradan geçirdi gününü ben olsam kalpten giderdim herhaldeevet ama ben fanatık gibi bağlamamak galiba hisseye
Al sat yapmıyorum yeterli bilgiye sahip değilim henüz. İstatistik grafik okumaya çalışıyorum bir iki her hisseden almaya çalışıyorum ama az getirisi oluyor. Sanırım alimlarda bir limit belirlemek gerekiyor. Çok az sayılar bir iki gibi mantıkli değil gibi. Biraz daha pisersem al sat yapmaya basliycam. Çok bir paramda olmadı için ufak ufak çeşitli hisseleri deniyordum.Yani tupras için ucuz diyorlar. 430 lar tam alım firsatiydi. Twiterda canlı yayınlar dinliyorum . Düşerse alım firsati demisti.
70 80 tl temettü beklentisi var. Ben 3 e 5 e bakmadan ,çok pahali değilse alıyorum artık.
Orge 7 liralardaydi, resmen kuruşa bakıp almadim. Ucuz olduğu biliyordum . 4 katı gitti. Bidaha da alamadım, gidince .
Hisse alırken kademeli alin ,50 günlüğüne gelince falan alın diyorlar. Ama yapamıyorum bunu henuz
Yada aylık maaşa göre belli lot hedefi de olur.
Suan tupras alacak param yok, diğer hisselerimden birini satmayı düşünüyorum karar veremedim
O hisseyi bende duydum Güzel bir hisse bencedeEnkaim var mesela satmiyorum onu, 7nin altında maliyetim . Hedefim uzun vade . Bazı hisselere baglaniyorum
Ay olmuştum ben okadar kaybım olsa. Belkide fazladan okadar param olsa bende rahat olurdum. Bu işte biraz da görmezden gelebilfigin fazla parayı koymak gerekli gibiGüvene bağlı biraz .Arkadaşım arabasını sattı bir iki hisseye koydu.Kariyla borçsuz harcsiz sıfır dubleks ev aldi .Koyduğu araba parası hala duruyor onuda yine aynı hissede tutuyor bu sefer 1.5 trilyonluk sıfır araba almak için diyor.Cikacagi yeri iyi biliyor işin püf noktası da o bence.Birde fazla soğukkanlı.Bozdurmadan bir iki gün önce 500 milyar kaybı vardı ama hiç tepki yoktu gayet siradan geçirdi gününü ben olsam kalpten giderdim herhalde
Twitter da bilirsiniz görmüştüm. Rusya savaşından başladı. Adam arasını sattı. 2 tane almak ümidiyle. Sonra hisseleri çıktı, tekrar arabasını aldiGüvene bağlı biraz .Arkadaşım arabasını sattı bir iki hisseye koydu.Kariyla borçsuz harcsiz sıfır dubleks ev aldi .Koyduğu araba parası hala duruyor onuda yine aynı hissede tutuyor bu sefer 1.5 trilyonluk sıfır araba almak için diyor.Cikacagi yeri iyi biliyor işin püf noktası da o bence.Birde fazla soğukkanlı.Bozdurmadan bir iki gün önce 500 milyar kaybı vardı ama hiç tepki yoktu gayet siradan geçirdi gününü ben olsam kalpten
Amerika'daki sanırım bir veri açıklamışlar. Yayında dinledim eksik söylemişim. En çok kazananlar ölmüşler mi ne diyordu. Al sat yapmayanlar gibi bir şey diyordu. Ben de bilinçsizce arada yapıyorum.Al sat yapmıyorum yeterli bilgiye sahip değilim henüz. İstatistik grafik okumaya çalışıyorum bir iki her hisseden almaya çalışıyorum ama az getirisi oluyor. Sanırım alimlarda bir limit belirlemek gerekiyor. Çok az sayılar bir iki gibi mantıkli değil gibi. Biraz daha pisersem al sat yapmaya basliycam. Çok bir paramda olmadı için ufak ufak çeşitli hisseleri deniyordum.
Aynen dediğin gibi maaşa göre bir lot belirleyip ona yönelmek dahaiyi fikir
Aslinda fazla parası olan biri değil bildiğim kadariyla.Kirada oturuyordu.Arabasi vardı onu koydu .150 tlde annesinden borç aldı.Annesinden aldıği borcu kardan geri ödedi.Riskli bir durum aslında .Doğru bir hisseyse süper ama değilse ve duracagin yeride bilmezsen sonuç kötü olabilir.onun avantajı alırken düşük fiyattan almasiydi.Ay olmuştum ben okadar kaybım olsa. Belkide fazladan okadar param olsa bende rahat olurdum. Bu işte biraz da görmezden gelebilfigin fazla parayı koymak gerekli gibi
Ölenler karliymiş ha yiyemeden gitmişlerhalka arzdan alınanlarada hiç dokunulmazsa onlarda kar yapiyormusAmerika'daki sanırım bir veri açıklamışlar. Yayında dinledim eksik söylemişim. En çok kazananlar ölmüşler mi ne diyordu. Al sat yapmayanlar gibi bir şey diyordu. Ben de bilinçsizce arada yapıyorum.
Malesef yerimde dursaydım daha karliydim suan..
Ama belki de bu şekilde durursam da o karı geçerim.
İyi ve hikayesi olan hisse belirlemek önemli.
Birkaç oda arkadaşımızada demiş geçen sene .Arabanızı satın koyun hisseye diye ama tabi kimse cesaret edememiş.Simdi çarpı dört çarpı beş olunca herkes şok .Konut kredisiyle ev alanlarada almayın nasılsa fiyatı artacağı kadar arttı.onun yerine koy borsaya birkaç ay beklet borçsuz evini al diyor ama benim gibi garanticiler girmiyor o iseAy olmuştum ben okadar kaybım olsa. Belkide fazladan okadar param olsa bende rahat olurdum. Bu işte biraz da görmezden gelebilfigin fazla parayı koymak gerekli gibi
Kirada evim var gerçi onun kirası çok az 1650 lira.Bana sat evi koy borsaya diyorda ben nasil koyayım evi.Anca maaştan ne arttirabilirsem oda bu enflasyonda kuş kadar kalıyor.Cesaret olsa aslında alınan hisse ikiye katlasa bile yeter borçsuz harcsiz iyi olurdu ama koyamam iste.Ben o kadar rahat bir insan değilim stresten gece uyuyamamAy olmuştum ben okadar kaybım olsa. Belkide fazladan okadar param olsa bende rahat olurdum. Bu işte biraz da görmezden gelebilfigin fazla parayı koymak gerekli gibi
Bende olsam yapamam her kurda olur biterimKirada evim var gerçi onun kirası çok az 1650 lira.Bana sat evi koy borsaya diyorda ben nasil koyayım evi.Anca maaştan ne arttirabilirsem oda bu enflasyonda kuş kadar kalıyor.Cesaret olsa aslında alınan hisse ikiye katlasa bile yeter borçsuz harcsiz iyi olurdu ama koyamam iste.Ben o kadar rahat bir insan değilim stresten gece uyuyamam