• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borsa sevenler😁 hisse biriktiyoruzzz

Yaa evet o kadar yabancıyım ki şuan
1 2 ay vade, hic bilmeyenlere gore degil tesaduf kazanc saglayabilir.
Min 1 2 yil tutmak cok sey kazandir.
Iyi sirketlerlerde dususlere takilmayacaksin.
Alacagin hisseyi youtubedan arastiracaksin. Yani bir urun alirken nasil arastiriyorsak oyle.

Ben hic bilmeyenler icin koc sirketleri, diyorum.

Mesela arkadaslar yukarida Tüpraş yazmis.
Yeni temettu(kar payi) verdigi icin biraz geri cekilme olabilir. Buralardan bile eklenebilir. Her ay belli bir miktarda alinabilir😊

1 2 ay vade, hic bilmeyenlere gore degil tesaduf kazanc saglayabilir.
Min 1 2 yil tutmak cok sey kazandir.
Iyi sirketlerlerde dususlere takilmayacaksin.
Alacagin hisseyi youtubedan arastiracaksin. Yani bir urun alirken nasil arastiriyorsak oyle.

Ben hic bilmeyenler icin koc sirketleri, diyorum.

Mesela arkadaslar yukarida Tüpraş yazmis.
Yeni temettu(kar payi) verdigi icin biraz geri cekilme olabilir. Buralardan bile eklenebilir. Her ay belli bir miktarda alinabilir😊
Mesela ortalama bütçe ne ayırıyorsunuz bunlar için?

Havacılıkta birkaç uzman da en iyisi thyao diyordu. Benim gönlüm mesela TAVHL ve pegasusta 😁 ama uzun vadede thyao ile tavhl kesin tutacağım. Thyao büyüklüğü nedeniyle ağır abilik yapıyor yavaş hareket edip biraz bezdiriyor ama çok da güvenilir bir firma.

Bu arada otomotiv sektöründen ilginç sonuçlar geliyor. Yeni haber kredilerdeki faiz artışı yüzünden birçok marka yeni kampanyalar yaptı. Kimi fiyatı 100.000-200.000 düşürdü, kimi 3 ayda teslim için ek ödeme isterken 3 saatte teslim eder oldu😂 Bu tip haberler yüzünden otomotivlerde düşüş beklenecekken, 2022 yılı rakamlarına göre çok iyi yükselişler var. Elektrikli araç teslimleri de yıl sonuna doğru hızlanmış, Togg, Cherry ve Tesla üreticileri harıl harıl çalışıyor demek ☺ Çinli en büyük üretici BYD de Eylül ayında Türkiye piyasasına giriş yapmıştı.
gözlerimin önünde eridi bütün karım.neyseki son anda kurtardım.şimdi alım maliyetimin altında tekrar toparladım.biraz risk aldım o dönem ama tecrübe edindim.uzun vadem canım ağır abim thyom benim:KK53:
faiz artışı bir çok sektörü zorlicak gibi bakalım.otomotiv sanırım kasım gibi bi sıkıntı yaşar ama o sektörde de uzun vadeci olunca takılmamaya çalışıyorum.temettüme bakarım net

Senede bir kaç kez toplu paramız geliyor ve toplu alım yapıyorum. Bunun yanında aylık rutin alımlarım var. Her ikisi de keyifli...😍
evet benimde öyle herzaman toplu para olmuyor.maaş ile de gıdım gıdım işte .olduğu kadar.bide işte arada hisseleri çarpanlarına ayırıyorum bazen ufak stratejiler yaparak eksiltmemeye çalışarak uzun vade hisselerimi

Tarkimi satmadiysan cok iyi firma malum , 2 lot zaten sikinti yok. Ben de sattim suan bakmiyorum. Alim yeri gelirse alirim
Peki Tarkim’in iadeleri nereye yattı fikrin var mı? Normal hesapta göremedim. Acaba yatırım hesabına mı yattı kalanı?

Mesela ortalama bütçe ne ayırıyorsunuz bunlar için?
MASUM
A
S
U
M

Kardeşim her ay 5-10 binlik hisse alıyor. Şu an hisse senetlerinde toplam 200 bini var. Gelirine göre, bir de tabii anlaman lazım. 😁

Çözcez olayıı 😂😂 ben anlarsam söz anlatcam😂

Ben aslında ağustos başından bu yana ikiye katladım paramı ama halka arzlardan gittim, arada Twitter’da falan gördüğüm hisselerden aldım kaybettim, şansıma kazandım dkfmf

Back