• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borsa sevenler😁 hisse biriktiyoruzzz

Borsa işinde paniğin pek yeri yok ama bizim gibi tecrubesizler hemen aman aman amannnnn moduna gidip stresle satayim moduna giriyor. Ben de vakti zamanında o zamanki en yuksek seviyesinden 20 tlden vakko hisse senedi almistim sonra hisse 10 liralara kadar düştü eşim sattirdı hepsini param yarı yarıya deger kaybetmisti. Simdi bakiyorum da 60lara yukselmiş hisse. Alip sonrasinda da hic bakmamak gerekiyor saniyorum 🤭
Evet ya küçük yatırımcı silkeleme adına yapılıyor. Bu durumda paniklememek ve beklemek gerekiyor😅

Borsa işinde paniğin pek yeri yok ama bizim gibi tecrubesizler hemen aman aman amannnnn moduna gidip stresle satayim moduna giriyor. Ben de vakti zamanında o zamanki en yuksek seviyesinden 20 tlden vakko hisse senedi almistim sonra hisse 10 liralara kadar düştü eşim sattirdı hepsini param yarı yarıya deger kaybetmisti. Simdi bakiyorum da 60lara yukselmiş hisse. Alip sonrasinda da hic bakmamak gerekiyor saniyorum 🤭
Aynen ben de yaptım malesef . Ama biz duyumla aldığımız için zarar ettik. Alin diyorlardı alıyorduk.
Eşim çıkalım dedi. Ben takip etmeye başlamıştım. Hayır dedim öğrenelim. Öğrenmeye başladım ama bu sene farklı bir sene oldu.
Mesela bir iki takip ettiğim kişi , bu sene toplama senesi olacak. Seneye çıkacak asıl hisseler dedi.
Eylüle düşüş bekleniyordu ,kısa süreli oldu.
Yani beklenen dışı bir şeyler oldu.
Düşüş olacak diye satsaydim ,epey kardan zararım olacaktı.
Suan hisse odaklı bakmaya çalışıyorum.

Her gün takip ediyorum ,videolar izliyorum ama hala bilmiyorum sayilir. Çünkü hisseler çıkmaya devam ediyor. O yuzden satıyım alttan alayim yapamıyorum.

Merhaba,ben de ufak çaplı borsadayim. Halka arzlar ile başladım. Şişe biriktiriyorum. İn çık yaptığı için çıkınca satıyorum inince tekrar alıyorum. Al sat bana daha çok kazandırıyor. Elite ve Orcaydan da güzel kazanıyorum al sat yaparak. Neredeyse hiç zarar etmeden hep karla çıkıyorum. Çiçekten bal alır gibi kâr alıp kaçıyorum. Seviyorum borsayı

Kesinlikle al yat ci olmak demek günlük takip etmemek gerekli. Panik havasi stres demek

Merhaba,ben de ufak çaplı borsadayim. Halka arzlar ile başladım. Şişe biriktiriyorum. İn çık yaptığı için çıkınca satıyorum inince tekrar alıyorum. Al sat bana daha çok kazandırıyor. Elite ve Orcaydan da güzel kazanıyorum al sat yaparak. Neredeyse hiç zarar etmeden hep karla çıkıyorum. Çiçekten bal alır gibi kâr alıp kaçıyorum. Seviyorum borsayı
Ben de halka arz i tam anlamıyorum. Almak istediğimizde nasıl fiyat girmek doğru oluyor. Yakın zamanda 2 halka arz bekleniyor

Ben de halka arz i tam anlamıyorum. Almak istediğimizde nasıl fiyat girmek doğru oluyor. Yakın zamanda 2 halka arz bekleniyor
Merhaba,halka arzın fiyatı belli oluyor. Arz edildiği günlerde talepte bulunuyorsunuz yorumlarda ne kadar verileceği tahmin ediliyor. Mesela alfas halka arzında 4 bin TL talep ettim 5 hisse verdi yaklaşık 300 TL kadar verdi ve12 tavan gördü cuma günü 1010 TL ile çıktım 700 TL den fazla kâr aldım. Zaten hisseye brüt takas gelmiş yani aynı gün al sat yok ben doğru yerde çıktığımi düşünüyorum.

Evet tecrübesiz olunca biraz panikliyoruz galiba. Zamanla biz de sabrı öğreneceğiz ☺️ ben de aynı hatayı cryptolarda yapmıştım. Bakmadan da dayanabilsek 🙈
Merhaba hayırlı olsun hisselerin😊temeli iyi olan hisse ise iyi olacaktır. İlk alımda hep zarar yada ufak kar oluyor. Başlangıç için bist 30 hisseleri daha iyi.
İlgilenecek vaktiniz varsa, hisse adını yazıp twiter ve youtubedan araştırın.
Teşekkür ederim, bol kazançlarımız olsun 🙏 evet öğrenmek için baya video izliyorum zaten. Aldığım hisseleri de ona göre almıştım zaten ama garantisi yok tabii. Sadece sabırlı olup beklemek lazım.

Selam. Bir sorum olacaktı. Ziraat mobilden halka arz hisseleri göremiyorum. Ziraati kullanan var mı ? Neyi yanlış yapıyorum anlamadım

Kızlar takip ettiginiz ve önerebileceğiniz yatırım danışmanları kimler? Youtubedan boş zamanlarımda takip etmek istiyorum.

Alım fırsatı yarattığını düşündüğünüz hisseler var mı? Yeni yılda kim hangi hisseden ne kadar alacak? Herkes araştırdıklarını, takip ettiği hisseleri söylesin ki bir fikrimiz olsun 🤗

Bnm arastırarak edindigim bilgilere göre 2023 ve 24 yillari altin donemi olacakmış. Altin fonlari revaçta olur mu dersiniz? Sizce yeni yilda hangi sektörler yükselişe gececek? ne dersiniz? 🤫🤭

Kızlar takip ettiginiz ve önerebileceğiniz yatırım danışmanları kimler? Youtubedan boş zamanlarımda takip etmek istiyorum.

Alım fırsatı yarattığını düşündüğünüz hisseler var mı? Yeni yılda kim hangi hisseden ne kadar alacak? Herkes araştırdıklarını, takip ettiği hisseleri söylesin ki bir fikrimiz olsun 🤗

Bnm arastırarak edindigim bilgilere göre 2023 ve 24 yillari altin donemi olacakmış. Altin fonlari revaçta olur mu dersiniz? Sizce yeni yilda hangi sektörler yükselişe gececek? ne dersiniz? 🤫🤭
Konuyu ben de takip ediyorum. Birikim yaparken sepet olmasına dikkat ediyorum. Altın , gümüş,döviz karışık alıyorum.Borsayı da öğrenmeye çalışıyorum.

Tuncay tursucu, info yatırım, yatırım 101 , finans ve borsa , sohbet finans. Aklıma gelenler bunlar daha var takip ettiklerim.
2023 altin yılı ile ilgili ben de duydum. Ama almıyorum.
Suan cimento hisselerim haric🙈 hisselerimden çok memnunum.
Tupras, orge alabilirsem almayı dusunuyorum😊

Ve twiter canlı yayınları dinliyorum. Çok faydalı oluyor😊
Hala acemiyim tabiki borsa da ama yine de birkaç tecrübemi paylaşmak istiyorum.

Burayı msj yazmayan kişiler de okuyor diye.

Borsada hiç bilginiz yoksa , borsa ile ilgilenecek vaktiniz yoksa ,ya fonlara yatırım yapın yada temettü veren hikayesi olan hisselere.
Bu hisselere de youtube dan ulaşabilirsiniz

Borsaya ilgisi olan ,öğrenmek isteyen arkadaşlar için de.
Birkaç temel analiz eğitimi alsam da henüz içsel değer hesaplayamiyorum . Uğraşmayın çok açıkçası.

Hesaplayan kişilere, twiterdan denk geliyorum. Takip ettiğim de var. Gani gulaydin.

Temeli iyi hikayesi olan hisseleri az çok biliyorum . Bunları öğrenin.

Teknik analiz eğitimlerine de baktım. Youtube ve udemy . Biraz öğrendim. Ama çok detayları var ,takası susu busu. Olsun az çok anlıyorum artık.

Sektör analizi, hisse analiz ( Twitter ve youtube ) içsel değeri hesaplanmis bulursam ucuz, en son da teknik analize bakicam.

Teknik analiz de takip için de macd ,hacim ve pivot a bakiyorum daha çok. Destek ,direnç vs bakıyorum.
Bu sekilde😁

merhaba herkese bu konuyu görmemişim hiç. Uzun yıllardır borsaya girerim, düzenli olarak değil döneme göre mevduatıma göre. Egeeni 190lardan 500lerden, sasayı 2-8 tl lerden çok alıp sattık :) Sasa tam bir büyüyen hisse örneği hisse 200 kez falan bölündü, tutsak hisseyi trilyonluktuk heralde:) Ev ve arabamız için peşinatları birikimlerimizi borsada değerlendirerek elde ettik. Tabi döviz de var. Borsa yatırımcısın güvence olarak bir miktar döviz de bulundurması önerilir. Bunun dışında şuan fazla param yok hissede, birkaç hissedeyim. Son günlerin tavan rekoru kıran halka arz hissesi var elimde geri çekilince de ilave aldım, uzun süre tutmayı düşünüyorum.

merhaba herkese bu konuyu görmemişim hiç. Uzun yıllardır borsaya girerim, düzenli olarak değil döneme göre mevduatıma göre. Egeeni 190lardan 500lerden, sasayı 2-8 tl lerden çok alıp sattık :) Sasa tam bir büyüyen hisse örneği hisse 200 kez falan bölündü, tutsak hisseyi trilyonluktuk heralde:) Ev ve arabamız için peşinatları birikimlerimizi borsada değerlendirerek elde ettik. Tabi döviz de var. Borsa yatırımcısın güvence olarak bir miktar döviz de bulundurması önerilir. Bunun dışında şuan fazla param yok hissede, birkaç hissedeyim. Son günlerin tavan rekoru kıran halka arz hissesi var elimde geri çekilince de ilave aldım, uzun süre tutmayı düşünüyorum.
Yaa ne guzel 🥰. Açıkçası çevrem de borsa ile ilgilenen hiç yok neredeyse. Birkaç yakinim varmış, ben bahsedince söylediler.
Daha önce soyleselerdi , 3 5 atardım ben de 😅

Ben herkese anlatıyorum. Ama riske girmemek adına ,sonucta bir şey bilmiyorlar . Kumbarada biriktireceginize temettü hissesi alin diyorum.

Hiç olmadı, sırf çocuklara alınabilir azar azar.

Açıkçası şöyle, benim çevremde borsa ile ilgilenen çok kişi var ama ne kadarı bilinçli tartışılır. Mesela duyarsınız çevrede “borsa oynamak” tabiri kullanılır:) oysa borsa at yarışı gibi iddia gibi oynanacak birşey değildir. Ki onlarda bile ciddi ders çalışır gibi döküman yaratıyor insanlar. Çevremde görüyorum insanlar hep bi vurgun arıyor, küçük küçük peşepeşe tavan yapan hisseler biara havada uçuşuyor sonra yerlerde. Ama nihayetinde Bu bir yatırım aracıdır, herzaman her hisse alıp unutulamaz mesela sistem dinamiktir, beklediğin süre aynı zaman karlı bir hisseyi kaçırmakta geçen bir zaman olabilir.
Birinin tavsiyesi ile aldın diyelim ne zaman cıkacagını nerden kestireceksin? Ben mesela teknik analizci değilim piyasa küçük yatırımcı için öyle donuyor biliyorum ama o analizler doğası gereği gecmişe dönük, yani her hisse herzaman geçmişteki benzer eğilimleri sergilemiyor. Bence hisseyi tanımak lazım, kimisi alıyorda şirketin ne alıp sattıgını bile bilmiyor. Sonra Bilanço okuması yapmak lazım, ve konjonktürü izlemek. Mesela dolar çok artarken bilanço pasifinde fazlaca dolar borcu olan şirket ister istemez etkilenir, sektördeki diğer benzer şirkete göre değer kaybı yaşanabilir, çünkü ceteris paribus(diğer herşey sabitken) şirketin yükümlülüğü artıyordur . Bilançosundaki bu detayı bilmezsek niye durup dururken düşüyor diye düşünebiliriz. Fazla şişirmeyim kafanızı demek istediğim çok detay var maalesef. Oyuzden Nacizade tavsiye aldıgınız insanlara sorun yıllık ne kadarlık mevduat yönetiyorsunuz ve yuzde kaç getiri sagladınız? Bu getiri bist100 endeksinin 3-5 puan üzerinde ise o kişi başarılıdır bence. Para kolay kazanılmıyor, Bol kazançlar dilerim

Back
X