Böreğim Çok Kuru Oluyor

daisyc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2011
1.095
11
158
Kızlar konum taşınacak biliyorum ama acil bi cevap almam gerektiği için konuyu buraya açıyorum kusuruma bakmayın

Börek yaptığımda her katı yağlıyorum fakat yine de piştikten sonra, daha doğrusu 2. güne kaldığında falan, katlar çok kuruyor.
Şu an yine yapıcam, bana tavsiyeniz olursa uygulamak istiyorum

Yardım lütfen

börekler piştikten sonra fırından çıkarıp sıcak sıcak temiz bir beze sar yumuşacık oluyor.

bence de en önemli püf nokta sıcakken üstünü örtmek. kendi buharıyla yumuşuyo.

eğer hazır yufkayla yapıyorsan
5 yufkaya
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı su
2 yumurta
bir çimdik tuz
azıcıkta karbonat at kabartma tozu değil
bu karışımı her kata sür
ortayada peynirli maydanozlu karışım
en üstede kalan karışımı ve bol bol susam 180 derecede 20 25 dk pişir
ıııımmmmmmmmmm nefis bir börek oluyor

yufkayı kendin yapıyorsan kuruması içine koyduğun malzemelere bağlıdır.

canım hazır yufkamı kullanıyosun,yufkadan yufkaya da değişiyor bu biiir

yoğurt yağ yumurta kabatrma tozuyla yapıyorum ben güzel oluyor
bide yeni öğrendim sodalı börek pamuk gibi oluyor
bunda aralarına koymuyosun harcı en tepeden döküyosun tadı güzel ama ben hiç denemedim annem çok yapar
yufkaları koyuyor araya peynirli harcı koyuyaor en tepeden de sodalı harcı katıyor ama ölçülü galiba bende ölçülürini bilmiyorum ama internette vardır belki bi bak istresen

Hazır yufka canım.
Bu tarifi deniycem şimdi:)

Ben yumurta, süt ve sıvı yağı çırpıp böreğin her katına koyuyorum kalanı da en üste döküyorum...
Pişip fırından çıkınca da tepsinin üzerini örtüyorum yumuşacık oluyor...

bende süt yağ karışımını her kata döküyorum.en son 1 yumurta kırıp en üstünede onu döküyorum.ve 1 şişe sade soda döküp azcık dinlendirip fırınlıyorum yumuşacık oluyor

kat aralarına yoğurtlu harç karışım sürerseniz yumuşacık olur. (1 yumurta-1 su bardağı yoğurt-1çay bardağı su-1çay bardağı sıvıyağ)

Son düzenleme:
yufkaya sadece yağ sürerseniz kurur.
önce yoğurt yağ ve yumurtayı bir kapta çırp. sonra bu karışımdan yufkaya sür.
son kata sadece yumurta sürme bu karışımdan sürsende olur.
bak nasıl kabarıyor ve yumuşacık oluyor (anne tarifi) :)

Yumurta koku yapmaz mı

Yufkadan kaynaklanıyor olabilir, ben de hep hazır yufka alırdım eşim el açması diye satılan yufkalardan almış, böreği çok sert oldu aynı tarifle yapmama rağmen.

Merhaba geçen gün yaptığım su böreğin kuru oldu tadı tuzu iyi ama kuru oldu anlamadım bu işi neden acaba?
Ilk denememdi bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…