• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borçları Kapatma ve Birikimleri Arttırma Günlüğü

Kızlar bir akıl verin..şimdi benim ablama 5k tl gibi borcum var.araç alırken eniştem eşime kendi teklif etmişti yardım etmeyi.
Acelesi yok ne zaman rahata geçerseniz ödersniz demişti.
Ben borcu aldıkdan sonra her ay 3yüz 5yüz ödemeyi teklif ettim hatta ilk 5yüzü vermiştim(kaldı 4500tl)
Ama verirken ablam dedi ki birirktir toplu ver, hem sen zorlanma hem bizim geri aldığımızı yatırıma çevirmemiz kolay olsun.illaha hemen ödemem gerek deme dedi.bizim şu an o paraya hiç ihtiyacımız yok, kendinizi zorlamayın falan dedi.çocuk da var çocuğun bişeyini eksik etme evinde dertlenme yeter bana, gerisini olunca elin bol olunca öde falan dedi.allah razı olsun...
Bende toplu bir türlü yapamadım.tam biriktiriyorum bişey çıkıyo:KK43:(
Tam denkleştireceğim yok enerji patlıyor,yok arac ceza yiyor acil bişey çıkıyo..10ay oldu veremedim bir türlü.
Şimdi 15kişi 200tl aylık güne girme fırsatım var.
Diyorum ki bu güne gireyim ilk sıra veya 2.sıra ben olayım.nerden baksan 3k toplu para.evdede biraz birikmiş var.üzerini tamamlayıp ablamla borcu mu kapatayım.
Ayda ayda güne öderim diyorum.bu mantıklı mı????
Kriz ortamından korkuyorum biraz cesaretlenmeye ihtiyacımız var..
Hadi kızlar bir akıl verin ne yapayım...

kesinlikle çok güzel fikir, belki ablan da birikim yapacak. Geç kalmadan ₺ olarak vermiş olursun hem hem de sen zorlanmadan ödersin. Benim de anneme var ama çok daha yüksek bir meblağ, ve dolar altın filan da var içinde. ödeme konusunda resmen eşimle savaş veriyorum, mutlaka her ay bir köşesinden kırpıyor hedeflediğimden daha az vermek zorunda kalıyorum :/

böyle bir fırsatım olsa 1 dk beklemem ve hatta 2000₺ alacağım bir güne girdim ki en azından o ay daha fazla verebileyim diye.

Günaydın kızlar hayırlı cumalar:) Bugün kumbaralarımıza 14 TL atmayı unutmayalım 3.5 ayı geride bıraktık. Ben elimde kalan fazla paraları da atıyorum kumbaraya tabi kalırsa:))

bereketli olsun canım :)

benim de öyle oluyor aslında, bu ayın kumbarasıyla 45$ oldu bile maşallah :)

Kızlar sabah piyasalar düşükken, 16,17,18,19 haftaları*2 olarak hesaba aktarıp altın yaptım.
20.haftaya kadar azar azar yine atıp döviz yapacağım umarim
canim boyle önceden hesaplayıp toplu almak iyi oluyor bende ayin 6 sina ek ders alinca ekim ayini toplu olarak doviz almaya devam edecegim

Günaydın kızlar:) Yeni yıla 3 ay yani 3 maaş kaldı. Benim hedefim tüm borçlarımı sıfırlayabilmekti Kredi kartlarımızı sıfırlayabiliyorum ama kredinin son 4 taksidi kalıyor. 9200 lira toplam. Onu da ay ay ödeyip inşallah kredi çekme işini tamamen kapatıyorum hayatımda. Onun dışında her ay klasik faturalar okul taksidi kira ve servis ücreti var. Çocukların Besini artırıp her ay az da olsa gram altın almayı hedefliyorum Allahım borçsuz ferah günler nasip etsin hepimize inşallah. Sizde durumlarnasıl hedeflerinize yaklaştınız mı borçlar ne durumda?

Merhabalar.benim de devam eden kredi ödemelerim var.biri ekimde sonlanacak.araç kredim ile diğer kredim nisan 2019 da inşallah.bundan sonra Allah'İn izniyle sadece ev için kredi çekerim inşallah.ben de ev haricinde krediye kapımı tümüyle kapatmak istiyorum.

Günaydın kızlar:) Yeni yıla 3 ay yani 3 maaş kaldı. Benim hedefim tüm borçlarımı sıfırlayabilmekti Kredi kartlarımızı sıfırlayabiliyorum ama kredinin son 4 taksidi kalıyor. 9200 lira toplam. Onu da ay ay ödeyip inşallah kredi çekme işini tamamen kapatıyorum hayatımda. Onun dışında her ay klasik faturalar okul taksidi kira ve servis ücreti var. Çocukların Besini artırıp her ay az da olsa gram altın almayı hedefliyorum Allahım borçsuz ferah günler nasip etsin hepimize inşallah. Sizde durumlarnasıl hedeflerinize yaklaştınız mı borçlar ne durumda?
gunaydın tatlımm
sen soyleyınce bnde baktım bi tekrar borclara canım

3300: esımın kredi kartı toplam borç
10732 : benım kredi kartı toplam borç
bu ayki ekstre 5553 ödenecek ekimden sonra
kalan kk: 5179
840:kardesime elden borç
17taksit araç kredisi : 17x2263=38471
amaniiinnnn:skandal:
dıgerlerini yılbasında bıtırmeyı dusunuyorum ama krediyi kapatma planım yok cunku dusuk faızden cekmıstık toptan yatıracagım para olursa döviz yada altın yapmak daha mantıklı

bide bebek tedavılerimiz var bırıkım yapma fırsatımız yok suanda

Gunaydin :) benim 3 yil civari kalan ev kredi borcum var. Subat ayi bitecek 1000 lira taksidimiz var. Ve ocaga kadar sikisigiz.

Bu topige kadar birikim yapmak aklimdan gecmiyordu. Zaten bir suru borcumuz vardi. Ama simdi basladik , damlaya damlaya gol olur.
Kumbarayi tl de tutuyorum. Aniden bir ihtiyac gerekirse harcamak icin. Ama ins gerekmez .

Merhabalar.benim de devam eden kredi ödemelerim var.biri ekimde sonlanacak.araç kredim ile diğer kredim nisan 2019 da inşallah.bundan sonra Allah'İn izniyle sadece ev için kredi çekerim inşallah.ben de ev haricinde krediye kapımı tümüyle kapatmak istiyorum.
İnşallah canım hayırlısı ile bitirirsin:)
gunaydın tatlımm
sen soyleyınce bnde baktım bi tekrar borclara canım

3300: esımın kredi kartı toplam borç
10732 : benım kredi kartı toplam borç
bu ayki ekstre 5553 ödenecek ekimden sonra
kalan kk: 5179
840:kardesime elden borç
17taksit araç kredisi : 17x2263=38471
amaniiinnnn:skandal:
dıgerlerini yılbasında bıtırmeyı dusunuyorum ama krediyi kapatma planım yok cunku dusuk faızden cekmıstık toptan yatıracagım para olursa döviz yada altın yapmak daha mantıklı

bide bebek tedavılerimiz var bırıkım yapma fırsatımız yok suanda
Bebek tedavinizde inşallah muvaffak olursunuz tatlım bende çok tedavi geçirdim bebek konusunda çok iyi anlıyorum seni meşakkatli bir süreç hem maddi hem manevi Allah yardımcınız olsun inşallah borçlarda Allahın izniyle biter inşallah kısa sürede:)

Gunaydin :) benim 3 yil civari kalan ev kredi borcum var. Subat ayi bitecek 1000 lira taksidimiz var. Ve ocaga kadar sikisigiz.

Bu topige kadar birikim yapmak aklimdan gecmiyordu. Zaten bir suru borcumuz vardi. Ama simdi basladik , damlaya damlaya gol olur.
Kumbarayi tl de tutuyorum. Aniden bir ihtiyac gerekirse harcamak icin. Ama ins gerekmez .
İnşallah gerekmez canım insan günlük 1 TL bile ayırabilse ayda 30 yılda360 lira yapar:)gerçekten damlaya damlaya göl olur

İnşallah canım hayırlısı ile bitirirsin:)

Bebek tedavinizde inşallah muvaffak olursunuz tatlım bende çok tedavi geçirdim bebek konusunda çok iyi anlıyorum seni meşakkatli bir süreç hem maddi hem manevi Allah yardımcınız olsun inşallah borçlarda Allahın izniyle biter inşallah kısa sürede:)

İnşallah gerekmez canım insan günlük 1 TL bile ayırabilse ayda 30 yılda360 lira yapar:)gerçekten damlaya damlaya göl olur
ınsAllah canım Allah razi olsunnn

Piyasa baya düşük...alım yapacak param yok :KK43: hayırlısı diyorum..
Kumbaram da 50tl, günlük ihtiyaç kutumda 23tl para var(ekmek süt vs için)
Bu miktarı toparlayıp $ yapayım yine diyorum ama dolmuş parası vs aynı hesap şu an ihtiyaç yok, çarşıya çıkmayacağım çünkü.
Kısmet bakalım bu ay bir bitsinde..çok düğün dernek hediye(çeyrek, 2gr) vs. oldu bu ay.
Eee git gel yakıt kuaför o şu bu derken 1000tl uçup gitmiştir belki daha fazla.

Maaşlara zam da yok henüz...sabır sabır ya sabır...

slm kizlar :)

Bugun 5tlye kgsu kahvaltilik yemelik domates aldim pazardan.
su an yikadim kuruladim altin almis gibi tezgahin uzerinde gozumun onunde bekletiyorum.
zira pazarda 95tl harcadim cinnet gecirmek uzereyim.
ustelik akdenizin uretim canavari meyve sebze sehri mersindeyim ya hu.
ay cok sinirlerim bozuldu cok.evdeki hesap kitapla carsi pazar cok sasacak bu kis sanki :(((
50km otede yetisen lamos muza 8tlverdim :((
Oglum var onun duzenli beslenmesi icin meyve almam sart.ama gercekten cok canim sikildi.
ortada hic bisey yok 2 kg domates 1kg muz 2kg kabak 1kg patlican 3kg patates 4kg sogan 1kg mandalina maydanoz limon 95tl :(( ha birde 1kg havuc ve 3yufka aldim..
kumbaraya param kalmadi daha simdiden :( ben bu haftayi arttiririm diyodum pazar paramdan.

Back