- 2 Ocak 2020
- 182
- 360
- 29
-
- Konu Sahibi Trombostik
Uzun kısa nasıl oluyor peki?altın uzun vade
euro kısa vade yatırımı
altın eninde sonunda hep artar düşse de çok düşmez ben o yüzden hep altına gidiyorum ama kısa vadede dediğim gibi euro hep daha karlı...
Siz çalışıyor musunuz?Ha once taksit odeyip sonra birden hepsini kapaticaksan onu bilmiyorum sormak lazim
Once pesin verip sonra taksit olmuyor.
Maliyeye dusunce belli miktarlar yatiracagin icin faiz binecegini sanmiyorum
Off off benimde sirtimda kocamann bi yuk daha 3.taksidimdeyim kara kara dusunuyorum
Hayir bosuna okudum kendime yuk ettim.Siz çalışıyor musunuz?
Ben gidip ziraat ile görüşeyim sanırım orası bakıyor bu konuya ödeme oraya olduğuna göre.Şuan benim de 18 taksit ama sonraki ayların taksitlerini yatırabiliyorum her ay sonunu beklemeden.
Bende cocuk istiyorum ama borcum olduğu için yapamıyorum. Allah analı babalı büyütsün.Hayir bosuna okudum kendime yuk ettim.
Cocugumda var suan calismam hayall
Kaç yıl oldu mezun olalı siz? Ben mezun olduktan sonra 2 yıl ödemedim. Bin lira eklendi üzerine. 2 yıldan sonra erteleme yapmadım. Direkt taksitlendirdim. Bir de toplu ödemek istemiştim ne maliyeden ne de Ziraatten yapamadım onuBen gidip ziraat ile görüşeyim sanırım orası bakıyor bu konuya ödeme oraya olduğuna göre.
Birde bu odedigimiz miktarda da faiz var zaten değil mi yani ana paraya faiz koydular diye biliyorum.
Genel düşünce hep altından yana ama şuan tavan olduğu için ne olur ne zaman almak makbuldür hic belli değil.Altın daha da çıkacakmış.
Ama nereye kadar tırmanır, şuanda almak ne kadar karlı tartışılır.
Döviz kaybettirmez, fırladığı gün satarsınız.
Sonuçta ülkenin durumu belli, dolar euro 4 liraya düşmeyeceğine göre, en azından zararınız da olmaz.
Saol canim aminBende cocuk istiyorum ama borcum olduğu için yapamıyorum. Allah analı babalı büyütsün.
Şu borcu üstümden atayım diye bekliyorum.
Bende resmen boşuna okumuşum çok üzgünüm.
Kaç yıl oldu mezun olalı siz? Ben mezun olduktan sonra 2 yıl ödemedim. Bin lira eklendi üzerine. 2 yıldan sonra erteleme yapmadım. Direkt taksitlendirdim. Bir de toplu ödemek istemiştim ne maliyeden ne de Ziraatten yapamadım onu
Ziraatten sorabilirsiniz, e devletten de borç bilgisi çıkıyor.
Ben 10 yil beklersem hastalıklı biri olurum sanırım.Saol canim amin
Allah sanada istedigin zamanda bi evlat versin insallah
Yatirimin varmis biraz bir an once kapat en azindan
Bu borc tamamen silinmez asla.
En fazla faizi silerler ana parayi her turlu odemek zorundayiz ister simdi ister 10 yil sonra.
Hep yuk olucak.
7 ay kadar bir sürede bozduracagim.Altın alış satış farkı çok fazla, döviz alabilirsiniz. Tabii bozdurmayacaksanız altın karlı
Anladım. Benim de bu sene Temmuzda başlamıştı. Eğer erteletme düşünmüyorsanız e devlette yazan şekliyle otomatik olarak taksit başlıyor. O taksit faizli taksit oluyor 2 yıl ödemediğimiz için.Bende mezun olalı 1.5 sene oluyor ama iki yıl içinde başlıyor dediler ödeme ve baktığımda temmuz gözüküyor ödeme için.
Bende 2 yıldır odemedim odeyemecegim. Tam 2 yil sonra basliyacagim.
Yani bu yil temmuzda.
Borç bilgimde şuan ilk taksit temmuz olmak üzere 520 ile başlıyordu. Erteleme faizle mi oluyor? Olmuyorsa ben 3-5 ay daha erteleyip topluca ödeyeyim. İnternette toplu ödeme var yazıyordu ama neden yapamadiniz acaba.
İki yıl ödenmediği için faiz konduğunu ilk sizden duydum. Arkadaşlarım hep 2 yıl bekleme süresi var diyordu ödeme başlangıcı içinAnladım. Benim de bu sene Temmuzda başlamıştı. Eğer erteletme düşünmüyorsanız e devlette yazan şekliyle otomatik olarak taksit başlıyor. O taksit faizli taksit oluyor 2 yıl ödemediğimiz için.
Ama eğer erteletme olursa daha çok faiz oluyor. Mesela erteletmeseydi taksitle 8 bin ödeyecekti arkadaşım ama ertelettiği için 10 bin oldu borcu. Erteletmek için de ayrı bir dilekçe oluyor.
Neden olduğunu anlayamadımben de şimdi taksitleri birkaç birkaç toplu yatırıyorum.
Ne? Altinlatini mi bozacaksin? Hayatta o gidenler yerine gelmez. Alt tarafi KYK odemesi icin yapmayın bence boyle bir hata. Eve haciz kagidi mi geldi,ne bu acele :)Daha kyk odemem başlamadı.
Elimde altınlar var düğünden ama onlar cocuk olunca ya da zor gunlerim için onları bozdurursam yerine koymam gerekir. Ve altın bu kadar yukselirken yerine alıp koyamam sanırım.
Bende sürekli kontrol edeyim şu altını artık. Gramdansa ceyrek yapma fikri var bu borc beni bunaltiyor artık. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum o altinlarla direkt mi odesem sonra altınları mi yerine koysam. Şimdi altin yapıp odeme zamanını mi beklesem hiç hiç bilmiyorum.
Ben de öyle diye biliyordum ama o dönem aldığım paradan biraz fazla çıkıyor. sanırım şöyle birşey duymuştum. Eğer 2 yıl dolmadan toplu yatırılırsa hiç faizsiz ödeniyordu. Bundan emin değilim araştırmak lazımİki yıl ödenmediği için faiz konduğunu ilk sizden duydum. Arkadaşlarım hep 2 yıl bekleme süresi var diyordu ödeme başlangıcı içinerteleme faizliyse erteletmem tabi ama şuan gündemde işsizlik nedeniyle erteletme hakki verilme konusu dönüyordu.
Faiz koyuyorsa issiz insan nasıl ödeyecek ne mantıkla iş yapıyorlar belli değil.
Baslik borc ama:) aman aman boyle derdin olsun:)meblag olarak cok dusuk.bilemiyorum korfez sorunu altini tetikliyor ama dolar da sanki hareketlelecek gibi.en rahati benim hic yatirim sorunum yok hic param yok cunku:)))).Kızlar benim borcum var malum okuduk iş yok. Kyk sağolsun sırtımda bir yük.
İş bulamıyorum kenara para atmaya çalışıyorum borcumu odeyebilmek için.
Hoş onu bu ekonomide nasıl ve ne süre yaparım bilmiyorum.
Sorum kenarda az miktar 2 bin civarı şuan param var altın mi yapsam?
Altın hesabına mı koysam?
Para olarak mı kalsa yoksa başka bir yöntem mi ?
O para dururken değer kazansın istiyorum 100 tl bile olsa 100 tl'dir.
Parayı altın olarak mi biriktirsem her ay 2 ceyrek misal ya da her ay kenara 800-1000 tl gibi mi yapsam
Kafam çok karışık
Bir yandan korkuyorum altın düşerse diye. Ne yapmamı önerirsiniz?
Ve kyk da peşin ödemede indirim var mı? Nasıl nereye ödenir tam olarak bilenlerde yazabilir mi?
İlk paragraftaki gibi düşünüyorum aslında yanlış anlattım sanırım o kısmı.Ne? Altinlatini mi bozacaksin? Hayatta o gidenler yerine gelmez. Alt tarafi KYK odemesi icin yapmayın bence boyle bir hata. Eve haciz kagidi mi geldi,ne bu acele :)
Madem bozduduklarinizi geri koyacak kadar geliriniz var yapilandirin aylik birkac yuz birkacyuz odeyin.
Ya da bir ise basladiktan sonra odersiniz. Devlet borcu kacmiyor ya
Eger "devlet borcu namus borcudur,ben rahat edemem böyle" diyen insanlardansaniz (ki bence oylesiniz) hic yoktan yaz gelene kadar standartinizi altinda da olsa bir ise girin, 2300 asgari ucret, biriktirebildiginiz kadar biriktirin, dayanamadiginzi zaman çıkarsınız. Benim de okudugum bölümle hiiiiic alakasi olmayan bazi basit islerde calistigim zamanlar olmustu elime toplu para gecsin diye :)) Insan "gecici" oldugunu düşününce ve bir hedefi olunca ne is olursa olsun katlanma seviyesi artiyor. mesleginizi bilmiyorum ama misal ogretmensiniz ve duzgun is bulamıyorsunuz. Koton'da ise baslamak normalde sizi yenilmis hissettirebilir, "ailem beni bunun icin mi okuttu" hüznüne sahip olabilirsiniz. Ama "bu is gecici. Birkac ay calsiip tum borclarimi kapatacagim" seklinde dusunurseniz bu hisse kapilmaz , mutlu mutlu calisirsiniz.
Bol sans diliyorum tum borclulara.
Başlık borç çünkü borcum var.Baslik borc ama:) aman aman boyle derdin olsun:)meblag olarak cok dusuk.bilemiyorum korfez sorunu altini tetikliyor ama dolar da sanki hareketlelecek gibi.en rahati benim hic yatirim sorunum yok hic param yok cunku:)))).
Hic fikrim yok cok kaygan zemindeyiz su an.
Borç yiğidin kamçısıdır diye bir söz vardı ya o hesapBen de öyle diye biliyordum ama o dönem aldığım paradan biraz fazla çıkıyor. sanırım şöyle birşey duymuştum. Eğer 2 yıl dolmadan toplu yatırılırsa hiç faizsiz ödeniyordu. Bundan emin değilim araştırmak lazım
Ben hem 2 yılı doldurmuştum hem de taksitlendirdiğim için bin lira gibi bi faizi oldu.
Keşke devamlı faiz koymak yerine bi takip etseler işi var mı yok mu diye ama borç işte mecbur ödeniyor.
Konuyu yanlis eksik okudum sanirim donup bir daha bakicamBaşlık borç çünkü borcum var.
Ben hayatım boyunca bakkala bile borç yapmadım ki o kadar etkiliyor bu durum beni.
Gelir çok değil giderin maşallahı var.
Allah beterinden korusun tabi ama benim gibi bu konuda hassas biri için cok zor