- 2 Ocak 2020
- 182
- 360
- 29
-
- Konu Sahibi Trombostik
Keşke 3 hafta önce yapsaydım diyorum keşke. Şimdi yapilmasi mantıklı olmaz mi?Aksam haberlerde okudum, altin ve dolar firlamis, cikmaya da devam ediyor )))
VALLAH parayla pulla, altinla isim olmadigi icin boyle yatirimlardan anlamam malesef.Keşke 3 hafta önce yapsaydım diyorum keşke. Şimdi yapilmasi mantıklı olmaz mi?
Hic böyle altındır bonodur bilmem nedir isim yoktu bilgi sıfır
altın uzun vadeKızlar benim borcum var malum okuduk iş yok. Kyk sağolsun sırtımda bir yük.
İş bulamıyorum kenara para atmaya çalışıyorum borcumu odeyebilmek için.
Hoş onu bu ekonomide nasıl ve ne süre yaparım bilmiyorum.
Sorum kenarda az miktar 2 bin civarı şuan param var altın mi yapsam?
Altın hesabına mı koysam?
Para olarak mı kalsa yoksa başka bir yöntem mi ?
O para dururken değer kazansın istiyorum 100 tl bile olsa 100 tl'dir.
Parayı altın olarak mi biriktirsem her ay 2 ceyrek misal ya da her ay kenara 800-1000 tl gibi mi yapsam
Kafam çok karışık
Bir yandan korkuyorum altın düşerse diye. Ne yapmamı önerirsiniz?
Ve kyk da peşin ödemede indirim var mı? Nasıl nereye ödenir tam olarak bilenlerde yazabilir mi?
Uzun vadeli düşünüyorsan altın almalısınKızlar benim borcum var malum okuduk iş yok. Kyk sağolsun sırtımda bir yük.
İş bulamıyorum kenara para atmaya çalışıyorum borcumu odeyebilmek için.
Hoş onu bu ekonomide nasıl ve ne süre yaparım bilmiyorum.
Sorum kenarda az miktar 2 bin civarı şuan param var altın mi yapsam?
Altın hesabına mı koysam?
Para olarak mı kalsa yoksa başka bir yöntem mi ?
O para dururken değer kazansın istiyorum 100 tl bile olsa 100 tl'dir.
Parayı altın olarak mi biriktirsem her ay 2 ceyrek misal ya da her ay kenara 800-1000 tl gibi mi yapsam
Kafam çok karışık
Bir yandan korkuyorum altın düşerse diye. Ne yapmamı önerirsiniz?
Ve kyk da peşin ödemede indirim var mı? Nasıl nereye ödenir tam olarak bilenlerde yazabilir mi?
Benim daha borç ödemem başlamadı bu yil temmuzda başlayacak. Baslamadan parasının çoğunu biriktirip kalan kısmı taksitle ödemek istiyorum. Taksitlerim 520 tl gibi bir rakam olacak. 11 bin borcum varTaksitlendirme islemi yapmadinmi ne kadar borcun var ben taksitle aylik 430 oduyorum
Simdi o is karisik biraz baslamadiysa o zaman otomatik olarak taksitlendirme yapilirBenim daha borç ödemem başlamadı bu yil temmuzda başlayacak. Baslamadan parasının çoğunu biriktirip kalan kısmı taksitle ödemek istiyorum. Taksitlerim 520 tl gibi bir rakam olacak. 11 bin borcum var
Keşke hiç okumasaydim diyorum.
İs yok getirisi olmadı göturusu var.
Taksitlendirmeyi nasıl yaptirdiniz?
Benim suan e devlette yaziyor.
Daha kyk odemem başlamadı.Kiz 280 olan altin 300 oldu birkac gecede . şimdilik düşmesini bekle. Ama altin ve döviz almak genel olarak cok mantikli bir karar.
Ben de her ay maasi alir almaz birkac gram alirim. Gecen subatta 225 liraya falan alıyordum altini. Bugun oldu 300 lira. Ben bozdurana kadar allah bilir ne kadar artar . Dolar euro da ayni sekilde. 2 aralikta 100$100£ almistim. Sadece 1 ayda €632-669, $573- 597 oldu. Yani durdugu yerde 60 tl kar etti bir ayda. Ki ben yüksekken almistim...
Yani ne yap et turk lirasi tutma elinde cunku durduğu yerde degeri gidiyor.
Sadece bence azicik inmesini bekle:)
Kredi icin de tayyip bir duzenleme yapacaklarini soyledi yakin zamanda. Yapilandirma falan gelir belki. Ben ona da bekle azicik diyecegim :)
Su aralar gundem biraz karisik ya,hersey artti. Duzelince eski haline gelir bence...
NeeeSimdi o is karisik biraz baslamadiysa o zaman otomatik olarak taksitlendirme yapilir
Bankaya ya aylik taksit miktarini yada tamamen hepsini pesin odemek zorundasin
Banka oyle 3 bini5 bini odeyeyim gerisini taksit yapayimi kabul etmiyo bende oyle yapmak istiyodum.
Ya aylik duzenli taksidi yatiracaksin yada hepsi pesin yatiracaksin dediler
Bunun disinda eger bikac ay yatirmazsan borcun otomatik olarak maliyeye gidiyor . Maliyeye gidince istedigin miktari istedigin kadar yatirabilirsin
Ister 100 tl elinde varsa yatir ister 1000 tl
Ben para ile oynama islerini hic sevmiyorum elimde hep para olarak kaldı bu miktar ve dokunamadim ne yapsam bilemedim. Keşke baştan altın yapsaydim. Şimdi kac güne düşer sizce?Kiz 280 olan altin 300 oldu birkac gecede . şimdilik düşmesini bekle. Ama altin ve döviz almak genel olarak cok mantikli bir karar.
Ben de her ay maasi alir almaz birkac gram alirim. Gecen subatta 225 liraya falan alıyordum altini. Bugun oldu 300 lira. Ben bozdurana kadar allah bilir ne kadar artar . Dolar euro da ayni sekilde. 2 aralikta 100$100£ almistim. Sadece 1 ayda €632-669, $573- 597 oldu. Yani durdugu yerde 60 tl kar etti bir ayda. Ki ben yüksekken almistim...
Yani ne yap et turk lirasi tutma elinde cunku durduğu yerde degeri gidiyor.
Sadece bence azicik inmesini bekle:)
Kredi icin de tayyip bir duzenleme yapacaklarini soyledi yakin zamanda. Yapilandirma falan gelir belki. Ben ona da bekle azicik diyecegim :)
Su aralar gundem biraz karisik ya,hersey artti. Duzelince eski haline gelir bence...
Yazın bozdurmam gerekiyor.Uzun vadeli düşünüyorsan altın almalısın
Ha once taksit odeyip sonra birden hepsini kapaticaksan onu bilmiyorum sormak lazimNeee
İnanamıyorum bende önce 4 ay taksit oderim sonra hepsini veriri kaparım demiştim. 2 yıl her ay ugrasmak beni çok bunaltir.
Psikolojik olarak borcum var fikri bile beni inanılmaz geriyor zaten.
Maliyeye düşünce üstüne faiz biniyor mu ?
Şuan benim de 18 taksit ama sonraki ayların taksitlerini yatırabiliyorum her ay sonunu beklemeden.Neee
İnanamıyorum bende önce 4 ay taksit oderim sonra hepsini veriri kaparım demiştim. 2 yıl her ay ugrasmak beni çok bunaltir.
Psikolojik olarak borcum var fikri bile beni inanılmaz geriyor zaten.
Maliyeye düşünce üstüne faiz biniyor mu ?