Borç öderken azda olsa birikim yapan var mı?

bay

Guru
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2011
849
688
Arkadaşlar merhaba ,

son iki senedir baya zor bir dönemden geçiyorum. Eşim iflas etti alacaklarını alamadı çekleri yazıldı,mahkemelik oldu hatta çek yüzünden hapishaneye girdi çıktı. Kredilerimiz çok fazla kredi kartı borçları keza öyle. Ben de çalışıyorum maaşım idare eder derecede. Ama eşim hapishaneye girince işten çıkardılar. Şuanda işsiz. Malum okullar açılıyor kızımı ilk okula kayıt ettiricem ekstra masrafım var yani. Bayram geliyor çocuklarıma kayınvalide şehir dışında kendi yanında bakıyor. yanlarına gitmem lazım. Ama benim sadece kuru kuru maaşım ve borçlarım var. Evde de birşeyler yapıyorum ek gelir olsun diye ama yetişemiyorum.REsmen delircem akıl verin bana :KK43:

Esin hicbir sey yapmiyor mu. Asgari ucretli bir ise girse. Para olmadan borc odenmez

Esin hicbir sey yapmiyor mu. Asgari ucretli bir ise girse. Para olmadan borc odenmez
Arkadaşının yanına gidiyor günlük 100 lira alıyor oda zaten sigara ve günlük masraflara gidiyor bir bakıyorum gün sonunda 20 tl kalmış o_O

Arkadaşının yanına gidiyor günlük 100 lira alıyor oda zaten sigara ve günlük masraflara gidiyor bir bakıyorum gün sonunda 20 tl kalmış o_O
Himm.
Masraflari azaltmak lazim bu durumda.
Ilkhedef borclari bitirmek.
Su anda nasil ilerliyor. Yani kesintisiz odeniyor mu borclar. Yoksa aksamalar olup faiz mi biniyor uzerine.

Himm.
Masraflari azaltmak lazim bu durumda.
Ilkhedef borclari bitirmek.
Su anda nasil ilerliyor. Yani kesintisiz odeniyor mu borclar. Yoksa aksamalar olup faiz mi biniyor uzerine.
faize binen kısmı oldukça fazla elmden geldğince yetişmeye çalışsamda maalesef :KK43:

Bu durumda napilir bilemedim ki.
Yani ortada bir borc var.
Eger duzunli odeniyorsa sıkıntı pek olmaz. Ama iste faiz ustune faiz sıkıntı. Ode ode bitmez o.
Esin ve sen daha parali bi iste vlcalismalisiniz.
Ayrica aileden biraz para gelse borc ama hemen odeyin diye basiniza vurmicaklar. O sekilde faize giden borcun bir kismi kapanabilir.
Satilacak araba arsa vs varsa satin .

Bu durumda napilir bilemedim ki.
Yani ortada bir borc var.
Eger duzunli odeniyorsa sıkıntı pek olmaz. Ama iste faiz ustune faiz sıkıntı. Ode ode bitmez o.
Esin ve sen daha parali bi iste vlcalismalisiniz.
Ayrica aileden biraz para gelse borc ama hemen odeyin diye basiniza vurmicaklar. O sekilde faize giden borcun bir kismi kapanabilir.
Satilacak araba arsa vs varsa satin .
kredi ile alınan bir evim var . en son ihtimal 10 yılımı çöpe atıp satacağım maalesef :KK43:

Allah yardımcın olsun canim eşinin daha fazla katkısı olmalı bence böyle sırf senin düzenli paranla anca ev döndürsün okul da var hayatta malesef çok pahalı rabbim hayırlı kapılar açsın sana

X