Kızlar merhaba,
Baştan anlatmaya çalışacağım. 2 3 sene önce eşimin kardeşi ev aldı. Uzun süredir kiradalardı. Ev sahibi çıkarınca ev aldılar borçlandılar. Oturdukları yerde evler epey pahalı. Evin tadilata ihtiyacı vardı. Paraları kalmadığı için kayınvalidemlerden istediler. Onlar da borçlanıp verdi (bizm de verecek durumumuz yoktu o dönem) Ancak durumları çok iyi değil. Baya zor durumda kaldılar dönem dönem, biz 3 5 verdik fln öyle idare ettiler. Sonra ben hamile kaldım. Elimizden artırıp birikim yapmaya başladık bebel gelicek diye. Eşim ek işler yaptı fln biraz biriktirdik. Bu arada da 2 senedir altın olarak kayınvalidemlere borç da vermeye başladık. 15 20 kdr altın oldu toplamda borçları. Bu arada araba fiyatları da arttı biliyorsunz. Bebek de olunca hem yatırım olsun hem ihtiyacımız var diye pahalılanmadan elimizde ne kadar kaldıysa iyi kötü bişey aldık.
Şu an ki durum ise ben bebekten dolayı ücretsiz izindeym. Bebeğim 1 yaşında. İdare etmeye çalışıyoruz maddiyat olarak. Ama kenarda hiç paramız yok. Annemler bize biraz yardım etti. Ancak kötü izlenim olmasın diye kvnin bizden borç aldığını söylemiyorm. Başka bir arkadaşımızdan daha borç aldık. Parayı yetiştirebilrz diye düşündük ama gelen zamlar plansız acil masraflar bizi sıkıştırdı maalesef.
Borçlarını daha ödeyebilecek gibi durmuyolar altın döviz de baya yükseldi. Vicdan yapıyorum nası ödeyecekler diye ama biz de zor durumdayız. Bazen diyorum bir iki altın eksik alalm en azından ama bi de borçluyz fln
karışık mı oldu bilemiyorum. Biraz için sıkıldı paylaşmak istedim
sizce ne yapmalıym