Bölüm başkanını etkileme sanatı

Kızlar ben gittim hocalarla görüşmeye. Biraz kendimden emin durdum ama yine de çok fazla özgüvenli de durmadım. Yaptığım çalışmaları da söyledim, eksiklerimi de söyledim. Genel olarak samimi bir ortam oldu diyebilirim. Ve hepsinin sorduğu ortak soru, neden kendi okulunda değil de burada yapmak istiyorsun? oldu. Direkt dil problemini söylemedim. Kendi okulumda alandaki tüm hocalarımdan tüm seçmeli dersleri aldığımı ve bu alanda ne kadar fazla hocayla çalışırsam o kadar iyi olacağını düşündüğümü söyledim.Çok mantıklı bir gerekçe dediler :)) Kendi hocamın selamları vardı, onu ilettim. Mülakat ve sınav için tavsiye kitaplar söylediler, bunlardan çalış diye. Akşam da hocalardan en sevdigime teşekkür maili attım. O da faydalı olabildiysem ne mutlu yazmış.

Siz de vakit kaybetmeden mutlaka gidin bence. Mülakatta göz aşinalığı olması bile çok önemli. Hadi hakkımızda hayırlısı

Hepsi çok abartılı oluren iyisi konuşurken kitabini okudugunuzu anlamasını sağlayacak kitaptan birkaç cümle söylemek tabi fazla belli etmeden

öncelikle olgun, mütevazi olun.
özellikle istediğiniz bölüm ile alanında literatür bilginizin iyi olduğunu ve kendinizi geliştirebilme ışığınızı gösterin. bunu bilmişlik taslayarak değil söz söyleme sanatı ile aralara sıkıştırın
muhakkak, hocam tavsiyeleriniz doğrultusunda bölümümle ilgili kendimi geliştireceğim eserler okuyayım gibi bir cümle kurabilirseniz faydalı olur diye düşünüyorum.
(bir de o hocanın bes öğrencisinden nasıl birisi olduğunu öğrenin.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…