• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bölüm başkanını etkileme sanatı

Tam anlayamadım, hocayla yüksek lisans başvurusu öncesi ne hakkında konuşmaya gideceksiniz?
Bunu kabul eden hocalar oluyor mu ya? Ben de mail atayım . =(

Benim kendi hocam da sürekli derdi lisansüstü eğitim düşünüyorsanız mutlaka gelip bizimle tanışın diye. Gidip hocayla alana dair ilginizi ve çalışmalarınızı konuşabilirsiniz..

Benim yurtdışından bir hocayla çalışmak için başvuru yapmam gerekiyordu. Onlar birlikte çalışacağız diye kabul mektubu gönderirse gidebiliyorsun çünkü. Açtım ülkedeki kendi bölümümden olan okulların listesini, benim çalıştığım alandaki hocalara mail attım durdum. Aynı maili yani :D Bizim hocalar gibi olacaklar sandım. Çoğu kabul etti :D Tabi ayıp oldu şimdi çünkü hepsine gidecek halim yok. Türkiye'de olmasak işiniz çok kolaydı yani. Bizim yaşlı hocaların çoğu mailine bakmayı bilmiyor... Gençlerin de öyle alt seviyelerdeki insanlar umurlarında değil.

Benim kendi hocam da sürekli derdi lisansüstü eğitim düşünüyorsanız mutlaka gelip bizimle tanışın diye. Gidip hocayla alana dair ilginizi ve çalışmalarınızı konuşabilirsiniz..

Ben genelde çalışmalarında yer almak istiyorsam gidip konuşuyorum, yüksek lisans için genelde mülakatı kendimi ifade edecek ortam olarak görmüştüm. Bir de sanki yüksek lisans için mesaj atsam şartlar şu şu deyip konuyu kapatacaklar gibi geliyor.

Ben genelde çalışmalarında yer almak istiyorsam gidip konuşuyorum, yüksek lisans için genelde mülakatı kendimi ifade edecek ortam olarak görmüştüm. Bir de sanki yüksek lisans için mesaj atsam şartlar şu şu deyip konuyu kapatacaklar gibi

Alıntı yapamamışım ya alla alla kshdjfj referans bile zar zor aldım ben de evet.

Ben genelde çalışmalarında yer almak istiyorsam gidip konuşuyorum, yüksek lisans için genelde mülakatı kendimi ifade edecek ortam olarak görmüştüm. Bir de sanki yüksek lisans için mesaj atsam şartlar şu şu deyip konuyu kapatacaklar gibi geliyor.

Sanırım biraz sıyrılmak gerek. Bilemiyorum bunu nasıl yapabiliriz ama neden ben bu ögrenciyi seçmeliyim sorusuna hoca cevap bulabilmeli. Mülakatı beklemeyin bence, zira mülakata kadar hocaların zihinlerinde birçok ögrenci belirleniyor.

Alıntı yapamamışım ya alla alla kshdjfj referans bile zar zor aldım ben de evet.

Öğrenci sayısı fazla adamakıllı master programı sayısı az olduğu için...
Referans tamam/ lab deneyimi tamam/proje tamam/gönüllü çalışma tamam/ Gno 3.20 üzeri/ ales tamam/ yds-toelf eksik sadece.
Ama bunlar bile yetmiyor arkadaş yetmiyor hep daha fazlasını bekliyorlar n'apalım artık vallahi bıktım. Bu bölümdeki rekabetin bu kadar fazla olması yıprattı beni. Hayır ağlamıyorum hayır. ='(

Sanırım biraz sıyrılmak gerek. Bilemiyorum bunu nasıl yapabiliriz ama neden ben bu ögrenciyi seçmeliyim sorusuna hoca cevap bulabilmeli. Mülakatı beklemeyin bence, zira mülakata kadar hocaların zihinlerinde birçok ögrenci belirleniyor.

Bilmiyorum sadece yüksek lisans için mail atma cesaretini bulabilir miyim... Ee vakti gelince gel mülakata işte cevabından çekiniyorum sanırım.
Ama düşüneceğim bunu, bu seçeneğin sayenizde farkında oldum. Teşekkürler.

Hocanın bir kitabını okuyayım diye düşündüm gitmeden ama kitabı okuduğumu çaktırmadan hocaya nasıl satacağıma karar veremedim:KK48:

a) hocam beğenerek okudum kitabınızı bir imzanızı alırım
b) müthiş!! fevkaladenin fevkinde efendim bu alan bu zamana değin böyle kaliteli bir eserle buluşmamıştı.
c) kitaptan bir pasaj hakkında bir soru sormak
d) çantamdan selpak çıkarırken 'yanlışlıkla' kitabı yere düşürmek

a ve c bir arada olabilir. Yuzune bulastiracaksan hicbiri.

Bir kismi onceden arastirip avantajlarini ve dezavantajlarini sergileyebilirsin. Daha cok kendi dusuncelerin olsun.

Ne kadar istekli oldugunu belirtirken iticilik sergileme . Dogal olmaya calis.

Öğrenci sayısı fazla adamakıllı master programı sayısı az olduğu için...
Referans tamam/ lab deneyimi tamam/proje tamam/gönüllü çalışma tamam/ Gno 3.20 üzeri/ ales tamam/ yds-toelf eksik sadece.
Ama bunlar bile yetmiyor arkadaş yetmiyor hep daha fazlasını bekliyorlar n'apalım artık vallahi bıktım. Bu bölümdeki rekabetin bu kadar fazla olması yıprattı beni. Hayır ağlamıyorum hayır. ='(

Torpil cidden şart. Benim GPA 3.5 üstüydü ona rağmen referans alamadım hocalarımdan, bir tanesinden zar zor alabildim. Alesi düşük bir arkadaşım nasıl olduysa (!) bir devlet üni.ye kapağı attı.

Bilmiyorum sadece yüksek lisans için mail atma cesaretini bulabilir miyim? Ee vakti gelince gel mülakata işte cevabından çekiniyorum sanırım.
Ama düşüneceğim bunu, bu seçeneğin sayenizde farkında oldum. Teşekkürler.

Direkt yüksek lisans yapmak istiyorum beni kabul eder misiniz mesajından ziyade, yüksek lisans yapmak istiyorum ve sizden alana dair okuma listesi istiyorum dersiniz. Sonra da bir kitap okuyup çalın kapısını :)

Direkt yüksek lisans yapmak istiyorum beni kabul eder misiniz mesajından ziyade, yüksek lisans yapmak istiyorum ve sizden alana dair okuma listesi istiyorum dersiniz. Sonra da bir kitap okuyup çalın kapısını :)

Ay bu güzel fikir cidden tabi hocalar lütfedip dönerlerse peh.

Torpil cidden şart. Benim GPA 3.5 üstüydü ona rağmen referans alamadım hocalarımdan, bir tanesinden zar zor alabildim. Alesi düşük bir arkadaşım nasıl olduysa (!) bir devlet üni.ye kapağı attı.

Gerçekten iyi olan üniversitelerde en azından benim istediğim alanda torpil döndüğünü düşünmüyorum pek. Kabul alan arkadaşları biliyorum, ya da kabul almış kişilerin profillerine baktığımda evet haketmiş diyorum mesela .
Bir de gözlemlediğim kadarıyla hocalar gno 3 üzeri olsun yeter diyor ve alesi o kadar ciddiye almıyor, sadece başvuru şartı sınırını geçse yeter gözüyle bakıyor.Daha çok araştırmalarda yer almış mı benim araştırma alanımla ilgileniyor mu'ya bakıyor.

Benim bir arkadaşım var o da bizim bölümden geçen sene mezun oldu. Hiç bir torpili de yoktu kızın. Ama hocayla da arası iyiydi. Hoca mülakatta ben bu öğrenciye soru sormak istemiyorum demiş direkt. hocaların insiyatifi sandığımızdan daha etkili. Yani düşünüyorum da ben de olsam tanıdığım, emek verdiğim ve çabalayan öğrenciyle çalışmak isterim.

Ben inanıyorum o yüzden, torpilsiz de başarabiliriz:KK36:

Gerçekten iyi olan üniversitelerde en azından benim istediğim alanda torpil döndüğünü düşünmüyorum pek. Kabul alan arkadaşları biliyorum, ya da kabul almış kişilerin profillerine baktığımda evet haketmiş diyorum mesela .
Bir de gözlemlediğim kadarıyla hocalar gno 3 üzeri olsun yeter diyor ve alesi o kadar ciddiye almıyor, sadece başvuru şartı sınırını geçse yeter gözüyle bakıyor.Daha çok araştırmalarda yer almış mı benim araştırma alanımla ilgileniyor mu'ya bakıyor.

Benim mülakat deneyimlerim o konuda kötüydü, burada kötülemeyim merak ederseniz isimlerini özelden yazabilirim. Bilim sınavım iyi olmasına rağmen önüme başkası alındı birinde. Birinde mülakatta abuk subuk sorular geldi. Okulumun hocaları çok kompleksliydi falan filan. O yüzden Ales'i yükseltsem daha iyi olur düşüncesine kapıldım ben şu an.

Hmm, ama zaten ilgiliysem belirli başlı okumaları yapmışımdır , kendisinin tavsiye edeceği liste de dahil olur. Daha işin çok başında imajı vermiş olurum .
Ahahah hoca olsam sanırım bu kadar ayrıntılı düşünmekten hiçbir öğrenciyi beğenmezdim shsjss.

Benim mülakat deneyimlerim o konuda kötüydü, burada kötülemeyim merak ederseniz isimlerini özelden yazabilirim. Bilim sınavım iyi olmasına rağmen önüme başkası alındı birinde. Birinde mülakatta abuk subuk sorular geldi. Okulumun hocaları çok kompleksliydi falan filan. O yüzden Ales'i yükseltsem daha iyi olur düşüncesine kapıldım ben şu an.

Benim daha böyle deneyimim olmadı tabii direkt gözlemleyemedim. İşin içine girince karşılaşabilirim, hof.

Benim daha böyle deneyimim olmadı tabii direkt gözlemleyemedim. İşin içine girince karşılaşabilirim, hof.

İnşallah iyi geçer seninkiler ama benimkinde hep Ales ve Yds önemsendi onu diyeyim. :) IELTS puanım da var o yüzden yurtdışı bakıyorum şu an aslında, Ales ikinci planda.

Bir de ben bu bölüm başkanına attığım mailde şunu yazmıştım ;

...bu zamana kadar kimle karsilasirsam üniversitenizin ogrenci secerken oncelik olarak kendi fakultesinin ogrencilerini kabul ettigine dair duyumlar aliyorum ve acikcasi bu benim çalisma şevkimi kiriyor. Ben de hedefimi netlestirme gayesiyle size bu maili yazmaya karar verdim. Hocam bana tavsiyeleriniz neler olabilir? Üniversitenizde yuksek lisansa kabul edilmek gercekten bu kadar zor mudur? Belki de alana dair hic bir ilgisi ve yetenegi olmayan ogrenciler sirf kendi ogrencimiz diye kabul edilirken diger universitelerden bu alanda calismayi gercekten isteyen ogrenciler elegin uzerinde mi kaliyor? Bu konuda yuregime su serpmenizi diliyorum hocam.

Adamın damarına bastım tabi o da kendini aklamak için davet etmiş olabilir :KK70:

İnşallah iyi geçer seninkiler ama benimkinde hep Ales ve Yds önemsendi onu diyeyim. :) IELTS puanım da var o yüzden yurtdışı bakıyorum şu an aslında, Ales ikinci planda.

Çocuklarla çalışmak istediğim için yurtdışı seçeneği için hazır hissetmiyorum, onlarla düzgün iletişim kuramam diye. Doktora da belki.
Ah ah umarım ikimiz için de bir sürü bir sürü kabuller aldığımız günler gelir . ^^

Çocuklarla çalışmak istediğim için yurtdışı seçeneği için hazır hissetmiyorum, onlarla düzgün iletişim kuramam diye. Doktora da belki.
Ah ah umarım ikimiz için de bir sürü bir sürü kabuller aldığımız günler gelir . ^^

Ay hadi inşallah. :)

Back
X