BÖLGESEL İNCELME

Chocolita

Nirvana
Pro Üye
30 Ocak 2017
12.758
194.210
Herkese merhaba. 160 boyunda 75 kiloyum. 80 kiloyla başladığım yolda 1.5 ay içinde 75 kiloya ulaştım. Hedefledigim kilo 55. Zayıflama surecimde haftanın en az 5 günü 1 ya da 1.30 saat tempolu yürüyüş yapiyorum. Genel olarak verdiğim 5 kilonun gözle görülür fark edildiğini biliyorum ama göbeğimden yana çok sikintiliyim. Şuan bunu söylemek için erken olduğunu da biliyorum çünkü henüz vereceğim epey kilom var. Ama yaptığım yürüyüşler sayesinde bacaklarım incecik oldu. Sanki 60 kilo bir kadının bacaklarına sahibim şuan. Ama o incecik bacakların üstünde 80 kiloluk bir göbek taşıyorum. Sezeryanla doğum yapalı nerdeyse 4 yıl oldu. Bunu da eklemek istedim.. Aşağı doğru sarkık ve kötü bir görünüm.

Zayıfladığımiz zaman malesef kilonun nerelerden gideceğine vücudumuz karar veriyor. Sanki montajla başka birinin bacaklarını koymuşlar bana. Bu süre içinde karın egzersizleri de yapıyorum yine 1 aydır. Haftanın en az 3-4 günü.

Şimdi soruma gelicem. Hedefledigim kiloya aylar içinde gelicem. Ama sanırım yine de göbek için cerrahi bir mudahale gerekecek. Öyle hissediyorum. Bu yüzden şimdiden arastirmami yapmak istiyorum. Açıkçası çok para tuttuğunu biliyorum böyle işlerin ve hiç hazır değiliz şuan ama, zayifladiktan sonra yinede mutlu olamama düşüncesi şimdiden içimi kemiriyor.

Ne önerirsiniz? İlk kez böyle bir işlem düşünen biri olarak sizce hangi hastahane? Hangi doktor? Kime güvenmeli? Hiç kolay değil. Çeşitli operasyonlar duydum soğuk lipoliz, liposuction gibi. Ama bazıları özellikle liposuction dan sonra derisinde sorunlar olduğunu sanki göçük göçük yerler olduğunu kitleler varmış gibi olduğunu söylemişler. Çok tedirgin oluyorum bende. Lütfen tecrübelerinizi paylaşır mısınız. Eminim sizde bir dünya araştırma yaptıktan sonra güvenip yaptırdınız bu işlemleri. Herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum ♥

Son düzenleme:
Kilo verirken sağlıklı beslenip sürekli spor yaparsanız cildinizde o kadar çok sarkma olmaz. Çok aşırı bir kilonuz yok bence 100 ve üstü olsanız belki sarkık kötü deri olabilirdi. Bende 92 'den 60' a indim sürekli spor yapıyordum ve yağlı cips, çerez gibi sağlıksız hiçbir şey yemeden verdiğimde cildimde bir sarkma olmadı ama siz hamilelik yaşamışsınız onda fark eder mi bende bilemedim. Umarım istediğiniz kiloya geldiğinizde bıçak altına yatmadan sıkılaşmış bir vücudunuz olur.

Chococum yapamadım hala ama uygulayanlar işine yarayan bir içecek var onu denesen işlem yaptırana kadar

Sabah aç karnına
Bir bardak sicak şu içine
bir tatlı kaşığı sirke
Bir tatlı kaşığı bal
Yemekten bir saatt önce

Yatmadan önce de içeceksin

Spor salonu işleten bir kişi söyledi spor la birlikte çok iyi toplanıyor us göbek :))

Kilo verirken sağlıklı beslenip sürekli spor yaparsanız cildinizde o kadar çok sarkma olmaz. Çok aşırı bir kilonuz yok bence 100 ve üstü olsanız belki sarkık kötü deri olabilirdi. Bende 92 'den 60' a indim sürekli spor yapıyordum ve yağlı cips, çerez gibi sağlıksız hiçbir şey yemeden verdiğimde cildimde bir sarkma olmadı ama siz hamilelik yaşamışsınız onda fark eder mi bende bilemedim. Umarım istediğiniz kiloya geldiğinizde bıçak altına yatmadan sıkılaşmış bir vücudunuz olur.
Ben 3 aydır spor yapıyorum ama derim hala sarkık deri genişlehince maalesef eskiformunu almıyor :KK43:

Ben bölgesel zayıflama cihazlarının çoğunu denemiş ve sonuç almış biriyim.Soğuk lipoliz spashape gibi cihazlara girdim diyet yapabiliyorsan bütün cihazlardan sonuç alabilirsin birde çok su içmelisin ben günlük en az 3 litre içmiştim.Doktorum Mehmet Akgün kliniği ankarada öncesi sonrası fotoğrafımı eke bırakıyorum.

Eklentiler

• IMG_6557-horz-horz.jpg
    IMG_6557-horz-horz.jpg
    112,8 KB · Görüntüleme: 5.422
Saglikli bir sekilde kilo verirsen zaten sarkman de cok az olur
boyum 158, 71 le falan dogumlara gittim, iki sezeryanim var
Benim ic karin kaslarim ayrildi onun disinda göbek kalmadi
Sarkma da söyle olmadi, eger karin bölgenizde yag olursa sarkar da, eritirseniz sadece deri fazlaligi olur, idare edilebilir düzeyde o da
Ama ben karin ameliyati olacagim, kaslarimi diktirecagim ve göbegimde fitik benzeri birsey var, muhtemelen fitik
Sana kendi yaptigimi söyliyeyim , bu arada kilom 53 ile 54 arasi birseydi aylar öncesinde baktigimda
Ama fazlalik durmuyor boyuma göre popom byüdü o da güzel oldu ama
Salikli beslenmeye gayret ederim fast food da yerim tatli da, canim ne isterse
Mutluluk ön sartim, bunun disinda evde karin bacak, popo egzersizleri yaparim
Normalde en az 30 dakika tempolu yürüyüs yaparim, alti yildir yapiyorum son ay hic yapamadim soguklardan
Beyaz ekmek tüketmem cok, arada denk gelirse
Pilav da yerim makarna da ama tabagim dolmaz hic
Galiba porsiyonlarim orta büyüklükte
Zayif degilim ama kilolu da degilim, saglikliyim
Poriyonlarina dikkat et
Ha bu arada hergün bir iki fincan yesil cayimi icerim, iceceklere seker kullanmam
Gazli tatli icecekler de icmem

Ben 3 aydır spor yapıyorum ama derim hala sarkık deri genişlehince maalesef eskiformunu almıyor :KK43:

Karninda verebilecegin kadar kiloyu verirsen geriye deri kaliyor hafif göbek gibi ama o da kücük operasyonlarla kaybolur
Ben zaten kaslarimi diktirecegim fazla deriyi de aldiracagim ama inan bu halimle bikini giyebilirim azicik kaslarimi sikinca dümdüz oluyor sarkma da olmuyor
Tabi en son dogumumu üc yil önce yaptim vucut zamanla toparliyor, kendimce sürekli spor yaptim bu zaman kadar ondan iyi toparladi ama dogumdan sonra su an giydigim hicbir kiyafete giremiyordum
cok moral bozucuydu zamanla verdim ama diyet yapmadan
Acele olmasin da zamanla toparliyor vucut

Karninda verebilecegin kadar kiloyu verirsen geriye deri kaliyor hafif göbek gibi ama o da kücük operasyonlarla kaybolur
Ben zaten kaslarimi diktirecegim fazla deriyi de aldiracagim ama inan bu halimle bikini giyebilirim azicik kaslarimi sikinca dümdüz oluyor sarkma da olmuyor
Tabi en son dogumumu üc yil önce yaptim vucut zamanla toparliyor, kendimce sürekli spor yaptim bu zaman kadar ondan iyi toparladi ama dogumdan sonra su an giydigim hicbir kiyafete giremiyordum
cok moral bozucuydu zamanla verdim ama diyet yapmadan
Acele olmasin da zamanla toparliyor vucut
Kaç kilo aldın af buyur :KK45:

Kaç kilo aldın af buyur :KK45:

Ya söyle diyim 52 ile hamile kaldim ilk dogumda 47 kadar düstüm bulantilardan, su kaybetti vucudum bir iki erumla kilom artiyordu, sonra doguma 71 72 ile girdim
Sonra zamanla verdim tabi spora abandim
Ikinci hamilelikte kilom daha yüksekti 54 bile olabilirim hatirlamiyorum ilk zamanlarda verdim yine bulantilardan ama yine 71 civari gittim goduma
Nur topu gibi karin kaslarim yirtildi, iceriden yirtildigi icin durum daha kötü onun icin maeliyat olacagim bir sene sonra insallah
ama bos durmuyorum kaslarimi güclendirmeye calisiyorum, iceri dogru sikiyorum ki kapanmaya yakin olsunlar
diastasis recti diyorlar bu duruma, bagirsaklarin, miden sisse göek gibi cikiyor kaslar tutmadigi icin
Böyle birsey iste

Ya söyle diyim 52 ile hamile kaldim ilk dogumda 47 kadar düstüm bulantilardan, su kaybetti vucudum bir iki erumla kilom artiyordu, sonra doguma 71 72 ile girdim
Sonra zamanla verdim tabi spora abandim
Ikinci hamilelikte kilom daha yüksekti 54 bile olabilirim hatirlamiyorum ilk zamanlarda verdim yine bulantilardan ama yine 71 civari gittim goduma
Nur topu gibi karin kaslarim yirtildi, iceriden yirtildigi icin durum daha kötü onun icin maeliyat olacagim bir sene sonra insallah
ama bos durmuyorum kaslarimi güclendirmeye calisiyorum, iceri dogru sikiyorum ki kapanmaya yakin olsunlar
diastasis recti diyorlar bu duruma, bagirsaklarin, miden sisse göek gibi cikiyor kaslar tutmadigi icin
Böyle birsey iste
Elbette toparlanır o göbek

İlk doğum 30 kiloya yakın kilo aldım ikinci ve 3. Doğumda aşağı yukarı 20 şer kilo dan hesap et kaç kilo al ver yaptı bünye :olamaz:

İlk doğum 30 kiloya yakın kilo aldım ikinci ve 3. Doğumda aşağı yukarı 20 şer kilo dan hesap et kaç kilo al ver yaptı bünye :olamaz:

Ya benim karnim evesreste kadar cikti
Benim karin kaslarim pert oldu, yani kaldiramadim o büyümeyi ayrildilar
Toparlansa da o hasar kolay gecmiyor malesef
Ama kilo verilir üc dogum yapmisin zamana ihtiyacin var senin de, kac yasindasin, gencsen cok daha kolay toparlanirsin
Kac yil gecti son dugumunun üzerinden bacim senin?

Ve bunların tamamını vermeden bir diğerini aldım rekor 97 kilo ile doğuma gittim

İlk gebelik öncesi kilo m 54 tü tatlialirim tatlialirim

Ya benim karnim evesreste kadar cikti
Benim karin kaslarim pert oldu, yani kaldiramadim o büyümeyi ayrildilar
Toparlansa da o hasar kolay gecmiyor malesef
Ama kilo verilir üc dogum yapmisin zamana ihtiyacin var senin de, kac yasindasin, gencsen cok daha kolay toparlanirsin
Kac yil gecti son dugumunun üzerinden bacim senin?
Şubatta kız 3 yaşını dolduracak önümüzdeki ay zumba ya başlıyorum bu arada :KK49:

Ve bunların tamamını vermeden bir diğerini aldım rekor 97 kilo ile doğuma gittim

İlk gebelik öncesi kilo m 54 tü tatlialirim tatlialirim

Tek hatan belki de eski kilona dönmeden hamile kalman olabilir
Isler daha zor oluyor biriktikce cünkü, böyle acillanabilir bu durum
Biriktirmisin sen, vermeden üzerine almisin hamilelikte, zaman alir ama verirsin de inan

Bendenormal dogum yaptim 8 ay önce karnini sar dediler sardim ama yinede göbegim kaldi önxesindede vardi ama bu kadar yoktu tabi 1.30 ay önce diyet ve spor esliginde 80 kilodan 74 düstüm gercekten spor bölgedel incelme ve zayiflamada cok etkisi oluyor onu söyleyebilirium en az haftada 5 gün yapilmasu bile yeterli oluyor 5 kilo yag 1 kilo kadar kastan gitmis göbegimde biraz incelme oldu ama beklentim kadar olmadi gidermi gitmezmi terddüteteyim belki normal göbek olsa giderde dogum sonrasi kilo veripte tecrübeli olan kisiler varsa yazabilur her bölgeden verdim ama göbegim halen duruyor 😞

Bendenormal dogum yaptim 8 ay önce karnini sar dediler sardim ama yinede göbegim kaldi önxesindede vardi ama bu kadar yoktu tabi 1.30 ay önce diyet ve spor esliginde 80 kilodan 74 düstüm gercekten spor bölgedel incelme ve zayiflamada cok etkisi oluyor onu söyleyebilirium en az haftada 5 gün yapilmasu bile yeterli oluyor 5 kilo yag 1 kilo kadar kastan gitmis göbegimde biraz incelme oldu ama beklentim kadar olmadi gidermi gitmezmi terddüteteyim belki normal göbek olsa giderde dogum sonrasi kilo veripte tecrübeli olan kisiler varsa yazabilur her bölgeden verdim ama göbegim halen duruyor 😞

Iki dogum yaptim, göbekten verdim
Dengeli beslendim ve sporumu yaptim, hareketliyim de
Karin kasi calismak cok fark ediyor
Benim ilk amacim utlu olmak ve kas kütlemi arttirmak
Yani bunu yapinca zaten inceliyorsun
Ama spor cok önemli, tabi kücük porsiyon yiyorum o da var
Kilo verdikce göbegin incelecek, 74 kilodaysan boyun da kisaysa zaten hala yagin var demek, verdikce incelecektir göbegin
8 ay olmus zaten iki senede rahatlikla toparlarsin zamana yayarsan

X