Allah razı olsun leylacım. Birbirimizi tanımasak da dualarda buluşmak çok güzel.
Aralık ayının sonunda dr.a gitmiştik en son. Ben hsg cektirdim, eşim de spermiyogram tahlili yaptırdı. benim hsg normal çıktı, spermiyogram da ise morfoloji %3 cıktı. dr. normal yollarla da olur ama beklemek istemiyorsanız aşılama yapabiliriz dedi. ben hemen yaptırmak istedim ama eşim özel hastanede olduğumuz için hemen karar vermeyelim dedi. Sonrasında eşim siyasetle uğraştığı için ve seçime kadar çok yoğun olacağından, şimdi tuttursam dr. olur olmaz zamanda beni de onu da çağıracak, gelemeyecek, gelse de söylenecek ve canımı sıkacak, en iyisi seçim sonuna kadar sesimi çıkarmayayım dedim ve askıya aldım meseleyi. Gerçekten 3 ay boyunca çok yoğun bir dönem geçirdi. Bazı günler hiç karşılaşamadık bile. Ben ofiste yalnız kaldığım için işlerim çok yoğundu. Derken martın 7 sinde baş ağrılarım başladı, 1-2 gün ağrı kesici ve migren ilaçlarımla geçirmeye çalıştım ama olmadı. 10 unda hastaneye gittik, ağrı kesici, kas gevşetici, sakinleştirici fayda etmeyince belimden su aldılar. kafa içi basıncım normalin 3 katı fazla çıktı. 3-4 gün hastaneye gittik geldik, acilde müşahadede... 2006 da hidrosefaliden dolayı ameliyat olmuştum. şant takılmıştı, artan beyin omurilik sıvısını karın boşluğuna tahliye etme için. şantın hortumu kopmuş ve o yüzden basınç artıp duruyormuş. acilden yatışım yapıldı ve ertesi gün acil ameliyata alındım. 1,5 ay oldu. şükürler olsun ki ameliyattan çıktığım andan beri gayet iyiyim. hastaneye ilk gittiğim günün ertesi uçakla kayseriye gidecektim. ben o uçağa binseydim o basınçla, geri dönüşüm neredeyse imkansızdı. iyi ki cumadan beri süre gelen ağrım dayanılmaz derecede artmış da p.tesi mecburen hastaneye gitmişiz. ölümün eşiğinden döndüm resmen. ilk ameliyatımda da tesadüfen ( tesadüf kelimesi doğru değil aslında ama başka bir kelime bulamadım yerine yazacak) ortaya çıkmıştı hastalık. bunda da uçağa binseydim beynin onca basınca dayanması mümkün değildi. ikinci hayatı yaşıyorum ayın 14 ünden beri. Hiç tanımadığım insanların dillerinden dökülen dualar, işimi gücümü bırakıp yüzlerini güldürdüğüm çocukların duaları çıktı karşıma belki de..
tüm yaşadıklarımı düşününce tekrar tekrar şükrediyorum. ben o tahlilleri yaptırdığımızda aşılama diye tutturup yaptırsaydım, muhtemelen 1-2 aylık hamile olacaktım ve beni kurtarmak için bebeği alacaklardı belki de. şükürler olsun ki rabbim bana bu acıyı yaşatmadı. iyi ki ısrar etmemişim, iyi ki olsun olsun diye tutturmamışım. hep dedim hayırlı zamanda hayırlısıyla olsun diye. şer görünenin hayır olabileceğini bizzat tecrübe etmiş oldum bu süreçte.
daha ben rahatsızlanmadan annem aile kabristanında açılmış bir kabir görmüş rüyasında. kabir açılmış biri gelecek oraya ama kim olduğunu hissetmemiş. birkaç gün sonra ben rahatsızlandım, benim acile giriş yaptığımın ertesi günü dayım felç geçirdi. ben ameliyat oldum, iyileştiğime sevinemeden dayımda beyin kanaması oldu, ben eve çıktım şükür derken ertesi gün dayım vefat etti. o bir hafta içinde o kadar çok duyguyu bir arada yaşadık ki nasıl anlatayım. sonra dedim ki bir beni salladı, bir dayımı... ve dayımı aldı gitti.
annem bir yanda evlat bir yanda ağabey... üzüldü, sevindi, üzüldü...
geçen 1.5 ayda yaralarım da neredeyse tamamen iyileşti. işe gelip gitmeye başladım. aldığım her nefese şükürler olsun. Allahım hayırlı zamanda hayırlı bir evlatla yuvamızı şenlendirsin inşallah...