Boks Yapmak İçin İyi Nedenler

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
294.139
605.482
43
Son zamanlarda boks ile formda kalmak çok moda. Bunun nedeni şüphesiz ki sağladığı faydalar.

1360222892_1.jpg

Kalbinizi sağlıklı tutar
Boks hem sizi fiziksel olarak fit tutar hem de kalbinizi güçlendirir. İyi bir boks antrenmanı hızlı nefes almanızı sağlar ve bu sayede kalbiniz daha çok kan pompalamaya başlar. Bu da kalp kaslarınızın ve kalbinizin güçlenmesini sağlar.

Süper fit olmanızı sağlar
Boks antremanı kalbinizin spor sırasında çalışması gereken ideal oranda çalıştırır.

Kalori yakmanızı sağlar
Boks, size bol miktarda kalori yaktırır. Bir saat yapılan boks antremanı 350 ila 500 arası kalori yakmanızı sağlar.

Yağı hızlı yakarsınız
Boks sadece kalori yakmanızı sağlamaz. Aynı zamanda karın bölgesindeki yağları da hızlıca yakmanızı sağlar.

Sizi güçlü kılar
Hız, dayanıklılık gibi özelliklerinizi arttırmanıza yarayan bu spor aynı zamanda vücudunuzun sağlıklı kalmasını sağlar.

Stresinizi atmanızı sağlar
Boks, terapi edici özelliğe sahiptir. Fiziksel ve zihinsel stresinizden arınmanıza yardımcı olur.

Sıkılaşmanızı sağlar
Boks, tekrarlı bir spordur ve bu kaslarınızın sıkılaşmasını sağlar.

Bütün vücudu çalıştırır
Boks, vücudunuzdaki her kası çalıştırır, özellikle de omuz ve göbek bölgesindekileri.

Kendinize güveninizi geliştirir
Boks sırasında salgılanan endorfinler sizin kendinize olan güveninizi de kazanmanızı sağlar.

Her yerde yapabilirsiniz
Boks yapmanın en iyi yanı, bunun için spor salonuna gitmenizin gerekmemesidir. Evde kendi başınıza bile yapabilirsiniz.

Sağlıklı günler dileriz!

Kaynak:ıstanbella

bir bayan olarak kendini savunabilmenide sağlıyor çok faktörlü oluyor güzell..

Ben 2 sene kick-box yapmıştım, antrenörüm yumruklarımı çok beğendiği için beni biraz daha box ağırlıklı çalıştırıyordu. Vücudum inanılmaz şekillenmişti, karın kaslarım çok sertti ve tabi vücudum şimdiye oranla çok daha esnekti. Iş çıkışında antrenmana gittiğim için eve dönüş saatim çok geç oluyordu bırakmak zorunda kaldım. Şimdi yoga ve pilates yapıyorum ama kick-box'un tırnağı bile olamazlar. Özgüveni tavan yapan bi spor.

X