• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boğuluyorum ..bebeğime ortak çıkan görümce!

OTE="kadesa, post: 42830270, member: 180626"]bi de nolur eltim kaçtı ama ona da kız gibi çeyiz dizdiler tarzı lafları bırak çok çirkin çünkü.valla yazmayayım dedim ama gözüme batıyor gördükçe.
Kiz gibi derken, kız evi gibi çeyiz dizdiler verdiler mi demek istedi ki acaba?[/QUOTE]
Evet ailesinin musadesi olmadığı için çeyizi ni alamadı herseyi bunlar yapti eşi de calismiyor kp bakıyor burnundan gele gele

Bi polar hastalığını bilmiyorum ama aynı dertler bende de var. İnşallah bi orta yol bulursunuz. Benim şansım yok çok denedim eğer sizin o şansınız varsa ipleri koparmadan o evden ayrılın derim
Gecmis olsun .Hangi evden ayrılim ayri yaşıyoruz zaten boşanmak manasında mi siz de ayrildiniz mi zaten bende bize bi son göremiyorum eşim böyle kör sağır dilsizi oynadigi sürece

Ben bu "herşeyimi dört dörtlük yaptılar" veya "evimde iğneleri yok" muhabbettini anlamıyorum.
Eş ailesine duyulacak saygı veya tahammülün sınırı bu olmamalı.

Eltime herşeyi yaptılar o yüzden sesi çıkmıyor.Bana evlenirken yaptılar,bebeğime bir şey yapmadılar.Evime karışabilirler ama bebeğime karıştırmam.Bakış açını böyle gördüm ve bence çok yanlış.

13 haftalık gebeliğin amma sıkıntısı olmuş,daha bismillah yani bir doğsun sağlıklı sıhhatli kucağınıza alın.Madem istemiyorsunuz görümcenizi tersleyip onun çocuğu olmadığını,sizin çocuğunuz olduğunu,gelmesini de istemiyorsanız ,bakıma ihtiyacınız olmadığını kendinizin halledebileceğinizi söyleyin.Açık konuşmak bu kadar zor olmamalı.
Açık konuşmak kolay ama daha da yapiliyor lar zorla kavga gürültü istiyorlar .kendileri öyle anlasiyor çünkü

Ben bu "herşeyimi dört dörtlük yaptılar" veya "evimde iğneleri yok" muhabbettini anlamıyorum.
Eş ailesine duyulacak saygı veya tahammülün sınırı bu olmamalı.

Eltime herşeyi yaptılar o yüzden sesi çıkmıyor.Bana evlenirken yaptılar,bebeğime bir şey yapmadılar.Evime karışabilirler ama bebeğime karıştırmam.Bakış açını böyle gördüm ve bence çok yanlış.
Evet yalnis doğrusu çiftlerin kendi evlerini kendileri kurmalari böyle başa kalkmalar olmasın diye ben yaptığım yanlışın bedelini oduyorum zaten keşke zamanı geri alabilmek mümkün olsa

Evet yalnis doğrusu çiftlerin kendi evlerini kendileri kurmalari böyle başa kalkmalar olmasın diye ben yaptığım yanlışın bedelini oduyorum zaten keşke zamanı geri alabilmek mümkün olsa

Onun için demedim.İki türlü de karışıp karışmamayı haklı çıkarmaz.
Yani yardımcı olmayan ailelerin söz söyleme hakkı hiç yoktur diyemeyiz.
Her ailenin evladında hakkı vardır,Yol gösterip nasihat edebilirler ama sizin izin verdiğiniz kadar müdahil olabilirler.
Vereceğiniz izni bununla ölçmeyin diyorum:)

Onun için demedim.İki türlü de karışıp karışmamayı haklı çıkarmaz.
Yani yardımcı olmayan ailelerin söz söyleme hakkı hiç yoktur diyemeyiz.
Her ailenin evladında hakkı vardır,Yol gösterip nasihat edebilirler ama sizin izin verdiğiniz kadar müdahil olabilirler.
Vereceğiniz izni bununla ölçmeyin diyorum:)
Doğru dediniz bana bunu sartlayan ailem ve kocam

Bunu mu seçip aldınız o kadar mevzudan yani... annem bana teyzem amcam dahi olsa kimsenin dolabıni izinsiz acmamam gerektiğini 7 yaşımda öğretti
7 yaşındaki bir çocuğun açmaması gerektiğini bilmesi gayet normal. Ama bu kadarı artik aile olduğunuz birine karşı fazla samimiyetsizce.

Merhaba Sevgili Hanımlar
Üzgünüm ama uzun bi konu olacaktır şimdiden belirteyim.
Eşimin ailesi ile iyi niyetli fakat oldukça cahil insanlar.Maddiyatin verdiği bir gereksiz küstahlik da var.
Şimdi Allah var düğün nişan işlerinde ellerinden gelenin sonuna kadar yaptılar ve benim en baştan istediğim pek çok şeyi gözümde birakmadilar. (Ev,güzel bir düğün,yani kısaca hersey istediğim yerden alındı satıldı arada kv bazı surat asmalari olsada önemli bir problem yasatmadi )buna karşın benim ailemde elinden geleni yaptı .Yalnız benim ailemin de bana yeteri kadar yatırımı var.Yani zaten bana sundukları imkanlara sahibim . Evlendikten sonra da hep benim ailem bize destek oldu ve oluyor ve bebegin de herseyini ailem yapıyor. Onlar bi kere bile geciminiz nasıl demedi .

Şimdi nişanlılik dönemin de elinin üstünde tuttular. Düğün sonrası 180 derece değişip 4 4 lük eski usul gelinlik beklemeye başladılar. Burada kalın bizimle işe gel her hafta sonu buraya gelin vs vs..

Bende araya mesafe koydum ve pek gitmemeye başladım. Şimdi hem üniversite okuyorum tekrardan hem hamileyim. 35 yaşında eklenmemiş bir görümcem var oldukça saf ve iyi niyetli bana da yardımı oldu düğün nisan döneminde arayı o buldu hep diyelim.
Yalnız eltimin de bebeği oldu önce ona kendi malları eşyaları gibi hareketleri oldu hep.Maddi açıdan eltim onlara bağımlı olduğundan pek sesi çıkamadı. (2 günlük bebegi sap sap öpmeler, 3 aylık bebegin ağzına et tavuk yemek sürmeler,vakitli vakitsiz uyandirip sevmeler,çocuk düşünce bağırıp azarlarmalar,2 isimli çocuğa yalnizca kv ismi ile hitap ediyorlar ve o bekar görümcem hep çocuğa benim der.yalniz elime de düğüne kadar herseyi yaptılar evini kız ceyizi gibi dizip verdiler)
Şimdi bende de isim muhabbeti başladı kp ismi kendi de bi zaman istediğini söylemişti. Yok seneye bizimle yaylaya geleceksin. Görümcem başladı benim çocuğum adı şu olsun sizin bulduğunuz isim çirkin filan deseler.
Yani eltime yaptıkları herseyi bana da yapmaya çalışıyorlar. Tek farkımız o yakın ben uzagim 40 km.
bana da çocuk doğunca görümce yerlesecek gibi ..Misal gelir benim iç çamaşırı cekmecemi açar çamaşır alır giyer yatagini asla toplamaz gider. Dolabimi açar istediğini yer içer, herseyi bilir herkese akıl verir komik duruma düşer düşürür vs vs..

Şimdi ben yaptığı bazı şeylerden dolayi kp ismini koyacaktim ama bu inatlasma yüzünden istemiyorum. Eltime yapılanları anlattım ayniları bana olmasın diye ne yapabilirim ? Bu zamana kadar hep iyi oldum düğün de beni kirmadiklari için ama artık dayanamıyorum boşanmak, intihar herseyi denedim. BİPOLAR hastasıyım zaten ağlama nöbetleri sinir krizleri ile zaten bebeğim ve ben mahvolduk hamileliğin zehir oldu.
Eşim aman kimse kırılmasın üzülmesin diye hep beni susturdu. Eşim arada kalıyor kimseyle kötü olma bizim istedigimiz olacak diyor ama konusmalarina bile tahammülüm yok benim artik..
EVLİLİGİMİZ hep kavga kıyamet saygısızlık dolu bi cehenneme döndü.

Şimdi sabri yetipte okuyan hanimlar ben ne yapim da bu insanların sınırını çizim. Öyle bıktım ki artık evi satalim kiraya yerleselim gerekirse bu insanlara diyetimizi odeyelim demek istiyorum.
hepsini okudum...bence is esinizde bitiyor...o koyacak mesafeyi...kavga ederek degil atlatarak yapacak...mesela gorumceniz neden geliyor dogum yapinca sizin anneniz yada kardes yada kuzen teyze neyse kisaca sizden biri gelebilir 2 hafta ama ev hanimiysaniz kendiniz bakarsiniz 40 i ciktiktan sonra zaten.... esinize karistirmamasini isliyeceksiniz...tabiki zor olur ama baska yol aklima gelmiyor:( asla kayinpeder ismi koymayin cocuga da yazik ya ne alaka isimle saygi mi olurmus. en sevmedigim sey kullanmayacagi adi neden tasisin sinavda isaretlemek icin zaman kaybetsin falan filan... maddi destek saglamislar tamam ama SIZE DEGIL OGULLARINA yaptilar. . ne demek evi satip diyet odemek yaptilarsa kendi cocuklarina yaptilar... bu marifet degil eger zenginse yapacak iki tarafta...arti degil olmasi gereken bu zaten. sonucta kendi ogullari oturuyor o evde siz tek oturmuyorsunuz. elinizi verirseniz kolunuz gider. net tavrinizi koyun gerekirse annenizin evine gidin esiniz tirssin sizi kaybetmekten. artik onun ailesi siz ve cocuksunuz. tabiki anne baba kardes onemli ama ilk once kendi evinin huzuru gelmeli insanin

7 yaşındaki bir çocuğun açmaması gerektiğini bilmesi gayet normal. Ama bu kadarı artik aile olduğunuz birine karşı fazla samimiyetsizce.
Size göre ..
özel cekmecemi açıp çamaşırımı bile giyen insana bunları ogretemem

hepsini okudum...bence is esinizde bitiyor...o koyacak mesafeyi...kavga ederek degil atlatarak yapacak...mesela gorumceniz neden geliyor dogum yapinca sizin anneniz yada kardes yada kuzen teyze neyse kisaca sizden biri gelebilir 2 hafta ama ev hanimiysaniz kendiniz bakarsiniz 40 i ciktiktan sonra zaten.... esinize karistirmamasini isliyeceksiniz...tabiki zor olur ama baska yol aklima gelmiyor:KK43: asla kayinpeder ismi koymayin cocuga da yazik ya ne alaka isimle saygi mi olurmus. en sevmedigim sey kullanmayacagi adi neden tasisin sinavda isaretlemek icin zaman kaybetsin falan filan... maddi destek saglamislar tamam ama SIZE DEGIL OGULLARINA yaptilar. . ne demek evi satip diyet odemek yaptilarsa kendi cocuklarina yaptilar... bu marifet degil eger zenginse yapacak iki tarafta...arti degil olmasi gereken bu zaten. sonucta kendi ogullari oturuyor o evde siz tek oturmuyorsunuz. elinizi verirseniz kolunuz gider. net tavrinizi koyun gerekirse annenizin evine gidin esiniz tirssin sizi kaybetmekten. artik onun ailesi siz ve cocuksunuz. tabiki anne baba kardes onemli ama ilk once kendi evinin huzuru gelmeli insanin
Eşim bunları anlamıyor işte keşke olay 40 i olsa o bize yakın bir yerde çalışıyor ayda zaten 3 4 gün gelip kalır çocuğu özledim dicek her hafta 3 4 gün kalacak cocugumu saçma sapan yetiştirmeye çalışacak.( 9 aylık çocuğa kola verecek. Eşim artık onlara soylicem karım sizi istemiyor gelmeyin gitmeyin dicem dedi bağırdı gitti o hiç denge kuramadi benimde aklımda bu gerçek manada çekip gitsem onlar da is mahkemeye vardı deyip ellerini çekecektir biliyorum ama benim de ailem arkamda değil sabret sabret diyorlar ancak o resti cekemiyorum

Merhaba Sevgili Hanımlar
Üzgünüm ama uzun bi konu olacaktır şimdiden belirteyim.
Eşimin ailesi ile iyi niyetli fakat oldukça cahil insanlar.Maddiyatin verdiği bir gereksiz küstahlik da var.
Şimdi Allah var düğün nişan işlerinde ellerinden gelenin sonuna kadar yaptılar ve benim en baştan istediğim pek çok şeyi gözümde birakmadilar. (Ev,güzel bir düğün,yani kısaca hersey istediğim yerden alındı satıldı arada kv bazı surat asmalari olsada önemli bir problem yasatmadi )buna karşın benim ailemde elinden geleni yaptı .Yalnız benim ailemin de bana yeteri kadar yatırımı var.Yani zaten bana sundukları imkanlara sahibim . Evlendikten sonra da hep benim ailem bize destek oldu ve oluyor ve bebegin de herseyini ailem yapıyor. Onlar bi kere bile geciminiz nasıl demedi .

Şimdi nişanlılik dönemin de elinin üstünde tuttular. Düğün sonrası 180 derece değişip 4 4 lük eski usul gelinlik beklemeye başladılar. Burada kalın bizimle işe gel her hafta sonu buraya gelin vs vs..

Bende araya mesafe koydum ve pek gitmemeye başladım. Şimdi hem üniversite okuyorum tekrardan hem hamileyim. 35 yaşında eklenmemiş bir görümcem var oldukça saf ve iyi niyetli bana da yardımı oldu düğün nisan döneminde arayı o buldu hep diyelim.
Yalnız eltimin de bebeği oldu önce ona kendi malları eşyaları gibi hareketleri oldu hep.Maddi açıdan eltim onlara bağımlı olduğundan pek sesi çıkamadı. (2 günlük bebegi sap sap öpmeler, 3 aylık bebegin ağzına et tavuk yemek sürmeler,vakitli vakitsiz uyandirip sevmeler,çocuk düşünce bağırıp azarlarmalar,2 isimli çocuğa yalnizca kv ismi ile hitap ediyorlar ve o bekar görümcem hep çocuğa benim der.yalniz elime de düğüne kadar herseyi yaptılar evini kız ceyizi gibi dizip verdiler)
Şimdi bende de isim muhabbeti başladı kp ismi kendi de bi zaman istediğini söylemişti. Yok seneye bizimle yaylaya geleceksin. Görümcem başladı benim çocuğum adı şu olsun sizin bulduğunuz isim çirkin filan deseler.
Yani eltime yaptıkları herseyi bana da yapmaya çalışıyorlar. Tek farkımız o yakın ben uzagim 40 km.
bana da çocuk doğunca görümce yerlesecek gibi ..Misal gelir benim iç çamaşırı cekmecemi açar çamaşır alır giyer yatagini asla toplamaz gider. Dolabimi açar istediğini yer içer, herseyi bilir herkese akıl verir komik duruma düşer düşürür vs vs..

Şimdi ben yaptığı bazı şeylerden dolayi kp ismini koyacaktim ama bu inatlasma yüzünden istemiyorum. Eltime yapılanları anlattım ayniları bana olmasın diye ne yapabilirim ? Bu zamana kadar hep iyi oldum düğün de beni kirmadiklari için ama artık dayanamıyorum boşanmak, intihar herseyi denedim. BİPOLAR hastasıyım zaten ağlama nöbetleri sinir krizleri ile zaten bebeğim ve ben mahvolduk hamileliğin zehir oldu.
Eşim aman kimse kırılmasın üzülmesin diye hep beni susturdu. Eşim arada kalıyor kimseyle kötü olma bizim istedigimiz olacak diyor ama konusmalarina bile tahammülüm yok benim artik..
EVLİLİGİMİZ hep kavga kıyamet saygısızlık dolu bi cehenneme döndü.

Şimdi sabri yetipte okuyan hanimlar ben ne yapim da bu insanların sınırını çizim. Öyle bıktım ki artık evi satalim kiraya yerleselim gerekirse bu insanlara diyetimizi odeyelim demek istiyorum.
Yalniz ic camasiri cekmeceni acip kullanmasina bittim.
Sen gorumceye koca bulmaya odaklan bence kocasinin ailesiyle ugrasmaktan sana ve eltine vakit kalmaz.
Nassiii fikiiiirr :rolleyes:

bastan sona hepsını okudum
saolsun yapmıslar ıclerınden gelmıs sonucta kendı evlatlarına ımkanları varmıs yapmıslar
fakat bunları yaptılar dıye sızı satın almadılar kı ?
bu yaptıkları seyler benım memleketımde cok normal olması gereken seyler mesela
bunca masraf ettıler dıye sızı , evlılıgınızı , cocugunuzu satın alamaz sızın huzurunuzu bozamazlar
zira onca seyı evınız mutlu huzurlu olsun dıye yaptılar
bırsey derlerse sert bı tavırla degıl ama net bı tavırla dusuncenı belırt derım
esınle aılesını karsı karsıya getırmeden akıllıca net sekılde tavrını koy

Yalniz ic camasiri cekmeceni acip kullanmasina bittim.
Sen gorumceye koca bulmaya odaklan bence kocasinin ailesiyle ugrasmaktan sana ve eltine vakit kalmaz.
Nassiii fikiiiirr :rolleyes:

Ev çamaşır temizlik koca derdi cekemezmis. Kendi zaten erkekmis cevabı bu o kadar dengesiz patavatsiz ki hep hayali görücüleri var istemiyormus

bastan sona hepsını okudum
saolsun yapmıslar ıclerınden gelmıs sonucta kendı evlatlarına ımkanları varmıs yapmıslar
fakat bunları yaptılar dıye sızı satın almadılar kı ?
bu yaptıkları seyler benım memleketımde cok normal olması gereken seyler mesela
bunca masraf ettıler dıye sızı , evlılıgınızı , cocugunuzu satın alamaz sızın huzurunuzu bozamazlar
zira onca seyı evınız mutlu huzurlu olsun dıye yaptılar
bırsey derlerse sert bı tavırla degıl ama net bı tavırla dusuncenı belırt derım
esınle aılesını karsı karsıya getırmeden akıllıca net sekılde tavrını koy
İşte aslında sorun da bu bizim çevremizde bunları yapan aile pek yoktu.bunlar nimet sayiyorlar şimdi. Şimdi kendileri bahçe işi yapıyorlar koyde yaşıyorlar bizim evimiz saray onlar öyle sayıyor ama benim geldiğim evden benim için bir farkı yok ki. Hatta kendim dedim nikahtan once alin diye kizin derdi mal demesinler dedim derdim kira vermemekti is nerelere geldi.. ki zaten benim hiç hakkım yok o evde
Allah razi olsun ama yine söylüyorum bedeli buysa cok agir tasiyamiyorim
kendi elleriyle yuva mi da yikiyorlar.
Mesela söyledim çocuk benim çocuğum ne istersem onu koyarım dedim sert ve net bir şekilde. 2 hafta ses yok şimdi de biz şunu koyacaz yok Ayy o ne demek olmaz benim çocuğum o o isim olmaz filan demeler. Resetliyor kadın kendini başa sarıyor kisir bir döngü gibi

Ev çamaşır temizlik koca derdi cekemezmis. Kendi zaten erkekmis cevabı bu o kadar dengesiz patavatsiz ki hep hayali görücüleri var istemiyormus
Eger okumamis ve calismiyorsa yani kendi ayaklari ustunde durmuyorsa ilk talibinde sazannn gibi atlamazsa noliym :KK53:
Kendi nasil erkek oluyomus piyikli mi aplam

Back
X