Bocek sorunu

cocukgelisimcianne

I don't have many failures. İf i'm making a cake
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2022
123
222
36
Kizlar merhaba;
2 aydir evde bu böceklerden buluyorum.
neredeyse hep mutfakta. Çok huylaniyorum. Internetten arastirdim, komsulara sordum. Kimse ne bocegi bilmiyor. Ugur bocegi boyutlarinda. Bu bocegin ne bocegi oldugunu bilen var mi?
neye gelmiş olabilir? Onerebileceginiz ilac var mi?
Evde 2 yasinda kizim var ilaç onerilerinde aklinizda bulurnursa sevinirim
simdiden tesekkurler🌺

20220329_121511.jpg
20220329_121520.jpg

Bu gordugun yetiskin bide bunların yavruları yani larvaları vardır evde her tarafı tuylu olur
kurtcuga benzer
İste o larvalar halıları giysileri kemirir yer sac la bile beslenir
Larvalar evde 1 yılı geckin larva olarak yasamaya devam ediyo hatta
Halilari degistirsek filan kurtulamaz miyiz? Evde mutfakta geziyor olmasi beni cok cok rahatsiz ediyor. O kadar huylandim ki anlatamam

guvenilir ozellikle bu bocek konusunda tecrubeli bir firma bulup duzenli aralıklarla o firmayı cagırmalısın 1-2 kez gelmeyle asla bitmiyo 6-7 kez ilaçlarlarsa tum evi belki bitebilir. Cunku yasam dongusu var bunların ve 3 yıl kdr yasıyolar

Ama ben yaptıramadım 1 kezden baska tabi bitmedi
Ve asla kurtulamadık bunlardan

Bu da larva yani bocegin yavrusu asıl zararı bunlar veriyo halı giysi yiyerek tabi evin heryerinde bulursun bunları sadece halı değil mutfak banyo heryere yayılıyolar

Eklentiler

• 0F74BD26-572B-459F-AA0E-7BC935E61965.jpeg
    0F74BD26-572B-459F-AA0E-7BC935E61965.jpeg
    119,2 KB · Görüntüleme: 311
guvenilir ozellikle bu bocek konusunda tecrubeli bir firma bulup duzenli aralıklarla o firmayı cagırmalısın 1-2 kez gelmeyle asla bitmiyo 6-7 kez ilaçlarlarsa tum evi belki bitebilir. Cunku yasam dongusu var bunların ve 3 yıl kdr yasıyolar

Ama ben yaptıramadım 1 kezden baska tabi bitmedi
Ve asla kurtulamadık bunlardan
Hay Allah ya😔😔 bir ilaçlama firmasi bakayim ben bununla yaşayamam nereden çikti bu boyle. Cok tesekkurler bilgilendirdigin icin 2 aydir evde kavga ediyorum bunlarla ben

Ay yapmayin yaaa yok mu bir cozumu. Isiriyorlar mi kizim yer yataginda yatiyor cok tedirgin oldum suan🤦‍♀️
Isırmıyolar ama temas halinde yada aynı havayı solumaktan alerji oluyo ben hassasım bende alerji yaptı baya egzama basladı buna bagladım cunku onceden asla yoktu

hamam böcekleri karıncalar için borik asitli toplar hazılıyoruz. bu böceklere de deneyebilirsiniz.
Eczaneden borik asidi alın, miktar fazla olsun.
2-3 patatesi haşlatıp pure gibi ezin. 1 su bardağı şekeri ve borik asit katıp karıştırın ve küçük toplar yapın. En çok gördüğünüz yerlere bunları koyun.. Borik asit zehirli olduğu için yuvalarına da götürüyorlar veya ölenleri yedikleri için zehirlenip ölüyorlar..
Ama kızınıza ya anlatın ya da görmeyeceği yerlere yerleştirin..

Isırmıyolar ama temas halinde yada aynı havayı solumaktan alerji oluyo ben hassasım bende alerji yaptı baya egzama basladı buna bagladım cunku onceden asla yoktu
Kizimda alerjik muhtemelen onda da ayni etkiyi yapti. 3 4 aydir egzamasi ile ugrasiyoruz herhalde en çok o etkilendi😔

hamam böcekleri karıncalar için borik asitli toplar hazılıyoruz. bu böceklere de deneyebilirsiniz.
Eczaneden borik asidi alın, miktar fazla olsun.
2-3 patatesi haşlatıp pure gibi ezin. 1 su bardağı şekeri ve borik asit katıp karıştırın ve küçük toplar yapın. En çok gördüğünüz yerlere bunları koyun.. Borik asit zehirli olduğu için yuvalarına da götürüyorlar veya ölenleri yedikleri için zehirlenip ölüyorlar..
Ama kızınıza ya anlatın ya da görmeyeceği yerlere yerleştirin..
Çok teşekkurler gerekirse bir sureligine evi bosaltabiliriz yeter ki sorun cozulsun😔

Çok teşekkurler gerekirse bir sureligine evi bosaltabiliriz yeter ki sorun cozulsun😔
Eğer yukarıdaki yorumdaki gibi bir kaç kere böcek ilaçlama gelecekse olabilir.
Tek seferlik düşünüyorsanız borik asit topları daha etkili. Her gelen böcek yedikçe kökten kurtuyor. Ama dediğim gibi bu böcekte etkili mi bilmiyorum..

Sorunu cozersen bana da haber ver lutfen hangi ilac ve kac ilaclamayla gectigini

Camasırları carsafları battaniyeleri yuksek ısıda yıka ve utule hep
Tum Halılarını mutlaka yıkattır
Dipli koseli heryeri supur sil
Ve en buyuk silahın evi surekli supurmek yani daha az görmek icin
Bunları bitirmez ama yapacakların bunlar suan

Sorunu cozersen bana da haber ver lutfen hangi ilac ve kac ilaclamayla gectigini

Camasırları carsafları battaniyeleri yuksek ısıda yıka ve utule hep
Tum Halılarını mutlaka yıkattır
Dipli koseli heryeri supur sil
Ve en buyuk silahın evi surekli supurmek yani daha az görmek icin
Bunları bitirmez ama yapacakların bunlar suan
O kadar kotu bir doneme denk geldi ki 2 hafta sonra sınava girecektim nasil kalkacagim altindan bilmiyorum. Halilari toplayip yikamaya gonderiyorum. Oda oda her seyi yikayarak temizlige baslayacagim. Sinav sonrasida ilaclama isini hallederim. Mutlaka haber veririm insallah kurtuluruz. Evse saggyy hali vardi 10 yildir degistiricez diye diye sakladik daha 3 gun once degistirebildik onun basinin altindan ciktigini dusunuyorum bu pisligin🤦‍♀️

Bu böceği ilk defa gördüm çok tiksinçmiş
Ben k-othrine kullanıyorum gümüşcün karınca ve hamam böceği için bunada etki eder diye düşünüyorum
Geçenki konuda jelden bahsetmişlerdi oda olabilir
Bir günde evi sizde ilaçlayabilirsiniz tabi bir iki gün çocuğu uzak tutmak gerek
Ben sprey olarak değilde şırınga ile sıkıyorum
Kapı araları mutfak dolap araları en çok rastladığım yerler
Spreyle yapmadığım için çokta teneffüs etmiş olmuyorum
Yinede uzun sürüyor tabi ilaçlama firması daha garanti sanki ama onlarında genelinin işe yaradığını söyleyemeyeceğim
İnşallah en kısa zamanda kurtulursunuz 🤲

Bu böceği ilk defa gördüm çok tiksinçmiş
Ben k-othrine kullanıyorum gümüşcün karınca ve hamam böceği için bunada etki eder diye düşünüyorum
Geçenki konuda jelden bahsetmişlerdi oda olabilir
Bir günde evi sizde ilaçlayabilirsiniz tabi bir iki gün çocuğu uzak tutmak gerek
Ben sprey olarak değilde şırınga ile sıkıyorum
Kapı araları mutfak dolap araları en çok rastladığım yerler
Spreyle yapmadığım için çokta teneffüs etmiş olmuyorum
Yinede uzun sürüyor tabi ilaçlama firması daha garanti sanki ama onlarında genelinin işe yaradığını söyleyemeyeceğim
İnşallah en kısa zamanda kurtulursunuz 🤲
😔 Ben tenya haline evde hiç rastlamadim inanin gorsem muhtemelen evde duramazdim da... yetiskin halide sanki ugur bocegi gibi, ama rengi siyah, gri sadece... O nedenle pek rahatsiz da etmemisti ne oldugunu ogrenmem 2 ay surdu artik nereye ne yavruladi hic bir fikrim yok😔😔😔 temizlik oncesi kendim ilaclarim, 1 2 gun evde durmayiz sonrasinda da tekrar gorunuyorsa ilaclama sirketi ile başlariz ilaçlamalara. Yorumlarda tek ilaclama yetersiz geliyor dendi birde. Basimiza gelecegi varmis diyorum artik 🤦‍♀️🤦‍♀️

😔 Ben tenya haline evde hiç rastlamadim inanin gorsem muhtemelen evde duramazdim da... yetiskin halide sanki ugur bocegi gibi, ama rengi siyah, gri sadece... O nedenle pek rahatsiz da etmemisti ne oldugunu ogrenmem 2 ay surdu artik nereye ne yavruladi hic bir fikrim yok😔😔😔 temizlik oncesi kendim ilaclarim, 1 2 gun evde durmayiz sonrasinda da tekrar gorunuyorsa ilaclama sirketi ile başlariz ilaçlamalara. Yorumlarda tek ilaclama yetersiz geliyor dendi birde. Basimiza gelecegi varmis diyorum artik 🤦‍♀️🤦‍♀️
O zaman taktik vereyim çizgi halinde ne görüyorsanız oralara sıkın
Dolap altları çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı altı
Dolapların arka kısımları, süpürgelikler, kapı pervazları, banyo havalandırmaları, asma tavan varsa kenar kısımları
Bu böcek eski tekstil eşyalarında yaşıyormuş genellikle uzun süre kullanmadığınız eşyaları kontrol etmenizde fayda var
Ve malesef yıkamakta gerekiyormuş
Çok gördüyseniz kullanmadığınız eşyaların içine yavrulamış olabilirler

X