• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böbrek reflusu

Böbrek reflusu

• Hersey

OY: 1 50,0%
  • Hersey

OY: 1 50,0%
  • Hersey

OY: 2 100,0%

• Ankete Katılan
    2

Hadi-bakalim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2017
73
45
3
30
İki bucuk yaşında bi oğlum var iki hafta önce wc e alıştı ama idrarıni çok tutuyordu son anına kadar ama kesintisiz yapıyordu ama bi haftadır kesik kesik yapıyor idrar yolu enfeksiyonu cikti ve böbrek lerim agriyo diyo aklıma böbrek reflusu geliyor çok korkuyorum.

İki bucuk yaşında bi oğlum var iki hafta önce wc e alıştı ama idrarıni çok tutuyordu son anına kadar ama kesintisiz yapıyordu ama bi haftadır kesik kesik yapıyor idrar yolu enfeksiyonu cikti ve böbrek lerim agriyo diyo aklıma böbrek reflusu geliyor çok korkuyorum.
Böbrek reflüsü olsa daha önce anlaşılırdı diye düşünüyorum. Kızımda da vardı, doğduğunda anlaşıldı, 1 yaşında geçti. Enfeksiyon yüzünden ağrıyor olabilir. İyi bir ultrason uzmanı teşhisi koyar.

2 buçuk yaşında böbreklerim ağrıyor mu diyor:KK64:
Böbrek reflüsünü de ilk kez duyuyorum.
İdrar yolu enfeksiyonu genelde kızlarda olur ama inş bi sıkıntı yoktur.

Böbrek reflüsü olsa daha önce anlaşılırdı diye düşünüyorum. Kızımda da vardı, doğduğunda anlaşıldı, 1 yaşında geçti. Enfeksiyon yüzünden ağrıyor olabilir. İyi bir ultrason uzmanı teşhisi koyar.
Çok teşekkürler cevabın için içim içimi yiyor resmen ama böyle kesik kesik yapıyor idrarıni böbrek reflusunde böyle olurmuş diye okudum

Irak yolu enfeksiyonu diyorsunuz doktora goturdunuz idrar testi yapildi ve Dr mu size enfeksiyon var dedi. Kesik kesik yapıyorsa ağrıda olabilir oyüzden yapmak istemiyor da olabilir. Eğer bobreklerinde bir sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız mutlaka çocuk Nefroloji bölümüne götürün. Ben çocuk nefrolojisinde çalıştım daha önce . Idrar testi yaptirdiysaniz sonucu söylebilirmisiniz çünkü bazı doktorlar 6 lokosit görse bile direk enfeksiyon deyip ilaç tedavisi uyguluyor bu çok yanlış

Çok teşekkürler cevabın için içim içimi yiyor resmen ama böyle kesik kesik yapıyor idrarıni böbrek reflusunde böyle olurmuş diye okudum
İnternete çok bakmayın. Doktorunuza bir danışın. Hiç sanmıyorum böbrek reflüsü olduğunu ama emin olmak için dediğim gibi iyi bir radyoloğa gidin.
Benim kızım idrar yolu iltihabı oldu doğduğu gibi. Kalça ultrasonu için gittiğimizde tesadüfen doktor farketti. 8 ay koruyucu doz antibiyotik kullandı. Sonra iyileşti.

Irak yolu enfeksiyonu diyorsunuz doktora goturdunuz idrar testi yapildi ve Dr mu size enfeksiyon var dedi. Kesik kesik yapıyorsa ağrıda olabilir oyüzden yapmak istemiyor da olabilir. Eğer bobreklerinde bir sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız mutlaka çocuk Nefroloji bölümüne götürün. Ben çocuk nefrolojisinde çalıştım daha önce . Idrar testi yaptirdiysaniz sonucu söylebilirmisiniz çünkü bazı doktorlar 6 lokosit görse bile direk enfeksiyon deyip ilaç tedavisi uyguluyor bu çok yanlış
Evet doktor tahlil sonucuna göre söylemiş eşim gitti almaya sonucunu. İdrarini yaparken de hiç ağrı olmuyor soruyorum sürekli ama idrarıni yaptıktan sonra kendini sıkıyor kısa bi süre

İnternete çok bakmayın. Doktorunuza bir danışın. Hiç sanmıyorum böbrek reflüsü olduğunu ama emin olmak için dediğim gibi iyi bir radyoloğa gidin.
Benim kızım idrar yolu iltihabı oldu doğduğu gibi. Kalça ultrasonu için gittiğimizde tesadüfen doktor farketti. 8 ay koruyucu doz antibiyotik kullandı. Sonra iyileşti.
Ya ben çok panik bi anneyim zate on gün sonra doktor antibiyotik bittikten sonra tekrar tahlil yapıcam demiş ozaman herşeyi soru am

Merhabalar bende çocukluktan gelen böbreklerde reflü (Vezikoüretereal reflü) varmış tanım olarak idrar kesesinde toplanmış olan idrarın normalin tersine böbreklere akmasıdır. Tedavi edilmediğinde böbrek yetmezliğine ve yüksek tansiyona yol açabilen ciddi bir hastalıktır. Bu hastalıktan dolayı sık sık idrar yolu iltihaplanmalarıyla ve yüksek tansiyonla karşı karşıya geliyordum. Çocukluktan gelen bir rahatsızlık olduğu için doktorlar reflünün böbreklerde hasar bıraktığını ve böbrek yetmezliği başlangıcı olduğumu söylediler. Burada doktorların çok fazla etkisi var ve özellikle vurgulamak istiyorum eğer zamanında iyi bir doktor bana hastalığımla ilgili bir bilgi vermiş olsalardı böbrek yetmezliği 3. Evrede olmayacaktım. Ve tedavisinide yapacaktım. Bu hastalığımın takibini Nefroloji yapmaktadır. Böbrek yetmezliğinin daha fazla ilerlememesi için İyi bir ÜROLOJİ bulup böbrek reflüsünün kapatılması gerekiyordu. Bir tavsiye üzerine gittiğim PROF. DR. RAHMİ ONUR hocamıza çok teşekkür ederim. İyiki kendisiyle karşılaşmışım hastalarıyla çok iyi ilgileniyor. Kendisine Reflüm ve hastalığımdan den bahsettim öncelikle reflümün neden kaynaklandığını ve tedavi süresince tekrar tekrarlanmaması için araştırma yapmamız gerektiğini ve bunun içinde benden çok fazla testler istedi. Reflümü öğrendikten sonra gittiğim hiçbir doktor benden Rahmi hocamızın istediği testlerden istemedi hocamız hastalığımın nedenini araştırmadan işlem yapmayacağını söyledi. Sonuç olarak RAHMİ HOCAM Ufak bir operasyon yaparak özel dolgu maddeleri enjekte ederek reflümü kapattı. Hastalığımın takibini yapan Nefroloji bölümüne gittiğimde kreatinin değerinin ve diğer değerleriminde düştüğünü ve iyi olduğumu söylediler. İdrar yolu iltihaplamalarıda artık geçirmiyorum Beni çok mutlu etti. Ben tekrar RAHMİ ONUR hocama çok teşekkür ederim. İşinde profesyonel, İyi güler yüzlü hastalarıyla birebir ilgilenen doktorun hayatımızdaki önemini sizlerle paylaşmak istedim. Kesinlikle sizlere ÜROLOJİ doktoru PROF. DR. RAHMİ ONUR hocamızı tavsiye ederim. Şuan kendisi Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bulunmaktadır. Aynı zamanda hastanede Hocalık’ta yapmaktadır. Sosyal medyadan da ulaşabilirsiniz sorularınıza hemen yanıt verebilir. Doktorlardan ağzı yanmış bir hasta olarak hayatımızda doktorlarımızın önemini sizlerle paylaşmak istedim.

İyi Günler.

Çok teşekkür ederim. Böbrek reflüsü nun doğuştan sonradan mı olduğunu bi türlü öğrenemedim. Benim oğlan hafif idrar yolu enfeksiyonu geçirdi ve kesik kesik idare yapıyor du o yüzden içime şüphe düştü. Sizde nasıl bi rahatsızlık oluyordu mesela bobrekler de ağrı oluyormuydu

Idrarinj tutmamali sağlık acisindan hiç iyi değil geçmiş olsun canm.. Allah bagislasin

ayni sorun bizde de var oglum 2.5 yasinda ben sag bobregini sonradan kaybettigini tesadufen 10 gun once ogrendim reflu sol bobregede sicramis ii bakilmazsa sol bobregi de kaybetme ihtimali var surekli hastanede tetkikler yapiliyor ama daha tam adini koyamadilar :KK61:napilir nasil bir yol izlenir hic bir fikrim yok takipte olcam bu konuyu

Ben de küçükken böbrekleri ağrıyor diyordum.doktora gidince böbrek rahatsızlığım olduğu ortaya çıktı.tuz diyeti yaptım sonra iyileştim .bence ihmal etmeyin .doktora gidin.en azından şüpheler kemirmez içinizi

ayni sorun bizde de var oglum 2.5 yasinda ben sag bobregini sonradan kaybettigini tesadufen 10 gun once ogrendim reflu sol bobregede sicramis ii bakilmazsa sol bobregi de kaybetme ihtimali var surekli hastanede tetkikler yapiliyor ama daha tam adini koyamadilar :KK61:napilir nasil bir yol izlenir hic bir fikrim yok takipte olcam bu konuyu
Sizin nasıl bi sıkıntınız vardı meşale idrarıni ne kadar yapıyor az mı çok mu

tuvalet egitimine baslamistik cis yapmak istemiodu her seferinde acio die agliodu bi hafta sona ateslendi acilw goturdum 3 gun hastanede yattik atesini dusurmeye calistilar en son ultrasonda sag bobregin olmadigini solediler ben de soguk duş etkisi yaratti tabi bilmiomuydunuz 2.5 yasinda cocuk nasil haberiniz olmaz dediler o gunden beridir de ugrasioruz hayirlisi ins hakkimizda

tuvalet egitimine baslamistik cis yapmak istemiodu her seferinde acio die agliodu bi hafta sona ateslendi acilw goturdum 3 gun hastanede yattik atesini dusurmeye calistilar en son ultrasonda sag bobregin olmadigini solediler ben de soguk duş etkisi yaratti tabi bilmiomuydunuz 2.5 yasinda cocuk nasil haberiniz olmaz dediler o gunden beridir de ugrasioruz hayirlisi ins hakkimizda
Çok geçmiş olsun kıyamam kuzuma. Bizimki çiş yapınca ağrıyo demiyor ara sıra çiş yaptiktan sonra pipisini sıkıyor ama bizim atesimiz felan çıkmadı tesadüfen orendik enfeksiyon olduğunu

Ama sizin zaten doğuştan tek bobrekle doğmuş o yüzden böyle sorunlar normalmus

Back