Böbrek büyümesi nedeniyle stent taktıran var mı?

Evet canim kisa surdu. Bebegimi anneme biraktim. Tekrar ultrasonda bakilmadi canim. Stent cikarilmadan once bakilmisti bobrek normaldi. 1 ay sonra kontrole gel dedi. 1 ay sonra gidecegim. Insallah her sey yolundadir. :)

Ben de cok sukur kurtuldum stentten, dr bekletmedi hemen ciktm hastaneden cok sukur, benim bakılmadı öncesinde 20 gin sonra gel dedi dr, bakalm ins normal boyutuna ulaşır hayirlisiyla

Masallah bisi kalmamis senin de, cok sukur takilmadan atlatiyosun ins sen de masallah diyelim :) bizim de 2.lerde gerek kalmaz ins

Kızlar 21 haftalığım ama aynı sorun bende de var. Ağrın yoksa sorun yok dedi doktor ama büyüme çok fazlaymış. Sürekli idrara çıkıyorum bu yüzden midir? İlk günden beri büyüyor. Hiç bir kontrolümde küçüldüğünü görmedi ne yazık ki doktorum. afedersiniz hele akşamları çişimi yapıyorum iki dakika sonra tekrar çıkıyorum çişe.

Merhaba canim. Benimde hic agrim yoktu. Tamamen doktorum muayenesi sonucu ortaya cikti. Beni uroloji ye gonderdi. 2 farkli doktora gittim. Ikisi de ayni seyi soyledi bana. Bobregim cok fazla buyumus ve kesinlikle takilmali dediler. Sonuc takildi. Urolojiye gittin mi? Kesinlile tek doktorla kalma. Umarim takilmasina gerek kalmaz.

Gitmedim canım. İnşallah gerek kalmaz. Ağrı olmadan gideyim dimi?

Gitmedim canım. İnşallah gerek kalmaz. Ağrı olmadan gideyim dimi?

Benim de agrim yoktu ultrasonda gorunmese haberim bile olmayacakti hic rahatsizlik vermemişti cunku ama cok fazla buyumustu benim de takilmali dedi urolog oyle takıldi. Hatta benim her 2 bobrek de buyudu sag daha fazla buyudugu icin saga takildi sadece. Benim 3 cm büyümüştü ultrasonda ap çapı seklinde yaziyor buyume senin kac cm? Nil-melek'in dedigi gibi birkac urologa gorun bence de.

Hiç sormadım doktora. Sizinki kaç cm idi takıldığında? Stent nasıl takılıyor kuzum bide ağrı yapıyor mu?

Hiç sormadım doktora. Sizinki kaç cm idi takıldığında? Stent nasıl takılıyor kuzum bide ağrı yapıyor mu?
Iyi aksamalr canim. Kusura bakma yeni gordum mesajini. Canim kesinlikle urologa git o doktor da gorsun bobregini. Ve 1 doktorla kalma. Idrar yolundan takiliyor canim. Agri oluyor mu bilmiyorum. Cunku ben hafif narkoz aldim uyudum. Ben kendimi ccok kasacagimi dogumu baslatabilecegimi soyledim doktoruma. O da hafif narkoz verilmesinde sakinca olmadigini soyledi. Ama cok basit bir islem oldugunu soylediler. Agri konusunda ne desem yalan olur. Umarim her sey yolundadir senin icin gerek kalmaz

Merhabalar...Hepinize çok çok teşekkür ederim. siz bana umut oldunuz.yalniz değilmişim. Benim hikayem şöyle:
Bulantı kusma gibi çok kucuk problemlerin bile olmadığı bir gebelik geçiriyordum. İkizlerime hamileyim ve altı aya kadar en ufak bir sıkıntı bile yasamadim. Sonra Birgün eşimle yürüyüşü abarttigim bir aksam ardından ağrım oldu. Korktuk ve doktora gittik. Kadin dogumcum urolojiye yönlendirdi böbrek olduğunu anlayinca. Sağ böbreğime bakıldı. 20 mm genişleme var dendi. Bir ay takip edildi.genisleme 31 mm ye kadar arttı. Tabi ben üroloji doktorundan emin olmadığım için başka başka doktorlara gittim. Biri herkeste olur birşey olmaz doğumdan sonra geçer dedi, diğeri stent takılması gerek ama riskli ben takamam dedi. Kendi doktorum ise bir hafta daha erteledi bakalım takip edelim dedi. Riskli tutmaz duser, ben iki kez stent taktım dedi. Sonra soluğu üniversitede bir profun yanında aldık. Geç kalmissiniz şimdiye çoktan takılması gerekti dedi ve ani bir karar ile k

Ameliyata alindim.anestezi olmadan. Çok zor gunlerdi iki gün kan isedim. Sonra prof artık bana gelmene gerek yok takiplerini doktorun yapsın. Doğumdan bir ay sonra gel çıkaralım dedi. Tamam dedik. Bu süre zarfında kendime iyi baktım hergun bir sarimsak yedim. Böbreğe faydali yoğurt zencefil kabak çekirdeği elma gibi besinleri bol bol tukettim.

Sonra takibimi yapan doktor ultrasonda stent ucunun bobregin içinde değil de giriş kısmında olduğunu fark etti ama işe yaramış ve böbreği rahatlatmıştı.bu arada bu doktoru tercih etmemin nedeni kadın doğum doktorum ile aynı hastanede çalışması. Kendisinden hiç hazzetmiyorum. Kaç aydır gidiyoruz adam o kadar dalgın ki bizi unuttuğu gibi basindan beri birşey yapmadı üstüne üstlük hep negatif tarafından bahsedip beni korkutarak son iki ayimi cehenneme cevirdi.
  • Ameliyattan sonra piyeloseptl diye bir ilaç kullandım sonrasında başka ilaç kullanmadım. Hoş idrarimda yanma falan olmadı. Takipler her hafta dvam ediyor kan idrar ve ultrason. Stent e rağmen ne yazık ki sağ böbrek genişlemeye devam etti ve 38 mm yi buldu. Üstüne üstlük

Sürekli sola yattığımdan dolayı sol böbrek de boş durmamış 21 mm yi bulmuş. İste ite kaka 34+6 haftalık olduk. İkizlerimin biri 2100 Gr diğeri ise 2037 Gr . Biraz uzun ve ara ara oldu ama sorularim var size kızlar : geçen haftadan beri rahmim, kasiklarim ağrıyor ama çok agirlasmama bağlıyorum.idraarimda yanma yok . Uykusuz geçen ağrılı bir haftanın sonunda soğuk aldığım için ürolog ile randevumu cumaya erteledim. Ateşim yok. Tek illetyus doktorun sürekli düşer düşer dediği stent ağrıyor, bir de böbrek kasik ve rahmim.sizce bir problem var midir ?
2_stenti doğumda cikaririm dedi doktor . Ama ben bir daha o doktoru tercih edecegimi zannetmiyorum. Prof bana doğumdan sonra rahimin hemen eski haline donmedigini dolayısıyla stentin bir süre daha kalip böbreği rahatlatmasinin daha iyi olacağını söyledi . Siz doğumdan sonra cikaran bayanlar ...Doğumdan sonra genişleme düştü mu hemen .Ve ne zaman çıkardınız ? Sorularıma cevap verirseniz ve bir duanizi esirgemez iseniz çok mutlu oluruz .

Merhabalar benim 2 hamileligimdede bobrek buyumesi oldu ilk hamileligimde takildi ve 1 ay sonra cikartildi 2m hamileligimde hic takilmadi benim bobrek buyumelerim agrisiZsi yani bana herhangi bi problem yaratmiyordu o yuzden ikinci hamileligimde agrim olmadigi icin takmayalim dedi dogum gerceklesti sukur hersey yolunda sizlerede dua ediyorum arkadaslar ve tum bizim gibi olanlar cunku zor bir surec Allah yardimciniz olsun.

benim her gebelikte takılıyor ağrım olmasada
O doktoruna baglı cnm benim ilk doktorum sgkdandi bana agri yapmiyor takmayalim dememi ragmen takti ve erken sogum oldu 2. Dogumumu ve kontrollerimi ozelde gaptim cok sükur doktorum sonuna kadar ilgilendi ve takmadı benide ugrastirmadi kendine ugrasmadı ☺

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…