- 2 Eylül 2016
- 152
- 81
- 28
- 37
- Konu Sahibi _september_
Ayy maşallah sizin çoğu gitmiş azı kalmış agrısız sızısız sağlıkli sihatli bebisleri kucakladınızmı tamamdir bu is ☺ mutlu haberlerle dönüş yapın inşallah
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canim enfeksiyon icin ilac kullandim ama gecmedi. Uroloji doktorumla konustum normal dedi. Doguma kadar boyle gidecek sanirim. Suyu bol iciyorum az ictigimde yanmam daha da artiyor. Dogumu nasil yapacaksin doktorla konustun mu? Hayirlisiyla yavrularimizi kucagimiza alalim insallah ☺Yanma icin ilac vermedi mi enfeksyon seninki buyuk ihtimal geçer ins korkma bende de hafif enfeksyon cikmisti dr bol su ic dedi suyla atarsin sen de ins. Masallah senin bebis de guzel buyumus aramızda tam 1 hafta var zaten seninle :)
Ayy maşallah sizin çoğu gitmiş azı kalmış agrısız sızısız sağlıkli sihatli bebisleri kucakladınızmı tamamdir bu is ☺ mutlu haberlerle dönüş yapın inşallah
Canim enfeksiyon icin ilac kullandim ama gecmedi. Uroloji doktorumla konustum normal dedi. Doguma kadar boyle gidecek sanirim. Suyu bol iciyorum az ictigimde yanmam daha da artiyor. Dogumu nasil yapacaksin doktorla konustun mu? Hayirlisiyla yavrularimizi kucagimiza alalim insallah ☺
bende bugun gittim doktora. Benim bebis hala donmemis. Doktora sezeryan istedigimi soyledim. Benim de 17 ekimden sonra alacak sanirim tam gun vermedi. Rabbim insallah saglikla kucagimiza almayi nasip ederZor bir surecmis canim gercenten kolay degilmis annelik, aminn ins sag salim aliriz kucaklarimiza☺ Sezeryan istiyorum canim ben stentten korkuyorum normal yapmaya, Ekimin 11 ile 16 si arasi gun verdi pazartesi kontrol var inş netlestiririz günü dua edelim birbirimize.
Slm nil ben iyiyim september doğum mu yaptı acaba cvp yazmamış. Sen nasılsın bebişimiz nasıl kaç haftalık oldunu simdi. Benim kontrolümde c.ba günü bakalım hayırlısını diliyorum.Selam kizlar. Nasilsiniz? Bir gelisme var mi durumlarinizda?
Sagol canim bende iyiyim. Cok sukur bir sikintimiz yok. Haftaya dogum icin gun alacagiz. Umarim tum arkadaslar icin her sey yolundadir. Hepimiz saglikla bebislerimze kavusalim insallah.Slm nil ben iyiyim september doğum mu yaptı acaba cvp yazmamış. Sen nasılsın bebişimiz nasıl kaç haftalık oldunu simdi. Benim kontrolümde c.ba günü bakalım hayırlısını diliyorum.
Cnm bende dün kontrole gittim büyüme yine duraklamıs durumda 34 haftaya kadar ertelik sükürki ama kadin dogum doktorum erken doguma karsi her ihtimale karsı bebek icin akcigeri hizli gelissin diye igne versi 1 dozunu dun vuruldum digerini bugün vuruldum sizler nasılsınız bakalım dogum tarihleri belli oldumu?Sagol canim bende iyiyim. Cok sukur bir sikintimiz yok. Haftaya dogum icin gun alacagiz. Umarim tum arkadaslar icin her sey yolundadir. Hepimiz saglikla bebislerimze kavusalim insallah.
Merhaba canim. Bende bugun gittim doktora allah izin verirse haftaya cuma gunu geliyor oglusum. Ama stent beni mahvetti. Enfeksiyon eksik olmuyor ne yuruyebiliyirum ne oturabiliyorum. Asiri batmam ve yanmam oluyor. Su 1 haftada hayirlisiyla gecip bitseydi artikCnm bende dün kontrole gittim büyüme yine duraklamıs durumda 34 haftaya kadar ertelik sükürki ama kadin dogum doktorum erken doguma karsi her ihtimale karsı bebek icin akcigeri hizli gelissin diye igne versi 1 dozunu dun vuruldum digerini bugün vuruldum sizler nasılsınız bakalım dogum tarihleri belli oldumu?
Ayyy cnm benim yaa sık dişini bak cogu gitmis azı kalmıs tatlim benim kucagina aldıgın an tüm sıkıntıları unutuyorsun merak etme. Hayırlı haberlerini bekliyoeim insallahMerhaba canim. Bende bugun gittim doktora allah izin verirse haftaya cuma gunu geliyor oglusum. Ama stent beni mahvetti. Enfeksiyon eksik olmuyor ne yuruyebiliyirum ne oturabiliyorum. Asiri batmam ve yanmam oluyor. Su 1 haftada hayirlisiyla gecip bitseydi artik
Sagol canim benim. Dogumdan 1 hafta sonra stent cikarttir dedi doktorum. Vucudun stente hic uyum saglamadi dedi. Artik o kadar yoruldum ki anlatamam. Hayirlisiyla su 1 haftayi da gecirip bebegimi kucagima alirim insallah.Ayyy cnm benim yaa sık dişini bak cogu gitmis azı kalmıs tatlim benim kucagina aldıgın an tüm sıkıntıları unutuyorsun merak etme. Hayırlı haberlerini bekliyoeim insallah
Ah be cnm benim en azından stenti taktırıp zorlansanda en azından dogumunun sonuna getirdi seni benim ilk cocugumda sten takildigi 2. Günü dogumum basladi acil sezeryana alindim ve erken dogum olmustu. Bazen halimize sükretmek gerekiyor inanki. Sen dualarini eksik etme sag saglim al kucagina bebegini dedigim gibi herseyi unuticaksin zaten onlarin kokulari sevgileri her acıya degiyor Allahim evlatlarimizi bize bagislasın 1 hafta sonrada sen mis kokulunu alirsin kollarina ama mutlaka haber ver merakta birakma bizideSagol canim benim. Dogumdan 1 hafta sonra stent cikarttir dedi doktorum. Vucudun stente hic uyum saglamadi dedi. Artik o kadar yoruldum ki anlatamam. Hayirlisiyla su 1 haftayi da gecirip bebegimi kucagima alirim insallah.
Kesinlikle canim. Cok sukurler olsun rabbime bebegimizin dogacagi tarihi belirlememize izin verdi. Cok sukurler olsun hem bebegim iyi hem bobregim. Insallah saglikla kavusuruz hepimiz. Oyle cok merak ediyorum ki onu. Kucagima alip opup koklamak istiyorum artiķ. Sona geldik artik. Her sey guzel olacak☺Ah be cnm benim en azından stenti taktırıp zorlansanda en azından dogumunun sonuna getirdi seni benim ilk cocugumda sten takildigi 2. Günü dogumum basladi acil sezeryana alindim ve erken dogum olmustu. Bazen halimize sükretmek gerekiyor inanki. Sen dualarini eksik etme sag saglim al kucagina bebegini dedigim gibi herseyi unuticaksin zaten onlarin kokulari sevgileri her acıya degiyor Allahim evlatlarimizi bize bagislasın 1 hafta sonrada sen mis kokulunu alirsin kollarina ama mutlaka haber ver merakta birakma bizide
Allah'ın izniyle cok güzel günleriniz olucak bebisinizde bizimde öyle insallah sabırsızlıkla bekliyoruz cnm şükürler olsun bu günlerimize ben senden mutlu haberlerini bekliyor olucamtatlim ☺Kesinlikle canim. Cok sukurler olsun rabbime bebegimizin dogacagi tarihi belirlememize izin verdi. Cok sukurler olsun hem bebegim iyi hem bobregim. Insallah saglikla kavusuruz hepimiz. Oyle cok merak ediyorum ki onu. Kucagima alip opup koklamak istiyorum artiķ. Sona geldik artik. Her sey guzel olacak☺
Canimmmmm cok cok gecmis olsun. İnanki okurken gözlerim doldu. Ayni seyleri kismen yasadim seninle. Yazini okuyunca sukrettim rabbime. Benim hic bobrek agrim olmadi cok sukurler olsun. Doktorum cok cok iyiymis onu bir daha anladim. Tamamen doktorumun kontrol etmesiyle ogrendik bobregimin buyudugunu. Buyumeye basladigini gordukten sonra surekli kontrol etti bobreklerimi. Artik buyumenin devam ettigini ve fazlalastigini gordugunde uroliji doktoruna yonlendirdi. 2 farkli uroloji doktoruna gittim ve kesinlikle takilmali dediler. Narkoz aldim ben taktiriken cunku ben kendimi cok kasiyorum dogumu baslatirim diye oyke istedim. Ilk stent takildi. 2 hafta sonra cikti. Suyumun geldigini zannettim. Aglaya aglaya dogumum basladi bebegim cok kucuk diyerek hastaneye gittim. Cok sukur ki dogum degilmis stent cikmis. Stent taktirmam ddedi tekrar narkoz alamam dedim. Ama hem kadin dogum hem uroliji doktorum takilmali bobrek cok buyuk dedi. Tekrar ayni seyleri sil bastan yasadim. Ve bu cok agir gecti. Cok sukur sonuna geldik ama su an ne ayakta durabiliyorum ne yuruyebiliyorum. 5 dk ayakta dursan idrarim kanli geliyor. Yanmam agrim felaket dercede. Surekli enfeksiyon cikiyir idrarimda ve kanimda. Surekli antibiyortik kullandim. Ve hala kullaniyirum. Doktorum enfeksiyonun bebgime gecme ihtimali oldugunu soyledi. Eger gectiyse oglum kuvezde kalacak. Insallah gecmemistir. Onu kuvezde gormekten cok korkuyorum. Stent takildigindan beri erken dogum olacaak kuveze girecek diye bir suru korku yasadim. Simdi de bu korkulari yasiyorum. Rabbim evlatlarimizi saglikli bir sekilde bize bagislasin. Cuma gunu ogluma kavusuyorum. Stentten de dogumdan 10 gun sonra kurtulacagim insallah. Allahim bizim gibi olanlarin yardimcisi olsun. Cok yiprandik insallah bebislerimize kavustugumuzda her seyi unuturuzMerhabalar. Acaba benimle aynı şeyi yaşayanlar varmıdır diye aranırken burayı buldum. Ve yazdıklarınızın hepsini okudum ve bende yaşadıklarımı anlatmak istedim.çünkü insan bazen o kadar yanlız ve çaresiz kalıyorki şurada yazan bir yazı bile çok büyük umut oluyor.
Benim ilk hamileliğim ve başından beri çok zor geçiyor. İlk başta 4,5 ay süren çok şiddetli mide bulantıları yaşadım sürekli ya hastanede yattım yada acilde serumlarla ayakta kaldım ve günlerce yiyip içmeden kaldığım günleri bilirim. 59 kilo olarak başladığım hamileliğimin 4. Ayında 55 kiloydum. Ardından mide bulantısı bitti derken kasık bölgemde kasılma ve Ağrı'lar hissetmeye başladım. Bunun devamında da 15 dk da bir tuvalete gitme isteğim oluyordu o kadar çok sıkışmış gibi hissediyordum ki koşarak tuvalete gidiyordum ama bir kaç damla anca yapabiliyordum kasıklarımdaki ağrı ise bitmiyordu. Bunun için hemen doktoruma gittim ki kendisi özel bir hastanede çok iyi diye tabir edilen bir doktordu. Ama hem ilk gidişimde hemde aynı şikayetle defalarca yine gitmeme rağmen beni hep "birşeyin yok normal bunlar" diyerek geri gönderdi. Oysaki bir böbrek ultrasonu istemesi herşeyi ortaya çıkaracakmış...
ardından doktorum yıllık izne ayrıldı ve 1 aya yakın bir süre olmayacaktı banada bir ay sonrası için randevu verdi ve izne çıktı.
Benimse belimin yan tarafından kasıklarıma doğru inen ve artık sancı şeklinde hissettiğim ağrılarım devam ediyordu. Ve bir gece sabaha karşı 4 te öyle bir sancı ve acıyla uyandımki yaşadığım acıyı tarif bile edemem. Hemen eşimi uyandırdım ve acıdan bağıran ve ağlayan bir halde hastaneye koştuk. Doktorum izinde olduğu için ilimizde bulunan devlet hastanesinin kadın doğum aciline gittik direk. Anında hastaneye yatırdılar ve ben öyle çok acı çekiyordum öyle bağırıyordumki heralde doğum bu ve ben bebeğimi kaybediyorum diye düşündüm çünkü henüz 18 haftalıktı ve benim hiçbir tecrübem yoktu. Serumun içine koydukları ağrı kesicilerle ağrımı dindirdiler . Ertesi gün ise doktor serumuma ağrı kesici koydurmadı Ağrı'nın nerden ve nasıl geldiğini görmem lazım dedi ve benim sağ taraf böbreğimden kasıklarıma inen Ağrı'mı görünce hemen böbrek ultrasonu istedi. Sonuç sağ böbrekte gebeliğe bağlı 17 mm lik genişleme. Üroloji uzmanının kararına göre Yapılması gereken ise 30 mm olana kadar takip ve 30 mm de stent takılması oldu. 4 gün hastanede yattıktan sonra taburcu oldum ve evime geldim. Çalışan biriydim ama işe falan gidemedim çünkü Ağrı'larım dinmiyordu ve sürekli sol tarafıma doğru sabahtan akşama kadar yatıyordum. Bu şekilde yaklaşık 15 gün geçirdim ve yine şiddetli sancılarla 2 defa daha hastaneye yatırıldım. Doktorlar stenti hemen takmak istemiyorlardı çünkü hem genişleme 30 mm ye ulaşmamıştı hemde bebeğim daha 22 haftalıktı ve stent takma işlemi doğumu başlatabilir denmişti. O kadar çaresiz ve o kadar acı dolu bir dönemdi ki yazarken bile hala gözlerim doluyor...
Artık Ağrı'larım o kadar artmıştıki doktorlar böbrek Ağrı'sının rahimde oluşturduğu kasılmaları görünce stent takmaya karar verdiler. 22 haftalık hamileyken ve böbreğimdeki genişleme 26 mm iken sağ böbreğime hiçbir anestezi almadan stent takıldı. Herkesin öyle mi oldu bilmiyorum ama benim stent takılırken ve sonrasında çektiğim acının tarifi inanın yok. Günlerce yürüyemedim oturamadım ve hatta yatamadım. Acıdan resmen ağlıyordum ve stent taktırdığıma pişman olmuştum. Vücudum stenti kabul etmişti ve yeride çok iyiydi çekilen ultrasonlarda böyle görünüyordu ama benim ağrılarım çok kötüydü.
Sonuç olarak şuan 33 haftalık hamileyim ve önce 24 sonra da 28 haftayı görürmüyüm diyen ben bu günleri de gördüm Allah'ıma çok şükür. Peki 22. Haftadan bu günlere gelişim Nasıl oldu. Böbreğimin dayanılmaz Ağrı'sı stent sayesinde geçti ama hiçbir zaman sıfırlanmadı.takıldığı günden beri idrar yollarımdaki yanma batma ve acı hissi hiç geçmedi. Defalarca enfeksiyon oluştu ve antibiyotik tedavisi uygulandı ki şuan bile aynı. Hala yürüyemiyorum ayakta beş dakikadan fazla duramıyorum sürekli yatıyorum ve 3,5 aydır işe gidemiyorum. Benim için tek artısı aylardır onca acıyı çektim canım çok yandı ama bebeğim çok sağlıklı ve erkenden doğup gelmedi çünkü hep vardı ve halada erken doğum riskim var...Onun bedenimde geçirdiği hergün için yaradana şükrediyorum. Şuan stent olmasına rağmen böbreğimdeki genişleme devam ediyormuş ve dayanabildiği yere kadar dayanacağım bebeğim için küçük kahramanım AYAZ'ım için
Çok uzun bir yazı oldu kusura bakmayın. Ama belki bir yerlerde umudunu kaybetmiş çok acı çeken bi anneye destek olur umut olur güç olur. Allah kimseyi evladıyla ve sağlığıyla sınamasın. Ve bekleyen tüm annelere yavrularına kavuşmayı nasip etsin inşallah...
Ahh cnm benim burdaki arkadaşların çoğu aynı detten muzdarip Zaten yinede hem dua et hemde sukret cnm erken dogum olmasın bak nilin az kaldı cuma gunu alicak yavrusunu kucagina senle benim haftalarimiz hemen hemen ayni sanirim ☺ rabbim hepimizin yavrularini saglikli sihatli kucagimiza almayi nasip etsinMerhabalar. Acaba benimle aynı şeyi yaşayanlar varmıdır diye aranırken burayı buldum. Ve yazdıklarınızın hepsini okudum ve bende yaşadıklarımı anlatmak istedim.çünkü insan bazen o kadar yanlız ve çaresiz kalıyorki şurada yazan bir yazı bile çok büyük umut oluyor.
Benim ilk hamileliğim ve başından beri çok zor geçiyor. İlk başta 4,5 ay süren çok şiddetli mide bulantıları yaşadım sürekli ya hastanede yattım yada acilde serumlarla ayakta kaldım ve günlerce yiyip içmeden kaldığım günleri bilirim. 59 kilo olarak başladığım hamileliğimin 4. Ayında 55 kiloydum. Ardından mide bulantısı bitti derken kasık bölgemde kasılma ve Ağrı'lar hissetmeye başladım. Bunun devamında da 15 dk da bir tuvalete gitme isteğim oluyordu o kadar çok sıkışmış gibi hissediyordum ki koşarak tuvalete gidiyordum ama bir kaç damla anca yapabiliyordum kasıklarımdaki ağrı ise bitmiyordu. Bunun için hemen doktoruma gittim ki kendisi özel bir hastanede çok iyi diye tabir edilen bir doktordu. Ama hem ilk gidişimde hemde aynı şikayetle defalarca yine gitmeme rağmen beni hep "birşeyin yok normal bunlar" diyerek geri gönderdi. Oysaki bir böbrek ultrasonu istemesi herşeyi ortaya çıkaracakmış...
ardından doktorum yıllık izne ayrıldı ve 1 aya yakın bir süre olmayacaktı banada bir ay sonrası için randevu verdi ve izne çıktı.
Benimse belimin yan tarafından kasıklarıma doğru inen ve artık sancı şeklinde hissettiğim ağrılarım devam ediyordu. Ve bir gece sabaha karşı 4 te öyle bir sancı ve acıyla uyandımki yaşadığım acıyı tarif bile edemem. Hemen eşimi uyandırdım ve acıdan bağıran ve ağlayan bir halde hastaneye koştuk. Doktorum izinde olduğu için ilimizde bulunan devlet hastanesinin kadın doğum aciline gittik direk. Anında hastaneye yatırdılar ve ben öyle çok acı çekiyordum öyle bağırıyordumki heralde doğum bu ve ben bebeğimi kaybediyorum diye düşündüm çünkü henüz 18 haftalıktı ve benim hiçbir tecrübem yoktu. Serumun içine koydukları ağrı kesicilerle ağrımı dindirdiler . Ertesi gün ise doktor serumuma ağrı kesici koydurmadı Ağrı'nın nerden ve nasıl geldiğini görmem lazım dedi ve benim sağ taraf böbreğimden kasıklarıma inen Ağrı'mı görünce hemen böbrek ultrasonu istedi. Sonuç sağ böbrekte gebeliğe bağlı 17 mm lik genişleme. Üroloji uzmanının kararına göre Yapılması gereken ise 30 mm olana kadar takip ve 30 mm de stent takılması oldu. 4 gün hastanede yattıktan sonra taburcu oldum ve evime geldim. Çalışan biriydim ama işe falan gidemedim çünkü Ağrı'larım dinmiyordu ve sürekli sol tarafıma doğru sabahtan akşama kadar yatıyordum. Bu şekilde yaklaşık 15 gün geçirdim ve yine şiddetli sancılarla 2 defa daha hastaneye yatırıldım. Doktorlar stenti hemen takmak istemiyorlardı çünkü hem genişleme 30 mm ye ulaşmamıştı hemde bebeğim daha 22 haftalıktı ve stent takma işlemi doğumu başlatabilir denmişti. O kadar çaresiz ve o kadar acı dolu bir dönemdi ki yazarken bile hala gözlerim doluyor...
Artık Ağrı'larım o kadar artmıştıki doktorlar böbrek Ağrı'sının rahimde oluşturduğu kasılmaları görünce stent takmaya karar verdiler. 22 haftalık hamileyken ve böbreğimdeki genişleme 26 mm iken sağ böbreğime hiçbir anestezi almadan stent takıldı. Herkesin öyle mi oldu bilmiyorum ama benim stent takılırken ve sonrasında çektiğim acının tarifi inanın yok. Günlerce yürüyemedim oturamadım ve hatta yatamadım. Acıdan resmen ağlıyordum ve stent taktırdığıma pişman olmuştum. Vücudum stenti kabul etmişti ve yeride çok iyiydi çekilen ultrasonlarda böyle görünüyordu ama benim ağrılarım çok kötüydü.
Sonuç olarak şuan 33 haftalık hamileyim ve önce 24 sonra da 28 haftayı görürmüyüm diyen ben bu günleri de gördüm Allah'ıma çok şükür. Peki 22. Haftadan bu günlere gelişim Nasıl oldu. Böbreğimin dayanılmaz Ağrı'sı stent sayesinde geçti ama hiçbir zaman sıfırlanmadı.takıldığı günden beri idrar yollarımdaki yanma batma ve acı hissi hiç geçmedi. Defalarca enfeksiyon oluştu ve antibiyotik tedavisi uygulandı ki şuan bile aynı. Hala yürüyemiyorum ayakta beş dakikadan fazla duramıyorum sürekli yatıyorum ve 3,5 aydır işe gidemiyorum. Benim için tek artısı aylardır onca acıyı çektim canım çok yandı ama bebeğim çok sağlıklı ve erkenden doğup gelmedi çünkü hep vardı ve halada erken doğum riskim var...Onun bedenimde geçirdiği hergün için yaradana şükrediyorum. Şuan stent olmasına rağmen böbreğimdeki genişleme devam ediyormuş ve dayanabildiği yere kadar dayanacağım bebeğim için küçük kahramanım AYAZ'ım için
Çok uzun bir yazı oldu kusura bakmayın. Ama belki bir yerlerde umudunu kaybetmiş çok acı çeken bi anneye destek olur umut olur güç olur. Allah kimseyi evladıyla ve sağlığıyla sınamasın. Ve bekleyen tüm annelere yavrularına kavuşmayı nasip etsin inşallah...
Canimmmmm cok cok gecmis olsun. İnanki okurken gözlerim doldu. Ayni seyleri kismen yasadim seninle. Yazini okuyunca sukrettim rabbime. Benim hic bobrek agrim olmadi cok sukurler olsun. Doktorum cok cok iyiymis onu bir daha anladim. Tamamen doktorumun kontrol etmesiyle ogrendik bobregimin buyudugunu. Buyumeye basladigini gordukten sonra surekli kontrol etti bobreklerimi. Artik buyumenin devam ettigini ve fazlalastigini gordugunde uroliji doktoruna yonlendirdi. 2 farkli uroloji doktoruna gittim ve kesinlikle takilmali dediler. Narkoz aldim ben taktiriken cunku ben kendimi cok kasiyorum dogumu baslatirim diye oyke istedim. Ilk stent takildi. 2 hafta sonra cikti. Suyumun geldigini zannettim. Aglaya aglaya dogumum basladi bebegim cok kucuk diyerek hastaneye gittim. Cok sukur ki dogum degilmis stent cikmis. Stent taktirmam ddedi tekrar narkoz alamam dedim. Ama hem kadin dogum hem uroliji doktorum takilmali bobrek cok buyuk dedi. Tekrar ayni seyleri sil bastan yasadim. Ve bu cok agir gecti. Cok sukur sonuna geldik ama su an ne ayakta durabiliyorum ne yuruyebiliyorum. 5 dk ayakta dursan idrarim kanli geliyor. Yanmam agrim felaket dercede. Surekli enfeksiyon cikiyir idrarimda ve kanimda. Surekli antibiyortik kullandim. Ve hala kullaniyirum. Doktorum enfeksiyonun bebgime gecme ihtimali oldugunu soyledi. Eger gectiyse oglum kuvezde kalacak. Insallah gecmemistir. Onu kuvezde gormekten cok korkuyorum. Stent takildigindan beri erken dogum olacaak kuveze girecek diye bir suru korku yasadim. Simdi de bu korkulari yasiyorum. Rabbim evlatlarimizi saglikli bir sekilde bize bagislasin. Cuma gunu ogluma kavusuyorum. Stentten de dogumdan 10 gun sonra kurtulacagim insallah. Allahim bizim gibi olanlarin yardimcisi olsun. Cok yiprandik insallah bebislerimize kavustugumuzda her seyi unuturuz