blackseea nın 40 yaşında, 80 den 60kg ye diyet günlüğü

nedendir bilmiyorum,ruhen çoook eksilerdeyim.resmen hiçbirşey yapmak istemiyorum.daha kahvaltı bile yapmadım.hiçbirşey yiyesim yok.herhangi birşeyle ilgilenesim yok.hep uyumak istiyorummm. yani uykum yok ama, neyseee.

mrb
uğramamışsınız bugün.bir sorun yoktur inşallah.
sayfanı okuyordum, ben utanmaktayım :KK43:( 84 kg oldum, dün kendimi kaybettim resmen, kocaaa bir tencere kısır yaptım yedim, kek yaptım yedim, evde ne var ne yok yedim, ne var ne yok yedim, sabah tartıldım 84 kg olmuşum 1 kilo almışım yani, berbat bir duygu, sayfama bile utanarak yazdım bişiler.....

sayfanı okuyordum, ben utanmaktayım :KK43:( 84 kg oldum, dün kendimi kaybettim resmen, kocaaa bir tencere kısır yaptım yedim, kek yaptım yedim, evde ne var ne yok yedim, ne var ne yok yedim, sabah tartıldım 84 kg olmuşum 1 kilo almışım yani, berbat bir duygu, sayfama bile utanarak yazdım bişiler.....

beğendi yi işaretlemek istemedim.çünkü kilo aldım demişsin.
ama şunu söyleyeyim ki;bende bazen kendimi böyle kaybediyorum.işte benim bulduğum sebep:galiba o zamanlarda depresyonda oluyorum. işte o anlarda seratonin midir nedir o nu yüksetmek gerekiyor.1 kaynamış yumurta,tarçın kokusu,1 ayva bana iyi geliyor.tabi bunlarda seratonin yok heralde ama.bende işe yaradı son haftalarda.geçenlerde 1 kase petekli balı bi tadayım dedim.sonuç ne oldu biliyon mu?: anlamadan bitmişti kasedeki bal.yani farkettiğimde çokkk geçti artık.yöneldim yenisini doldurayım diye.içimdeki ses dur dedi.elini çek.bıraktım.limonlu su içtim.arkadaşımı aradım.konuşurken dikkatim dağıldı.kriz az hasarlı atlatıldı.

sabah yok

öğlen:
yarım cıssss lı tost
cıslı demek:teryağı,sucuk,kaşar,beyaz peynir,ketçap,mayonez,kornişon turşu
ayva
1 bardak süt

akşam
yeşil biber3 tane
4 dilim kepekli ekmek
2 bardak ayran
1 dolu tabak fırında sebzeli tavuk-patates(dolaptaki tavukları bitirmek gerekiyor.o yüzden üstüste tavuk bu aralar.

beğendi yi işaretlemek istemedim.çünkü kilo aldım demişsin.
ama şunu söyleyeyim ki;bende bazen kendimi böyle kaybediyorum.işte benim bulduğum sebep:galiba o zamanlarda depresyonda oluyorum. işte o anlarda seratonin midir nedir o nu yüksetmek gerekiyor.1 kaynamış yumurta,tarçın kokusu,1 ayva bana iyi geliyor.tabi bunlarda seratonin yok heralde ama.bende işe yaradı son haftalarda.geçenlerde 1 kase petekli balı bi tadayım dedim.sonuç ne oldu biliyon mu?: anlamadan bitmişti kasedeki bal.yani farkettiğimde çokkk geçti artık.yöneldim yenisini doldurayım diye.içimdeki ses dur dedi.elini çek.bıraktım.limonlu su içtim.arkadaşımı aradım.konuşurken dikkatim dağıldı.kriz az hasarlı atlatıldı.

Canım seratonin gıdalarda olan böyle yağ gibi protein gibi bir şey değildir. Vücudun salgıladığı bir hormondur adrenalin gibi. O hormonu salgılatmak tamamen senin vücuduna kalmış. Demek ki vücudun kaynamış yumurtaya, tarçına ya da ayvaya seratonin salgılıyor. Genelde çikolata ve kahve salgılar seratonini. Psikolojine bağlı senin anlayacağın :KK66:

yıllar önce yaptığım ilk ıspanak yemeği aklıma geldi şimdi.yazayım dedim.yapmamışım daha önce ıspanak.annem yaparkende dikkat etmemişim demekki.
eşimle pazardan aldık sebze,meyve.haftasonu.ikimizde evdeyiz.girdik mutfağa.o salata falan bende ıspanakları yıkadım.tencerede yapacağım.soğan salça hazır.doldurdum tencereye,ama kapağı zor kapanıyor o kadar yani.ee çok diye doldurdum suyunuda.bir bakayım ne durumda dedim.kapağı bi açtım ki sadece üç beş yeşillik var.bi çığlık aa ıspanaklar nerdeee:eşime :niye döktün diyorum.o da yazık şaşkın şaşkın anlamaya çalışıyor.biz ne olduğunu anlamadık o anda. ama günler sonra tek başıma evdeyken yine aynısını yaptım.bu sefer mutfaktan hiç çıkmamıştım. makarna falan yapıyordum. bi baktım yine ıspanaklar yok.hımmm anlamıştım bizim zavallı ıspanaklar fazla suda boğuluyorlarmış meğerse.
ama şimdi çok güzel yapıyorum .öğrendim tabi.yaş kırk a gelince.
ayy 15-16 yaşlarımdayım bir bayramda annemler akraba ziyaretine gittiler.bende evde kıymalı yaprak saracağım.aslında bilirdim vede çok güzel yapardım.o yüzden annem bana sardırırdı hep.herşey hazır.yapraklar haşlandı.iç hazır? sardım doldu tencere.koydum piştide.annemlerde geldiler eve. annem hemen sarmaya bakmaya gitti. bende masayı hazırlıyorum.babamda acıkmış yazık.bekliyor.annem geldi ,baktın mı tadına dedi.baksana bir:evttt pirinç koymamışım kıymaya.sadece baharat vede kıymayla sarmışım yaprakları:))) ıyy iğreçti tadı.belkide ben şok olmuştum o yüzden kötü gelmişti tadı.sonra ne oldu bilmiyorum.ama 1 tencere kıymalı yaprağı birdaha görmedim.

ayyyy birde yine eşimle canımız çekmiş gecenin bi yarısı tulumba tatlısı yapalım dedik.hazırladık herşeyi.ama hamurunu pişirecekmişiz önce ki kızarırken içi de pişsin.biz pişirmediğimiz için :kızartıyoruz içi çiğ kalıyor.iyice bekletiyoruz yağda bu seferde dışı koyukahve rengi oluyor(yanıyor)içi hala hamur.olmadı tabi hepsini döktük.gitti pastaneden aldı geldi.ama şimdi onuda çokk iyi yaparım.
ayyy daha nelerrr,nelerr yaaa.neyse şimdilik bu kadar.byyyy

Canım seratonin gıdalarda olan böyle yağ gibi protein gibi bir şey değildir. Vücudun salgıladığı bir hormondur adrenalin gibi. O hormonu salgılatmak tamamen senin vücuduna kalmış. Demek ki vücudun kaynamış yumurtaya, tarçına ya da ayvaya seratonin salgılıyor. Genelde çikolata ve kahve salgılar seratonini. Psikolojine bağlı senin anlayacağın :KK66:

çok teşekkür ederim.bu bilgi için.evt.gerçekten öyle ama,bunları yiyince daha fazla yeme isteğim gidiyor.

offf yaaaa.şu göbekten nasıl kurtulacağım? resmen bazen ay gökyüzünde dolunayken tepsi kadar görünür ya,onun gibi aynısı.vücudumda bu göbek olmasa fazla takmam kiloyu.çünkü;sağlık sorunum yok.ee orantılıda vücudum.tek sorun bu göbek yani.sırtımda,belimde,basende yağ yok.kalça az büyük ama bu göbek resmen hamileliğin 9. ayında sadece 9 kg alan birinin göbeği gibi vücudumda.
tamam ideal kiloya bakınca 30kg fazla var ama orantılı dağılmış olduğundan tek göze batan göbek oluyor.çevremdeki arkadaşlara bakarak bu sonuca vardım.çünkü onlarda(5 ayrı arkadaş)bel hattı yok.kalça-göbek aynı irilikte,sırtta hat yok.kollar çoook kalın.işte bu durumda kendimi ince bile buluyorum.ama baskül ve mezura farklı söylüyor tabi.
ha birde şu göbek fıtığım olayı var.yıllardır. küçüktü önceden nohut kadardı.şimdi ceviz kadar olmuş.bazen yürürken canım acıyor.dr.sorun yok demişti.bana bırakmıştı kararı.istersen alalım ameliyatla demişti.bende korktum heralde.istemedim.ama bazı arkadaşlar aldır,kurtul.diyorlar.sonra ilerde sorun yaratırmış.
bilgisi olan var mıki?

acaba sorun olur mu ki? sadece göbek için birşeyler yapmak istiyorum.bu kilo da uygun olurmu?spor yapmak birde fıtıkla beraber.ha bir de tv lerde var mı ki.aman neyse netten de bulunur sonuçta videolar ama sağlık açısından ne olur bilmiyorum

şimdiden tanıdık tanımadık herkese iyii yıllar diliyorum.dilerim tüm dünyada 2013 ve sonrası hep barış-huzur mutluluk olur.obezler zayıflar.isteyenler anne olur.herkes istediği kadarr mutlu olur inşallah.:)))

iyi yıllar sanada arkadaşım, göbek, fıtık, spor, valla bilemedim, bir doktora sorman lazım, zararlı olurmu spor diye, ama yürüyüşün bir zararı olacağını düşünmüyorum, birde sen arkadaşlarına bakma zayıflamaya çalış en azından bki ni 26 ya düşürmeye çalış, kime diyosam :) ben kendime bakayım, arkadaşım bu gün son yemelerim, yarın yani seneye artık kesin başlıyorum, bu gün eşime de, başlamazsam benden adi yok bu dünyada dedim, :) ama bu gün ne bulduysam yedim, halada devam, tekrar iyi akşamlar yarın kısmet olursa görüşürüz...

iyi yıllar sanada arkadaşım, göbek, fıtık, spor, valla bilemedim, bir doktora sorman lazım, zararlı olurmu spor diye, ama yürüyüşün bir zararı olacağını düşünmüyorum, birde sen arkadaşlarına bakma zayıflamaya çalış en azından bki ni 26 ya düşürmeye çalış, kime diyosam :) ben kendime bakayım, arkadaşım bu gün son yemelerim, yarın yani seneye artık kesin başlıyorum, bu gün eşime de, başlamazsam benden adi yok bu dünyada dedim, :) ama bu gün ne bulduysam yedim, halada devam, tekrar iyi akşamlar yarın kısmet olursa görüşürüz...

dr.ye sormuştum laf aramızda.ameliyat demiş fakat acil değil isteğime bırakmıştı.o yüzden fazla ayaklarım gitmiyor.yaza kadar.çünkü eşim işte.kızım okula gidiyor.o bakımdan yani.evt bki yi düşürmek için çabalıyorum.ama şu an geçiş sürecindeyim.yani şimdilik az yemeyi öğrenmeye çalışıyorum.benim yeme krizlerime ben bile hayret ediyorum.bir fil bile bu kadar yiyemez yani.ama bu yaklaşık1 aydır oluyor gibi.yan frenleyebiliyorum yemelerimi.hatta çaydan,kahveden şeker çıktı.tatlı çok çook az haftada 1-2 kaşık bal-çikolata falan kadar yani.ekmek artık 3 gün falan gidiyor.1 tam buğdaylı olanı.şimdi porsiyonlarımı da azltabilirsem düzelecek gibi.haa meyvede artık kilo kilo değil 3-5 taneye düştü şükür.
ben inanıyorum sende başaracaksın.ama bebek süt alıyorsa kilonu korumakta başarıdır,kış ayında birde.bide o kadar yiyorum diyorsun.ama metabolizman yardım ediyor.yakıyor.kiloya çevirmiyor.ama bunu hep yapmayabilir.dikkatt.
başarılı,sağlıklı günlere inşallah.

mrb.evt bugün buraya başlayalı 11.günüm yani 1.peryodun tamamlandığı gündür.kilo vede ölçü günü yani.sabah kızımın bazı sorunları yüzünden giriş yapamadım.kilomu ölçmüş çıkmıştım evden.13:30 vücut ölçülerimi aldım.şimdi yazacağım.birde akşam lahana çorbası yaptım.az önce onuda blendırdan geçirdim.şimdi başladım yani bunada.başarabilirsem 7 günlük uygulayacağım.

günlük 1.sayfasındaki kilo:80kilo,400gr.

şimdiki kilo: 79kilo,100 gr.

giden:1kg,300gr.

ölçüler:

göğüs:102
bel: 101
basen: 111
popo: 111
sağbacak but:68
diz altı baldır:41,5
sağ kol bilek:17
kol pazu:31

evt görünüşe göre tomruk gibi bişey.yontulmamış ağaç gövdesi resmen.yontacam ben ,onu ama bu sene.bi güzelde işleyecem 35lik fıstık çıkaracam içinden.

dün başladım lahana çorbasına.

heryerde tarifi farklıydı.bende kendime göre evde olanlarla yapmıştım.soğuyuncada blendrdan geçirdim.ama iri bıraktım biraz mide uğreşsın biraz diye.

tarifim:

1 lahanayı doğradım.

3 kuru soğanı doğradım.gelişigüzel doğradım hepsini

biraz maydanoz

3 tane acı yeşil sivri biber(nedenini bilmiyorum ama çekirdeklerini çıkardım biberlerin)

3-4 diş sarımsak

klorsuz 5 litre suyla pişirdim. tuz atmadım.1 yamek kaşığı sızma zeytinyağıkattım.
bu aralar yağı çok azalttığım için balıkyağı kapsülü almaya başladım sabah-akşam.

bazen bardağa doldurup içiyorum.bazende kızım yosa yanımda kaseyi kafama :))) dikiyorum. ama kaşıkla bitmiyor vallah.deneyen olursa hakverir bana.

not: mutlaka bardağa veya kaseye koyduğumda

limon sıkıyorum.
kimyon katıyorum.
zerdeçal
zencefil katıyorum

buarada not:eek:kuyanlar olursa diye:1 kase süzme çiçek bala 1 tatlı kaşığı zencefil 1 tatlı kaşığı tarçın kattım.sabah uyanan herkese ilk önce 1 er tatlı kaşığı bu karışımın üzerine limon sıkıp veriyorum.üzerine su içirmiyorum.
vallah kızım da eşimde henüz grip veya soğukalgınlığı falan olmadılar çok şükür.ben tatlıyı bıraktığımdan artık almıyorum.şimdilik hayatımdaki tek tatlı yediğim meyveler.

merhaba arkadaşım, evet karşılıklı tebrikler gelecek umarım, çünkü bu günden itibaren çok kararlıyım, :) lahana çorbası demişsin günlük hep aynı çorbayı mı içeceksin bu çok zararlı olabilir, bu arada bende kabuska yapıyorum, içine pirinç te koydum, tarçına gelince, ben orta okuldan bu yana hiç şeker kullanmam içeceklerime :) 20 sene olmuştur. :))

merhaba arkadaşım, evet karşılıklı tebrikler gelecek umarım, çünkü bu günden itibaren çok kararlıyım, :) lahana çorbası demişsin günlük hep aynı çorbayı mı içeceksin bu çok zararlı olabilir, bu arada bende kabuska yapıyorum, içine pirinç te koydum, tarçına gelince, ben orta okuldan bu yana hiç şeker kullanmam içeceklerime :) 20 sene olmuştur. :))

tebriklerr kararın için.evt.önce bu çorbayı içeceğim.sonra yemek,kahvaltı falan.akşamsa başarabilirsem sadece çorba.yanında havuç,lahana falan.
bu güzell.yani şeker kullanmamanız.ama nedir bu ataklar o zaman?ben şeker düşünce veya depresyondayken ataklar yaşıyorumda ondan.

diyet yapma fikri sanırım :) içimdeki ses tatlı ye diyor, :) bir kaç gün sonra azalır, bir iki hafta sonrada midem küçülür böyle böyle idare edecez :)))

X