Bu tip insanlarin her yerde ayni yogunlukta oldugunu düsünmüyorsunuz degil mi? Sehirden sehire o kadar cok sey farkediyor ki iki sehirde yasayan toplumun asla ayni olabilecegini sanmiyorum. Izmir ile Bursa'yi bu konuda asla bir tutamayiz. Siz Izmir'e gittiniz mi bilmiyorum ama ben Izmir'de yasiyorum ve Bursa'ya gittim. Yani ikisini rahatlikla kiyaslayabilirim. Bursa bir Izmirlinin gözünden her ne kadar tutucuysa Izmir de bir Bursalinin gözünden bir o kadar rahat ve acik. Evet acik. Bunu diyen Bursalilari cok gördüm. Yani burada biri Izmir icin kadinlari acik ve rahat bir sehir dese asla tepki göstermem. Nasil ki Bursa kapali bir sehirse Izmir de bir o kadar acik.
Kendimi bildim bileli Izmir'de yasiyorum ve oraya gittigimde gercekten afalladim. Bir ay boyunca orada kaldim, dönebilmek icin gün sayiyordum. Cevremde Bursa'ya giden tanidiklarim ya da Izmir'i görmüs Bursa'da yasayan tanidiklarim da bu iki sehrin birbirinden cok cok farkli oldugunu belirtirler. Bursa'ya okumaya gidip de oralarda bunalip (tutuculuk konusunda) geri dönen, Bursa'dan Izmir'e okumaya gidip de buralari cok acik bulan ve rahatsiz olan ya da keyfini süren insanlarla da karsilastim.
Bu tip insanlarin iki sehirde de ayni yogunlukta bulundugunu düsünüyor musunuz hala?
Yorumunuza tekrar dönüp bir bakar misiniz?
Evet sayenizde konu sapti. Ben kendi acimdan yorumumu yaptim, gözlemlerimi yazdim. Ama siz sanki yalan söylüyormusum ya da abartiyormusum gibi bir tepki gösterdiniz. Sizi inandirmam gerektigini düsünür gibi bir haliniz var o yorumda. Ben burada herhangi bir tartisma ortami olsun diye yazmadim sadece gözlemlerimi aktardim. Zaten konu bir tartisma konusu da degil ama siz buna zemin hazirladiniz. Üzgünüm ama ben buraya tartismak icin yazmadim o yüzden size daha fazla cevap verebilecegimi sanmiyorum.
Ha eger öyle yazmadiginizi düsünüyorsaniz yorumunuzu tekrar bir gözden gecirin. "Sakincasi yoksa" diyerek kibar ve saygili olunmuyor. Tanimadiginiz bir insanla nasil konusulmasi gerektigini bilmeniz gerekir. Alintiladigim yorumunuzda bile tavriniz hic hos degil. Gayet sakin bir sekilde yorumunuzun yerinde olmadigini belirttim önceki yorumumda da. Farkindaysaniz benim yorumuma atlayan sizsiniz, yoksa benim kimseye patlamayi düsündügüm yok...
Ben de dogma büyüme Izmirliyim ve cok sevdigim memleketimi degil gezip gördügüm bir sehri kendi gözümden anlattim. Ister begenin ister begenmeyin benim gözlemlerim bunlar..