bizimde bursaya gitme ihtimalimiz var

Bende sizin tavrınızdan ve uslubunuzdan yeterince sıkıldığımı belirticem.kibarlık ve saygı kavramlarını gayet iyi bilirim ama siz çizgiden çıkartıyorsunuz.Sizin kampanyanızda adımın geçmesinden hem çok rahatsız oldum hemde kayıtsız kalamadım.Size ve kendime çok sevdiğimiz memleketlerimizde mutluluklar diliyorum.

Müslüman bir ülkede yasamiyoruz. Eger müslüman bir ülkede yasasaydik seriat kanunlarina ve kutsal kitaba göre yönetilirdik. Bunu iddia etmeniz hic dogru degil. Bu ülkenin herhangi bir dini ve kutsal kitabi yok. Evet kimliklerimize göre %99umuz müslüman ona bakarsaniz benim kimligimde de Islam yaziyor, ama benim felsefem ve düsünce tarzim cok baska. Benim gibi düsünen bir cok insanin da bu ülkede yasadiginin farkindayim. Bu konulari sorgulayip cok fazla kafa yordugum icin yeterince bilgiliyim, sizlerle bildiklerimi paylasmak isterdim ama burasi yeri degil.

Kac defa söyleyecegim "benim gözümden" böyle bir yer oldugunu. "Benim gözlemlerim" bunlar. Basim acik ve sacim boyali diye bir cok kadinin ilginc bakislarina maruz kaldim. Herhangi bir abarti yok bu yazdigimda. Oldugu gibi aynen bunu yasadim.
Niye durduk yere Bursa'yi karalamak isteyeyim söyler misiniz? Ben de Bursa kökenliyim ve Bursa'da akrabam, tanidigim insan cok fazla. Baba tarafindan tüm kökenim orada, orayi karalamami gerektirecek bir durum yok ortada.

Dini atmosferinden bahsettigimi anlayamadiniz sanirim. Bursa gecmisi nedeniyle dindar insanlara hitap ediyor ve dindar kesim özellikle orayi tercih ediyor. Bunu belirtmem niye bu kadar rahatsiz etti sizi? Ortada cesaret gösterilmesi gerekecek kadar kötü bir muamele oldugunu düsünmüyorum. Asil siz nasil Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin müslüman bir ülke oldugunu ve %99unun müslüman oldugunu söylemeye cesaret edebiliyorsunuz? Azinliklari hice saymaya hakkiniz yok. Gayrimüslimlerin cennetinizde belki yeri yok ama bu ülkenin basi üstünde yeri var. Bu ülkenin vatandasi olurken müslüman olma gibi bir sart yok degil mi?

Rahat olmak bir marifet degil her insanin hakki. Rahatlik diyince akliniza ne geliyor bilmiyorum ama sizin düsündügünüz tarzda olmadigi kesin.

Hakkinda hic bir fikrim olmayan bir toplum hakkinda ileri geri konusmadim, aksine oraya gittigim ve uzunca kaldigim sürece GÖZLEMLEDIGIM durumlari aktardim. Sizler gibi tartismaya merakli üyeler yüzünden konu buralara kadar geldi. Seviyeli bir sekilde tartismayi severim, sizlerle oturup uzun uzun tartismayi da cok isterim ama kusura bakmayin site yönetimi ikili tartismalara izin vermiyor. Bu sitede uyari almamis bir üyeyim ve almak da istemiyorum..

Iyi forumlar.

"Özellikle mahalle baskisinin fazla oldugu yerlerde"

Bu yeterince aciklamamis mi? Izmir sehirlisi Bursa sehirlisi diye bir ayrim yaptigimi hatirlamiyorum. Bursa'nin bazi yerlerinde mahalle baskisinin fazla oldugunu belirtmek istemisim sadece.

ne kadar seviyeli ve bilgili olduğunuz gayet ortada!! anlaşılan seviyenize inmekle hata etmişim mümkünse kendi memleketinizle ilgili konulara yorum yapın saygı duymak istiyorsanızda daha saygılı olun ......

bu arada sizin gibi ön yargılı bir insanda değilim rahatlıktan kastımın ne olduğuda ortada bunuda belirtmeden edemiycem ayrıca çelişkiniz okadar ayan beyan ortadaki bu ülkenin bir kitabı ve bir dini olduğunu bile kabul edemiyorsunuz siz kabul etsenizde etmesenizde bu ülkenin bir dini ve bir kitabı var sizin bunu gözden kaçırmanız sizin gibi çok bilgili!!! biri için çok üzücü bi ayrıntı olmuş.....

ne kadar seviyeli ve bilgili olduğunuz gayet ortada!! anlaşılan seviyenize inmekle hata etmişim mümkünse kendi memleketinizle ilgili konulara yorum yapın saygı duymak istiyorsanızda daha saygılı olun ......

Saygisiz oldugumu düsünmüyorum.. Saygisizlik etseydim yöneticiler ilgilenirdi.
Evet kabul etmiyorum. Yüzde 99unun da dini ayni olsa yine de kabul etmiyorum-ki yüzde 99 bile degil. Cünkü bu ülkede baska dinlere mensup ve farkli düsünen insanlarin oldugunun farkindayim ve bu ülkenin her hangi bir dinin kanunlarina göre yönetilmedigini biliyorum. Sizin de bu ülkenin bir dininin olmadigini ve asla cogunluga göre bu ülkeye bir din bicilemeyecegini bilmenizi isterim.

Isterseniz daha fazla tartismaya acik, kiskiritici yorumlar yapmayin. Yoksa hic uyari almamis ben sizin gibi tartismaya merakli üyeler yüzünden ilk uyarimi alacagim.

Tekrar iyi forumlar...

yazınızı okudum ve şuan yazdıklarınıza gülüyorum resmen oyüzden cevap vermeye lüzum bile görmüyorum........!!!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…