Bursada insanlar hayat görüşlerine göre semtlere ayırılmış gibi gelir bana çoğu zaman. Ataevler, Beşevler, , Fsm, Ertuğrulkent, Görükle vs. genelde daha modern orta halli ve üzeri insanları barındırır ve sitelerden oluşur. Daha yeşil ve daha sakin yerlerdir. Bu saydığım yerleşimler küçüksanayi metro hattı üzerinde bulunur ve metro hattıda şehrin merkezi sayılabilecek heykelden başlayıp görükledeki uludağ kampüsüne kadar gider. Bursada metro istasyonlarına yakın oturursan rahatlıkla bir ucundan öbür ucuna 15-20 dakika içinde ulaşırsın.
Aynı şekilde diğer metro hattı organize sanayi üzerinde şusıralar Bursadaki en gözde Avm olan Korupark bulunur diğer ucu yine merkeze gider. Bu civardaki yerleşim yerlerinden emin değilim sadece Emek hakkında bilgi verebilirim Koruparka yakın olduğundann çevresine siteler kurularak modernleştirilmeye çalışılan bir bölgedir ama aslında eski bir gecekondu bölgesidir. Bu civarda okurken ben çevrede ağırlıklı olarak çarşaflı bir populasyon ve küçük çeteler halinde gezip çevreden sigara isteyen ilkokul formalı çocuklar görüyordum genelde. Artık değişmiş olabilir ama yinede eşinin öğretmenlik yapmak istemeyeceği tarzda bir bölge olabilir diye düşünüyorum.
Şehir merkezinin çevresinde kalan yerleşim birimleri de yine aynı şekilde daha tutucu ve daha az gelişmiştir. Ama merkeze yakın biryerlerde yaşamak için Çekirgeyi önerebilirim. Burada benim hoş bulduğum şömineli eski tarzda apartmanlar var. Eskiden daha popüler biryerdi ama sanırım kitlesi şehir içindeki sıkışıklıktan vs. bunaldıkları için ertuğrulken bademli vs. taraflarına geçtiler.
Şehir içinde 2 tane avm bulunur birbirlerine yürüme mesafesinde olan. Onun dışında merkezde bol bol kumaş, giyim mağazaları, ve ev tekstil ürünleri bulabilirsin Bursa'nın iddalı olduğu bir alandır tekstil. Pazarları iyidir ben şuan İstanbulda yaşıyorum arada annemleri ziyaret için gittiğimde yediğim meyve sebzeler etler vs. İstanbuldakilerle kıyaslanamaz. Bir de suları acayip lezzetlidir bazı bölgelere verilen sular direk kaynaktan gelir.
Hımm sonra, merkezde 2 tane tiyaro vardır. Acayip iyi oyunlar çıkarırlar, özellikle teyyare şimdiye kadar izlediğim tüm oyunları çok çok kaliteliydi ve ayrıca çok ucuzdu. Sinemaları da 10'un üzerindedir sanırım ve fiyatları istanbula göre ucuzdur yine. Hımm sonra aynı şekilde ulaşım ve kirada istanbulla kıyaslanamaz
Gece dışarı çıkmayı eğlenmeyi seviyorsanız merkezde arapşükrü vardır meyhanelerin bulunduğu bir sokak olan rahatlıkla kadınlı erkekli gidilebilir. Fsm ise küçük ölçekte bir bağdat caddesidir bursa için. İçinde butikler, kafeler ve barlar bulunur.Bu semtlerde rahatlıkla yaşam tarzınızdan herhangi bir şekilde ödün vermeniz gerekmeden zaman geçirebilirsiniz.
Ama merkez daha kalabalıktır, biraz daha mutaasıptır genelde insanlar burda şortla, dizüstü eteklerle gezmezler. Gezseniz nolur? Linçe filan uğramazsınız tabi ama insanların bakışlarını fazlasıyla üzerinizde hissedersiniz Heryerde rahatlıkla askılı giyebilirsiniz o konuda problem yaşayacağınızı zannetmiyorum. Yalnış biliyor olabilirim yinede sadece fikir olsun diye söylemek istiyorum fsmyi, ertuğrulkent, görükle, ataevleri içine alan nilüfer belediyesi dışında diğer tüm belediyeler akp belediyesidir diye biliyorum ben.
Biraz uzattım sanırım ama semtlere göre bilgi vermek istedim ki size uyan bir yerinde yaşayın. Üstte biryerlerde mesajını gördüğüm arkadaş gibi şehirde yaşarken rahatsızlık hissetmeyin. Çünkü Bursa güzel ve hertürlü imkanı olan bir kent . Orada kendinize uyan bir çevre oluşturduğunuzda mutlu olmamanız için bir sebep göremiyorum