bizimde bursaya gitme ihtimalimiz var

Canım bende doğma büyüme bursalıyım üniversiteyi yıllarca şehir dışında okudum döndüğümde oh be dedim varmıyımış böyle yer.Hem nezih hem gelişmiş bir şehir ama denildiği gibi her eşhir gibi yer yer değişiyor.Komşuluk ilişkileride aynı şekilde değişiyor.Sana tavsiyem hem nezih hem kaliteli olarak ilk aklıma gelen semtler özlüce tarafları ben geçitte oturuyorum burasıda güzel ama öyle pek komşuluk fln olmaz daha herşey elimin altında olsn hemde ulaşım kolay olsun dersen ataevler ihsaniye beşevler olabilir.Ama emin ol çok kısa sürede alışacaksın yaşaması kolay keyifli bir şehir.Şimdiden hayırlı olsun diyorum.

Merhaba ben Bursa'da doğmuş ve büyümüş birisi olarak Bursayı çok sevdiğimi söylemek isterim.
Bursa'da her türlü imkana sahip olabilirsiniz aradığınız herşeyi rahatlıkla bulabilirsiniz çok gelişmiş bir şehirdir merkezi osmangazidir osmangaziden batıya doğru gittikçe Nilüfer tarafı oldukça nezihtir Bursanın İstanbuludur bir yerde deniz dağ göl orman zaman geçirilebilecek bir çok yeri vardır sıkılmayacağınızı umuyorum. Bursanın tarihide insanı oldukça etkiler çok eski kültürlere ev sahibi olmuştur İznik çinisiyle meşhurdur İnegöl köftesiyle ve dayanıklı mobilyalarıyla mobilya alıcaksanız orayı görmeden geçmeyin Gemlik zeytiniyle Mudanya balığıyla o kadar çok yeri vardır ki Bursanın adeta evliyalar şehri denir tarihle ilgileniyorsanız sizin ilginizi çekecektir. Eğer komşuluk istiyorsanız Muradiye tarafını öneririm nezih bir yer ve merkezi olsun diyorsanız Ataevler İhsaniye Beşevler derim Çekirge ve Kükürtlüde çok elittir sorunuz oursa seve seve cevap veririm. Bursaya gelen herkes beğenir umarım sizde beğenirsiniz. Sevgiler..

Denize yakin semt degil de ilceler diyelim,gemlik ve mudanya deniz kiyisidir,mudanya ya gitmek icin nilufer tarafinda gemlik e gitmeniz icin osmangazi tarafinda oturmanizi oneririm,ama yasamaya doyamayacaginiz bir semt isterseniz besevler,ertugrulkent,fsm yi oneririm,sehrin her yerinde ulasim kolaydir,metro,otobus,minibus ve bursa ile ozdeslesmis taksi dolmuslar sehrin her yerinde faaliyet gosterir ve ulasimda rahat edersiniz,her keseye gore yeme icme,barinma,giyim,eglence mekani bulabilirsiniz.

Ayrica sunu da belirteyim bursa nin neresinde olursaniz olun deniz kiyisina gitmek icin 1 saatten fazla yol gitmezsiniz.

Bursa aşk'tır.
Umarım bu aşkın tadına varırsın.

Suyundan içen bir daha zor ayrılır derler :-)
Gerçekten de öyledir.
Istisnalar olur elbet, ama bursa'da yaşayıp da buraya bağlanmayanı görmedim desem abartmış olur muyum bilmem.

Farklı bir havası, çekim gücü olduğunda çoğunluk hemfikirdir.

Diyorum ya, Bursa'm aşk! :-)

Hep olumlu şeyler söylenmiş sanırım :-)
Biraz da sıkıntılarından bahsedelim.

Trafiği, ulaşımı o kadar da iyi değil.
Metro büyük kolaylık, şehrin dogusunu batısına bağlar.
Ulaşımda sıkıntılar var.

Ayrıca havasına hiç güven olmaz.
Ağustos'ta bile şemsiyeyle dolaşan arkadaşım vardı, manyak mıyım ben şemsiyemi çıkarayim çantamdan derdi :-)
O kadar da manyak olmamak lazım tabi..

Bir de çok göç aldığı için sürekli kalabalıklaşan bir şehir.
Nerede çocukluğumun Bursası diye başlamak istemiyorum :p

Hiçbiri gölge düşüremez güzelliğine.

:)4 yıl bursada okudum.şimdi evliyim 14 aydırda burdayım....bizde iş için izmire gidicez dört gözle bekliyorum kurtulayım buradan diye:)yaşayanlar bursalılar çok memnun çok mutlu ama ben nedense neden mutlular bi anlam veremiyorum...:)istanbulda büyüdüğüm için olabilir sanırım.alışmışım herşey elimin altında,nerden alacağımı biliyordum,arkadaşlarım ordaydı falan ama yaşayanlar memnun sanırım bana hitap edemedi bu şehir yıllardır:)

Bende 5 aydır Bursadayım. Ankaradan evlenip geldim.Ankaraya göre havası mükemmel. Şuan en soğuğu bile, bana normal geliyor. Ankara soğuğuna alışmış biri olarak. Ucuz ve özellikle gıda bakımından zengin bir şehir. Yani herşeyi taze, dalından yiyoruz.Heryeri yeşil. Denizi, dağı harika. Beğenmediğim yeri, yapılaşması. Bir Ankara kadar düzenli ve güzel değil.Yolları çok dar. Hayretle baktığım semtler gördüm. Daracık yollardan otobüs geçiyor. Bunun yanında da daha düzenli, kaliteli semtlerde var.Gerçi çok fazla yerine gitmedim.Ama iyi yerlerinin olduğunu biliyorum.İmkanınız varsa oraları tercih edin derim ben.
Eşimin işi dolayısıyla biz mecburen burada oturuyoruz. Bana kalsa daha şık nezih yerleri isterim. İmkanımız var ama eşim asla buradan ayrılmaz. Hem işi hemde ailesi burda:KK34:

Ben Bursa degil de baska bir sehire mi gittim acaba... Herkes cok güzel bahsetmis. Evet dogasi, havasi harika ama eger rahat bir insansaniz ve bazi konularda(özellikle din) sIkIntiya gelemiyorsaniz isiniz zor Bursa'da.

Ben Bursa'nin her yerini gezdim ama kaldigim yerlerde mahalle baskisi fazlaydi. Merkeze cok uzak yerler de degildi. Kendimi bildim bileli Izmir'de yasadigim icin giyim konusunda rahat bir insanim, orada birakin rahat giyinmeyi basim acik diye bile ilginc bakislara maruz kaldim. Askili bluz giyip omuzlarini gösterenlere kötü kadin damgasi vurulan bir yer. Acik giyinmeye cesaret edenler de gercekten öyle tipler. Gerci ben ramazan ayinda gitmistim onun da etkisi olabilir. Ramazan ayinda mi normal aylarda mi bilmiyorum ama bazi kadinlarin acik giyindikleri icin dayak yediklerini duydum.

Istanbul'a kiyasla güzel bir yer ama ben acikcasi Izmir kadar sicak ve rahat bulmadim Bursa'yi.
Ama dogasi mükemmel ona lafim yok. Orada yasasam ya kendime uygun bir semt bulurum ya da kendi halimde insanlardan uzak bir yerde yasarim. En cok Gemlik'teki Kumla'yi begendim, deniz kenarinda rahat, ferah, hafiften Izmir'in sahil kasabalarini andiran güzel bir yer.

Eger benim gibi bu konularda farkli düsünen ve sIkIntiya tahammül edemeyen biriyseniz biraz zorlanabilirsiniz. Özellikle mahalle baskisinin fazla oldugu yerlerde "sehirli" gibi görünürseniz insanlar biraz yadirgayabilir. O acidan biraz sIkIlabilirsiniz. Eger böyle biriyseniz ona göre bir semt secmenizi tavsiye ederim.

Ha tabi eger dindar bir insansaniz Bursa türbeleriyle, camileriyle, önemli sahsiyetlerin mezarlariyla tam size göre bir yer. Dini atmosferi nedeniyle dindar insanlar orayi cok tercih ediyorlar. Özellikle Ramazan ayinda müslüman ülkelerden gelenleri görebilirsiniz. Camiler, türbeler ziyaretcileriyle dolup tasar, cami avlularinda oruclar acilir, iftar yemekleri düzenlenir. Dindar insanlari bu atmosferi büyüleyebilir.

Son düzenleme:
Bursada insanlar hayat görüşlerine göre semtlere ayırılmış gibi gelir bana çoğu zaman. Ataevler, Beşevler, , Fsm, Ertuğrulkent, Görükle vs. genelde daha modern orta halli ve üzeri insanları barındırır ve sitelerden oluşur. Daha yeşil ve daha sakin yerlerdir. Bu saydığım yerleşimler küçüksanayi metro hattı üzerinde bulunur ve metro hattıda şehrin merkezi sayılabilecek heykelden başlayıp görükledeki uludağ kampüsüne kadar gider. Bursada metro istasyonlarına yakın oturursan rahatlıkla bir ucundan öbür ucuna 15-20 dakika içinde ulaşırsın.

Aynı şekilde diğer metro hattı organize sanayi üzerinde şusıralar Bursadaki en gözde Avm olan Korupark bulunur diğer ucu yine merkeze gider. Bu civardaki yerleşim yerlerinden emin değilim sadece Emek hakkında bilgi verebilirim Koruparka yakın olduğundann çevresine siteler kurularak modernleştirilmeye çalışılan bir bölgedir ama aslında eski bir gecekondu bölgesidir. Bu civarda okurken ben çevrede ağırlıklı olarak çarşaflı bir populasyon ve küçük çeteler halinde gezip çevreden sigara isteyen ilkokul formalı çocuklar görüyordum genelde. Artık değişmiş olabilir ama yinede eşinin öğretmenlik yapmak istemeyeceği tarzda bir bölge olabilir diye düşünüyorum.

Şehir merkezinin çevresinde kalan yerleşim birimleri de yine aynı şekilde daha tutucu ve daha az gelişmiştir. Ama merkeze yakın biryerlerde yaşamak için Çekirgeyi önerebilirim. Burada benim hoş bulduğum şömineli eski tarzda apartmanlar var. Eskiden daha popüler biryerdi ama sanırım kitlesi şehir içindeki sıkışıklıktan vs. bunaldıkları için ertuğrulken bademli vs. taraflarına geçtiler.

Şehir içinde 2 tane avm bulunur birbirlerine yürüme mesafesinde olan. Onun dışında merkezde bol bol kumaş, giyim mağazaları, ve ev tekstil ürünleri bulabilirsin Bursa'nın iddalı olduğu bir alandır tekstil. Pazarları iyidir ben şuan İstanbulda yaşıyorum arada annemleri ziyaret için gittiğimde yediğim meyve sebzeler etler vs. İstanbuldakilerle kıyaslanamaz. Bir de suları acayip lezzetlidir bazı bölgelere verilen sular direk kaynaktan gelir.

Hımm sonra, merkezde 2 tane tiyaro vardır. Acayip iyi oyunlar çıkarırlar, özellikle teyyare şimdiye kadar izlediğim tüm oyunları çok çok kaliteliydi ve ayrıca çok ucuzdu. Sinemaları da 10'un üzerindedir sanırım ve fiyatları istanbula göre ucuzdur yine. Hımm sonra aynı şekilde ulaşım ve kirada istanbulla kıyaslanamaz

Gece dışarı çıkmayı eğlenmeyi seviyorsanız merkezde arapşükrü vardır meyhanelerin bulunduğu bir sokak olan rahatlıkla kadınlı erkekli gidilebilir. Fsm ise küçük ölçekte bir bağdat caddesidir bursa için. İçinde butikler, kafeler ve barlar bulunur.Bu semtlerde rahatlıkla yaşam tarzınızdan herhangi bir şekilde ödün vermeniz gerekmeden zaman geçirebilirsiniz.

Ama merkez daha kalabalıktır, biraz daha mutaasıptır genelde insanlar burda şortla, dizüstü eteklerle gezmezler. Gezseniz nolur? Linçe filan uğramazsınız tabi ama insanların bakışlarını fazlasıyla üzerinizde hissedersiniz Heryerde rahatlıkla askılı giyebilirsiniz o konuda problem yaşayacağınızı zannetmiyorum. Yalnış biliyor olabilirim yinede sadece fikir olsun diye söylemek istiyorum fsmyi, ertuğrulkent, görükle, ataevleri içine alan nilüfer belediyesi dışında diğer tüm belediyeler akp belediyesidir diye biliyorum ben.

Biraz uzattım sanırım ama semtlere göre bilgi vermek istedim ki size uyan bir yerinde yaşayın. Üstte biryerlerde mesajını gördüğüm arkadaş gibi şehirde yaşarken rahatsızlık hissetmeyin. Çünkü Bursa güzel ve hertürlü imkanı olan bir kent . Orada kendinize uyan bir çevre oluşturduğunuzda mutlu olmamanız için bir sebep göremiyorum

çok çok teşekkür ederim bana vakit ayırdığınız için ...ama bursalı olan bir insan herhaldeki haklı olarak bursayi över. .peki olumsuz yönleri nelerdir birazda olumsuz yönlerinden bahsedermisiniz..

Bursada insanlar hayat görüşlerine göre semtlere ayırılmış gibi gelir bana çoğu zaman. Ataevler, Beşevler, , Fsm, Ertuğrulkent, Görükle vs. genelde daha modern orta halli ve üzeri insanları barındırır ve sitelerden oluşur. Daha yeşil ve daha sakin yerlerdir. Bu saydığım yerleşimler küçüksanayi metro hattı üzerinde bulunur ve metro hattıda şehrin merkezi sayılabilecek heykelden başlayıp görükledeki uludağ kampüsüne kadar gider. Bursada metro istasyonlarına yakın oturursan rahatlıkla bir ucundan öbür ucuna 15-20 dakika içinde ulaşırsın.

Aynı şekilde diğer metro hattı organize sanayi üzerinde şusıralar Bursadaki en gözde Avm olan Korupark bulunur diğer ucu yine merkeze gider. Bu civardaki yerleşim yerlerinden emin değilim sadece Emek hakkında bilgi verebilirim Koruparka yakın olduğundann çevresine siteler kurularak modernleştirilmeye çalışılan bir bölgedir ama aslında eski bir gecekondu bölgesidir. Bu civarda okurken ben çevrede ağırlıklı olarak çarşaflı bir populasyon ve küçük çeteler halinde gezip çevreden sigara isteyen ilkokul formalı çocuklar görüyordum genelde. Artık değişmiş olabilir ama yinede eşinin öğretmenlik yapmak istemeyeceği tarzda bir bölge olabilir diye düşünüyorum.

Şehir merkezinin çevresinde kalan yerleşim birimleri de yine aynı şekilde daha tutucu ve daha az gelişmiştir. Ama merkeze yakın biryerlerde yaşamak için Çekirgeyi önerebilirim. Burada benim hoş bulduğum şömineli eski tarzda apartmanlar var. Eskiden daha popüler biryerdi ama sanırım kitlesi şehir içindeki sıkışıklıktan vs. bunaldıkları için ertuğrulken bademli vs. taraflarına geçtiler.

Şehir içinde 2 tane avm bulunur birbirlerine yürüme mesafesinde olan. Onun dışında merkezde bol bol kumaş, giyim mağazaları, ve ev tekstil ürünleri bulabilirsin Bursa'nın iddalı olduğu bir alandır tekstil. Pazarları iyidir ben şuan İstanbulda yaşıyorum arada annemleri ziyaret için gittiğimde yediğim meyve sebzeler etler vs. İstanbuldakilerle kıyaslanamaz. Bir de suları acayip lezzetlidir bazı bölgelere verilen sular direk kaynaktan gelir.

Hımm sonra, merkezde 2 tane tiyaro vardır. Acayip iyi oyunlar çıkarırlar, özellikle teyyare şimdiye kadar izlediğim tüm oyunları çok çok kaliteliydi ve ayrıca çok ucuzdu. Sinemaları da 10'un üzerindedir sanırım ve fiyatları istanbula göre ucuzdur yine. Hımm sonra aynı şekilde ulaşım ve kirada istanbulla kıyaslanamaz

Gece dışarı çıkmayı eğlenmeyi seviyorsanız merkezde arapşükrü vardır meyhanelerin bulunduğu bir sokak olan rahatlıkla kadınlı erkekli gidilebilir. Fsm ise küçük ölçekte bir bağdat caddesidir bursa için. İçinde butikler, kafeler ve barlar bulunur.Bu semtlerde rahatlıkla yaşam tarzınızdan herhangi bir şekilde ödün vermeniz gerekmeden zaman geçirebilirsiniz.

Ama merkez daha kalabalıktır, biraz daha mutaasıptır genelde insanlar burda şortla, dizüstü eteklerle gezmezler. Gezseniz nolur? Linçe filan uğramazsınız tabi ama insanların bakışlarını fazlasıyla üzerinizde hissedersiniz Heryerde rahatlıkla askılı giyebilirsiniz o konuda problem yaşayacağınızı zannetmiyorum. Yalnış biliyor olabilirim yinede sadece fikir olsun diye söylemek istiyorum fsmyi, ertuğrulkent, görükle, ataevleri içine alan nilüfer belediyesi dışında diğer tüm belediyeler akp belediyesidir diye biliyorum ben.

Biraz uzattım sanırım ama semtlere göre bilgi vermek istedim ki size uyan bir yerinde yaşayın. Üstte biryerlerde mesajını gördüğüm arkadaş gibi şehirde yaşarken rahatsızlık hissetmeyin. Çünkü Bursa güzel ve hertürlü imkanı olan bir kent . Orada kendinize uyan bir çevre oluşturduğunuzda mutlu olmamanız için bir sebep göremiyorum

Cok güzel anlatmissiniz.
Ben ramazan ayinda orada bulunmustum. Onun etkisi vardir büyük ihtimalle. Normal aylarda nasildir bilemem ama cok farkedecegini sanmiyorum.
Ben müslüman degilim belki de o yüzden cok sIkIldim. Cok eskiden gitmistim semti hatirlamiyorum ama daha muhafazakar bir semtiydi. Tek tük acik giyinen insan vardi, neredeyse 10 kadindan dokuzu kapaliydi. Evet diz üstü sort ve etek askiliya göre daha asiri kaciyor ama askili giyinen de cok azdi ve askili giyinen kizlara kötü gözle bakiyorlardi. Girdigim bakkallarda erkekler suratima bile bakmiyorlardi. Acik giyinmememe ragmen basim acik diye bir cok kadinin kötü bakislarina magruz kaldim. Bir Izmir'li olarak cok etkiledi bunlar beni. Benim yasadigim yerde acik giyineni degil acik giyinene laf atani, kötü gözle bakani kötülerler. O yüzden biraz yadirgadim Bursa'yi..

En cok dogasini sevdim, gercekten mükemmel. Yazin kavurucu sicaginda o dagin etekleri herseyi birak gel burada yasa diyor resmen. Havasini soludukca soluyasi geliyor insanin. Orada yasayacaksam eger sehirden ve insanlardan uzak bir yerde yasamak isterim.
Sulari gercekten cok güzel, ben hic sise su almiyordum orada, yanimda sise tasiyordum etraftaki cesmelerden dolduruyordum. Ne de olsa Erikli gibi markalarin sulari oradan elde ediliyor.

Ben cevremi cok iyi gözlemleyen bir insanim. Benim bakis acimdan Bursa böyle bir yer.

çok çok teşekkür ederim bana vakit ayırdığınız için ...ama bursalı olan bir insan herhaldeki haklı olarak bursayi över. .peki olumsuz yönleri nelerdir birazda olumsuz yönlerinden bahsedermisiniz..

Bir Izmirlinin gözünden olumsuz yönlerini yazdim. Sizi etkiler mi bu yönleri bilemem ama benim gibi olanlar alismada zorluk yasayabilir. Memleketi Bursa olanlar icin elbette ki mükemmel. Bence baska sehirde yasayip oraya kisa süreligine gidenlerin yorumlari daha objektif olacaktir.

Ben Bursa degil de baska bir sehire mi gittim acaba... Herkes cok güzel bahsetmis. Evet dogasi, havasi harika ama eger rahat bir insansaniz ve bazi konularda(özellikle din) sIkIntiya gelemiyorsaniz isiniz zor Bursa'da.

Ben Bursa'nin her yerini gezdim ama kaldigim yerlerde mahalle baskisi fazlaydi. Merkeze cok uzak yerler de degildi. Kendimi bildim bileli Izmir'de yasadigim icin giyim konusunda rahat bir insanim, orada birakin rahat giyinmeyi basim acik diye bile ilginc bakislara maruz kaldim. Askili bluz giyip omuzlarini gösterenlere kötü kadin damgasi vurulan bir yer. Acik giyinmeye cesaret edenler de gercekten öyle tipler. Gerci ben ramazan ayinda gitmistim onun da etkisi olabilir. Ramazan ayinda mi normal aylarda mi bilmiyorum ama bazi kadinlarin acik giyindikleri icin dayak yediklerini duydum.

Istanbul'a kiyasla güzel bir yer ama ben acikcasi Izmir kadar sicak ve rahat bulmadim Bursa'yi.
Ama dogasi mükemmel ona lafim yok. Orada yasasam ya kendime uygun bir semt bulurum ya da kendi halimde insanlardan uzak bir yerde yasarim. En cok Gemlik'teki Kumla'yi begendim, deniz kenarinda rahat, ferah, hafiften Izmir'in sahil kasabalarini andiran güzel bir yer.

Eger benim gibi bu konularda farkli düsünen ve sIkIntiya tahammül edemeyen biriyseniz biraz zorlanabilirsiniz. Özellikle mahalle baskisinin fazla oldugu yerlerde "sehirli" gibi görünürseniz insanlar biraz yadirgayabilir. O acidan biraz sIkIlabilirsiniz. Eger böyle biriyseniz ona göre bir semt secmenizi tavsiye ederim.

Ha tabi eger dindar bir insansaniz Bursa türbeleriyle, camileriyle, önemli sahsiyetlerin mezarlariyla tam size göre bir yer. Dini atmosferi nedeniyle dindar insanlar orayi cok tercih ediyorlar. Özellikle Ramazan ayinda müslüman ülkelerden gelenleri görebilirsiniz. Camiler, türbeler ziyaretcileriyle dolup tasar, cami avlularinda oruclar acilir, iftar yemekleri düzenlenir. Dindar insanlari bu atmosferi büyüleyebilir.

Canım seni yargılamıyorum ama yadırgıyorum sanki irandan bahsediyorsun.başın açık diye ilginç bakışlara falan maruz kalmışsın.Açık giyindiği için dayak yiyen kadınlar kimden dayak yiyormuş?.Sakıncası yoksa nerelerde kaldın yazarmısın ?

Canım seni yargılamıyorum ama yadırgıyorum sanki irandan bahsediyorsun.başın açık diye ilginç bakışlara falan maruz kalmışsın.Açık giyindiği için dayak yiyen kadınlar kimden dayak yiyormuş?.Sakıncası yoksa nerelerde kaldın yazarmısın ?

Ben kendi gözlemlerimden bahsettim, eminim Izmir'de dogup büyümüs arkadaslarim da oraya gittiginde pek farkli düsünmeyecektir.
Mahalle baskisini bu kadar kücümsemeyin. Orada konustugum bir kadinin kocasi bir kadini ramazan ayinda acik giyindigi icin tartaklamis, bunu kadin kendisi bana anlatti. Orada kaldigim sürece kendimi rahatca ifade edemedigim icin sesimi pek cikaramadim ama kadin bunu anlatirken cok rahatti. Daha önce de benzer olaylar olmus. Bunun dogru olup olmamasi degil rahatca anlatabilmesi bile rahatsizlik verdi bana.

Eskiden gittigim icin kaldigim yerleri hatirlamiyorum, isim hafizam pek iyi degildir. Ama bir cok yerini gezdim. Semtlere göre tabi ki farkeder ama kaldigim yerler merkeze cok uzak yerler degildi.
Bursa benim bakis acimdan böyle bir yer. konu sahibi arkadas dogru bulur veya bulmaz ama fikir verir yazdiklarim. Sonucta gözlemlerimi aktariyorum oraya gitmeden duydugum seyleri degil.

Herkesin bakis acisi farklidir. Lütfen yorum yazarken bunu da göz önünde bulundurun. Beni yadirgamaniz biraz tuhaf olmus dogrusu. Düsüncelerime sicak bakmak, katilmak zorununda degilsiniz.
Lütfen baskalarinin düsüncelerini kücümsemeden ve saygi siniri icerisinde yapin yorumlarinizi. Cocuk yok karsinizda..

Ben kendi gözlemlerimden bahsettim, eminim Izmir'de dogup büyümüs arkadaslarim da oraya gittiginde pek farkli düsünmeyecektir.
Mahalle baskisini bu kadar kücümsemeyin. Orada konustugum bir kadinin kocasi bir kadini ramazan ayinda acik giyindigi icin tartaklamis, bunu kadin kendisi bana anlatti. Orada kaldigim sürece kendimi rahatca ifade edemedigim icin sesimi pek cikaramadim ama kadin bunu anlatirken cok rahatti. Daha önce de benzer olaylar olmus. Bunun dogru olup olmamasi degil rahatca anlatabilmesi bile rahatsizlik verdi bana.

Eskiden gittigim icin kaldigim yerleri hatirlamiyorum, isim hafizam pek iyi degildir. Ama bir cok yerini gezdim. Semtlere göre tabi ki farkeder ama kaldigim yerler merkeze cok uzak yerler degildi.
Bursa benim bakis acimdan böyle bir yer. konu sahibi arkadas dogru bulur veya bulmaz ama fikir verir yazdiklarim. Sonucta gözlemlerimi aktariyorum oraya gitmeden duydugum seyleri degil.

Herkesin bakis acisi farklidir. Lütfen yorum yazarken bunu da göz önünde bulundurun. Beni yadirgamaniz biraz tuhaf olmus dogrusu. Düsüncelerime sicak bakmak, katilmak zorununda degilsiniz.
Lütfen baskalarinin düsüncelerini kücümsemeden ve saygi siniri icerisinde yapin yorumlarinizi. Cocuk yok karsinizda..

Sizin bakış açınızla ilgili,saygı çerçevesinden çıkan,küçümseyici ve karşımdaki insanı çocuk yerine koyacak (ki çocuklarımada oldukça saygılıyımdır onları DİNLERİM)bir ithamda bulunduğumu düşünmüyorum.Sizi yadırgama sebebim elbetteki bakış açınız değil olamazda benim yadırgadığım bu diğer mesajınızda anlattığınız olay veya olaylar.Bu tip insanların her mahallede,her semtte,her şehirde,her ülkede,her dinde olabileceğini atlamanızdan ötürü.
Sizi bir kere daha yadırgayacağım çünkü patlamaya hazır bomba gibi hazırda bekliyorsunuz ne yazsa da atlasam üzerine :)
Ayrıca bu konunun buralara sapması konuyu açan kişiye saygısızlıktır.o yüzden sizin yorumunuz gibi bende SAYGI SINIRI içinde yorumumu yapıp SAKINCASI YOKSA diye başlayan bir soru sormuştum.

Bu arada doğma büyüme Bursalıyım.Başım açık diye ,kolsuz giyiniyorum vs. diye ne kimseden tepki aldım nede başka gözle görüldüm buda benim yorumumdur:KK54:

Sizin bakış açınızla ilgili,saygı çerçevesinden çıkan,küçümseyici ve karşımdaki insanı çocuk yerine koyacak (ki çocuklarımada oldukça saygılıyımdır onları DİNLERİM)bir ithamda bulunduğumu düşünmüyorum.Sizi yadırgama sebebim elbetteki bakış açınız değil olamazda benim yadırgadığım bu diğer mesajınızda anlattığınız olay veya olaylar.Bu tip insanların her mahallede,her semtte,her şehirde,her ülkede,her dinde olabileceğini atlamanızdan ötürü.
Sizi bir kere daha yadırgayacağım çünkü patlamaya hazır bomba gibi hazırda bekliyorsunuz ne yazsa da atlasam üzerine :)
Ayrıca bu konunun buralara sapması konuyu açan kişiye saygısızlıktır.o yüzden sizin yorumunuz gibi bende SAYGI SINIRI içinde yorumumu yapıp SAKINCASI YOKSA diye başlayan bir soru sormuştum.

Bu tip insanlarin her yerde ayni yogunlukta oldugunu düsünmüyorsunuz degil mi? Sehirden sehire o kadar cok sey farkediyor ki iki sehirde yasayan toplumun asla ayni olabilecegini sanmiyorum. Izmir ile Bursa'yi bu konuda asla bir tutamayiz. Siz Izmir'e gittiniz mi bilmiyorum ama ben Izmir'de yasiyorum ve Bursa'ya gittim. Yani ikisini rahatlikla kiyaslayabilirim. Bursa bir Izmirlinin gözünden her ne kadar tutucuysa Izmir de bir Bursalinin gözünden bir o kadar rahat ve acik. Evet acik. Bunu diyen Bursalilari cok gördüm. Yani burada biri Izmir icin kadinlari acik ve rahat bir sehir dese asla tepki göstermem. Nasil ki Bursa kapali bir sehirse Izmir de bir o kadar acik.

Kendimi bildim bileli Izmir'de yasiyorum ve oraya gittigimde gercekten afalladim. Bir ay boyunca orada kaldim, dönebilmek icin gün sayiyordum. Cevremde Bursa'ya giden tanidiklarim ya da Izmir'i görmüs Bursa'da yasayan tanidiklarim da bu iki sehrin birbirinden cok cok farkli oldugunu belirtirler. Bursa'ya okumaya gidip de oralarda bunalip (tutuculuk konusunda) geri dönen, Bursa'dan Izmir'e okumaya gidip de buralari cok acik bulan ve rahatsiz olan ya da keyfini süren insanlarla da karsilastim.

Bu tip insanlarin iki sehirde de ayni yogunlukta bulundugunu düsünüyor musunuz hala?

Yorumunuza tekrar dönüp bir bakar misiniz?
Evet sayenizde konu sapti. Ben kendi acimdan yorumumu yaptim, gözlemlerimi yazdim. Ama siz sanki yalan söylüyormusum ya da abartiyormusum gibi bir tepki gösterdiniz. Sizi inandirmam gerektigini düsünür gibi bir haliniz var o yorumda. Ben burada herhangi bir tartisma ortami olsun diye yazmadim sadece gözlemlerimi aktardim. Zaten konu bir tartisma konusu da degil ama siz buna zemin hazirladiniz. Üzgünüm ama ben buraya tartismak icin yazmadim o yüzden size daha fazla cevap verebilecegimi sanmiyorum.
Ha eger öyle yazmadiginizi düsünüyorsaniz yorumunuzu tekrar bir gözden gecirin. "Sakincasi yoksa" diyerek kibar ve saygili olunmuyor. Tanimadiginiz bir insanla nasil konusulmasi gerektigini bilmeniz gerekir. Alintiladigim yorumunuzda bile tavriniz hic hos degil. Gayet sakin bir sekilde yorumunuzun yerinde olmadigini belirttim önceki yorumumda da. Farkindaysaniz benim yorumuma atlayan sizsiniz, yoksa benim kimseye patlamayi düsündügüm yok...

Bu arada doğma büyüme Bursalıyım.Başım açık diye ,kolsuz giyiniyorum vs. diye ne kimseden tepki aldım nede başka gözle görüldüm buda benim yorumumdur:KK54:

Ben de dogma büyüme Izmirliyim ve cok sevdigim memleketimi degil gezip gördügüm bir sehri kendi gözümden anlattim. Ister begenin ister begenmeyin benim gözlemlerim bunlar..

sevgili arkadaşım ister istemez kendimi konuya cevap verme arzusuyla yanıp tutuşurken buldum...ben ailevi tüm kökü bursa olan ve bursada doğmuş büyümüş ve hemen hemen her semtinde eşi dostu akrabası olan ayrıca 4 yıllık üniversite hayatını izmirde tamamlamış dolayısıyla izmiride aynı bursa gibi alasıyla bilen ve yaşayan biriyim.. öncelikle sizin tüm yorumlarınızıda okuduğumu bilmenizi isterim evet olmayanı oluyor gibi gösterdiğinize inanıyorum tabiiki izmir ve bursa hem gece yaşantısı hemde muhafazakarlık boyutunda kıyaslanamaz fakat hiç kimseyede başı açık olduğu içinde kötü gözle bakılmaz bu tamamen sizin kişisel bir abartınız olduğu kanısındayım kaldıki bende anlattıklarınızı bursayı sadece karalama amaçlı olduğunu düşünüyorum çok rahat olmayı marifet gibi yansıtıp yüzde 99 u müslüman bir ülkede yaşadığımızı unuttuğunuzu düşünüyorum kasdettiğiniz türbeler ve evliyaları bu olaya nasıl dahil etme cesareti gösterdiğinizede çok şaşırdım amacım sizinle tartışmak diil ama camdankalp arkadaşımın iran benzetmesine sonuna kadar katılıyorum hakkında hiç bir fikrinizin olmadığı bir toplum için ileri geri konuşmak çok anlamsız din ve laik özgürlüğü olan ve tekrar altını çiziyorum müslüman bir ülkede yaşadığınızı unutmamanızı tavsiye ederim.....

ayrıca bursa şehirlisiyle izmir şehirlisi arasındaki farkı ve şehirli insanın tam açıklamasını yaparsan sevinirim .....

eşimde söyler yeşilliğiyle ünlü olan bir şehir herhalde.. birde her ilede yakınmış doğrumu

yeşil BURSAM
bursa sevilmez mi ya eminim sende çok seviceksin hem antik bir şehir hemde modern
evliyalar şehri ve süper
sende seviceksin eminimm:KK24:

X