• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
arkadaşlar bebeğimin küvözde 5. günü ..solunumunu makineden bağımsız almaya başlamış bugün sevindim ama hala beslenemiyormuş.vücudunun tolere etmesini bekliyoruz dedi anlamadım..zaten 30 saniye görebiliyorum o kadar..35+5 de 2450 gr doğdu...sizler tecrübelisin bebeğim beslenmiyor ne demek..nasıl ne zaman beslenecek.nasıl gelişecek :14:

gözün aydın canım allah sağlığına bir an önce kavuştursun minik yavrunu. 5 günde toparlanmaya başladıysa çok daha erken kavuşabilirsiniz gibi görünüyor. inşallah en kısa zamanda evine döner kuzucuk.

Bende kızımdan bahsedeyim sizlere. Pazartesi günleri fizyoterapiyi bıraktık kızımla. onun yerine yakın arkadaşlarımın olan bir anaokuluna götürüyorum kızımı. 3 yaş gurubunun olduğu sınıfa mart ayından beri devam ediyoruz 2 saat kalıyoruz ama o 2 saatide ağlama diyemiyeceğim resmen yırtınarak geçiriyordu bu nedenle arkadaşlarıda berilden korkup yaklaşmıyorlardı 2 haftadır ber,l susmaya başladı ve top oynamaya çalışıyorlar arkadaşlarıyla.az sonra fotoğrafını ekliycem. asıl mücizeyi pazar akşamı yaşadık. okulumuzun yılsonu gösterisi vardı burada 2 saat boyunca izlemeyi başardık tabi ara ara ağlasada programı terk etmeden tamamlayabildik. o nedenle 2 gündür çok sevinçliyim. tabi yaşıtları sahnede oynarken bizim sadece seyirci olmamızın büyük yaralayışını saymazsak. bunada şükür. $100_8281.jpg $100_8106.jpg

çok iyi yapmışsın..akranlarıyla olmak eminim çok iyi gelecek,zamanla neler kattığını göreceksin..inşallah aralarına karıştığı zamanlarda gelecek..öyle büyük adımlar atamasalarda bu yolu alacak bi gün bizimkilerde.tanıdığınız bi yer olması Berilin şansı olmuş.bende ank.da utku için öyle bi yer aramıştım ama refakatimi kabul etmediler,bende kimseye emanet edemedim.bu arada göz konusunu ne yaptınız,terapiye geldiniz mi

çok iyi yapmışsın..akranlarıyla olmak eminim çok iyi gelecek,zamanla neler kattığını göreceksin..inşallah aralarına karıştığı zamanlarda gelecek..öyle büyük adımlar atamasalarda bu yolu alacak bi gün bizimkilerde.tanıdığınız bi yer olması Berilin şansı olmuş.bende ank.da utku için öyle bi yer aramıştım ama refakatimi kabul etmediler,bende kimseye emanet edemedim.bu arada göz konusunu ne yaptınız,terapiye geldiniz mi

çok teşekkürlercanım iyi dileklerin için. inşallah hepimizin çocuklarını yaşlarının gerektiği gibi yaşayacağı günler görsünler.
göz ile ilgili bir şey yapmadık açıkçası ankarayada hiç gidemedik. biraz kırgınlıklar var açıkçası eşimin ablası ve eniştesi önce her tür planı yaptırıp sonra yüz üstü bırakınca ankaraya taşınma işinde gitmemiz sözkonusu olmadı. olan bize oldu tabi berilde pek çok düzenimizi değiştirdik ama boşuna eşim hiç bir şey yokmuş gibi devam ediyor ablalarıyla olan bize oldu soğukluk girdi artık içimize
çok isstiyorum aysun hanım a gitmeyi ama kısmet olmadı.

bu arada facebook ta pınar aydın diye bir dr un kitabını gördüm sanırım oda ankarada bir dr bir fikrin varmı.

bir kaç gündür giremedim kimse uğramamış. İzmir acayip sıcak sürekli klima açık oturmak zorunda kalıyoruz çok terleyen bir çocuk kızım da sonunda beklenen neticeye vardı hastalandı. bu gün anaokuluna gidemedik ama iyi geldi evde olmak toparladı gibi. yaz ayrı kış ayrı sıkıntı.

Geçmiş olsun prensesimize. Umarım atlatmıştır artık. Berkay'da çok terleyen bir çocuk. Arık sırt bezi değiştirmek de fayda etmiyor günde kaç defa kıyafet değiştiriyoruz.
Biz de tatilden döndük. Bizim için pek tatil gibi değildi ama Berkay çok eğlendi. Biz de sürekli peşinde koşturmaktan bitap düştük. Biz Antalyadaydık hava nispeten iyiydi ama döneceğimiz gün resmen buhar üfleniyor gibiydi. Hep klima altındaydık. Ama ondan önce çok güzel bunaltmıyordu hava. Berkay bol bol denize havuza girdi. Kazasız belasız döndük çok şükür.

selam ..mehtap ne ıyı olmus tatıl ..bende bı haftalık gıttım geldımm üçüzlerle zorda olsa guzeldı degısıklık oldu...prensesımız masallah resımlerı cok guzel annesı..herkes ıyı okudugum kadarıyla ıns daha ıyı olalım.......ben havuz olayına bu yaz ara verdım bakalım seneye baslıcam ama bezden cıkması gerek ..cok sacma bu kural bez mayo var bı kere sabancıda bez mayo ıle yuzuyodu kızım ..malesf yuzme olayında cok secenek yok ıns seneye yuzme dersı aldırtıp oğrenmsını saglıcam bu sekıl dh ıyı olucak..fızık devam bızde cok sukur daha ıyıız yavasta olsa yuruyorum aslında yavas degıl dıla cok hızlı yuruyo ama yavas yurumesı gerek hızlanınca parmak ucu basıyo cunku ...yavaslatmaya calısıyoruz kızyorum bazen ama ne fayda ucuyo ..bunun dıısnda emzık savasımız devam edıyo bu yaz bırakmam gerek ama cok zor cok alıstılar ...cok sıkılıyolar ve bırbırlerını yıyolar ...bende telef oluyorum ...konusmaları ıyıce artı dertlerını anlatıyolar artık...ela gıozluk takıyo..alıstı cok sukur...herkese guzel bı gun olsun

Canım bizi bir tanesi bile bu kadar yorduktan sonra seni üçüzlerle tahmin edebiliyorum. Neyse geçmiş olsun. Onların mutluluklarını görmek herşeye deyiyor. Emziği Berkay 18-20 aylık falandı kendisi istemedi. Zaten sadece yatmaya hazırlanırken emiyordu kendiliğinden bir gün istemedi ve bıraktı. Çocukları yavaşlatmak zor olur canım. Az kaldı inşallah Dila'da bütün sıkıntılarını aşacak. Onlar biraz büyüsünler bak annelerine bu kadar yorgunluğu unutturacaklar ve kat kat fazlasıyla yardımcı olacaklar. Amin canım herkese mutlu güzel günler..

selam kızlar...
bizde sıcaklardan dertliyiz ama başka türlü.zaten zar zor yiyen oğlum sıcaklardan ağzını açmaz oldu,sürekli suyu dikiyor tepesine,başka bişey istemiyor.kürdan gibi duruyor başka çocukların yanında 11 kilo300gram:(((

ebrizm,bahsettiğin doktoru hiç duymadım. görme terapisi konusunda yazışmıştık daha önce,bana pek faydalı bişey gibi gelmedi ama senin içinde kalsın istemezdim.kardeş olayı öyle,ne kadar canını yaksalarda bağları koparıp atmak öyle kolay değil,eşin bu sebeple bişey olmamış gibi davranıyordur mecbur..Beril için hayırlısı neyse o olsun..

muallim utkuda ilk yürümeye başladığında öyle aceleci adımlar atıyodu.hatta ayakta dengede durmayı öğrenmeden başlamıştı yürümeye.terapistimiz bizi uyarıyodu sürekli yavaş yürümesi lazım diye.ben utkunun heyecanına hak verip çok engellemedim.şimdi gayet güzel sakin sakin adımlar.hiç merak etme sen.

Geçmiş olsun prensesimize. Umarım atlatmıştır artık. Berkay'da çok terleyen bir çocuk. Arık sırt bezi değiştirmek de fayda etmiyor günde kaç defa kıyafet değiştiriyoruz.
Biz de tatilden döndük. Bizim için pek tatil gibi değildi ama Berkay çok eğlendi. Biz de sürekli peşinde koşturmaktan bitap düştük. Biz Antalyadaydık hava nispeten iyiydi ama döneceğimiz gün resmen buhar üfleniyor gibiydi. Hep klima altındaydık. Ama ondan önce çok güzel bunaltmıyordu hava. Berkay bol bol denize havuza girdi. Kazasız belasız döndük çok şükür.

süperrrr çok imrendim bu işe bizde erkenrezrvasyon yaptırdık antalyada bir otele ama malesef eşimin 1 yılı eylülde dolduğu için 8eylülde gidebiliyoruz bütün yazı bunu düşünerek geçireceğiz.haklısın antalya yanıyor genelde sadece 1 günü o sıcağı yaşamanız avantaj olmuş diğer günler rahat olmuş.nice güzel ve eğlenceli tatiller yaşayın minik prensimizle birlikte inşallah.

selam ..mehtap ne ıyı olmus tatıl ..bende bı haftalık gıttım geldımm üçüzlerle zorda olsa guzeldı degısıklık oldu...prensesımız masallah resımlerı cok guzel annesı..herkes ıyı okudugum kadarıyla ıns daha ıyı olalım.......ben havuz olayına bu yaz ara verdım bakalım seneye baslıcam ama bezden cıkması gerek ..cok sacma bu kural bez mayo var bı kere sabancıda bez mayo ıle yuzuyodu kızım ..malesf yuzme olayında cok secenek yok ıns seneye yuzme dersı aldırtıp oğrenmsını saglıcam bu sekıl dh ıyı olucak..fızık devam bızde cok sukur daha ıyıız yavasta olsa yuruyorum aslında yavas degıl dıla cok hızlı yuruyo ama yavas yurumesı gerek hızlanınca parmak ucu basıyo cunku ...yavaslatmaya calısıyoruz kızyorum bazen ama ne fayda ucuyo ..bunun dıısnda emzık savasımız devam edıyo bu yaz bırakmam gerek ama cok zor cok alıstılar ...cok sıkılıyolar ve bırbırlerını yıyolar ...bende telef oluyorum ...konusmaları ıyıce artı dertlerını anlatıyolar artık...ela gıozluk takıyo..alıstı cok sukur...herkese guzel bı gun olsun

of of offff 3 güzellerimizle oldukça yorucu bir o kadarda keyifli olmuştur üç ayrı bıcırık benim kulağıma çok hoş geliyor bu durum. allah yardım etsin tabiki zor ama müthiş güzel allah sağlık versin hep bu güzel günleritekrarlayın inşallah. havuz işine gelince evet haklısın mayo bezler var ama zorluk çıkartmak hedef bizim çocuklarımıza yardım etmek değilki.geçen perşembe günü ilk havuz maceramızı yaşadık yarın 2 randevumuz var bakalım neler yaşayacağız. pek iyi değildi ilk ders su yuttu kustu hiç susmadı ağlama işimizi hiç bir zaman bırakamadığımız için bu bize ciddi zorluk yaşatıyor. yarın yaşadıklarımızı yine yazarım.

of of offff 3 güzellerimizle oldukça yorucu bir o kadarda keyifli olmuştur üç ayrı bıcırık benim kulağıma çok hoş geliyor bu durum. allah yardım etsin tabiki zor ama müthiş güzel allah sağlık versin hep bu güzel günleritekrarlayın inşallah. havuz işine gelince evet haklısın mayo bezler var ama zorluk çıkartmak hedef bizim çocuklarımıza yardım etmek değilki.geçen perşembe günü ilk havuz maceramızı yaşadık yarın 2 randevumuz var bakalım neler yaşayacağız. pek iyi değildi ilk ders su yuttu kustu hiç susmadı ağlama işimizi hiç bir zaman bırakamadığımız için bu bize ciddi zorluk yaşatıyor. yarın yaşadıklarımızı yine yazarım.

selam kızlar...
bizde sıcaklardan dertliyiz ama başka türlü.zaten zar zor yiyen oğlum sıcaklardan ağzını açmaz oldu,sürekli suyu dikiyor tepesine,başka bişey istemiyor.kürdan gibi duruyor başka çocukların yanında 11 kilo300gram:(((

ebrizm,bahsettiğin doktoru hiç duymadım. görme terapisi konusunda yazışmıştık daha önce,bana pek faydalı bişey gibi gelmedi ama senin içinde kalsın istemezdim.kardeş olayı öyle,ne kadar canını yaksalarda bağları koparıp atmak öyle kolay değil,eşin bu sebeple bişey olmamış gibi davranıyordur mecbur..Beril için hayırlısı neyse o olsun..

muallim utkuda ilk yürümeye başladığında öyle aceleci adımlar atıyodu.hatta ayakta dengede durmayı öğrenmeden başlamıştı yürümeye.terapistimiz bizi uyarıyodu sürekli yavaş yürümesi lazım diye.ben utkunun heyecanına hak verip çok engellemedim.şimdi gayet güzel sakin sakin adımlar.hiç merak etme sen.

her şeyden ötesi evet doğrusu değil belki ama yürüyüp koşuyor ya bu yeter ve büyük mutluluk. görme terapisine gelince ne bileyim artık bende şaşkınım ne doğru ne yanlış bilemiyorum ve inancım hiç bir şeye kalmamaya başladı her yerde maddi çıkar önemli evlatlarımız kimsenin derdinde değil. kardeş mevzusunud taksamda biraz zamana bırakmaya çalışıyorum.
bu arada utkuyu çok merak ediyorum. çok hızla ilerledi maşallah allah hep güzel günler yaşatsın minik utkumuza.

merhaba ebrizm daha önce buradan yazmıştım sana. prenses berili başından beri takip ediyorum ve sizi kutluyordum berilciğin iyi olması, sizede sabır için çok dua ettim.bi süredir takip edememiştim ne kadar büyümüş tatlı kız.ancak artık kaderdaşız diyebilirim canım benimde 1 yıl oldu bi prensesim oldu.maalesef genetik bir hastalıkla. sizinkinden farklı ama oldukça üzücü bi rahatsızlık.seni ve özel çocukların annelerini çok iyi anladığımı sanırdım ama hiçbirşey bilmiyormuşum.hayat artık başka birşey benim için tek dileğim allah sabrımızı yavrularımızın yanında olduğumuz sürece artırsın .ve bu yaşadıklarımızın sonu mutkaka güzel bitecek sizi çok öpüyorum .

merhaba ebrizm daha önce buradan yazmıştım sana. prenses berili başından beri takip ediyorum ve sizi kutluyordum berilciğin iyi olması, sizede sabır için çok dua ettim.bi süredir takip edememiştim ne kadar büyümüş tatlı kız.ancak artık kaderdaşız diyebilirim canım benimde 1 yıl oldu bi prensesim oldu.maalesef genetik bir hastalıkla. sizinkinden farklı ama oldukça üzücü bi rahatsızlık.seni ve özel çocukların annelerini çok iyi anladığımı sanırdım ama hiçbirşey bilmiyormuşum.hayat artık başka birşey benim için tek dileğim allah sabrımızı yavrularımızın yanında olduğumuz sürece artırsın .ve bu yaşadıklarımızın sonu mutkaka güzel bitecek sizi çok öpüyorum .

allah hepimizin yardımcısı olsun canım. inşallah bu günleri bir gün hatırlayacağımız anı ve yaşanmışlıklar diye anacağımız günler diye anabiliriz. açıkçası yeni bir meleğimizin daha aramıza katılması içimi acıtmadı desem yalan olur bizlerede onlarada çok zor bir yaşam sunuluyor çünkü. ama tek gücümüz onların gözlerindeki gülümseme bu üne kadarki sabrımın tek nedeni kızımın bana bakıp gülmesi allah yardım ediyor bir şekilde.yaşanmasaydı çok güzel olurdu senin içinde ama madem başımıza geldi tevekkel olup birbirimize destek olarak sürdüreceğiz bu mücadeleyi allah yardım etsim küçük meleğimizide çok öpüyorum

tek kelımeyle supersın canım kızın senın gıbı bı annesı old ıcın cok sanslı rabbım daha ıyı etsın ıns...daha guzel gunler nasıp etsın cumlemıze
ebrızım kızın afo kullanıyormu...ben sımdı bot afo var onu aldım bakalım nasıl olucak ama kızım yurumeye basladı teyzesı darısı sıkıntıda olanlara ıns

her şeyden ötesi evet doğrusu değil belki ama yürüyüp koşuyor ya bu yeter ve büyük mutluluk. görme terapisine gelince ne bileyim artık bende şaşkınım ne doğru ne yanlış bilemiyorum ve inancım hiç bir şeye kalmamaya başladı her yerde maddi çıkar önemli evlatlarımız kimsenin derdinde değil. kardeş mevzusunud taksamda biraz zamana bırakmaya çalışıyorum.
bu arada utkuyu çok merak ediyorum. çok hızla ilerledi maşallah allah hep güzel günler yaşatsın minik utkumuza.

çok teşekkürediyorum temennin için.darısı Berilin ve sıkıntısı olan tüm bebeklerin başına inşallah.aslında bizim sorunlarımızda bitmiş değil,yaşıtlarımızdan hala oldukça gerideyiz.ama doktorların bilgisizliği ve bahsettiğin sömürü dürtüleri beni tıp biliminden soğuttu.doktoru da fizik tedaviyi de özel eğitimide bıraktık şu an.koşma merdiven çıkma vs yok henüz ama yürümesi gittikçe düzeliyor.algılar hala zayıf.yeni bişey öğretirken dikkatini çekmekte zorlanıyorum ama dilin maaşallahı var.pepenin tüm şarkılarını ezbere biliyor..ciddi derecede beyin kanaması geçirmiş bi çocuk,ilerde ne gibi sorunlar çıkacak karşımıza kestirmek mümkün değil.umut ve tevekkül artık bizim için sonrası.

yagmurlu canım ne olursa olsun fızıgı bırakma canım cok faydası var kızımda artık yuruyo tek basına basladı cok sukur fızıktedavuı ıyı geldı....herkese saglık nasıp etsın rabbım cok zor bu ısler

yagmurlu canım ne olursa olsun fızıgı bırakma canım cok faydası var kızımda artık yuruyo tek basına basladı cok sukur fızıktedavuı ıyı geldı....herkese saglık nasıp etsın rabbım cok zor bu ısler

küçücük yavruların engelleri bile sömürge olmuş sektörde.fiziğe başladığımızda utku ayakta duramıyordu, çok şükür şu an bağımsız yürüyebiliyor ama bunda aldığı fizik tedavinin katkısı ne dersen var mı emin değilim şeklinde cevaplarım.. sorun spasite ya da kas gevşekliği gibi bişeyse gerekli ve etkili olabiliyor ama bizde ki gibi nörolojik sebeplere bağlı geriliklerde çok anlamlı olduğunu düşünmüyorum.utku herşeyi canı istediğinde(Allahın izniyle zamanı geldiğinde) kendisi yaptı,ne öğrettikleri gibi ne öngördükleri gibi..bu nedenle doğru bi karar verdiğime inanıyorum.bunun yerine ebrizm gibi yaşıtlarıyla birlikte olacağı ortamlara sokmaya havuza falan götürmeye karar verdim.dediğin gibi zor bu işler,daha çok yolumuz var

tek kelımeyle supersın canım kızın senın gıbı bı annesı old ıcın cok sanslı rabbım daha ıyı etsın ıns...daha guzel gunler nasıp etsın cumlemıze
ebrızım kızın afo kullanıyormu...ben sımdı bot afo var onu aldım bakalım nasıl olucak ama kızım yurumeye basladı teyzesı darısı sıkıntıda olanlara ıns

geç cevapladım kusura bakma mullimcim. önce uydunetle mücadele ettim sonra kısa bir fethiye gezisi yaptık geldim o nedenle internetten uzaktım

İnşallah yaptıklarım eksik kalmıyordur bir şeyleri atlamıyorumdur. Beril e dafo yu öneriyor fizyoterapisti 1 yaşından beri 5. dafomuz yapılacak inşallah geçen hafta ölçü aldılar.çok faydasını gördük biz dafonun artık ayakları pençe şeklinde değil şekil bozuklukları toparlandı.maşallah beim kuzuma oda arık kardeşlerinin peşinden koşabilecek. allah nazarlardan korusun maşallah üç güzellerime..

Back