• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ebrizm ve ilnar sizleri tekrar aramızda görmek çok güzel...
öncelikle idile geçmiş olsun demek istiyorum.annesi bence hastayken hiç zorlama yemek için.bizde öyle değilmiyiz hastalanınca iştahının kesilmesi çok normal.bol su-sıvı tüketsin bu badireyi aşana kadar..
ebrizm,maaşallah beril güzel bi bebeklikten güzel bi gençkızlığa doğru gidiyo:))eeg ve mr ını merak ettim.nöbetlerden kurtulunca daha hızlı yol alacaktır.ben bu sayfada ayakta dururken çekilmiş fotolarını gördüğümü hatırlıyorum.iyi bi nörolog bulup bu kasılma işini halletmek şart.
dilamızda tıpış tıpışa başlamış,gözün aydın muallim..utkuda öyle 3-5 atarken birden baktım peşimden evi dolanır oldu,sen hiç merak etme artık..
ylnz ve gökçe kaldı haber alamadığımız,inşallah onlarda kısa zamanda katılır tekrar aramıza

ilnarcım çok geçmiş olsun..idlime acil şifalar dilerim..geçen sene şubat aylarına benim kızım da ateşli havale geçirdi ki 15 gün için de 2 defa çok zor bişey Allah kimseye yaşatmasın resmen yıkılmıştım o korku telaş vs..çok zor.Allaha şükür bi daha olmadı.dr.umuz koruyucu amaçlı convilex şurup vermişti bize martta eeg çektirdik temiz çıktı şükür eylülde bırakıcağız şurubu inşallah..çok dikkatli olman lazım bi kez havale geçirdimi tekrar geçirme riski yüksek oluyor..biz uzaktan ateş takip ölçme cihazı almıştık..santebebenin tavsiye ederim ederim çünkü hiçbişeyi yokken bi anda ateşi yükseliyodum kızımın..çok geçmiş olsun tekrardan..bu arada kızım 2008li

öncelikle idile geçmiş olsun demek istiyorum.annesi bence hastayken hiç zorlama yemek için.bizde öyle değilmiyiz hastalanınca iştahının kesilmesi çok normal.bol su-sıvı tüketsin bu badireyi aşana kadar..
ebrizm,maaşallah beril güzel bi bebeklikten güzel bi gençkızlığa doğru gidiyo:))eeg ve mr ını merak ettim.nöbetlerden kurtulunca daha hızlı yol alacaktır.ben bu sayfada ayakta dururken çekilmiş fotolarını gördüğümü hatırlıyorum.iyi bi nörolog bulup bu kasılma işini halletmek şart.
dilamızda tıpış tıpışa başlamış,gözün aydın muallim..utkuda öyle 3-5 atarken birden baktım peşimden evi dolanır oldu,sen hiç merak etme artık..
ylnz ve gökçe kaldı haber alamadığımız,inşallah onlarda kısa zamanda katılır tekrar aramıza

Sağol canım. evet haklısın, bizler hastalanınca birsey yemek istemiyoruz ama yinede annelik işte.. gün boyu aç kalması beni cok üzüyor. Biran önce iyileşebilmesi için yemesi de gerekiyor ki hastalığı yenebilsin..

ilnarcım çok geçmiş olsun..idlime acil şifalar dilerim..geçen sene şubat aylarına benim kızım da ateşli havale geçirdi ki 15 gün için de 2 defa çok zor bişey Allah kimseye yaşatmasın resmen yıkılmıştım o korku telaş vs..çok zor.Allaha şükür bi daha olmadı.dr.umuz koruyucu amaçlı convilex şurup vermişti bize martta eeg çektirdik temiz çıktı şükür eylülde bırakıcağız şurubu inşallah..çok dikkatli olman lazım bi kez havale geçirdimi tekrar geçirme riski yüksek oluyor..biz uzaktan ateş takip ölçme cihazı almıştık..santebebenin tavsiye ederim ederim çünkü hiçbişeyi yokken bi anda ateşi yükseliyodum kızımın..çok geçmiş olsun tekrardan..bu arada kızım 2008li

Teşekkürler arzucum. Tekrar geçirme riskine sahip olduğundan dokorumuz bahsetti. 5 yaşına kadar gecirme riski varmıs. O yüzden en ufak bir ateşlenmesinde "çocuktır ateşlenir" dememeliyiz. Özellikle de havale gecirdiği için bizde risk daha fazlaymıs.
Convilex şurup tan bahsetmişsin, bie doktor öyle sürekli kullanacağı bir şurup yada ilaç vermedi. Fakat bir diazemden bahsetti yeşil reçeteyle satılan. Yazdırdık ve her ihtimale karşı evde bulunması için aldık. Allah korusun yine aynı şeyle karşılaşırsak ateşini cabuk düşürmek amacıyla hemen onu poposundan yapmalıymısız.
Birde doktorumuz artık İdil de grip ilaçlarını kullanmayacağımızı söyledi. O ilaçlar da yasak şu anda bize. İlaçları da temkinli ve İdil e uygun seçiliyor.

Uzaktan ateş ölçme cihazı bizde var İdil küvezden cıkıp eve geldiğinde almıstık. Onunla takip ediyoruz. Gerçi havale gecirmeden 5 dakika önce ölçtüğümüzde ateşi 37.5 gösteiyordu. Seninde söyşlediğin gibi birden yükseldi ve ne olduğumuzu anlayamadan elimizde kasıldı kaldı. Çok ama çok korktuk. Sende yaşadığın için anlayabilirsin beni.

İdil 14 Temmuz 2009 doğumlu. Demek aralarında bir ya var prenseslerin..

nur iki kez havale geçirdi diye vermişti dr.sana vermemeleri normal canım.dediğin ilaçtan bende almıştım.ateşi düşmezse veya birden yülsek bi ateşle karşılaşırsan kullanırsın..inşallah gerek kalmaz canım..

İlnarcım çok geçmiş olsun canım. Havale gerçekten çok zor Allah bir daha yaşatmasın korkularını tahmin edebiliyorum. En korktuğum şeylerden biridir ateş. Erken doğan bütün bebekler havale açısından daha fazla risk altında. O yüzden hafif ateşi olduğunda bile çok korkarım. Hep bana neden doktora götürüyorsun hafif ateşi var calpol ver geçer diyorlardı. Bilmiyor ki insanlar bizim korkularımızı. Götürdüğümde doktor da gerçekten calpol verip gönderiyor ama ya farklı birşey olursa diye hala içim içimi kemiriyor. Çok zor birşeymiş anne olmak bu geçen zaman bana bunu çok iyi öğretti. Hele erken doğan bir bebeğin annesi olmak bazen düşünüyorum bu korkularımız endişelerimiz ne zaman tamamen bitecek diye. Sonra kendimi toparlayıp Allah'a şükrediyorum. Allah beterlerinden saklasın. Hepimize güç versin ve çocuklarımızı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

Muallim ben de Berkay'ın artık yüzmeye gitmesini istiyorum.
Neşe Erberk kreşlerinde yaz okulunda yüzme dersi de veriliyormuş. Hem de kreşin bahçesinde havuz. Orayla konuştum fakat fiyatı çok yüksek aylık 1100 TL. Biraz daha uygun biryerler araştırıyorum şimdi. Bakalım inşallah rastlayabilirim. Bulamazsam yine de oraya göndereceğim. Çocuklarla birarada olunca dil çok daha hızlı ilerliyor. Berkay şimdi konuşuyor 3-4 kelimelik cümleler de kuruyor. İsteklerini ifade ediyor. Fakat geçmişte olan bir olayı anlatmıyor. Mesela diyorum ki Berkaycım anlat bakalım dedeye biz bugün nerelere gittik. Ya da anlat bakalım bugün babayla neler yaptın. Bunları kısa kesiyor. Mesela payka dittim ya da kağfuğa(carrefour) dittim. Yaşadıklarını gördüklerini duygularını henüz anlatmıyor. Sadece korkunca (cok koktum) diyor. Birçok kelimeyi düzgün söyleyemiyor. Ama gittikçe kelimeleri düzeliyor. Mesela eskiden Efe yerine Ete derdi. 2 hafta sonra Efe demeye başladı. Bunlar zamanla düzelecek şeyler. Fakat kreşin herşeye çok iyi geleceğini düşünüyorum.

birazz da İdil den bahsedeyim sizlere. Malesef biz yine son bir aydır sorunlarla ve hastalıklarla başetmeye çalışıyoruz.
İdil 29 nisanda "febril konvüzyon" yani bizlerin tabiriyle havale geçirdi. Öyle korktukki. O anları hatırlamak dahi istemiyorum. Allahtan çkkısa sürd,. Ambulansla hemen hastaneye kaldırıldı ve ateşi düşürülmeye çalışıldı. Gerekli tedavi yapldı. 4 gün hastanede yattık ve cıktık. 1 hafta sonra da kontrole gittik Tam hersey düzeldi derken bu defa yine ateşlendi. hemen özele doktora görüdük. Orda da ateş düşürmek için hem ilaç verildi hemde soğuk suyla adeta yıkandı. Sanırım bundan olsa gerek ateş düştü ama bu defa öksürük ve burun akıntısı başladı. Hatta akıntı içe olunca balgam dan dolayı uyuyamaz oldu. Kabus gibi birkaç gece gecirdik. 1 hafta olmadan 4- defa doktora gittik ve telefonla da sık sık doktorla konustuk. Halen daha tam iyileşti diyemem. Antibiyorik tedavisine devam ediyoruz. Bu arada ventolin-pulmicort buharlarına basladık. İsilde sıkıntı hissettiğimişzd ebuhar veriyoruz. Tüm bunlar yaşanırken benim de vücüdum direncini yitirdi ve bende hastalandım. 15 gün kada rvedeydim. dün işe başladım. Ama halen ne ben ne de idil tamamen iyileşmedi.

İdile ilaç içirmek imkansız diyeilirim. 3 kişi zorla 1 ölçek antibiyotiği vermeye calsııyoruz Çalışıyoruz diyrum çünkü dediğim gibi imkansız gibi. Biz veriyoruz, İdil ya kusuyor yada püskürtüyor. O yüzdne bir an önce iyileşmesini öyle çok istyiorum ki.

Bu arada 14 haziran için nörolojiden randevu aldım. Konuşmaya henzü geçmedi. Sadece birkaç kelime . O da biz kendisine "hadi teyze de parka gidicez" vb. teşviklerde bulundupğumuzda diyor.
Anne-baba-teyze(tayja yada teyte) gel gel, anane diyor. ama dediğim gibi ancak biz söyle dediğmizde yoksa hitap olarak seslenmiyor. Algılaması iyi ama konuşmaması artık endişelendirmeye basladı beni. O yüzden de nörolojiden randvu aldım ve götürücem.

Hastalandıından beri de neredeyse hiçbirsey yemior desem yeridir. Huyu suyu adeta degisti. Koskoca bir günde sadece 1-2 biberon (125 cc) süt içiyor. birkaç tanede balık kraker. Onun haricinde birsey yedirmek imkansız. Off offf hep sorundan bahsettim dimi.. ben yaşlarken sizler okurken yorulmussunuzdur bu sorunlardan. Ama buna da şükür, en azından yanımızdalar, nefes alıyorlar, yaramnazlık yapıyorlar. Onların yaramazlıkları bile güzel.

Bir gün idil e yemek yedirirken öyle zorlandım ki basladım ağlamaya. Bir baktım gitmiş kağıt havlu koğparmıs gelmiş ve gözyaşlarımı silişyor. Gülermisin aglarmısın misali benimki.

ay benim minik kuzum allah bu günleride gözterdi ya öznurcum çok şükür.annesi için bir şeyler yapmaya başlamış ayrıca duygulandığını fark etmesi ayrı güzel.hastalıklar çok zor allah yardımcın olsun inşallah bir daha göstermesin.bende boncuğumun fotoğraflarını görüyorum özellikle gözlüklü fotoğrafları çok güzel. maşallah benim minyatür prensesime.

çok teşekkürler canım. utku adımlamaya başlamış maşallah her kez ayağa kalktı bir benim tembel kızım kaldı hepde hepsinden büyük prensesim allah bizede yaşatsın.

Teşekkürler arzucum. Tekrar geçirme riskine sahip olduğundan dokorumuz bahsetti. 5 yaşına kadar gecirme riski varmıs. O yüzden en ufak bir ateşlenmesinde "çocuktır ateşlenir" dememeliyiz. Özellikle de havale gecirdiği için bizde risk daha fazlaymıs.
Convilex şurup tan bahsetmişsin, bie doktor öyle sürekli kullanacağı bir şurup yada ilaç vermedi. Fakat bir diazemden bahsetti yeşil reçeteyle satılan. Yazdırdık ve her ihtimale karşı evde bulunması için aldık. Allah korusun yine aynı şeyle karşılaşırsak ateşini cabuk düşürmek amacıyla hemen onu poposundan yapmalıymısız.
Birde doktorumuz artık İdil de grip ilaçlarını kullanmayacağımızı söyledi. O ilaçlar da yasak şu anda bize. İlaçları da temkinli ve İdil e uygun seçiliyor.

Uzaktan ateş ölçme cihazı bizde var İdil küvezden cıkıp eve geldiğinde almıstık. Onunla takip ediyoruz. Gerçi havale gecirmeden 5 dakika önce ölçtüğümüzde ateşi 37.5 gösteiyordu. Seninde söyşlediğin gibi birden yükseldi ve ne olduğumuzu anlayamadan elimizde kasıldı kaldı. Çok ama çok korktuk. Sende yaşadığın için anlayabilirsin beni.

İdil 14 Temmuz 2009 doğumlu. Demek aralarında bir ya var prenseslerin..

tariflediğin bizim nöbetlerimiz gibi öznurcum. allah yaşatmasın aklı başından gidiyor insanın. bende nöbet anlarındaki çaresizliğimi hiç bir zaman yaşamadım. allah korusun minik kuşlarımızı.

İlnarcım çok geçmiş olsun canım. Havale gerçekten çok zor Allah bir daha yaşatmasın korkularını tahmin edebiliyorum. En korktuğum şeylerden biridir ateş. Erken doğan bütün bebekler havale açısından daha fazla risk altında. O yüzden hafif ateşi olduğunda bile çok korkarım. Hep bana neden doktora götürüyorsun hafif ateşi var calpol ver geçer diyorlardı. Bilmiyor ki insanlar bizim korkularımızı. Götürdüğümde doktor da gerçekten calpol verip gönderiyor ama ya farklı birşey olursa diye hala içim içimi kemiriyor. Çok zor birşeymiş anne olmak bu geçen zaman bana bunu çok iyi öğretti. Hele erken doğan bir bebeğin annesi olmak bazen düşünüyorum bu korkularımız endişelerimiz ne zaman tamamen bitecek diye. Sonra kendimi toparlayıp Allah'a şükrediyorum. Allah beterlerinden saklasın. Hepimize güç versin ve çocuklarımızı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

Neşe Erberk kreşlerinde yaz okulunda yüzme dersi de veriliyormuş. Hem de kreşin bahçesinde havuz. Orayla konuştum fakat fiyatı çok yüksek aylık 1100 TL. Biraz daha uygun biryerler araştırıyorum şimdi. Bakalım inşallah rastlayabilirim. Bulamazsam yine de oraya göndereceğim. Çocuklarla birarada olunca dil çok daha hızlı ilerliyor. Berkay şimdi konuşuyor 3-4 kelimelik cümleler de kuruyor. İsteklerini ifade ediyor. Fakat geçmişte olan bir olayı anlatmıyor. Mesela diyorum ki Berkaycım anlat bakalım dedeye biz bugün nerelere gittik. Ya da anlat bakalım bugün babayla neler yaptın. Bunları kısa kesiyor. Mesela payka dittim ya da kağfuğa(carrefour) dittim. Yaşadıklarını gördüklerini duygularını henüz anlatmıyor. Sadece korkunca (cok koktum) diyor. Birçok kelimeyi düzgün söyleyemiyor. Ama gittikçe kelimeleri düzeliyor. Mesela eskiden Efe yerine Ete derdi. 2 hafta sonra Efe demeye başladı. Bunlar zamanla düzelecek şeyler. Fakat kreşin herşeye çok iyi geleceğini düşünüyorum.

çok pahalıymış mehtapçım ya tamam farklı imkanlar sunuyor olabilirler ama bu rakamlarda acayip abartılı.

canım baskın beyi biliyorum..gittiğim özel eğitimde eğitmenlik yapıyor..izgi özel eğitim de iyi terapist ama küçük çocuklarla uğraşmıyor.. basmanede rahşam hanım var biz ona başlıcağız..orada spor hocasıda varmış bakalım gelişmeleri yazarım canım...berilimde konuşur zamanla inşallah canım..ilerlemelerin olmasına sevindim..bugünlere şükür ilerlesinde yavaş olsun herşey zamanla düzelir inşallah..

izgi nin de adını duyuyorum hep iyi bir kurummuş orasıda.rahşan özgenlik mi bahsettiğin terapist.

Sağol canım. Bende ateşten ok korkardım ve malesef başımıa geldi. İnşallah tekrarı olmaz. Çok dikkat etmek gerekiyor.
Kreş konusunda ise hakikaten çok pahalıymı. Ama çocuklar söz konusu oluncainsan herseye razı geliyor. Kreşin elbette çok fazla yararı olacaktır konuşmada ama ben yine depek düşünmüyorum idil i tüm gün kreşe vermeyi. Bağışıklık sistemi cok güçlü değil, o yüzden hastalıklar artacaktr. ve 5 yasına kadar da özellikle ateşe dikkat etmemiz gerekecek. Havale risi açısından.

ay benim minik kuzum allah bu günleride gözterdi ya öznurcum çok şükür.annesi için bir şeyler yapmaya başlamış ayrıca duygulandığını fark etmesi ayrı güzel.hastalıklar çok zor allah yardımcın olsun inşallah bir daha göstermesin.bende boncuğumun fotoğraflarını görüyorum özellikle gözlüklü fotoğrafları çok güzel. maşallah benim minyatür prensesime.

Evet ebru cum. Allah bu günleri gösterdi. Herzaman söylerim yaramazlıkları bile çok güzel.
Prensesim de en kısa zamanda tedavye cevap verir ve biran önce adımlamaya ve yürümeye başlart inşallah annesi. Sen merak etme, hepsi zamanla olacak. Nereden nereye geldik.. İnşallah gecirdiklerimiz en kötü günlerimiz olur ve her zaman güzel şeylerle karsılsırız.

gecmıs olsun ıdıle..atlatır ıns canım gercekten nereden nereye geldık rabbım korusun kuzularımızı..yuzme ogrenmesı ıyı olucak benımkınınde ozel yuzme kursuna verırım bu kıs ..sabancıda saatı 120 tl verdım gecen kıs boyu cok guzel faydalı ama pahalı..fızık tedavyede para verıyorum zaten...aglıyolr ben kacar

fizyoterapi merkezimiz yüzme havuzunu açıor çocuklara bu yıl bu gün toplantıya çağırdılar saatini 60 tl ye eğitim verecekler. deneyelim bakalım dedim. valla artık güç tükendi allah her keze bir sponsor nasip etsin

fizyoterapi merkezimiz yüzme havuzunu açıor çocuklara bu yıl bu gün toplantıya çağırdılar saatini 60 tl ye eğitim verecekler. deneyelim bakalım dedim. valla artık güç tükendi allah her keze bir sponsor nasip etsin

Gözün aydın canım çok sevindim. Haklısın bu şartlarda herkese bir sponsor şart oldu. Ama çok iyi gelecek prensese. Ebrizm nasıl olsa İzmirdesin yüzme hocasından her hafta yapılan hareketleri öğrenip denizde kendin de uygulayarak sudan daha fazla yararlanmasını sağlayabilirsin belki. Hem deniz suyu çok daha iyi gelir havuzdan. İstanbulda denize girilecek bir yerler olsa her hafta sonu denize giderdim. Bu açıdan İzmirliler çok şanslı.

Sağol canım. Bende ateşten ok korkardım ve malesef başımıa geldi. İnşallah tekrarı olmaz. Çok dikkat etmek gerekiyor.
Kreş konusunda ise hakikaten çok pahalıymı. Ama çocuklar söz konusu oluncainsan herseye razı geliyor. Kreşin elbette çok fazla yararı olacaktır konuşmada ama ben yine depek düşünmüyorum idil i tüm gün kreşe vermeyi. Bağışıklık sistemi cok güçlü değil, o yüzden hastalıklar artacaktr. ve 5 yasına kadar da özellikle ateşe dikkat etmemiz gerekecek. Havale risi açısından.

İnşallah canım. Allah bir daha yaşatmasın bu korkuları hiçbir anneye. Kreş konusunda haklısın çok fazla hastalık oluyor ilk başladıklarında. Herşeyden önemlisi onların sağlığı. Ama erken ama geç nasıl olsa konuşacaklar. Berkay 2.5-3 ay gitti ama kışın sürekli hastaydı. Yazın hastalıklar biraz daha azalır. Haftada 2-3 bahçeye parka çocukların yanına bile çıksa zaten çok iyi gelir İdilimize.

haklısın mehtapçım deniz e girme fırsatı yaratabiliriz ama benim cadı kızım denize grmiyor soğuk suda kasılıp ağlayı morarıyor. umarım bu yıl aşarız bu durumu.

arkadaşlar bebeğimin küvözde 5. günü ..solunumunu makineden bağımsız almaya başlamış bugün sevindim ama hala beslenemiyormuş.vücudunun tolere etmesini bekliyoruz dedi anlamadım..zaten 30 saniye görebiliyorum o kadar..35+5 de 2450 gr doğdu...sizler tecrübelisin bebeğim beslenmiyor ne demek..nasıl ne zaman beslenecek.nasıl gelişecek :14:

arkadaşlar bebeğimin küvözde 5. günü ..solunumunu makineden bağımsız almaya başlamış bugün sevindim ama hala beslenemiyormuş.vücudunun tolere etmesini bekliyoruz dedi anlamadım..zaten 30 saniye görebiliyorum o kadar..35+5 de 2450 gr doğdu...sizler tecrübelisin bebeğim beslenmiyor ne demek..nasıl ne zaman beslenecek.nasıl gelişecek :14:

Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canım. Gayet iyi bir haftada doğmuş bebeğin. Burada çok daha küçük doğup sağlıkla hastaneden çıkan bebekler var. Hepimiz yaşadık bu endişeli bekleyişleri. Allah güç kuvvet versin sana ve miniğine. Kendisi nefes almaya başlamış bile maşallah. Birkaç gün içinde beslenmeyi de tolere edecektir eminim. Zaten beslenmeye başlayınca artık gönderirler evine.

Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canım. Gayet iyi bir haftada doğmuş bebeğin. Burada çok daha küçük doğup sağlıkla hastaneden çıkan bebekler var. Hepimiz yaşadık bu endişeli bekleyişleri. Allah güç kuvvet versin sana ve miniğine. Kendisi nefes almaya başlamış bile maşallah. Birkaç gün içinde beslenmeyi de tolere edecektir eminim. Zaten beslenmeye başlayınca artık gönderirler evine.

amin canım inşallah. sürekli şükür ve dua içindeyim.çok kötü durumda olanları gördüm okuyorum burdan da. Rabbim tüm bebeklere sağlık annelerine sabır versin tez zamanda kavuştursun inşallah..

Back