Bebek Beslenmesi Bizim faydalı Sebze Püremiz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

VaniL

Seni kendime sakladim....
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2012
427
8
68
- Yurtdışı
Genelde sebze pürelerini bebekler sevmez. Bizimkide öyleydi. Ama bu karışık sebze püresini çok sevdi Eminim sizin bebeğinizde sevicek.
Önce sebzelerin organik olmalı.

1 adet orta boy havuç

1adet orta boy patates

1 adet küçük karnıbaharın yarısı.

1 büyük dilim yeşil kabak

1 küçük kırmızı soğan (olmazsa 2 adet yeşil soğan)

isteyen 1-2 adet yeşillikte ilave ede bilir. mesela dereotu.

Önce havuçlarımızı küçük dilimler halinde doğruyoruz, çünkü havuçlar ve diğer sebzelere göre daha sert, sonra sırasıyla diğer sebzelerimizi tenceremize yerleştirib üzerini kaplayacak kadar
su döküp 15 dakika kısk ateşte haşlıyoruz. haşlanmış sebzelerin suyundan azacik ilave edip blenderden geçiriyouz ve bir tatlı kaşığı yağ ilave ediyoruz. ben tere yağı ilave ediyorum, yarım tatlı kaşığıya başladım. isteyen zeytin yağı ilave ede bilir.

tarife bayıııllldıımmmm ama şuan evde sebze namına hiç bişey yok :)) alışveriş yapar yapmaz deneyeceğim.daha yeni başlıyorum ek gıdalara. bu arada epeydir ortalıkta yoktunuz sanki göremedim sizi:))

evet bunalım sürecindeydim girmiyordum siteye
denediniz mi? deneyin kızlar inanın bebekleriniz çok sevecek. 5. ayından başlayarak verile bilir. ayrica püremiz hem mineral hem vitamin açısından zengin ve faydalı.
tere yağına gelince 6. aydan vere bilirsiniz yarım tatlı kaşığıyla. ben bir tatlı kaşığına çıkardımş halis tere yağı olmalı. ben memleketten getirttim.
başka çorba tariflerimde olucak. güzel şeyler keşfettim ve yapıyorum.

Tarifiniz çok güzel bende yapayim fakat doktorumuz bana blender kesinlikle kullanma dedi çatalla ezip veriyorum bende ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…