• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BIZIM ANORMAL GELIN HAKETTIĞINI BULDU...

konu sahibi kusura bakma, bunu yapmak adetim değildir.. ama şu alttaki konu lohusalık sendromu değil, direkt manyaklık..

Merhaba arkadaşlar...

Daha once ki gelinle alakalı dusuncelerimi tasdıklercesine durumlar yaşadık ve ailecek uzulduk.

Olaya gelelim...

İlk gelinimiz ve annesi bir garipti zaten ama tam çözümleyemiyorduk. Bundan 1 kaç hafta önce annemlere gittim. Gelin 5 aylık hamile ve doktora gitmişlerdi. Doktor çıkışı önce ablalarına sonra bize uğramışlar gelinin surat 5 karış. Ben de kavga ettiler sandım.

Neyse kardeşim girdi konuya ve '' kızımız olacak ve sağlıklı çok şükür'' dedi. Ben sevinçten havaya uçtum nasıl seviniyorum çocuk sağlıklı diye annem ve kardeşim de öyle çunku gelinin ailesin de genetik bir rahatsızlık var ( Küçük kardeşi 15 yaşında ama 5 yaşında gibi aklı) Sağlıksız olsa da yegenimiz canımız ama saglıklı olması büyük nimet.

Gelin başladı ağlamaya ben de sanıyorum ki mutluluk göz yaşı. Kaltı öbür odaya kapıyı çarpıp gitti ve biz bir şey anlamadık. Sonra kardeşim dedi ki '' Anne doktor kız dedi ve ağlamaya başladı kız çocuk istemiyormuş. Ne hemsireler, ne doktor, ne ablaları, ne ben ikna edemedim'' :KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

Kan beynime çıktı o an içimden neler geçti neler ama ya sabır dedim. Bir kaç saat sonra yeğenime hastane çıkışı ve çok tatlı ayakkabıları aldım geline götürdüm bak dedim ne kadar güzeller sağlıklı olsun da ne olursa olsun, bak doğucak kısmetse bunları giyecek vs. guc bela zorla az ikna oldu.

Tabi annesi haberi almış hemen gelinin evine gitmiş basmış yine yaygarayı. Sonra tv de hasta bir erkek bebek çıkmış, kardeşim de '' Bak erkek ama sağlıklı değil yazık sukret haline'' demiş. Kaynanası başlamış kardeşime saymaya '' kızımın canını sıkma, benim 5 kızım var oğlumuz yoktu, ablaları kız olduğu için kocaya kaçtı ( 2 si de terbiyesi ile evinde çoluk cocuk sahibi) Ne gerek vardı kıza vs. Aldır cocuğu kızımı götürücem falan diyince bizim oğlan çıldırmış. ''çocuğumun suçu ne? Kız diye çocuk mu aldırılır? Doğsun çocuğum bakarım senin çocuğun da al senin olsun'' demiş kovmuş kadını evden.

Kadın böğüre böğüre ağlayıp bizi bastı ve şaşırdık. '' Oğlunuz beni evden kovdu'' dedi şaşırdık ve babam çıldırdı '' Ne demek kovmak? Böyle terbiyesizlik mi olur? '' Dedi. Sonra kadın dedi ki yürüyün gidelim konuşalım kızımı alıcam.

Ne olduğunu anlamadan gittik eve kızın babası da geldi adam sessiz bişi gıkı çıkmayan bi adam. Olayı yukarda ki gibi anlatıldı kadın kendide doğruladı. O sessin adam ( Kızın babası) bir haykırdı daha ilk kez sesini duydum desem yeridir. '' oğlum kusura bakma da sensin bunu böyle yapan. ben anasını yıllardır yenemedim Allah sana yardım etsin. Tepene çıkarmayacaktın işte böyle olur. Geçmişte kızlar doğdukça ağlayıp böğüren bir kadının yetiştirdiği kızdan ne bekliyorsun? '' Ortam sus pus oldu. Kadın bu kez kocasına saldırıyor.. Kızıma baskı uyguluyor vs. lere başladı bu kez dedik ne bakısı..

Hayatta ıspanak ve balık yemeyen kardeşim karısı ve çocuğu sağlıklı beslensin diye kendi de eşlik ediyor. Arkasın da ceviz içi gezdiriyor. Köylere gidip keçi sütü ve köy yumurtası alıyor vb. Gelinin iştahı çok çok iyi ama habire abur cubur yiyor. Kardeşim de çocuk gibi peşin de geziyor sağlıklı beslensinler diye. Baskı buymuş..

Sonra kızın babası, kızın annesini çeke çeke eve götürdü ama biz sadece izliyoruz çünkü ne olup bittiğini bile anlamadık. Sonuç olarak Çocuğu düşsün de sonra ki erkek olur belki ümidiyle yaşayan bir anne ve kız. Sağlıklı olsun da ne olursa olsun diye bekleyen biz. Kuzuma doğmadan üzülüyorum geline söyledim de '' Eğer bu çocuğa kız diye bir şey yap elimden kurtulamazsın, bakmam diyorsan da ben bakarım''

Sinirlerim çok bozuk bir kaşık suda boğmak istediğim insanlar var...
Estf. Office bence yerinde oldu ben anlatamiyorum cunku. Normal kavgalarinda ben ister miyim kotu olsunlar. Ama o bebek benim canim masum bir bebek ve yuregim sizliyor. Insan yavrusunu yatagin ucuna yatirinca geri yerini degistirmek icin kucagina mi alir? Ayagindan mi ceker top gibi? Ben bunlari gorucem ve sakin kalicam mesele gelin gorumce meselesi degil. Baskas
konu sahibi kusura bakma, bunu yapmak adetim değildir.. ama şu alttaki konu lohusalık sendromu değil, direkt manyaklık..

Merhaba arkadaşlar...

Daha once ki gelinle alakalı dusuncelerimi tasdıklercesine durumlar yaşadık ve ailecek uzulduk.

Olaya gelelim...

İlk gelinimiz ve annesi bir garipti zaten ama tam çözümleyemiyorduk. Bundan 1 kaç hafta önce annemlere gittim. Gelin 5 aylık hamile ve doktora gitmişlerdi. Doktor çıkışı önce ablalarına sonra bize uğramışlar gelinin surat 5 karış. Ben de kavga ettiler sandım.

Neyse kardeşim girdi konuya ve '' kızımız olacak ve sağlıklı çok şükür'' dedi. Ben sevinçten havaya uçtum nasıl seviniyorum çocuk sağlıklı diye annem ve kardeşim de öyle çunku gelinin ailesin de genetik bir rahatsızlık var ( Küçük kardeşi 15 yaşında ama 5 yaşında gibi aklı) Sağlıksız olsa da yegenimiz canımız ama saglıklı olması büyük nimet.

Gelin başladı ağlamaya ben de sanıyorum ki mutluluk göz yaşı. Kaltı öbür odaya kapıyı çarpıp gitti ve biz bir şey anlamadık. Sonra kardeşim dedi ki '' Anne doktor kız dedi ve ağlamaya başladı kız çocuk istemiyormuş. Ne hemsireler, ne doktor, ne ablaları, ne ben ikna edemedim'' :KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

Kan beynime çıktı o an içimden neler geçti neler ama ya sabır dedim. Bir kaç saat sonra yeğenime hastane çıkışı ve çok tatlı ayakkabıları aldım geline götürdüm bak dedim ne kadar güzeller sağlıklı olsun da ne olursa olsun, bak doğucak kısmetse bunları giyecek vs. guc bela zorla az ikna oldu.

Tabi annesi haberi almış hemen gelinin evine gitmiş basmış yine yaygarayı. Sonra tv de hasta bir erkek bebek çıkmış, kardeşim de '' Bak erkek ama sağlıklı değil yazık sukret haline'' demiş. Kaynanası başlamış kardeşime saymaya '' kızımın canını sıkma, benim 5 kızım var oğlumuz yoktu, ablaları kız olduğu için kocaya kaçtı ( 2 si de terbiyesi ile evinde çoluk cocuk sahibi) Ne gerek vardı kıza vs. Aldır cocuğu kızımı götürücem falan diyince bizim oğlan çıldırmış. ''çocuğumun suçu ne? Kız diye çocuk mu aldırılır? Doğsun çocuğum bakarım senin çocuğun da al senin olsun'' demiş kovmuş kadını evden.

Kadın böğüre böğüre ağlayıp bizi bastı ve şaşırdık. '' Oğlunuz beni evden kovdu'' dedi şaşırdık ve babam çıldırdı '' Ne demek kovmak? Böyle terbiyesizlik mi olur? '' Dedi. Sonra kadın dedi ki yürüyün gidelim konuşalım kızımı alıcam.

Ne olduğunu anlamadan gittik eve kızın babası da geldi adam sessiz bişi gıkı çıkmayan bi adam. Olayı yukarda ki gibi anlatıldı kadın kendide doğruladı. O sessin adam ( Kızın babası) bir haykırdı daha ilk kez sesini duydum desem yeridir. '' oğlum kusura bakma da sensin bunu böyle yapan. ben anasını yıllardır yenemedim Allah sana yardım etsin. Tepene çıkarmayacaktın işte böyle olur. Geçmişte kızlar doğdukça ağlayıp böğüren bir kadının yetiştirdiği kızdan ne bekliyorsun? '' Ortam sus pus oldu. Kadın bu kez kocasına saldırıyor.. Kızıma baskı uyguluyor vs. lere başladı bu kez dedik ne bakısı..

Hayatta ıspanak ve balık yemeyen kardeşim karısı ve çocuğu sağlıklı beslensin diye kendi de eşlik ediyor. Arkasın da ceviz içi gezdiriyor. Köylere gidip keçi sütü ve köy yumurtası alıyor vb. Gelinin iştahı çok çok iyi ama habire abur cubur yiyor. Kardeşim de çocuk gibi peşin de geziyor sağlıklı beslensinler diye. Baskı buymuş..

Sonra kızın babası, kızın annesini çeke çeke eve götürdü ama biz sadece izliyoruz çünkü ne olup bittiğini bile anlamadık. Sonuç olarak Çocuğu düşsün de sonra ki erkek olur belki ümidiyle yaşayan bir anne ve kız. Sağlıklı olsun da ne olursa olsun diye bekleyen biz. Kuzuma doğmadan üzülüyorum geline söyledim de '' Eğer bu çocuğa kız diye bir şey yap elimden kurtulamazsın, bakmam diyorsan da ben bakarım''

Sinirlerim çok bozuk bir kaşık suda boğmak istediğim insanlar var...
estf. Office yeeinde olmus. Mesele gelin gorumce davasina cevirdiler. Herkese soruyorum cocugunuzu uyuyunca yatagin ucuna koyup yerini degistirmek icin ayagindan mi cekersiniz? Benden sakin olmam bekleniyor olmadim olmicam da o masumun hakki i her daim arayacagim. Yuregim tasimiyor. Elin bebegide olsa yine ayni davranirim. Kendi kavgalarinda yapici olduk normal bi kavgada bunlar yasansa elbet tepki veririm ama konu bebek kimse kusura bakmasin

Allah sizin gibi görümcelerden de öyle gelinlerden de korusun .sözde iyi görünen arkadan konsey kuran görümce...sizene canım abinizin aklı yok mu konsey kurup bizimlesinn kararı çıkrıyorsunuz..damat kaynana görümce bermuda şeytan üçgeni

Bu konuyu sirf görümce acti diye gelini savunmaya gecmis burdaki bayanlar..
Ne lohusaligi allah askina ?
Ne depresyonu ?
Kadin resmen hamileyken bile bu kiz diye istemiyordu...

Burdaki bayanlar birde kendinizi bebegin yerine koyun bence böyle süslü yorumlar yapacaginiza..

Zerre hatta nokta kadar üzülmüyorum o kadına
tam tamına kız olduğunu öğrenince mi başladı o depresyon ?
Daha hastane de kız diye zırlamaya başlamış

Ya bağımlılık bahanesi adı altında bebeğe sadece cips yedirmek ve bunu savunmak
Sonra da bebeği düşünen halaya vicdansız demek
Bu me çelişki

Sırf görümce diye bu laflar
Ne alakası var konu sadece cips yemek mi
Kendilerini konsey ilan edip çıt sesi olsa karışan bi grup var
Görümcemle aram iyidir ama konu sahibi benim görümcem olsa olay çıkarırım
Herkes yerini bilmeli
Ben görümcemin eşi ile sorunlarına karışıyor muyum
Yok abisi yengesinin peşinde yemek gezdiriyomuş neler çekmişler neler, ne var insan eşine yemek gezdirse

Ay başlıcam sizin femisnisliginize

kadına gösterdiğiniz merhameti o bebeğe gostermiyorsunuz

ki sırf cinsiyeti yüzünden bu muameleyi görüyor bu bebek

yaptığınız yorumlar çok çelişkili önce olayı kafanıza çözün de sonra savunan şu canı kadını
Kadına zaten bebeğin iyi olmasi icin merhamet ediyoruz.
Kadın haklı da demiyoruz, sadece bunu. Kasten yapmadığını dusunuyoruz. Feministlikle alakasi olduğunu dusunmuyorum. Bebek erkek olsa da kiz olsa da benim icin fark etmez.
Düzeltilse, tedavi terapi herneyse bi çare bulunsa hem anneyi hem bebeği kazanmis oluruz

kardesınızın ne olursa olsun kapıya koyması
aıle konseyının toplanıp karar vermesı falan....
sızın , gelının basına gelenler ıcın oh cekmenız ...

gelınınız tabıkı hatalı , dusuncesı tavrı hıc hos degıl cahıl;.
ama dogumdan sonra bazı kadınlarda gorulur cocugunu kabul edememe, emzırmek ıstememe depresyona gırmek falan.

siz yıne gelınınıze yardım edın derım yegenınız sonucta esırgemeyecegınızı bılıyorum
ıkı tarafıda fazla agresıf buldum ben
bebıs hayırlı evlat olur ınsallah saglıkla sıhhatle buyusun
Evet benim de aklima ilkonce dogum sonrasi depresyonu geldi ama baksana cinsiyeti one suruyor.
Yani su an bebegin en cok emanet edilemeyecegi insan annesi gibi geldi bana.
Baksaniza bi de nerden duyduysa cinsiyet kromozomunum erkekten geldigini de ogrenmis (boyle bi insan cahildir cunku aksini dusunemiyorum) bi de babayi sucluyo senin yuzunden diye.
Valla biz cevremizdekilerle degerlwndiriyoruz ama ne insanlar var ve bazen onlarin seviyesine inmek gerekebilir siddeti haric tutuyorum

Estf. Office bence yerinde oldu ben anlatamiyorum cunku. Normal kavgalarinda ben ister miyim kotu olsunlar. Ama o bebek benim canim masum bir bebek ve yuregim sizliyor. Insan yavrusunu yatagin ucuna yatirinca geri yerini degistirmek icin kucagina mi alir? Ayagindan mi ceker top gibi? Ben bunlari gorucem ve sakin kalicam mesele gelin gorumce meselesi degil. Baskas

estf. Office yeeinde olmus. Mesele gelin gorumce davasina cevirdiler. Herkese soruyorum cocugunuzu uyuyunca yatagin ucuna koyup yerini degistirmek icin ayagindan mi cekersiniz? Benden sakin olmam bekleniyor olmadim olmicam da o masumun hakki i her daim arayacagim. Yuregim tasimiyor. Elin bebegide olsa yine ayni davranirim. Kendi kavgalarinda yapici olduk normal bi kavgada bunlar yasansa elbet tepki veririm ama konu bebek kimse kusura bakmasin

ben gelinim, henüz görümce değilim.. ama bırak gelini, benim görümcem çocuğuna böyle davransa tepki veririm.. verdiğin tepkilerde çok haklısın, sevgi görmeden büyüyen bir kadın gelininiz ve belli ki çocuğunu da zerre kadar sevmiyor.. allah yardımcınız olsun ama tahminimce çok sürmez bebeği de bırakıp gider..

Annesi o gelini kız diye itip kakarak büyütmüş
Annesi de ikinci bir konsey üyesiymiş hala
Bu baskıdan dolayı erkek istiyormuş
Bizler gibi büyütülmemiş yani

Yapmayın Allah aşkına! Doğum başlı başına yıpratıcı bir olay. Bu bir süreç. Kırkı çıkar hala devam eder de o zaman anlarım. Kadın yeni doğum yapmış daha.

insan hamileyken lohusa iken tuhaf oluyor bence bayan biraz rahatsızlanmış gibi illa ki kötü insan damgası vurmamalı bir doktora götürülmeli baskıdan dolayı böyle olmuş olabilir hepimiz insanız sakın kınamayın başınıza gelir insan psikolojisi çok farklı bişi...

Kadın hastaysa da hasta
O çok bilmiş konsey elli kez cümbüşe gideceğine bi kez niye psikologa götürmedi
Annesi kız olduğu için itip kakmış, çocukluğundan kaynaklı bir problem olduğu belli
Siz ama oh abimin elleri dert görmesin deyip kenara çekilirken tepkilere bebeği bahane etmeyin
Asıl bebeği düşünen biraz geri durur, kadının sütü kesilse sorumlusu siz ve abinizsiniz.

Evet benim de aklima ilkonce dogum sonrasi depresyonu geldi ama baksana cinsiyeti one suruyor.
Yani su an bebegin en cok emanet edilemeyecegi insan annesi gibi geldi bana.
Baksaniza bi de nerden duyduysa cinsiyet kromozomunum erkekten geldigini de ogrenmis (boyle bi insan cahildir cunku aksini dusunemiyorum) bi de babayi sucluyo senin yuzunden diye.
Valla biz cevremizdekilerle degerlwndiriyoruz ama ne insanlar var ve bazen onlarin seviyesine inmek gerekebilir siddeti haric tutuyorum
:KK70:
bız kız cocuk cok ıstıyoduk esımın sulalesınde ılk kız torun olacak :)
bızdede kız kıymetlıdır
esımde hep kız babası olmalıyım ben dıyordu

doktor ılk erkek dedı
bende surat dustu :KK70: okadar hazırlamısımkı kendımı kıza
o anda kızdım bıdahakıne x ve y kromozomlarını ona gore ayarla erhan dıye :KK70:
doktor guldu ama ben cıddıyım nasıl bı kafadaysam :KK70:

neysekı 1 ay once kesın kız oldugunu ogrendık :KK70: eşim benım elımden kurtuldu

birde bu olayı anlatan görümce birde o kişiden duymak gerekir o neler yaşamış KONSEY Mİ gitsin deseydiniz gidicekti yani tuaf bir bbğin babası annesi ayrı büyümesi sizin elinizde belki o gelin haklı deil ve bunun ceremesini çekiyor ama kimseye anormal gelin hakettiğini buldu demeye hakkınız yok sizin kardeşinizde çok normal diilmişki eşiyle sorunlarını size taşımış ve kararı size bırakmış...

kendi ezikliğinin travmasını başka insanların zor durumlarından zevk alarak çıkaranların ortak savunması: Ama hakketti ohh olsun... Allah sizi de abinizi de ıslah etsin siz de kadınsınız başınıza vermesin.

Yapmayın Allah aşkına! Doğum başlı başına yıpratıcı bir olay. Bu bir süreç. Kırkı çıkar hala devam eder de o zaman anlarım. Kadın yeni doğum yapmış daha.

Kadın dese ki doğum yaptım zor geçti. Anneliğe hazır değildim. Anne olmak istemiyordum. Korunurken hamile kaldım süpriz oldu. Vs vs. O zaman bende derim ki bu loğusa depresyonu

Kadının tek sorunu bebeğin kız olması
Erkek olsa da aynı doğum süreci yaşayacaktı ama paşam prensim diye sarıp sarmalayacaktı bebeği

ben gelinim, henüz görümce değilim.. ama bırak gelini, benim görümcem çocuğuna böyle davransa tepki veririm.. verdiğin tepkilerde çok haklısın, sevgi görmeden büyüyen bir kadın gelininiz ve belli ki çocuğunu da zerre kadar sevmiyor.. allah yardımcınız olsun ama tahminimce çok sürmez bebeği de bırakıp gider..
biz alistik artik dengesizliklerine su an tek derdimiz bebek. Kendi girde mi kalir mi kendileri bilir. Ister evinde vezir olsun ister rezil sadece bebege merhamet etsin bize yeter.

Bu konuyu sirf görümce acti diye gelini savunmaya gecmis burdaki bayanlar..
Ne lohusaligi allah askina ?
Ne depresyonu ?
Kadin resmen hamileyken bile bu kiz diye istemiyordu...

Burdaki bayanlar birde kendinizi bebegin yerine koyun bence böyle süslü yorumlar yapacaginiza..
Allah aşkına neden görümce açtı diye gelini savunalim böyle bir saçmalık olabilir mi. İlla bebeğe aciyalim demi. Bebeğe zaten içimiz yandı. Biz hem bebek hem anne nasıl kurtarılır diye burda konuşuyoruz.
Hamileikte var diyor sunuz da lohusa depresyonu zaten bebek dogunca gokten zembille inmiyor. Bunun teşhisini de ancak dr. Koyabilir

Back