Biz hiç evlat sahibi olamayacak mıyız?

2 yıllık Evliyim, Hiç Korunmadığım Halde Çocuk Olmadı. İstiyorum Olmasını Ama Deli Gibi Değil. HAYIRLISI Diyorum. Şimdi Vermiyorsa Vardır Bi Bildiği Diyorum. Sıkma Canını Gün Gelecek Kafanı Kaşıyacak Zaman Bulamıcaksın. Bugünleri Aradıgın Bile Olacak. Allah Sana En Kısa Zamanda Hayırlı ve Sağlıklı Bir Çocuk Nasip Eder insAllah...

Kimi olmasin bakamam diye fellik fellik kacar cocuktan kimi de 6 ayda pes eder kendinize gelin umutlu olun bence..bu arada ISTEYENE versin Rabbim ben de su an hazir degilim mesela zamani gelince olsun diyenlerdenim ve cok da yeni evli degilim

İçimde kopan fırtınaları kimseye anlatamıyorum sanki,
Anlatsam da kimse anlamıyor sanki...
Allah'tan hayırlısını dilemek herşeyin başı tabi ki binlerce kez şükür elimiz ayağımız tutuyor, maddi açıdan çok rahatız. Başımızı sokacak bir evimiz, altımız da arabamız var. Tek bir eksiğimiz var o da çocuk. Birkaç ay önce bir düşük atlattım. İlk heyecanımızdı, aşkımızın bir parçası, ilk göz ağrımız olacaktı. Kalp atışlarını duyacağız diye büyük bir sevinçle doktora gittik ama duyamadık. Çünkü bebeğim yaşamıyordu, sadece 6 haftacık tutunabilmiş hayata...
Gel zaman git zaman 5 ay geçti aradan, ve ben fark ettim ki hâlâ o üzüntüyü atamamışım içimden. Ne zaman sokağa çıksam en az 10 tane hamile kadın geçiyor önümden. O an neler hissettiğimi tarif bile edemem. Bize neden nasip olmuyor diye sormadan edemiyorum biliyorum yanlış olduğunu, vardır Rabbimin bir bildiği elbet. Hiçbir şey teselli etmiyor beni, kim ne derse desin acutamıyorum kendimi. En son 2 hafta önce ilişkiye girdik eşimle.Şimin arkadaşları eşlerinin hamilelik sürecinden bahsederken eşimin de gözleri doluyormuş her seferinde:KK42:
Yıllarca evlat sahibi olmak için uğraşan, gitmedikleri doktor kalmayan kadınlar...
Sağlık sorunları nedeniyle hiçbir zaman evlat sahibi olamayacak kadınlar...
1 değil birkaç kez düşük yaşayan kadınlar...
Bunların hepsinin farkındayım aklımın bir ucunda, bunlara rağmen teselli edemiyorum kendimi.
Ablamla aynı anda hamile kaldık. 7nci ayına girecek, ben de 8 aylık olacaktım...hergün görüntülü görüşürüz ablamla. Karnının gitgide büyüdüğünü görüyorum. Bir yandan seviniyorum, bir yandan da hep ağlamak geliyor içimden benim de bebeğim bu kadar olacaktı eğer yaşasaydı diye. Yanlış anlamayın art niyetli düşünmüyorum kesinlikle ben yeğenlerime kurban olurum canımdan çok seviyorum onları. Rabbim uzun ömür versin ikisine de (biri karnındaki, diğeri 1buçuk yaşında).

Her açıdan yetersiz, eksik hissediyorum kendimi. Kadınlığımdan soğdum resmen.

En son 10 ekimde regl oldum. Cuma kan testi yaptım sonuç 0.1. Eşimle de 2 haftadır ilişkiye giremiyoruz. Tam ilişkiye girecekken sertleşme sorunu oluyor. Bir de bu sıkıntı var başımızda ama elimden geldiği kadar destekliyorum kendisini, dönem dönem olabiliyormuş böyle bir sorun. Bıktım artık her seferinde negatif sonuç görmekten. Her sonuç ayri bir çöküş benim için. Yana yana regl olmayı bekliyorum. Bu hafta olmazsam doğru doktora. Şimdi de sağlığımdan şüphe ediyorum. Ya bir rahatsızlığım varsa? Evlat sahibi olmamı engelliyorsa? Ya hiçbir zaman çocuk sahibi olamayacaksam?:KK42:

Canım benim bence böyle düşünmen için çok erken.
Yıllarca çocuk sahibi olamayıp bi anda doğal yolla çocuk sahibi olanlar var
Moralle çok ilgisi var etrafımda çok örneğini gördüm. Bence rahat ol hiç düşünme
Yani düşünmeyi bırak akışına bırak bak nasıl oluyor görürsün :)

Kesinlikle çocuğun olacak sadece rahatla biraz kafanı meşgul edecek başka birşey bul bir süre eminim çok duymuşsundur böyle laflar ama işe yarayacak belli ki eşinin de psikolojisi bozulmuş unutma sen hamile kalabiliyorsun bir sorununuz yok aslında gerilmekten başka en kısa zamanda güzel haberler alırsın sonra da bu yazdıklarını okur boşa üzdüm kendimi dersin allah isteyen herkese hayırlısıyla sağlıklı evlatlar nasip etsin

Allah yardımcımız olsun canım 5 düşük yapmış biri olarak yaşadıklarını en derinden yaşıyorum. Sertleşme sorununa gelince ister istemez eşinizde siz negatif sonucu alınca etkileniyor siz aglıyorsunuz ama onlar içine atıyor . İnanki yumurta takibi yaptırırken doktor şu günlerde girin ilişkiye diyince benim eşim yapmazdı ya benimle kavga ederdi ya küserdik yani kesin bi kılıf buluyodu yapmamak için çünkü korkuyodu tutmaz diye yapmamak daha iyidir deyip kestirip atıyodu. Sizde üzülmeyin insallah saglıklı evlatlarınız olur. Herşeyin hayırlısını istemek lazım

Tamamda 5 ay önce kaybetmissin 6 haftalik bebegini bende 1 sene önce kaybettim 6 haftalikken ölmüs ama takmiyorum 1 yildir kendimi koruyorum daha hazir degilim diye herseyi akisina birak siz bu kafayla nasil cocuk bakacaksiniz? Bu stresle insani kanser eder lütfen esine de baski yapmayin akisina birakin dogum kontrol hapi kullanmayin cok istiyorum diye düsünmeyin bu stresten psikolokikten kaynaklanan durumdan hamile kalamiyosunuz rahat olun ilk hamileligi kalabilmissin gene hamile kalma olagan yüzde %99 kafayi takmayin ayrica gebe testi süreklo almaktan vazgecin ilk hamilrligin tecrübesinde yasadigin icin belirtileri bir anda farkedersin sadece takmayin üzülmeyin baski yok hayata relax devam gene olur Allahin izniyle :)

Kimi olmasin bakamam diye fellik fellik kacar cocuktan kimi de 6 ayda pes eder kendinize gelin umutlu olun bence..bu arada ISTEYENE versin Rabbim ben de su an hazir degilim mesela zamani gelince olsun diyenlerdenim ve cok da yeni evli degilim
2 yıllık Evliyim, Hiç Korunmadığım Halde Çocuk Olmadı. İstiyorum Olmasını Ama Deli Gibi Değil. HAYIRLISI Diyorum. Şimdi Vermiyorsa Vardır Bi Bildiği Diyorum. Sıkma Canını Gün Gelecek Kafanı Kaşıyacak Zaman Bulamıcaksın. Bugünleri Aradıgın Bile Olacak. Allah Sana En Kısa Zamanda Hayırlı ve Sağlıklı Bir Çocuk Nasip Eder insAllah...
Canım benim bence böyle düşünmen için çok erken.
Yıllarca çocuk sahibi olamayıp bi anda doğal yolla çocuk sahibi olanlar var
Moralle çok ilgisi var etrafımda çok örneğini gördüm. Bence rahat ol hiç düşünme
Yani düşünmeyi bırak akışına bırak bak nasıl oluyor görürsün :)
Kesinlikle çocuğun olacak sadece rahatla biraz kafanı meşgul edecek başka birşey bul bir süre eminim çok duymuşsundur böyle laflar ama işe yarayacak belli ki eşinin de psikolojisi bozulmuş unutma sen hamile kalabiliyorsun bir sorununuz yok aslında gerilmekten başka en kısa zamanda güzel haberler alırsın sonra da bu yazdıklarını okur boşa üzdüm kendimi dersin allah isteyen herkese hayırlısıyla sağlıklı evlatlar nasip etsin
Allah yardımcımız olsun canım 5 düşük yapmış biri olarak yaşadıklarını en derinden yaşıyorum. Sertleşme sorununa gelince ister istemez eşinizde siz negatif sonucu alınca etkileniyor siz aglıyorsunuz ama onlar içine atıyor . İnanki yumurta takibi yaptırırken doktor şu günlerde girin ilişkiye diyince benim eşim yapmazdı ya benimle kavga ederdi ya küserdik yani kesin bi kılıf buluyodu yapmamak için çünkü korkuyodu tutmaz diye yapmamak daha iyidir deyip kestirip atıyodu. Sizde üzülmeyin insallah saglıklı evlatlarınız olur. Herşeyin hayırlısını istemek lazım

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Dediklerinizde çok haklısınız. Eşimin sorunu çözüldü geçici bir durumdu. Bu sabahta regl oldum baya bi rahatladım, sağlığımdan şüphe etmeye başlamıştım çünkü. Akışına bırakacağız dediğiniz gibi. Yıllarca bekleyenler var, ben 2-3 ay fazla beklemişim nolacak. Hepiniz sağlıcakla kalın. İyi ki varsın KK:KK68:

Canım çocuğum olmuyor endişesine kapılmak için çok ama çok erken senin için. Benim ilk hamileliğim düşükle sonuçlanmıştı. 4 ay sonra tekrar hamile kaldım .9 yıl aradan sonra ikinci bebeği istediğimizde yine hemen olmadı 3. ayda hamile kaldım. Allah gönlüne göre verir inşallah tez zamanda anne olursun.

Back